Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

lockdown90 senior tag Mennyire melegszik a technika a "sokmagvas" xeonok alatt?  
- 

válasz  KROK640

üzenetére KROK640

üzenetéreIgazad van, 2eft+áfa volt. [link] hobizoli 
 x99 nél 4db ram ajánlott. 4x4gb vagy 4x8gb a minimum. Kínai lapok 26xx/46xx v3 xeonnal ddr4-el nem mindíg szeretik a 4gb-os modulokat. (4gb-os Egyoldalas kevés chippesből válogatósak) Innen jön nekem hogy 16-32gb amit ajánlok x99 xeonhoz.
- 

hobizoli nagyúr válasz  KROK640

üzenetére KROK640

üzenetéreMachinist X99-K9 
 E5-1620v3 3.5GHz 4c8t
 2x Corsair 2x4GB DDR4-3000CL, az egyik kit Black, a masik Redatraktam a passziv hutesu GF-GT730SL-2GB 64bit a kepnek 
 ez az i3K-ban is bent volt, de annak ugye amugy nem kell kulon dVGA, mert van HD630-s IGP-je is
 az elott meg a 2x6core AMD Opteron 2423HE-ben volt bent, szoval regi darabvan benne meg egy 120GB Kingston HyperX SSD, meg egy 1TB-s WD Blue HDD 
 ezek is meg a Opteron-bol orokolodtek meg
 van rajta egy Axagon kulso USB3.0-s, 6Gbps-s interfeszes tokban egy WD Green 120GB-s SSD a kepeknek, meg egy Logitech C922 Pro 1080p HD USB Webcam, meg egy Canon 3650-s printer+scanner szinten USB-n, meg egy Logitech H390 USB headset
 egy Gigabyte 620W taperomu eteti az egeszet kakaoval - ez szinten meg a Opteron-bol maradt megde minden muxik rajta csittin  
 egy 24"-s 1080p LG2459G monitor van hozza, ez regebben az enyem volt, csak en vettem egy Iiyama 32"-s 1440p-st inkabb... ez jobbabb mindenhogy
- 

KROK640 nagyúr válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreIlyen 550W-os HKC tápom volt nekem is  
 A hűtő nem épp 2000ftosnak tűnik
- 

Hulot tag válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreA fenti link Miyconst-tól 2021. márciusában mindekinek ajánlott, akit még érdekel a kínai X99 platform. Ez a videó egy biblia a fanoknak! 
- 

hobizoli nagyúr válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéresima otthoni juzernel meg gamer gepbe 16GB-nal tobbnek nem latom ertelmet 
 8GB tenyleg a minimum manapsag mar, de 16-t nehez elhasznalni, ha nem videot vag meg 3D Raytracel-get vki
 megnezed meg a CP2077 is tok el van 10-12GB RAM hasznalattal
 annak is a dVGA a nyugje igazabol, egy ilyen 7k-s E5-1620v3 sem megy 100%-n egy GTX1070-l, sokaknak meg még olyan dVGA-ja sincs (foleg a mostani araknal)mindig annyi modult kell hasznalni, ahany csatornas a memvezerlo a CPU-ban 
 sima desktop i3-i9-nel kettot, a Xeon-knal negyet
 ezt a videot lattam mar tegnap
- 

válasz  hobizoli

üzenetére hobizoli

üzenetéreAz a lapgyártók baromsága ha valami nem megy együtt. (illetve ryzennél fos az imc, ott nem mindegy mit raksz mi mellé, mondom ezt úgy hogy amd fan voltam addig amíg az FX-ek ki nem jöttek mert azután mérrepülés van és 1-2gen ryzen sem lett jó csak az intel ült a seggén és nem csinált semmit 8 évig vagy meddig. Ryzen 5 meg brutál túlárazott) 
 Két dolognak kell stimmelnie kínainál, legyen lehetőleg egy típus (Reg nem keverhető simával vagy ecc-vel de ecc keverhető simával) és legyen elrednezésben egyforma azaz pl 1rx8 mellé ne rakjunk 2rx4-eset.
 Márka, órajel, méret, chip típus totálisan mindegy.
 Most a tesztgépembe is 4gb-os hyperx furry megy egy dell 8gb-os ECC mellett. Találtam egy igen nagy összefoglalót az x99 kínai megoldásairól: 
 X99 LGA 2011-3 in 2021 – AliExpress shopper guide, Huananzhi, JingSha, Machinist, Xeon E5 V3/V4
 https://www.youtube.com/watch?v=GAg-sReQ8wU
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreen is osszeraktam a X99-K9-t a i3K helyere, mert egyreszt egyelore nem tudunk RX470/580-4GB-t venni hogy beferjunk a budget-be, meg az emberke eppen Covid-s egy ideje, nem eppen ez lett a prioritas most poccre indult amugy 
 2-3x ujra akart indulni, meg betelepitett egy valagnyi Xeon vmi drivert a Gephaz, Windows Update "Valaszthato frissitesek"-bol, meg a Win aktualis frissiteseit is felszorta, aztan megyen
 BIOS-t atneztem, de nagyon nem kellett buzerlani rajta semmitnem fagy semmi, teker a GF GT730SL-l egyelore csittin megneztem a 2 kulon kit Corsair DDR4-3000 CL15-t a HWinfo64-l, az egyik paros SK Hynix chip-s, a masik Micron 
 ennyit arrol, hogy aaaa majd veszek kesobb egy masikat, oszt jo lesz az 
 persze igy 2133MHz-n nem biztos, hogy kijon a hiba, de 3000-n mar korant sem biztos, hogy menne egyutt
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreAzért a Ryzen 7 1800X is kikapott  
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreCsak ámulok szép csendben ... 
- 

- 

rup1u5 nagyúr válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreKíváncsi lennék mire lenne képes egy brand lapban, combos VRM-el, all core hack-el. 
- 

#25954560 törölt tag válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetérekoszonom, de onnan ide a posta gondolom nem olcsobb, mint innen oda  
 pedig szivesen betennem a 14magos 2.5GHz helyere
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetérete jo eg   
 lehet meg utoljara kene vennem egy ilyet, csak h ez a platform is ki legyen maxolva. zord proci, de az ara sem apropenz.
- 

- 

üzenetére KROK640

üzenetéreegy van de az anyulap meg a CPU annyiba kerul amiert egy 4770-t adnak, es nem 6-7 eves kondik vannak rajta, amik egyszercsak megkukul kozeljovoben, meg van rajta "sok" USB3 meg M2 NVME is kozben... 
 hiaba 140W a TDP-je, a 1650v4-nek is ~annyi, de 75W felett meg ezt sem lattam mukodni 100% load-nal se HWinfo64-ben, pedig ez 4c helyett 6c
- 

KROK640 nagyúr válasz  hobizoli

üzenetére hobizoli

üzenetéreIgen, emlékszem, hogy 2018 nyarán még az 4330-as I3-ast I7 4770K-ra akartam fejleszteni, ami akkor tök jó lett volna. 
 Most meg egy 10th gen I3 tudja amit 2-3al ezelőtt az I7... (most röhögök haeromon akinek 4th genről 6th gen I3-ra kellett fejleszteni sürgősen, mert jujj DDR4, aztán most meg nincs pénze az igazi előrelépésre)
 99-K9 is azert lett 1620v3-s 3.5GHz 4c8t-ből egy vagy kettő van a lapban? (ha egy akkor sima I7 4th gen gondolom az eredmény)
- 

KROK640 nagyúr Egy környékbeli bolt kirakatában fotóztam : 
 ELég érdekes eddig számomra ismeretlen CPUkkal vannak a gépek :
 [kép]
- 

válasz  lockdown90

üzenetére lockdown90

üzenetéreJaja. X99m plus v2 pontosabban 
- 

lockdown90 senior tag válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreEz a feher szinu x99h plus v2? 
- 

válasz  lockdown90

üzenetére lockdown90

üzenetéreEz konkrétan el sem indul  vrm záratot jelez. vrm záratot jelez.
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéremi a jellemzo ezekre a cpuk-ra kinai lapban mennyire melegszenek? 
- 

Na a legnagyobb workstation v3-as proci is meglett, de most úton van egy 2686v3-as is amely bizony DDR3-at is tud és 18 magos 3.5ghz (asszem) de csak 120w így valós terhelésen talán olyan 3ghz körül fog menni összes maggal alulfeszelve.  
 Ez meg csak 10 mag 3,5ghz de azt mindig tudja majd all core is mivel 160w-os 
 Bár matx kínai lapban hááát nem tudom mit szól majd a VRM ilyen procikhoz unlocked turbóval.
- 

hobizoli nagyúr volt egy masik "okos" vonal is regebben, csak az a RAM-kra 
 az egyik HWSW-s forumtars faterja a Malev-nal volt 737 pilota a Bp - New York vonalon
 a rézhűtőbordás (akkor!!....) 512MB-s DDR1-466-s modul pl onnan vala
 kevesebbe kerult az a technika, mint amiert itthon DDR333-t adtak boltban
 korabban egy DDR400-s BGA tokozasu 256MB-s KingMax modul is tole volt, az akkor volt DDR400-s, amikor meg a JEDEC szerint DDR333 volt a csucsokcsucsa
- 

rup1u5 nagyúr válasz  hobizoli

üzenetére hobizoli

üzenetéreHú! Olyan emlékek jöttek elő most ezeket olvasva amiket már teljesen elfelejtettem.   
 Rémlik az a PuntoGT is. Azt hiszem találkoztunk is akkoriban egyszer g4dg3t-nél.
 Azok a mobil Barton-ok nem Westlake-től voltak? Rengeteg cuccot hoztam be neki diplomata postával bár az lehet hogy később volt az Athlon FX-es időkben.
- 

hobizoli nagyúr Abit KT7A Raid-ben Duron 600-nak adagoltam a 6.5x150MHz FSB-t, azaz 975MHz-n veretett 
 a 1GHz-t nem ugrotta meg sehogy, 10x100-l se, de ennyin akarmeddig elment
 RAM idozites Turbo Timing, CL2-2-2-2 1T-ben vitte akarmeddig, es nem lehetett gyorsabbra allitani
 Seitec SDR-SDRAM volt benne, amit 133MHz-snek arultak, viszont a chipen -6 volt az utolso szam, azaz 1000/6=166MHz
 akkora FSB-t be se lehetett allitani a BIOS-ban, ugyhogy az idozitest vittem egyre lejjebb, es eleg jol vette lapotolyan kemény volt igy, mint a kád széle  Asus GF2 GTS, TI-re huzva, az 1.3GHz-s Tündérbárd-knak bekoszont 3DMark2001-ben ismi Too-a-late-in 1.13GHz-s P3-t reggelire megharapta es kerult a CPU 12k-ba  
- 

helkis veterán válasz  hobizoli

üzenetére hobizoli

üzenetérelátom te sem ma kezdted..  mikor még a7v alaplapomon kibontás után forrasztottam egy ellenállást, hogy tudjon 2v-ot adni a duronnak, ment is szépen 700@1000mhz-et, szegény haver s423-as p4-ese 1600-on vért izzadt kb ugyanazért a teljesítményért.. mikor még a7v alaplapomon kibontás után forrasztottam egy ellenállást, hogy tudjon 2v-ot adni a duronnak, ment is szépen 700@1000mhz-et, szegény haver s423-as p4-ese 1600-on vért izzadt kb ugyanazért a teljesítményért.. 
 rég volt, szép volt, pedig nem is volt olyan rég.. 
- 

üzenetére KROK640

üzenetéremobil Barton-m volt egy par darab 
 4db vettem USA-bol, darabja volt 17k
 ekkoriban 20-22k volt egy Tbred-B 2400 is
 egy ment a fater Abit KV600, Via KT600-s chipset-s gepebe
 Unknow CPU at 2333MHz-n veretett, mert nem ismerte fel a BIOS a CPUid alapjan 
 de ezt az orajelet alap Vcore-n vitte, 2400MHz felett is beroffent, de igy FSB orajel szinkronban ment a DDR1-466MHz-s RAM-l 7:2:1-ben
 egyet eladtam a Budafokon egy egyetemista sracnak, meg vittem egy mesekört a pont akkor vett PuntoGT-mel
 kettot meg megvett az a dual Gigabyte-s alaplapos ismi, nala mukodtek, az en MSI-m vmiert meg se nyikkant veluk
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreAbit alaplapnal nem kellett K7-s CPU-kkal az L1-l se trukkozni, az 5-24x kozott allitott szorzot, akarmit a BIOS-bol... tudtam olyat is csinalni, hogy 450MHz-n jart a K7, mert 5x volt a legkisebb szorzo, de tunning BIOS-l volt 100MHz alatti FSB-re is allitasi lehetoseg a core feloldas a Phenom-knal volt mar, ahol a 3 core CPU-kbol lehetett 4 core-t csinalni... vagy a 4-bol 6core-t de ilyen volt pl a Radeon9500 es a 9700 kozott is (a 9500Pro-nak mas volt a NYAK-ja) 
 ott ugyanaz a NYAK volt es vagy hibas volt a R300-s GPU egy resze, vagy nem
 ha nem, akkor egy sima BIOS update utan lett egy R9700-d
 ha igen, akkor feher kockazott a kepmeg csinaltunk Quadro kartyat a GF4Ti4200-kbol is 
 ott driverben kellett atkopizni a sorokat ugy, hogy a chip ID-ket felcserelted, es a driver telepito je a desktop GPU-ra telepitette a Quadro drivert
 vmivel gyorsabb lett miatta a bench-kben, de nem szamottevoen... de amikor minden pont szamitott a 3DMark-ban, akkor ezt egyszeruen meg kellett lepni 
 csak ha utana driver update volt, akkor ujra meg kellett trukkozni a drivert, kulonben visszatelepitette a desktop-snakaztan az ujabbaknal mar ez sem ment, mert a Quadro resz hardveresen le volt tiltva a desktop GPU-kon 
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetérejaja, aztszerettem az Athlon XPben, hogyrengeteg mindent lehetett mókiolni rajta. Szorzózár, MP vagy Mobile ód, sőt később cache feloldás. Athlon XP után meg még később mag meg cache oldás. 
 Inenn jön a mondás : olyan az AMD proci mint a dinnye, sosem tudhatod hány mag van benne
- 

- 

hobizoli nagyúr volt mar regebben is hasonlo bug nem csak intel CPU-kban 
 annak idejen a Slot1-s Pentium2-nel a Celeron verzioban is bent maradt a SMP capability, azaz ket Celeron CPU is tudott dual-ban mukodni
 ez vezeteket kellett bekotni a CPU panelen es mar ment is
 kesobb a socket370-s verzional az Abit csinalt egy SMP ready BX chipset-s BP6-s alaplapot is hozza, aminel nem kellett csinalni semmit
 ott mar csak beraktad a ket Celeron CPU-t es ment dual-ban
 nyilvan chipzilla nem annyira orult ennek, mert a dual Celeron konfig egy Pentium2 CPU araba sem kerult
 raadasul az Abit alaplap egybol tunnerolni is tudott, ugyhogy a ket 366MHz-s Celeron 550MHz-n tekert benne, ha az FSB-t 66MHz-rol 100MHz-re atallitottad
 a Coppermine P3 Celeron2 derivaltjanal ez mar nem ment
 ------
 a masik ilyesmi bug meg a 180nm-s Palomino core AMD K7-kben volt, mas neven "Athlon 4" volt
 ott is az XP is tudott MP-kent mukodni, csak a BIOS-ban at kellett allitani
 erdekesseg, hogy a 130nm-s Thoroughbred-A es B verziokban is benne maradt ez a bug, nem javitottak ki
 hivatalosan az AMD nem garantalta a SMP mukodest XP-kel, de gyakorlatilag 100%-ban mukodott
 egy isminek meg a DTR mobil Barton core (=512kB L2 cache) AthlonXP-kel is mukodott az ekvivalens Gigabyte alaplapban az SMP mod
 MSI K7D Master-L anyulapban ment nekem a 2x Tbred-B Athlon XP2400, ami 2GHz volt per CPU (itt eppen szetszedtem a hutoket kipucolni porcicaktol):

- 

válasz  KROK640

üzenetére KROK640

üzenetéreAz intel oldaláról egy elég durva bug, mikrokóddal javította is egyből. 
 Ugyanis elég durván saját termékei ellen dolgozna ha engedne ilyet javítás nélkül.
 Ennél már csak az lenne durvább ha fel is lehetne törni a szorzózárat, de ahoz az kell hogy magát a prociban lévő mikrokódot törjék fel ami kb lehetetlen. (bár volt valami hír hogy kikerültek ilyen dolgok de régebbi atom fos prociknál amik amúgy is lassúak)
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreJah, hogy az allcore hack az bug és nem feature... hát így más. 
- 

Mindegy bocs megtaláltam... 
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéremar beszeltuk valamikor, szerintem eddig korai lett volna, nem volt meg a kritikus tomeg  
- 

- 

#25954560 törölt tag válasz  lockdown90

üzenetére lockdown90

üzenetére
- 

#25954560 törölt tag válasz  lockdown90

üzenetére lockdown90

üzenetéremelyik verzioban bugos a vt-x? 
 nalam a 6130-akkal es a 6138-akkal nincs baj.
 csak lassuak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetére*3647, de igen nem olcso a lap alá, 100k-ert lehet ertelmes lapot venni, hardverapron is volt egy matx lap minap 85k-ert. En is gondolkoztam rajta, ugyan en nem jatekra/desktopnak vennem, hanem workstationnek, viszont ami olcso az a skylake-k ES procik, amiben el van cseszve (bugos) a VT-x, ami szamomra kizaro ok, a Cascade Lake ES-ek viszonylag jo feedbackel rendelkeznek, viszont 70-80k-tol indulnak az ertelmesebbek... 
- 

válasz  KROK640

üzenetére KROK640

üzenetéreV4-nél nincs ilyen bug a mikrokódban. Ha csak nem törik fel valahogy bár szinte 0 az esély. 
 hobizoli
 Ez mind igaz, de a hack és az ára miatt v4 még mindíg nem jó választás.
 S3674-ben vannak korai es-ek all core turbóval de hiába 10-20eft egy 16-20 magos ha a lap alá 80-100eft.
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreIdőve lehet a V4-eseknek is turbo hackjük, és akkor egyélrtelmű lesz a választás  
- 

2678v3 vs 2680v4 (ez utóbbi ebay/ali-n már 40-50eft körül elérhető de megéri-e az árát?) 
 vagyon változó, látszik hogy a gyorsabb ramok és a nagyobb cache (a +2 mag miatt) valahol kijön előnynek, de a turbo hack miatt sok helyen behozza a lemaradást a v3-as.

- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreJó a színe  
- 

Hulot tag válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreNekem sajna egy Jiginyue LGA1155-ös lapom jött $50-ért és úgy kikapták mint a fene! Rá kellett fizetni $24 értékben forintot. 
- 

válasz  lockdown90

üzenetére lockdown90

üzenetéreEu raktárból kell rendelni, úgy drágább de nincs gond a vámmal. Ez a konkrét példány elvileg lengyelből jött volna de mégis kínából küldték, nem volt két hét mire ideért és átment a vámon simán. 
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreKicsit offtopic tudom, de ezek siman atjonnek a vamon? 
- 

válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetére
- 

- 

Remus389 veterán válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreGondolom nem nagy meglepetés hogy mint mindíg a v3-as jobb játékra a turbo unlock miatt a 26xx szériában. A V4-esekben nincs turbo unlock? 
- 

- 

válasz  lockdown90

üzenetére lockdown90

üzenetéreNem órajellel arányosan lassabb a több magos egy szálas teljesítménye mert ott van a nagyobb a cache szóval nem biztos hogy érzékelhetően lassabb kevesebb magot használva. Több mag miatt ha jól skálázódik a progi akkor látványosan gyorsabb a 2673v3. 
 Hűtésre ég és föld, a 1650v3 egy kályha, a 2673v3 jóval levesebbet eszik és kevésbé is melegszik.
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreén most egy 2673v3 várok éppen aliról, workstationbe lesz, 1650v3-at valtana. de igazából kicsit tanácstalan vagyok több mag kevesebb órajel vs. kevesebb mag magas órajel között. nyilván workload és egyéb függvénye 
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéredual socket linuxszal bootolva es ha ugyanazt win home-mal butolod ugyis csak egy socket-et lat, akkor meg lehet jatszani   
- 

KROK640 
 Munkára nyilván gyorsabb egy dual xeon, meg több is benne a lehetőség. Járékra inkább nem ajánlom.2699V3 VS 2699V4 
 Gondolom nem nagy meglepetés hogy mint mindíg a v3-as jobb játékra a turbo unlock miatt a 26xx szériában. 
 [link]
 De a csúcs továbbra is a 2696v3-as 
 de persze HT off-al mert azzal hozza a jobb turbót. 
 [link]
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreTényleg nem kevés, ebből már kijön egy 10400F, H470-es LAPpal és 16GB DDR4-el. Persze kérdés gyorsabb-e mint ez? 
 2667V3 az 8 mag 16 szál, all core hackel 3600MHZ.
 2696-ot viszont nem ismerem
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreJah, akkor gondolom szép fogyasztása is van. 
 Amúgy mennyi volt a lap meg a procik?
 Az tetszik, hogy jó sok mag és jó magas órajel.
- 

- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreAkkor a VGA-d is épp oly érdekes technikailag mint a lap + proci (2×6 mag 2×12 szál 3400MHZ)  
 Nekem a legutóbbi "DUO" VGA-.m az a HD3870X2-esem volt.
- 

válasz  KROK640

üzenetére KROK640

üzenetéreEgy, és ez a régi radeon pro duo még HBM1-el, nem az új polarisos verzió (az a HBM2-es). Tehát csak 2x4Gb-os bár így is 512gb/s kártyánként. 
 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-pro-duo.c2828
 Gyakorlatilag kettő FuryX van CF-ben egy kártyán profin vizezve.  
 Gyárilag vízhűtős, eléggé halk és alig melegszik. (70 fok felett még nem láttam)
 Ahol nem megy a CF ott kb GTX1060-1070 között van, ahol megy ott meg 1080-1080ti szint. Amikor kijött akkor a 980ti SLI ellenfele volt de a korai driverrekkel nem tudta legyőzni. Munkára szánták igazán workstation gépbe, játék csak azért megy rajta aránylag jól mert nyers erőből megoldja.
 Ahogy most a vegával (56-64) volt hogy kiadáskor 1070 szint sem volt meg, aztán optimalizálva meg 1080 szintet is tudott.
 Ha bejön több explicit dx12 cím akkor a 4gb vram sem lesz hátrány mivel ekkor nem kell duplázni a vram tartalmat a másik gpu-nak hanem totál külön dolgozhatnak. De ez mint a programozókon múlik.
 Szerencsére nem játszok semmi újjal, amivel játszok azt meg fullhd-ban és annak meg elég a 4gb vram is.
 Kettő ebből érdekes lenne. 16384 core kissé overkill. 16384 core kissé overkill.
- 

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreEgy vagy két Radeon Pro Duo van benne? (te jóég, az a kártya amin 8GB HBM2 van, meg eleve vízhűtéses) 
- 

Kis érdekesség, fogyasztásmérővel mértem a nagy gépemet (adatlapomnál, 2x2643v3 + 8x8gb + Radeon pro duo) 
 480-525w-ra jött ki a csúcs friss prime95 + heaven extreme közben (minden 100%-ra terhelve, CF is ment) Játékok alatt nyilván jóval kevesebb mert ez nem egy átlagos terhelés. A tápnak kb ilyenkor 90% körül lehet hatásfokra, tehát a gép kb 450w eszik, azaz egy márkás 550w-os táp is elvinné. (hasonló ág elosztás mellett)
- 

- 

Kaslerka tag KROK640: 
 A proci az maradt. Ez volt a "régi" gép:
 6800K@4,3 + ASUS X99 DELUXE + 4x4GB CORSAIR DOMINATOR PLATINUM + egy lightosabb thermaltake hűtő volt rajta.Ebből lett a mostani konfig: 
 6800K@4,3GHz + ASUS RAMPAGE V EXTREME + 4x8GB G.SKILL 3000Mhz*** drsanya: 
 Már írtam a múltkor a beállításokat, itt kép is van a régi konfigról. -> [link] -> [link]Egyébként érdekesség, hogy A BIOS gyakorlatilag teljesen ugynanaz szóról-szóra. 
 (Gyakorlatilag a 2 lap is ugyanaz majdnem)
 Mind 2 verziószáma is 4101.
 Annyi a különbség, hogy A ROG-é piros/fekete, míg a DELUXE-é szürke/fekete-fehér *** X99 "buzi" vagyok, szóval ezek maradnak jó ideig.  A "régi" gépet megkapja a lány a 8x4GB Kingston PREDATOR-ral. 
 Ez ment volna az enyémbe, de a magassága nem kompatibilis a DARK ROCK PRO 4-el. És van egy 3.ik félkonfig, ami elképzelhető, hogy eladósorba kerül. 
 5930K + ASUS X99 DELUXE + 4x4GB CORSAIR DOMINATOR PLATINUM
- 

- 

elbandi2 tag válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreKis vacakolás után, 3,4ghz: 76421, (103 base clock)-3,5ghz: 78853.   
- 

- 

elbandi2 tag válasz  MasterDeeJay

üzenetére MasterDeeJay

üzenetéreCPU 8x Xeon E5-2618L v3 HT CPU órajel 3300 MHz Alaplap MSI X99A XPower Gaming Titanium (MS-7A21) Lapkakészlet X99 Memória Dual DDR4-1866R CL-RCD-RP-RAS 17-17-17-39 CR2 Pontszám 74227 
 Most is csak 3,3 ment. Majd hétvégén rászánok pár órát.

Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Óvodások homokozója
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)