- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7379 üzenetére
Akkor jól láttam ezt a kérdést, mert én is kb pont így láttam, ahogy te, hogy míg a V3 tök jó, addig a V4-el nemigazán éri meg foglalkozni, mert gyengébb és drágább.
Kicsit olyan ez mint az Athlon XP-k voltak. A régi szériás TBred B-knek a sorozatszámából tök könnyen ki lehetett számomolni, hogy mennyit fognak menni, és nem mellesleg a legtöbben simán benne volt 600-800MHZ plusz, de 1GHZ feletti tartalék is előfordult, sőt a jobbaknál akár 1200-1500MHZ is! (ez egy 1,5GHZ alapórajelű procinál nem kis dolog volt akkoriban).
Aztán jött egy új széria (nem nem a Bartonra gondolok, inkább amolyan új stepping) amikor "erezetes" lett a CPU. Az tuti, hogy valami hulladékabb anyagból volt már (akkoriban már erősen az A64-re koncentráltak, szerintem annak ment a jó anyag), előszöris : eltűnt a plusz tartalék javarésze, a korábbi tartalékok 2-300MHZ-re csökkentek, de volt olyan amelyik az alapórajeléhez 5% tuningot sem bírt el. Másdoszor némileg megbonyolították a sorozatszám számítást, ezzel nagyon elvéve a kedvemet az egész szériától, mivel hiába volt újabb, csak szarabb és bonyolultabb.
Ugyanezt éreztem mikor kijöttek az S939-es A64-ek, a sorozatszámából alig derült ki valami, a relative alacsony kezdőórajelek dacára tuning potenciál semmi, ugyanakkor Hyper Transport is bejött a képbe, ami jelentősen bonyolította a tuningot, 100-200MHZ-ekért fél délután lehett a gép mellett ülniAkkoriban kezdtem erősen a Pentium D és C2D irányba fordulni.
Amúgy elgondolkodtam, hogy ok, hogy mi most itt 4-5th gen alapú Xeon procikról értekezünk, de vajon pl 10th gennél milyen procik vannak, és (leginkább) milyen árak???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Tőzsde és gazdaság
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged