Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
DuplaZso
üzenetére
Szia!
Semmi bajom nincs a mostani lapommal, illetve a P43-mal, ha nem az a márka lenne, ami.
Előtte is Giga lapom volt, most is az lesz. Egyszerűen ezt szeretem (épp olyan, mint van aki a CocaCola-ra esküszik, van aki a Pepsi-er)
(Ez a lap csak egy kényszermegoldás volt ideiglenesen az előző villámcsapás áldozata lett).
Az az érdekes, hogy előtte én is használtam 965-ös lapot ezzel a procival, de azt még "csak" 800-as ramokkal, így nincs igazából tapasztalatom, hogy hogyan viselkednének benne (a jelenlegiek mennek 1200 körül, úgyhogy ha arra van szükségem, akkor szeretném is annyin meghajtani őket, legyen az tesztelés, vagy csak egyszerűen egy kis tuninghoz kapok kedvet.)
Ehhez a tápellátáshoz, meg kapcsoláshoz én sajnos nem értek. De lehet erre is igaz lehet, hogy a több az nem minden esetben jobb is.
Egy darabig még biztos ezt a procit fogja hajtani, aztán majd meglátjuk.CHIPman: kezdek fáradni, P35-re gondoltam.

-
mycso
veterán
válasz
DuplaZso
üzenetére
Nem annyira hülyeség az...
Általában tényleg szükséges a win reinstall alaplap cserénél (van, hogy a win sem indul el).
Nekem talán régebben i865pe lapok cseréjénél nem volt win reinstall illetve valóban néha megúszható, ám új lapnál erősen javasolt egy új win ;) .
Nemrég p35 --> p945 --> p43 min2 esetben win reinstall, mert el sem indult a win, a javítókonzol sem tudott semmit csinálni, hogy elinduljon a win.(pedig ugye mind3 intel)vbe7835: közben nézegettem én is...megfeszeltem mégjobban (2.1v) meg jó sz@r időzítések (6-6-6-20) így ment 880-körül (ami érdekes ilyen beállításoknál 840-nél nem indult).
Mind1, végülis, csak kíváncsi voltam, hogy ez általános probléma vagy csak nálam ilyen.
Ezért úgysem fogok új ramot venni és szerintem is elég a 800MHz. -
kriszbon
őstag
válasz
DuplaZso
üzenetére
Valahol már láttam videót, hogy a NIVEA krém az kb. annyira jó hűtőpasztaként mint amit drága pénzért vesztegetnek, csak ugye abból hamar kimegy a nedvesség, és akkor már nem Ok, de most nem találom, pedig tuti hogy volt ilyen teszt, ahol több dolgot is kipróbáltak

Mod. Egyébként a lényeg, hogy ne levegő legyen közte, pl. jó még a fogkrém is
-
Chaser
legenda
válasz
DuplaZso
üzenetére
Hagyd már, inkább koncentrálj az 5200-re
Megnéztem mi a legkisebb fesz amin elmegy, kb ugyanaz mint az előző, valós 0.928-0.944 
CHIPman: Nem kell hozzájárulást kérni senkitől, hogy megvitassam akivel akarom kivel mit beszéltem...közzétenni nem lehet.
#7473 rvn_10: Kiegészíteném még amit Zso mondott. Ez így nem 1:1-ben megy. 266-os FSB-vel eff. 533-on/valós 266/ lenne 1:1-ben. A lényeg igazából az, minél nagyobb az FSB annál jobb, ugye az a szűk keresztmetszet. Hiába megy neked a ramod eff.1066-on ha az FSB 266. Valamivel jobb, de nem számottevően. Pl 400-as FSB-nél eff. 800-on megy a ram, ami ugye valós 400, akkor mennek 1:1-ben. 1066-os és fölötti ramoknak annyi lenne a lényege, ha van egy jó 6xxx/8xxx procid, ami tud 5-600FSB-t, ne korlátozzon a ram. Pl E8400 7x550, ehhez kell eff. 1100/valós 550/ ram, és 1:1-ben mennek, ennél kisebb ramórajelet nem is tudsz beállítani 550-es FSB-hez.. Ilyen kisebb prociknál nem sokat zavar, hogy nem nagy az FSB, a fentebb említett 6/8-as sorozatnál már érzékelhető, hagyhatod úgy a cuccot ahogy van.
szerk: Lehet többre mennél vele, ha visszább vennéd a ramot, és a késleltetést szűkítenéd, erről nagyon megoszlanak a vélemények, én úgy tapasztaltam cl4-en néhány alkalmazás pörgősebb lett, valaki meg arra esküszik, hogy magas ramórajel cl5 mellett...próbálgasd

-
válasz
DuplaZso
üzenetére
Az alapvetően hiányos ismereteim alatt mit értesz? Most, hogy így mondod, csak 2-3 ilyen processzort tuningoltam 3.6GHz-re minimum...

A BIOS frissítést azért nem tudtam, mert nem egy népszerű alaplapom van, így csak hozzád fordulhattam segítségért, de úgy látszik rosszul tettem.
Na meg ugye hol járultam én hozzá, hogy Chaser elmondja neked, hogy mit írtam én neki PÜ-ben?
-
LLKobe
veterán
válasz
DuplaZso
üzenetére
Jujj ne haragudj, nem láttam az előzőt
Ahogy mondod, csak a magok hőmérsékletei vannak meghülyülve.
Terhelés nélkül stabilan beállnak 53 fokra, aztán terhelés hatására feljebb mennek.
De 53 fok alá sehogysem.
Ahogy mondtad, a CPU hőmérséklet az teljesen normálisnak mondható, rendesen változik az értéke.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330: i5-8250U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest