Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Imo85
tag
-
Lalaboy
őstag
Az Asrock sargaja sem kulonb!
A lenyeg, hogy a lap nagyon jo!Csinaltam egy 4.8Ghz-s Linx 0.6.5-os tesztet! A feszt emelnem kellett, de meg igy is nagyon jo hofokokat kaptam leghutessel!
Nemsokara berakom az "Oreg" ramokat nehany teszt erejeig! A 4790K-k IMC-jet nagyon dicserik, kivancsi vagyok ra......
-
Lalaboy
őstag
En szandekosan vettem ezt az alaplapot! Ezzel lehet gyilkolni a ramokat, procikat!
(Kulonben, ha akkoriban lett volna a komoly online amcsi boltokba Asrock Z97 OC Formula, akkor o lett volna a befuto!
) -
NFree
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
1.5v már degradálja ezeket a procikat nem bírják úgy sajna mint a sandy (esetleg nitró alatt ) sajnos. nekem hideg vízzel 1,45v a plafon . 24/7 re meg 1,26v a hasinál.
(#11590) h1mpi
Szerintem, a "Z"-s lapok mind tuning deszka , ezen belül persze vannak kifejezetten komoly oc ra tervezett deszkák is , de jelen esetben szerintem mindenhol a proci a szűk keresztmetszet nem a lap.
-
laychi
veterán
oc chipset,akkor mi a problémád?

Ne legyél már telhetetlen,egy nagyon jó lapod van
(#11587) hpeter10
szerintem inkább a ram miatt jön ki különbség,vagy még kellene egy kis fesz az ő procijának,mert nem teljesen stabil.
inkább azt befolyásolják a lapok,hogy ha jó proci van benne,akkor 24/7 stabilitásban milyen órajelet és feszt képes elviselni.
De ez csak az én véleményem. De pl az én procim 45k-s lapban sem ment jobban,mint az én 30k-s lapomban -
-
NFree
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
Nekem egy olyan hasi kellene ami tud legalább 5,5ghz et max 1.45v on hidegbe, de szerintem ez nem lessz kivitelezhető, így télire platformváltást kellene eszközölni, csak nem tudom miből, lassan itt tornyosulnak a vga-k várják a teszteket
nagyon gondolkozom egy jófajta 4930K megvásárlásán, csak miklós már eladta szerintem az övét. meg nagypn sajnálnám a lapocskám. -
MrM94
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Ahhoz kepest,hogy pentium nem rossz

-
-
dept
csendes tag
Az én CPU-m és VGA-m megeszi a cysis3-mat reggelire....

-
Lalaboy
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem tudom sajna! Nezd meg az adott linken, hogy mit lehet csinalni!

-
Imo85
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Best buy az tény és való!

-
patomi
őstag
Sziasztok.
Miért nem tudok az IGP-hez 1Gb. ramot rendelni? Biosban beállítom és ba@@ik elindulni a gép(512-vel nincs gond). Bios reset és indul megint. Minden beállítást végig néztem és csak e miatt nem indul. (i3 4330, asrock z97m pro4, 1866mhz 2x4gb ram) -
HaZsolt
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Csak 4Ghz fölött néztem idáig. A 4600-hoz 1,4V feletti feszültség kell neki... Megnézem, hogy mennyivel viszi a 4600-at aztán visszarakom 4500-ra értelmes fesszel. Egyébként később több G3258-ast is fogok tuningolni, kíváncsi vagyok, hogy azok mit fognak majd tudni
.(#11559) ricshard444
Áááh, kihal a kis Pentium
Crysis 3 alatt. -
Crysis 3 + Pentium - GTX 760-nal, i7-hez mérve
Játszhatatlan szinte, ilyen nagy ingadozásokkal élvezhetetlen egy játék, mert ha végig alacsony fps-n pörög, azt megszokja az ember, de a hirtelen ekkora ingadozások csak rontanak az élményen.
-
emre33
addikt
Sziasztok
Sok Intel q9550 után végre megrendeltem az új gépemet!
Intel 4790k mellé egy Mugen 4 PCGH hütőt rendeltem.
Elég lesz? 4,5GHZ szeretném 24/7 használni. -
-
conqver
aktív tag
válasz
laychi
üzenetére
Igazán ki sem tudtam próbálni mert a H100I hűtés vízpumpája kerreget, hangos volt és addig nem nem akartam vele csinálni semmit!
Ez a Cpu-t csak átmeneti megoldásként vettem amíg I7 4790K ki nem jött
Remélem a Z87I-PRO lapot kicserélik és megnézem mit tud majd.....a 12+2
-
Jani_007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ezekre az értékekre kalibrálta állította "optimalizálta" be az Asus Z97-A alaplapom
"5 way Optimization" programja, a konfigurációt, és hogy nem-e túl magas a processzornak az értéke, TPU.-ja i7-4790. (nem a K-s), esetleg valamin vissza kell-e állítani, vagy lehet ezen hagyni?
Az auto beállításon használnám inkább, a képek stabilitás teszt alatt készültek.Az előző gépemben csak az ASUS EPU-6 Engine volt azt is auto.-n használtam, de az alacsonyabb % értékre állította a teljesítményt. Nem a tuning miatt használnám.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Lalaboy
őstag
Kifingatni nem is olyan nehez!
Egy srac az XS-en mar 2-ot kinyirt. Sokat lehet gyorsitani a halalan, ha a procifesz melle a Vring feszt is 1.3V fole emeli az ember! Akkor mar nem "lassan" degradalodik, hanem gyorsan kipurcan! A srac hozzatette, hogy vasarolt az Intel-tol biztositast 25$-ert OC-ra es tenyleg ki is csereltek neki! Itt is van: Plan -
Lalaboy
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ahogy elnezem a DC-ket a forumokban kb. a 80% kozuluk feszultsegehsege skalazodik ugy, mint ahogy irtad. Ezt tapasztaltam is a 4690K-mal. 4.6Ghz 1.2-1.22V nagyon szep, meg a 4.7Ghz 2.41 is jo, de 4.8Ghz hirtelen mar 1.33V-on volt csak stabil es onnantol felfele veszettul kellett feszelni felfele. 10% mar 4.6Ghz-re is 1.3V korul ker, afelett nem is erdemes vele foglalkozni. A maradek masik 10%-nal feltolodik a feszultsegehseg 4.9-5Ghz-re........
-
NFree
addikt
válasz
Lalaboy
üzenetére
Érdekes egyébként , hogy 4,8 hoz elég 1,26v . 5,2ghz hez meg már meg kell feszelni rendesen. vigyázz rá ne kínozd szerintem, a haswell sajnos elég sérülékeny darab a nagyon kicsi gyártástechnológia miatt. én nem adnék neki 1,4v nál többet csak ha 0 fok alatt van a proci.
De nem rossz példány, kellene egy ilyen nekem . Félek vennemm kell majd egy pár darabot, hogy jó legyen, vagy majd kifingatom s megpróbálom gariztatni, ha antituningost fogok ki. -
-
Lacielvtárs
nagyúr
bizony bizony

nekem ilyen van és amit tudok garantálni ezen hűtővel kapcsolatban, hogy elfér mellette mind a négy ram slottban a magas profilú ramok is
tudom nem illik "régit" ajánlani, meg vannak jobbak is
de nekem nem húzza el az alaplapot, a nagy tömeg miatt, viszonylag, mondom viszonylag könnyű felszerelni

és jól teszi a dolgát, és mindezt nagyon csendben
a többinél kérdéses a ram magasságot összehozni -
Vadászmenyét
aktív tag
Köszi srácok a segítséget.
-
dept
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én is amondó vagyok, hogy egy egyszerűbb léghűtés bőven elég a célnak.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
link
válogass kedvedre....
igazából én lebeszéltem magam az egybe vízről, amit itt a nagyok játékvíznek titulálnak
nekem bőven elég a jelenlegi lég hűtésem is
de lehet itt több és jobb tanácsot fogsz kapni, szerintem -
dept
csendes tag
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
Pontos márkát és típust nem tudok neked mondani, de gondolom akármeik thermaltake, coolermaster vagy corsair jó lenne rá.
-
Lacielvtárs
nagyúr
+1, ezt én is alá tudom támasztani....
ha nem akarsz tuningolni.
én nem akarok tuningolni, így a jelenlegi konfigomban tökéletesen teszi a dolgát az i7 4790
és a hűtés is megfelel neki, ami jelenleg van nekem, nem egy mai darab de anno az FX-el is elbírt és hát azért itt a i7 világában lényegesen kisebb TDP-ről beszélünk
azért ez nem egy FX kazánház...
szerk: "Játékra,munkára jelenleg bőségesen elég a i7-4790, de a többiek megcáfolhatnak,ha nincs igazam."
több mint elég, sőt még azért is mondom ezt, mert engem az itteniek beszéltek le az FX nagyágyúkról és ezért álltam át a másik oldalra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dept
csendes tag
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
Elegendő a sima i7-4790-es proci is akkor még Z-s alaplapot sem kell venned. Gyáei hűtésük háát, az így is úgy is siramlas, de akármien másik hűtéstveszel 3-4 ezer forintért az bőségesen ki fogja szolgálni a CPU-t.
A "K"-s CPU-k csak az ilyen teljesítményhajhászoknak van mint mi

Játékra,munkára jelenleg bőségesen elég a i7-4790, de a többiek megcáfolhatnak,ha nincs igazam.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Hello!
Egy i7 4790 K megéri jelnleg az ártöbbletet a sima K nélküli változathoz képest? Igazából szívesen nem tunningolnék, csak ha van valami olyan + ami megérné számomra. Programozással foglalkozok, legújabb játékokkal játszanék. Egy sima 4790 kb meddig szolgálna ki játékok terén? 280 x vagy gtx 770el párosulna.
-
Lalaboy
őstag
válasz
malphitee
üzenetére
Ez csak a teszt idejere kapja!
24/7-re 4.8Ghz 1.26V-on hajtom......... A regi szep idokben, mikor megvolt meg a triplaradis egyedi vizhutesem, elmentem a boltba, vettem 2-3Kg jeget, leszereltem a ventiket, beleraktam egy vodorbe, igy szegeny core i5 2500K-t 1.5V fole kuldtem......... A poen, hogy itt van nem messzire tolem egy Asrock alaplapban es meg mindig vigan megy leggel 4.6-4.8Ghz-t! He nem merem ezt megcsinalni, amit csinaltam, akkor uljek a hatsomon es nezzek ki a fejembol, hogy a tobbiek mire is jutnak? Az nekem tul egyszeru! Igy legalabb adok egy kis osztonzest a tobbieknek, hogy van is valami ertelme a tuningnak!

-
malphitee
senior tag
Szerintem egyszer csak megdöbbented fogod észrevenni hogy megállt a processor alattad, ilyen feszek mellett.
-
Lalaboy
őstag
CPU-Z Validation:5200
-
Lalaboy
őstag
Mostmar leirom, aki elhiszi elhiszi, aki nem, az nem! Az elozo szallitmany ennel a boltnal, ahol vattem a procit L3-as volt. Ez nekem nem is lett volna baj. A baj az volt, hogy az ennel a cegnel vasarolt 2 db. 4790K azonos Batch#-al nagyon nagy kulonbseget mutatott. Az egyik jobban ment, mint a mostanim, a masik meg joval rosszabbul. Megvartam, hogy lefogyjon a keszlet es jojjenek ujak. Tavaly megtortent, hogy az uj szallitmany ugyanaz a Batch# volt. Most attol feltem, hogy a regi jon-e es 1/2 az eselyem, hogy egy kivalo CPU-t viszek haza, vagy karomkodok honapokig. Igy, amikor vettem a procit nem neztem a sorszamat, hazavittem, beraktam es bedobtam a melyvizbe! Ez azt jelentette, hogy adtam BIOS-ban 1.24V-ot, a szorzot felraktam 48-ra, ha bebutol nyertem es delid, ha nem, akkor "siri csendben" maradok.... Hat szerencsem volt!
No ennyi volt a proci tortenete!
-
Lalaboy
őstag
Vegre osszejott!

Ezt a benchprogit nem ok nelkul tartjak egyfajta referencianak jopar nagy forumban! 4.8Ghz felett ezt a progit stabilizalni nagyon nehez. Olyan dolgokon (ertem bizonyos Mhz-ra es feszekre...) megcsuszik es kekhalalba viszi a gepet, hogy az ember csak nez ki a fejebol! Remelem nemsokara nehany szerencses uj 4790K tulaj megtapasztalja majd..........
-
NFree
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Csak a cpu feszt babrálod, így vagy az összes többit?
Vagy esetleg a lap nem emeli a feszt csak offsett beállításnál
Tegyél mindent autóra, nyomj egy bios defaultot, s úgy lődd be a feszt manuálisan, hogy ilyen esetben elindul-e, utánna ne csinálj semmit csak emeld meg a feszt ugyan csak manuálisan, s nézd meg ha elindul, hogy megemelte-e.
A másik dolog meg szerintem nincs baj az offsettel csak be kell lőni rendesen, kicsit fölé kell számolni, s nem lessz gond.
Tehát mondjuk kell a procidnak stabil 4,3-hoz 1.25v de nem avx es alkalmazás esetén kap kb 1,15-1,17v ot ami lehet kevés és ez okozhat instabilitást.
Akkor az a megoldás ha tudod hűteni , hogy beállítod , hogy kapjon, 1.27-1.28v ot teljes terhelés alatt, így egy kicsit magasabb a hő, de lehet nem avx es alaklmazásnál , már elég lessz a procinak az 1.18-1.19v s nem lessz vele gond , ezt próbáltad? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Erre nincs valami ötletetek?

-
klevente
tag
Már minden megvan az új gépemhez, kivéve a 4790k
Már játszadoznék vele! 
-
conqver
aktív tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Miben
Tolj át egy Privátot! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
igen
-
conqver
aktív tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Köszönöm És Hálám Üldöz Téged

Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nincs vele semmi gond. Sőt tuningban a Giga sokkal jobb
söt kellemetlen 
A lenyeg, hogy a lap nagyon jo!

Egyébként ilyen nekem is kéne, még akár az se lenne gond, ha csak 1.5V-on tudja ezt.
nagyon gondolkozom egy jófajta 4930K megvásárlásán, csak miklós már eladta szerintem az övét. meg nagypn sajnálnám a lapocskám.

Milyen progira gondolsz 4c/8t-vel?
Crysis 3 alatt.
4c/8t-t még nézhetnél.
Már játszadoznék vele!