- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-05-11 16:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
128GB RAMmmal? Tényleg az lesz

ismrősi körben két ilyen gépről tudok az egyik egy I7 11700K, meg RTX3090 a másik meg egy Ryzen 9950X3D alapú cucc -
MasterDeeJay
veterán
-
KROK640
nagyúr
Igen a CPU eléggé erős lesz, azt láttam (utánna néztem).
Nvme bootot nem is gondoltam. -
MasterDeeJay
veterán
Ha belegondolsz simán netezni sem az usb3 hiánya sem a sata2 nem akkora dolog. Cpu bőven overkill (3.5 ghz 10c/20t) szoftverből kitolja a youtube av1-et. Nvme boot van szerencsére és ott pcie3 sebesség bőven elég. Boot idő kínai lapon lassú legtöbbször. Nem egy ismerősöm van ennél rosszabb géppel, nem vicc athlon2 meg második gen i3-al stb...
Egyiknél van egy hasonló lap x79 usb3 kártyával, xeon 4650 v1, 2x16Gb ddr3 1066 ecc reg... -
KROK640
nagyúr
Ez a felszereltség ma már netezősnek sem a leg optimálisabb (ramtestnek még ok), és igen 10éve is elavult volt. te tudod, de én ezért már nem adnék pénz. Ha jön ingyen az még ok, nem dobom ki.
USB 3 kártya persze javíthat rajta, de akkor is... -
MasterDeeJay
veterán
Arra kell hogy eladásra váró ramokon(ecc reg ddr4) futassak egy memtest-et aztán megy netezősnek. (4x8Gb rammal, meg valami low end kártyával és ős 120Gb-os ssd vel)
Felszereltsége elég finoman fogalmaztál ez 10 éve is elavult volt
4gen átlag lapok jobban felszereltek ez meg első gen chipsetes. (sata2, usb2..) De van egy usb3 kártyám portos pcie 1x az javít valamit. -
KROK640
nagyúr
De az amúgy miért jó, hogy a létező legolcsóbb X99-es lapot rakod alá? Ahogy elnézem, ennek a felszereltsége is eléggé karcsú. vagy vaéami célgépbe lesz, ahol enm számít?
-
MasterDeeJay
veterán
Ismét visszaszálok az x99-be. Proci 2687wv3 lesz (már ha a lap bírja), alaplap pedig szándékosan a létező legolcsóbb x99-es lesz, szokásos generic dual channeles ultra low end lap.
Érdekesség hogy a kínai szerint HM55 vagy PM55 a chipset, de az látszik is hogy 0db usb3 és a sata is 3 (vagy 4?) van a lapon és eredetileg első gen i szériához szánták de hát a DMI busz miatt rá lehet kötni 2011v3/v4 procira. -
rxmiss
aktív tag
-
KROK640
nagyúr
-
MasterDeeJay
veterán
-
kenand
veterán
Egy Xeon E5 2666 V3 max 2166 os DdDR4est támogat, de 4 csatornán az sem roszz
1/2 éve egyiket 10 USD-ért vettem. (Most megint 30)
10 mag és magas a turboja (3.5 Ghz) -
rxmiss
aktív tag
megintkoszi.
erdekes, hogy a 3200-asok eppcsak megugorjak a szintet, nemelyik 2666-on jobb chipek vannak. -
MasterDeeJay
veterán
-
rxmiss
aktív tag
lehet megegy kerdesem? ezek jok lennenek (ugy ertem mennyi benne a potencial)? van sok, nyaron hazajuthatna topiklakokhoz postakoltsegert...

-
DarthSun
félisten
-
MasterDeeJay
veterán
-
rxmiss
aktív tag
-
DarthSun
félisten
-
rxmiss
aktív tag
-
5leteseN
őstag
Az említett Jingsha alaplap nálam nagyon jól műxik. Ami kicsit hiányzik belőle, hogy a CPU(X99)/alaplap illesztői miatt miatt a VGA-k csak PCIe3.0-ás szabványúak. Viszont az sok: 2x16, +1x8, +4sáv az NVMe SSD-nek, +Wi-Fi, és sok-sok SATA csatlakozó!
Néha még látok felbukkanni egyet-egyet-pát óráig az AliExpress-en, majd "Husss..."Az egyetlen gondom az volt vele csak, hogy az első nyáron(30+ Celcius a szobában), amikor nagyon sok alaplapi fogyasztás volt:
- sok DDR3/ECC,
- sok-egyéb(HDD-k, Wi-Fi, ...),
- +két nagy fogyasztású VGA volt benne egyidőben,
... na ekkor rendszeresen leállt/újra-indult.
/
Tünetek: A RAM-ok is, az alaplapi VRM-ek hűtőbordája, +az egyszem-alaplapi IC egyaránt alig-érinthetően melegek(forróak) voltak. Szerintem az alaplapi VRM alulméretezett volt(az én akkor/sokszor szükséges, Ai/MI-s durva terhelésemhez), és ezért túlmelegedett mindegyik egység a magas alaplapi teljesítmény-felvétel miatt=> be-/lekapcsolt valamelyik egység hő-(egyéb-)védelme.
Konkrétan nem nyomoztam/kerestem meg, hogy melyik, mert az első, Nekem legvalószínűbb, általános probléma-megoldás sikeres és sikkal (idő-)hatékonyabb volt(mint a sokkal időigényesebb hiba-keresgélés):
mindhárom rész megkapta az 1-2€-s kis (illeszkedő méretű) Ali-s hűtő-ventitjét a polcról. Először ideiglenesen, amit a két napi sikeres teszt-működés után véglegesítettem!
Azóta az eredetileg csak 8500-as DDR3 RAM-ok is két lépcsővel magasabb frekin zakatolnak hibátlanul, négy-csatornás üzemmódban(vagyis kb. az arany-áras (két-csatornás) DDR4 teljesítménnyel
)!
A 2. éve üzemelő X99 Jingsha-mat jó vételnek tartom,az akkori kicsit borsosabb ára és a kisebb hiányosságai(VGA3.0, ...) ellenére.
...a "kilós-áron" vett 24x8GB DDR3 RAM-okkal főleg, a jelenlegi RAM-árakon.
-
DarthSun
félisten
Jahh, amikor picit régebben vettem, Ali - Spanyol EU raktárból küldte(ez asszem már nincs, mint lehetőség), 53k volt. Drágább volt mint annó a B450 Gaming akciós lap, melyhez 33k- ért jutottam hozzá. Összességében a B450 gyorsabb nyilván, de a korlátozott PCIe lane miatt, a használhatósága korlátozottab, mint a jóval fejlettebb szerver chipes X99- nek.
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
-
DarthSun
félisten
-
rxmiss
aktív tag
-
MasterDeeJay
veterán
Ha lehet állítani időzítés akkor elvileg feszesebben is tud menni. Kínai lapokban a tREFI -t tudod felrakni az ad azért előnyt elérési időben. Nekem minden lapomon az az első hogy felrakom a maxra ha bírja (65535).
tREFI hőmérsékletfüggő ha zsúfolt a lap és ram 60+ fok felett megy akkor nem szoktam azért ajánlani. -
DarthSun
félisten
És a HUANANZHI X99 -TF ?, jól műkszik nálam régóta, sztem marha jó lap.
-
DarthSun
félisten
Kössz az infókat !
CPU 2640v3 lockos, de evvel tisztában voltam a vételkor is, fillérekért jött.
2933- as kit príma időzítéssel megy, persze kisebb órajelen, de ebben a gépben feelinges.
Mondjuk ami növelné a feelinget, a 4x16GB lenne, az X99 is megérdemelné, a 4x8 meg tartalékba...
Bár mondjuk ebben a gépben nincs szükségem(egyelőre) 64GB RAMra, de erre ugye azt szoktuk mondani, hogy azért kell, mert csak
-
kenand
veterán
Egy biztos mielött kínai x99 be fog valaki Miyconst tesztjeit érdemes megnézni. Van ami jól használható, de van amit kerülni kell (pl jól kinéző, jó árú Machinist V9s kerülendő a pocsék, 100 fokos VRM -ek miatt , BIOS os bugos, Machinist x99 D4 egyszerűbben néz ki de sokkal jobb)
-
MasterDeeJay
veterán
Nekem is összevadászottak voltak, nem kell nézned a sebességet csak és kizárólag a die számít semmi más. Csupasz OEM szerver ramok eleve a jobb szériából kerülnek ki.
Micron 9LE75 az E die [link]
Alapfeszen 3200-on menni fognak húzva meg csillagos ég.
3466–4000 MHz Ryzennel
4000+ is lehet Intellel.
Én így csupaszon max 1.45v-ig mennék velük. Időzítésben nem annyira jók mint Samsung B die.
Ha nem akarsz babrálni nagyon az időzítésekkel akkor nyugodtan vehetsz vegyesen is ramokat és gyengébb időzítésen a nagy órajel vegyesbe is elérhető.
Amit linkeltem az kb 10 másodperc keresés után volt, annyi a lényege hogy lehet olcsón jókat venni de el kell benne merülni nagyon.
És ne félj a 2133-as ramoktól sem mert ha a Die jó akkor azok is mehetne 4000+-en is, nem egy ilyenre van példa. Azaz nálam is van pont egy 2133-as B die oem de még nem teszteltem le, nem lennék meglepve ha menne 4000 felett is. -
DarthSun
félisten
Enyém valami Micronnal szerelt darabok, chip-felirat. Asszem a retró topicban már írtál rá valamit, de már öregszem, nem emlékszem
, hogy mennyire jó, avagy gagyi.DJR nemtom mit takar
, a RAMokhoz sosem értettem...
Gondolom már azok a "régen" darabok ára is felment...B die is szokott lenni, most gyorsba van fent 5000ft-ért
Mondjuk 1 db...hát az kinek kell ?, min kettő, avagy 4, X99/299- be... -
MasterDeeJay
veterán
-
DarthSun
félisten
A 3200- ast honnan vetted ? Még a 2933- as volt a legmagasabb órajelű(mondjuk X99- be elegendő), amit anno HA- n hirtelen láttam. Kínából jött a 3200- as ?

-
5leteseN
őstag
-
MasterDeeJay
veterán
-
DarthSun
félisten
Majdnem minden elszállt.
Még szerencsém volt.
DDR4 ECC 4x8GB 2933MHz : 15k
DDR4 Desktop 4x16GB 4000MHz : 55k(X299- ben landolt) -
- ért vettem ezeket, még a drágulás előtt.Az ECC kiten gondolkodtam hogy megtartsam-e, de jól tettem hogy maradt. X99- ből kijött a 4x8 DDR4 desktop, ment a tesóm gépébe kari ajándéknak, az ECC- k meg a helyükre, prímán karcolnak.
A vinyót/SSD- t most perpill már bexoptam, kellett rendelnem. 8TB HDD filmezős már félig van, az X299- ben a Linux meg 256- os SSD- n(kicsi már).
Szóval ma érkezett : 8TB SkyHawk HDD + 1TB Apacer SSD. 88k+39k.
Tavaly ez 53k+22k volt. Még elmegy kategória, a RAMok nagyobb arányban drágultak. -
kenand
veterán
Annyira elszállt már a RAM ár, hogy a DDR4 ECC is drága....
Sőt a jobb turbós Xeon 2x E5 V3-ak is megemelkedtek (pl a 2666V3 -ráadásul DDR3-at is tud 11 USD ről 34 USD-re) -
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Alin elérthető még jó kínai x99 DDR3-mal? (csak a RAM gond miatt DDR3 ECC piszok olcsó, más nagyon drága)
Pl a Jingsha X99 V1.0 már nem található... -
KoryHu
senior tag
-
DarthSun
félisten
-
KoryHu
senior tag
Kicseréltem a gépben a GPU-t, egy RX 6800 XT gyári AMD referenciakártyára, az RX 6600 XT-t valószínű odaadom a gyereknek.
Vicces, hogy még egy RX 6600 XT is visszafogta az i7-6900K-t 4 Ghz-en.
(szintetikus benchmarkok alatt 60-90%-os gyorsulás és hogy mennyire nem számít sokat, hogy PCIe 3.0) -
rxmiss
aktív tag
sokaig elegedetten hasznaltam en is, nalam a csucs az asrockrack mini itx-es c621-ese volt. de ez a mostani sem rossz, bar mar kicsit elavult
nem skalazodott magszammal szepen.
az ott benne egy rx460 slim es egy 4t-s e1.s ssd atalakitoval plusz extra hutessel, a 2x40G-s halokartya ket oldalan. -
MasterDeeJay
veterán
Alapvetően jó tapasztalataim voltak az LGA3647-el, több procim is volt és emlékbe van is elrakva egy 6138 ES (20eft volt akkor). De legtöbbet 4215R-el használtam amit akkor elég olcsón 30eft-ért vettem, nem egy nagy szám sima 8 magos de nagyobb órajelű és nagyrészt passzívban ment annyira nem melegedett, bár ez az egész platformra jellemző volt hogy a batár nagy felület miatt rendkívül könnyű volt hűteni. Amit még szerettem az egy 5218R volt az is szépen ment. Lap volt drága, akkoriban egy sima fapad matx supermicro volt 75eft-ért de nem is volt választék használtból. Aztán ez a lap egy bios update után megdöglesztette a lan portjait, végül vicces de drágábban adtam el az egészet mint amiért vettem darabokban innen onnan.

A legkedvesebb videókártyámmal Radeon Pro duo ami szintén többért ment el mint amiért vettem. Rohadt halk volt és ment rajta minden amivel játszottam, de a 2x4GB vram volt kevés rajta idővel. Ez volt 2021-ben.
Na meg persze a lapon a VRM és hűtése viccesen kicsi miközben semmennyire sem melegedett hiába vannak 200w+-os procik az ilyen lapokhoz. Na hát ez más minőség mint az sima asztali szemetekre raknak. Egyszerűen nem értem miért nincs full integrált VRM az asztaliakban, akkor nem kellene batár VRM hűtés meg ezer fázis sem.
Szóval nekem nagyon bejött a 3637. Na meg persze ecc reg ram filléres hozzá. -
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen notebookot vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- iPhone 12 Mini 64GB Blue-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5319
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ilyenkor sajnálom hogy nem 8 slotosat vettem...mert lesz bele egy doboznyi amit ki kell próbálnom.
Érdekesség hogy a kínai szerint HM55 vagy PM55 a chipset, de az látszik is hogy 0db usb3 és a sata is 3 (vagy 4?) van a lapon és eredetileg első gen i szériához szánták de hát a DMI busz miatt rá lehet kötni 2011v3/v4 procira.

/
)!

, gyühet, árral együtt, hátha esélyes lennék 4x16GB- ra
konkretan a 8G-seket kidobtam, mert nem volt mar helyem. korbekerdezek nem megy-e valaki haza... teszek be kepet kesobb milyenek.
, a RAMokhoz sosem értettem...
nem skalazodott magszammal szepen.