- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Belépek a topikba egy 4570-el.
Eddig tetszik. -
Bacusuz
őstag
szerintetek mennyi előnyt tudnék kovácsolni egy 4770k esetleg 4790k proci tuningjánál ha az alaplapon nem csak sima 8 pines ,hanem esetleg 8+4 vagy 8+8 pines /12v atx tápcsati/ van?
Lehet hogy Himpinél is az msinél azért volt stabilabb az extreme,mert ot 8+4 pin míg az msinél csak 8pines?
vagy ez hülyeség? -
h1mpi
félisten
Egy élő példa, hogy számít a lap is a tuningban. MSI Z87 G-45 Gaming lapot cseréltem ASUS Maximus VI Extreme lapra. A példa kedvéért 4.3-on 1.200v helyett 1.175v-on is stabil a tuning. Persze 3x annyiba kerül majdnem, de azért sokat számít.
-
gera021 Hol vagy ?
A proci már tuti otthon vááár.
(Még lehet melózik....)Mi meg téged váááárruuunk
-
silver87
tag
válasz
akoska07 #9083 üzenetére
A feltevések közül mindent kizártam. De lássuk csak:
1. Kipróbáltam egy régi 300w-os codegen táppal, ugyanúgy felpörög 2x és csak harmadikra jön be a bios majd a kékhalál, mint az eredeti raptox táppal.
2. Vga nem lehet, mert kivettem a vga-t(gtx 560ti), alaplapival próbálkoztam.
3. alaplap, bios és memoriaslot sem lehet ludas, mert konkrétan az egész alaplapot cseréltem asrock p67 pro3 -> z77 extreme (haverom alaplapja), mindkettőnél ugyanaz a baja. Nem gondolnám, hogy akárhány alaplapba beleteszem mindenhol biost kellene frissítenem vagy továbbra is ezt gyanítod?
4. memóriák sem lehetnek, mert 2db 2Gb kingmax ram volt benne amit később egy másik kingston 2Gb-al leteszteltem.Szóval? Mystic error, azaz rejtélyes, megmagyarázhatatlan, logikátlan hiba??
Köszönöm az ötleteket, mélységesen meglennék hatódva ha még törnéd a fejed rajta és megosztanád az ötleteket.
-
Bjørgersson
félisten
Na, csak emlegetni kellett tegnap.
[link]
-
válasz
silver87 #9075 üzenetére
Ha nem jó a proci,akkor nem jutsz el a bios-ig sem,
valamint ha el van hajolva láb a foglalatban akkor sem jutsz el a bios-ig.Ha a táp a rossz,akkor talán eljutsz a bios-ig,de amikor boot-olnia kellene leáll a cucc.
Jellemzően vga vagy memória probléma,illetve a slotok amiket használsz.
Lehet driver hiba is (alaplapi,vga),az is csinál ilyet.
Összeakadnak a dolgok és képtelen boot-olni,kékhalállal eldobja magát.Lehet bios hiba is,elmenthetett egy olyan beállítást amivel nem tud elindulni.
Ezért irtam csinálj egy teljes bios resetet,felrakhatsz rá egy másik bios-t is,akár régebbit is.4.2GHz tuningtól nem hal megy egy 2500K.
Feltéve,hogy nem kapott olyan feszültség értékeket az alaplaptól. -
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Olvasgattam itt-ott de nem tiszta a kép teljesen.
A kérdés csak annyi lehhe, hogy tulajdon képpen az új i-s procik pasztázása/kupakolása jobban sikerült mint az előzőké ? Érdemes a 4670k helyett a 4690K-n vagy 4770 helyett a 4790-en gondolkozni ?
( Nem lecserélésről van szó hanem, hogy a 2 verzió közül melyiket érdemes megvenni. ) -
haverkulum
aktív tag
Köszi a válaszokat
Akkor már csak az van hátra, hogy kibírjam amíg megjön
-
silver87
tag
válasz
HussarF #9078 üzenetére
Már írtam, hogy alaplapot is cseréltem. Van egy P67 pro3-as lapom, és nálam van a haverom Z77-es alaplapja is, mindkettővel teszteltem és ugyanaz volt.
Összevissza nem állnak a lábak, de felfelé sem, épp annyira van elhajolva amennyire a proci maga nyomta le, de gondolom ez normális. Meg akkor nem egyszercsak elszállt volna játék közben semmilyen fizikai behatás nélkül, szerinttem ezt kizárhatjuk.
Valahol valamilyen memóriavezérlőt süthettem meg a procihúzással. Amitől a proci maga működik csak egy indítás után inicializálódó vezérlés miatt driverhibát jelez. az alaplap felé.
-
válasz
silver87 #9076 üzenetére
Sztem is nézd meg, hogy a foglalatban minden láb megvan-e rendesen. Ha valami túlfesz miatt szállt el, vagy esetleg túl nagy volt neki a terhelés a BF4 alatt... hát nem tudom, hogy javítható-e. Én összevagdostam az enyémen néhány kommunikációs szálat pengével, azt hozzáértő tudta javítani. De ez más probléma lesz.
-
silver87
tag
válasz
HussarF #9074 üzenetére
A vicc az, hogy eljutok a bios-ig és látom is a feszeket, órajelet, mindent. Mégse megy tovább. Az a baj, hogy azt sem tudom kitől kérjek tanácsot egy szervízt sem ismerek akinek lenne telefonos supportja. Senki nem hallott még ilyesmiről ami nekem van. De legalább most már célzottan a proci körül tudok szaglászni.
-
válasz
silver87 #9073 üzenetére
De ha a processzor rossz, akkor szerintem BIOS-ig sem lehetne eljutni. Persze minden jel erre mutat, de ellenőrizd azért le.
Szerk:
Amikor bekapcsolom a gépet 2x felpörög leállJa bocs, akkor mégiscsak az lehet. Nincs POST kód az processzorhiba. Most hogy mondod ezt a felpörgést majd leállást, már elég egyértelmű. Azt hittem simán el lehet menni BIOSig
-
silver87
tag
Oké. Kiderítettem és a proci szállt el, mert szereztem egy régi tápot és azzal ugyanazt csinálja. :S De akkor is érdekes a hibajelenség.
-
silver87
tag
válasz
akoska07 #9070 üzenetére
Alap V-on volt. Csak az órajelet húztam 4.2-re ami elméletileg teljesen biztonságos hisz 4.7 és 5 GHzeken pörgetik mások. A táp egy 550w raptroxx táp. Kizártam minden hardvert, alaplap, memória, hdd cserélve van a vga-t kivettem, de ugyanaz. Egyedül a tápot és a procit nem tudtam még cserélni. Csipogás nincs, biosban default értéken van minden, ez volt az első lépésem. Amikor bekapcsolom a gépet 2x felpörög leáll majd harmadig felpörgésre jut el a biosig azon túl bármit bootolnék azonnal kékhalál.
-
válasz
silver87 #9063 üzenetére
Mekkora fesszel hajtottad azon az órajelen a procit ?
Szedd szét a gépet.
Vedd ki a vga-t a memóriát és a procit is.
Majd csinálj egy teljes bios resetet.Aztán meglátjuk hogyan tovább.
#9058 haverkulum : 4.2GHz nem gond,mennie kell probléma nélkül azzal a hűtővel.
Nem kell kupakot levenni. -
-
válasz
haverkulum #9058 üzenetére
4,2 GHz-et szerintem ki tudod majd így is hozni belőle.
-
-
Lalaboy
őstag
Minden este atbongeszem a forumokat erdekessegek utan kutatva. Olvasva a mai hozzaszolasokat talaltam valamit, ami valaszt adhat nehany kerdesre a 4790K-val kapcsolatban: FUGGER .xtremesystems
Egy erdekes teszt a 4790K-rol: VORTEZ
(Kezd lanyhulni a vagyam a 4790K-ra!)
-
silver87
tag
Sziasztok!
Elpukkant a gépem, azaz a lényeg, hogy van egy i5 2500K-m ami egy asrock P67 pro3 hajt, húztam rajta 4,2GHz, ment is szépen. Éppen BF4-eztem mikor egyszercsak újraindult a gép és onnantól nem töltött be csak kék halállal. Remélem, hogy a táppal van a baj és nem adja le a feszt rendesen, de tesztelni nem tudom mert még egy procim és még egy tápom nincs. Mindenesetre ha újra akarom rakni a win-t akkor is kékhalál jön már az elején "whea uncorrectable error" üzenettel, live linux meg "processor contect corrupt" üzenettel be sem tölt.Valaki találkozott már ilyennel? Táp vagy proci lehet a ludas?
-
Popes
őstag
Ahogy megjelenik úgyis megskalpolja valaki (ha más nem akoska07
)
A hőfokok meg ki fognak derülni ahogy piacon lessz és jönnek a tesztek tömegével.
A lesarkazás nem tudom mennyire valós veszély, AMD-s laptopomban is magára a siliciumra megy a hűtő de eddig még nem volt gond vele.
-
laychi
veterán
belsőségekre gondolok
ragasztó már az ivy-hoz képest is jóval keményebb,ivy-t a penge egy élével körbe lehetett könnyedén vágni,hasitasinál meg elég keményre sikeredett,2 pengét is meg tud enni meg lassabb is a folyamat+több elővigyázatosság szükségeltetik.
Ragasztó nem hinném,hogy keményebb lehet ennél,bár erre az intel még akár rá is cáfolhat
Egyébként talán a több fogyasztáshoz képest jobb hőfokot mutat a hasi azonos órajelen és feszen HA! és itt nagyon fontos a HA!, nem avx-es terhelést kap.
AVX-es terhelésnél(avx2 miatt) kisebb feszen nagyobb hőt ér el a hasi,mint az ivy.
Legalábbis nekem ez az észrevételem úgy hogy volt egy 3570k-m és most van a 4670k(#9055) akoska07: Ha saját magának tervez egyet az ember és le is tudja gyártani,akkor megbízható lehet,de abban egyetértek,hogy gyári akármilyenekbe kevésbbé fektetném a bizalmam.
-
Trailblazer
veterán
válasz
haverkulum #9058 üzenetére
Szerintem simán.
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok! Most tervezek venni egy 4770K procit és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy egy Scythe Mugen3 hűtő Noctua NT-H1 paszta társaságábam elég lehet-e annak a hűtésére (Phenom II 1100T-ről váltok, oda ezeket használtam eddig), esetleg hogy bírná a húzását a procinak? Ha lehet, szeretném kerülni a kupak levételt a garancia miatt :\
-
Popes
őstag
Jönnek a jó kis lesarkazásgátlók és kupak sem kell.
-
Nem feltétlenül lesz rajta több smd.
Azt irják a legtöbb helyen,hogy jobb minőségűt,erősebbet raktak rá,hogy jobban tuningolhatók legyenek.
Sztem minden maradt úgy ahogy volt.Ha melegedni fog akkor biztos,hogy én leszek az első aki leveszi.
Feltéve,hogy nem lenne elég a 4.4GHz.Sztem nem lesz gond a hőfokkal 4.7GHz-ig.
Aztán majd jön a kérdés,plusz 100MHz-ért érdemes-e leszedni a kupakot.Egyébként,ha tényleg igaz,hogy jobb smd-ket pakoltak rá akkor érdemes lesz levenni a kupakot,mert akkor az 5 - 5.2GHz 24/7 simán benne van.
Ellentétben a 4770K procikkal,mert a kupakjavitással csak hőfokot csökkentettünk,a tuning pedig nem ment jobban. -
laychi
veterán
Ez nem javítás,csak annyit csináltak vele,hogy stabil 4,4ghz-t tudnia kell vinni,pasztázás várható volt,hogy silány marad és a fedélméret csökkentésével sem sikerült ezek szerint semmit elérniük.
Ugye pont tegnap mondtam,hogy "lesz itt még delidelt devil's canyon,csak nem én csinálom az elsőt,mert látni akarom,hogy mi változott"
-
laychi
veterán
hehe,melegebb 10 fokkal mint volt
Na ezért nem cserélném le a 4670k-m főleg így delid után,crysis alatt így is be tud melegedni.
mondjuk 4,4 ghz-en 1,2V-on nem gáz,max 56 fok volt,de 4,5ghz-n így is jobban fűtött már 1,25V-tal,ott 65-70 fokig képes volt valahogy feltornázni magat,szutyok vga-mmal egyetemben.
Marad a 4,4ghz 1,2V-tal 24/7 -
dulifi
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok. Célom a fullHD-ban játszani, a lehetőségekhez képest a legmagasabb grafikán.
Ehhez néztem a pentium g3220-as procit és H81-es lapot. Normálisan ki tud hajtani egy VGA-t ez a rendszer? Kb. GTX 650 Ti-re gondoltam. Mennyire tűnik időtállónak ez a megoldás? Semmiképpen se akarom ennek többszörösét elkölteni, tehát ha csak van valami okos megoldás.90%-ban fifával játszok, nem valami komoly a gépigénye, fifa15 elvileg valamivel komolyabb lesz. A maradékban GTA IV meg egyéb csillivilli dolgok maradnak. Ha megjelenik a GTA 5, akkor jó lenne, ha legalább 720p-ben szép lenne.
A választ előre is köszönöm!
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Bjørgersson #9040 üzenetére
persze de én azért örülnék ha nem kéne 2 évente felújítani
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Bjørgersson #9038 üzenetére
épp ez az hogy nincs, tehát most gondolj bele itt a ps4 megvennél egy 8 magos CPU-t egy 770-el és 5 évig jónak kéne lennie mert a ps4 is addig jó kb, de nem mert 2 év után már nem lesz elég a játékoknak elsőnek csak a kártya aztán a VGA
tehát mindig meg kell venni az újat
-
Bjørgersson
félisten
válasz
bandi0000 #9036 üzenetére
Nem is akarok 10 évig elélni egy hardveren, de ha esetleg elkezdnék normálisan kihasználni a hardverek képességeit, akkor utána tudnának azokra tovább építkezni, hogy továbbra is legyen értelme megvenni az újabbnál újabb hardvereket.
(#9037) NFree: Akkor maradok jövőre is az i5-nél, négymagos i7-re sem telik, nemhogy hat- vagy nyolcmagosra.
-
NFree
addikt
válasz
Bjørgersson #9026 üzenetére
Az már a haswell e lessz lga 2011 es tokozással, 1150 be szerintem a broadwell lessz de az megmarad 4 mag8 szál-nak. A felsőkategóriába jönnek csak a 6-8 magos procik. Muszáj így csinnálnia az intelnek, nehogy már keveset költsön az ember hv-re.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Bjørgersson #9035 üzenetére
Az a baj hogy hiába használják ki nem fogsz 1 hw elélni 10 évig mert akkor becsődölne a pc piac
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Bjørgersson #9033 üzenetére
majd mikor megjelenik a DX12 és elkezdik használni a GPGPU-t
-
Igen,kevertem a Haswell-E procikkal.
Nem is értem miért nevezik annak,megtévesztik az embert. -
válasz
Bjørgersson #9026 üzenetére
Elvileg jönnek.
-
Bjørgersson
félisten
Jövőre vajon nyolcmagos processzorokat is kapunk a 97-es lapokba?
-
Hornguy
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek procihűtővel kapcsolatban!
Most váltok amd-ről I5 4440-re és a kérdés az hogy van egy Alpenföhn Matterhorn hűtőm ami elvileg kompatibilis az intel-el, de nem tudom biztosan jó lesz-e, mert a dobozára 1156, 1155, 775 adatok vannak ráírva...
Minden tartozéka megvan, de elbizonytalanodtam, biztos fel tudom-e tenni a lapra!Előre is Köszi ha tudtok segíteni!
-
j0zsef
tag
válasz
Trailblazer #9021 üzenetére
Valamelyik Haswell hír kommentjei között olvastam, hogy a Turbo Boost túl sok feszt ad a procinak, le kell tiltani és egy jó lapban be lehet állítani hogy a magasabb órajelen fusson. Nincs hitele az infonak, ezért jöttem ide.
-
j0zsef
tag
Sziasztok,
segítenétek tisztázni hogy működik a nem K-s procikon a Turbo Boost letiltás, ezáltal Z(?) alaplapban x Mhz állandó órajel nyerése? Gondolkodok egy 4690 vételében, ha lehet 4Ghz közelében futtatni.
-
Fail3D!, hpeter10, bluyoo
Jól van na, első konfigom, örültem, hogy egyáltalán megtaláltam, hogy mit hova kell bedugni
-
Dyingsoul
veterán
Valamikor még egy pár hónapja említettem nektek, hogy beszereztem egy Silverarrow SB-E Extreme hűtőt. Na akkor kértétek, hogy tegyek majd fel képeket, aztán megfeledkeztem róla, most viszont pótolnám a mulasztásom, itt van pár kép:
Utolsó képen látszik, hogy átszereltem olyanra, hogy kifelé fújja ne pedig szívja a levegőt.
-
válasz
HussarF #9012 üzenetére
Hat ennel nem hezen, konkretan 0 kabel managmentet lathatunk a kepen, sot mintha ra is akarnal tenni 1 lapattal
Kezdeskent a hdd probald befel forditani es az alaplapi kabeleket is kicsit visszabb huzhatnad, mert ahogy latom amennyire csak lehet kivan huzva. Az osszes hazbol kijovo panelt sikerult nem haturol befezetned hanem kiszetted elore. Par 100 huf a 8 tus hosszabito, ha ennyire rovid, hogy nemtudod hatulrol bekotni. Brutal elretento peldat sikerult belinkelned
-
Ha már itt tartunk én is teszek ide 2 képet a drágámról. A kábeleket nem tudtam annyira szépen elrendezni (igaz, mióta ez a kép készült, már optimalizáltam kicsit), de én így is szeretem
Aerocool Mechatron ház -
szasanyi
félisten
-
gera021
aktív tag
szep gepek, a fuggoseg jelei...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gera021 #9001 üzenetére
Huha, nekem is volt Trooper hazam ! Igazan jo kis kucko, ha befert volna a 360-as radi ugy ahogy en szerettem volna akkor sohasem valtottam volna
Itt egy kis info a 4790K-rol...termeszetesen semmi info hogy mennyire melegednek vagy nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest