Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor jól láttam ezt a kérdést, mert én is kb pont így láttam, ahogy te, hogy míg a V3 tök jó, addig a V4-el nemigazán éri meg foglalkozni, mert gyengébb és drágább.
Kicsit olyan ez mint az Athlon XP-k voltak. A régi szériás TBred B-knek a sorozatszámából tök könnyen ki lehetett számomolni, hogy mennyit fognak menni, és nem mellesleg a legtöbben simán benne volt 600-800MHZ plusz, de 1GHZ feletti tartalék is előfordult, sőt a jobbaknál akár 1200-1500MHZ is! (ez egy 1,5GHZ alapórajelű procinál nem kis dolog volt akkoriban).
Aztán jött egy új széria (nem nem a Bartonra gondolok, inkább amolyan új stepping) amikor "erezetes" lett a CPU. Az tuti, hogy valami hulladékabb anyagból volt már (akkoriban már erősen az A64-re koncentráltak, szerintem annak ment a jó anyag), előszöris : eltűnt a plusz tartalék javarésze, a korábbi tartalékok 2-300MHZ-re csökkentek, de volt olyan amelyik az alapórajeléhez 5% tuningot sem bírt el. Másdoszor némileg megbonyolították a sorozatszám számítást, ezzel nagyon elvéve a kedvemet az egész szériától, mivel hiába volt újabb, csak szarabb és bonyolultabb.
Ugyanezt éreztem mikor kijöttek az S939-es A64-ek, a sorozatszámából alig derült ki valami, a relative alacsony kezdőórajelek dacára tuning potenciál semmi, ugyanakkor Hyper Transport is bejött a képbe, ami jelentősen bonyolította a tuningot, 100-200MHZ-ekért fél délután lehett a gép mellett ülni
Akkoriban kezdtem erősen a Pentium D és C2D irányba fordulni.Amúgy elgondolkodtam, hogy ok, hogy mi most itt 4-5th gen alapú Xeon procikról értekezünk, de vajon pl 10th gennél milyen procik vannak, és (leginkább) milyen árak???
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- i5 9600KF i7 9700K Beszámitok!
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core i9-13900K + ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO + Opcionálisan G.SKILL 32GB CL34 6800 és hűtő
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Eladó Xiaomi Mi 11 Lite 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Akkoriban kezdtem erősen a Pentium D és C2D irányba fordulni.