Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ZCoyote
üzenetére
Köszi!
Nekem is Freezer 7 Pro hűti. Előbb szétszedtem a gépet, aztán megakartam nézni, mi a leghangosabb a gépben. Megállítottam a gyanús ventiket, kiderült, hogy a táp és a VGA a legzajosabb. A Freezer 7 Pro idle ~1000 rpm-mel forog és szinte semmi hangja, meglepődtem ezen. 
-
törölt tag
válasz
ZCoyote
üzenetére
Jaja, VID/BIOS kategóriába mindenképpen.
Én is küldtem egy max FSB-s eredményt: 380 MHz FSB alapfeszen -
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote
üzenetére
Biosban beállított procifeszhez képest kevesebbet kap valójában a proci (droppol). Üresjáratban ezt CPU-Z-vel tudod nézni, majd terhelés hatására még lejjebb esik a fesz.
Na az LLC azt hivatott kiküszöbölni, hogy az üresjárathoz képest ne legyen kevesebb a fesz terhelt állapotban sem. Hátránya, hogy lehetnek feszültségtüskék és a proci KO lehet, de ez magasabb feszen fordul elő elvileg csak... de az ördög ugye nem alszik elven én nem szoktam ajánlani. Inkább állítsa mindenki magasabbra a feszt biosban, minthogy egy ilyen fesztüske miatt füstöljön el a proci.Nézd meg bebootol-e a win 310-320 és 330-on, ha igen, akor prime mehet neki... az fsb felső határát keresd meg, ha megvan akkor lehet majd szorzókkal pepecselni. Ha nem menne 330-on, akkor meg odatolod neki a prociszorzót és a ramot olyan visszaosztásba teszed, hogy ne legyen nagy sebességcsökkenés 1066-hoz képest.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote
üzenetére
Alapfeszel átlag mennek a lapok (ICH, IOH) 333-360 közt lazán.
400-nál meg a Quadok vallosak nem a P35.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Anno Q6600-al 410-el validoltam P5K Deluxe-al.
A proci meg megmondja mennyinél wallos.
Ha gondolod írj rám pü-ben öcsinek is P35-öse van dobok 1-2 beállítást.
Ja ha giga lapod van, akkor ha normalra állítod a Vcore-t akkor műkszik az eist, c1e is, és a feszt is visszaveszi.. feltéve ha normál feszen (VID) megy a proci annyit amennyit be akarsz lőni).
-
válasz
ZCoyote
üzenetére
A VID-ben több feszültség érték is elvan tárolva, ezek közül választ a proci. Az rmclock-nál a legalacsonyabb fesz az ami a legkisebb VID, és a legnagyobb közt lehet állítani.
Tehát az Rmclock ugyanazt csinálja mint az EIST, annyi különbséggel, hogy beállíthatsz köztes szorzót és feszültséget hozzá. -
Killerlaca
senior tag
válasz
ZCoyote
üzenetére
Az szép VID akkor nem nagyon meleg a tied. Próbáld meg biosból beállítasz neki 1V alatt és megnézed prime-al stabil e.
És akkor már nyertél pár fokot. Az rmcloc-ot meg kapcsold ki akkor felesleges mint nekem is
Nekem VID 1.175 és most CPU-Z szerint 1.07V körül megy ezen még nem hibázik prime ja és 2860Mhz en megy így. -
Killerlaca
senior tag
válasz
ZCoyote
üzenetére
ha a profils ra nyomok, de nem nyitom le akkor ott kellene lenni felsorolva a szorzóknak és mellettük meg a feszültségeknek. Ne itt kellene beállítani de ez itt nálam üres.:-(
A régi procimmal jó volt, de gondolom mivel unknown-nak ismweri fel ezért nem tudom beállítani. -
fagy53
nagyúr
válasz
ZCoyote
üzenetére
Nem, nem istenkáromlás csak egyszerűen vétek nem megtenni. Párszáz MHz-ről van csak szó, ami viszont sokat számít a legtöbb alkalmazásnál. Amikor megvetted a procit, ezzel a lehetőséggel vetted meg, hogy egyszerű módon és ingyen egy nálánál drágább proci órajelén tudod használni.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1 humoros
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Nekem is Freezer 7 Pro hűti. Előbb szétszedtem a gépet, aztán megakartam nézni, mi a leghangosabb a gépben. Megállítottam a gyanús ventiket, kiderült, hogy a táp és a VGA a legzajosabb. A Freezer 7 Pro idle ~1000 rpm-mel forog és szinte semmi hangja, meglepődtem ezen. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)