- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
afrojack1 #9698 üzenetére
"jaj de lázadnak!
" Gondoltam jobb ha szólok ...
A kérdező biztos nem mosolyogna ha venne pl. egy 50K-s Z87-es deszkát, és pár hónap múlva kiderülne hogy adhatja el ha Broadwell-t szeretne ....
Szóval mehet mehet majd bármely 1150-es alaplap, de csak 97 chipset, de abból is csak az Asus a biztos? -
-
ShinjiNo
tag
Sziasztok!
A broadwell nek mi lesz a minimum chipset igénye?
Vagy esetleg mehet majd bármely 1150 ös alaplapba bios frissítéssel? -
afrojack1
senior tag
válasz
csucsbicep #9692 üzenetére
ő is az i7-ről beszél!
-
-
Most, hogy össze lett vonva a két téma, valakinek már van 4790K-ja?
-
afrojack1
senior tag
HANDO: vagy vegyél egy sima i5-4670k-t vagy i7-4770k-t (attól függ mire használod) és ha majd jön a broadwell és lesz egy kis plusz pénzed akkor majd megveszed a broadwellt...
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Mekkora teljesítménybeli különbség van a G3440 (3,3GHz) és G3240 (3,1GHz) processzor között?
Annyi különbséget találtam még, hogy a G3240 maximum 1333MHz-es memóriákat kezel, míg a G3440 1600Mhz-eseket is. Az a +200Mhz-es sebességtöbblet, szerintem nem lehet olyan nagy, inkább arra lennék kíváncsi, hogy az 1600Mhz-es memóriából mennyit profitál a G3440...
Kamera rendszer kiszolgálásra szeretnék összedobni egy gépet, amin egy ubuntu 14.04 futtatna, rajta pedig egy java-s alkalmazás.Bármilyen infót szívesen veszek.
Üdv:
Immy -
laychi
veterán
válasz
jbauer05 #9681 üzenetére
CM Hyper 212 EVO újonan jó választás lehet,nekem a 3570K-n szolgált szépen,delid után mégszebben
aero2zeroAzért hőfok szempontjából szerintem nem sűrűn kell összevetni egy i3-at egy i7-tel,mint neked van ,nyilván a tiédnek sokkal melegebbnek kell lennie,de nem is gyári hűtővel hajtod meg gondolom nem is alapon.
jbauer05-nek egyértelműen hűtés és esetleg pasztázás problémái adódtak. -
cyberkind
félisten
válasz
Trailblazer #9678 üzenetére
Nálam nincs baj, a Noctua NH-D14 tudja a dolgát, pedig a ház ventik ritka szarok.
-
jbauer05
tag
Üdv mindenkinek kérdeznék valamit.
Ha egy i3-4330 az aida szerint 80 fokos 2,5h bf3 után egy sharkoon vaya házban az gáz ? Gyári hűtő van fent, áprilisban raktam össze a gépet. Ezt is csak azért kérdezem, mert játék közben hallotam, hogy maxra pörög a hűtő. Ilyen eddig nem volt. Asrock h87 pro4 alaplapom van.
-
ShinjiNo
tag
Ez így okés lehet? [link]
Kicsit nem alul értékelt az írottak alapján?
Túl szép hogy igaz legyen... -
ShinjiNo
tag
Értem, ez esetben i5 re gyúrok
Ezt a lapot néztem ki alá, hogy keretben maradjak: [link]
Szerintetek jó választás? -
ShinjiNo
tag
Kicsit off: Egy G3220 elég lehet egy GTX 750Ti alá?
-
ShinjiNo
tag
Sziasztok!
25-30 (35) ezer ft környékén szeretnék egy i3 as CPU t.
Melyik típust ajánlanátok?Ill. ilyen ár környékén, mennyivel jobb választás mint egy G3240 es?
-
Bacusuz
őstag
Most hogy hűvösebb napok voltak megpróbáltam a 4,3-at.
sikeresen lement a teszt 20x 1,205v-al.190 gflops-ot produkált 4gb ramra állítva.
Azért néha így is belenyalt a 95 fokba.Egyenlőre hagyom így. -
NFree
addikt
[Ezt ] az oldald tanulmányozd át, hátha segít , sajnos asus lapokkal nincs tapasztalatom, de lehet nállad vissza kellene venni az nb core clock-ok , kb 4ghz re , mert lehet 4,3 ra álítja a lap, ha húzod a procit. Ezenkívül még van egy pár apróság , pl ram jó lenne tudni milyen sebességen megy milyen időzitéssel milyen fesz mellett, de ahogy nézem néllad 2 külömböző ram dolgozik a 4 slotban gondolom , lehet ez is probléma , először vedd ki a kisseb ramokat s , csak 1 pár rammal tesztelj, a ramnak a névleges feszültségen túl adhatsz egy kis pluszt , mondjuk 1,5v a normál , akkor adhatsz neki1,520v ot vagy 1,530v ot .
Eztuán még lenne pár beállítás amit nem átrtana beállítani s mehet a teszt. Hátha egy asus tulaj fog neked segíteni -
NFree
addikt
Maradhat autón, általába alap legalább is giga a legerősebb llc állít be autó-n. Nagyon remélem ezek a sokfázisú digi áramkörök , már nem csinálnak nagy feszültség tüskét amikor megy az llc mint anno p45 -nél mert anno kikapcsoltuk, de ezek a mai dolgok már finomabban műkodnek , így szerintem használhatod legerősebb, vagy autó beállításon.
Nos igen az még , úgy belefér de ennyi fesszel , igazán mehetne 4,4ghz et is, ha kell neki az 1,3v a 4,3-hoz akkor sajnos mondhatni , hogy átlagon aluli a tuning potenciál sajnos. Prime- nál mind a 3 tesztet futtasd , linx-el nem teszteled? -
Pacy
aktív tag
Egy 4770k-nak mennyivel illene stabilan vinni 4.3Ghz-et? 1.250? 1.3?
-
rudii
tag
Illetve még egy gyors kérdés. Egy i5-4670K tud annyit mint egy FX-9370 4.40GHz?
-
Lalaboy
őstag
Ezt az oldalt erdemes atnezni, lagalabb jobb kedvuek lesznek a leendo retail 4790K tulajok!
-
rudii
tag
És ti egy I5 4670K hoz milyen alaplapokat ajánlanátok? Egy árat tudnátok mondani?
-
rudii
tag
Sziasztok!
AMD ről szeretnék Intel re váltani. Processzort szeretnék ti miket ajánlanátok? Olyan 58k a max ft határ. -
HugóBoss
tag
Sziasztok!
INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX-nak gyárilag milyen a hűtése? Készüljek azonnali cserére?
köszi
-
PAtr0n
addikt
válasz
Picturemaker #9627 üzenetére
Köszi, így már tiszta!
-
domiromm
tag
Üdv.
Lehet használni ezeknél a proceszoroknál 1866mhz ramokat?
Vagy van valami hátránya? -
laychi
veterán
válasz
Picturemaker #9630 üzenetére
Szerintem ez esetleg majd új tokozásnál lesz megoldva(ha meg lesz),1150-nél már nem,az csak sokakat megkavarna
-
Picturemaker
őstag
-
-
laychi
veterán
válasz
Picturemaker #9627 üzenetére
Ha Broadwellre érted,mint következő,akkor tényleg lehet új lapot venni,mert z97-esen,akkor feltehetően nincs meg ez a funkció,egyébként összevesznének a procival,
-
Picturemaker
őstag
Az AVX-es [link] terhel jobban.
A plusz 0,1V-ot nem lehet a BIOS-ból "leállítani", mert a feszültségszabályozó a processzorban van és ez sajnos automatán működik. A pletykák szerint a következő generációban ez az egység visszakerül az alaplapra és megint minden happy lesz. -
PAtr0n
addikt
válasz
Picturemaker #9622 üzenetére
Na ez érdekelne hogy működik. Mármint mi is pontosan ez az AVX. Most akkó' az AVX Linx a kevésbé terhelős, vagy a nem AVX-es? Bocsi, de még nagyon le vagyok maradva.
Meg ez a +0.1V miből jön? A BIOS-ban lehet ezt korlátozni? Úristen, de utálom, amikor a full alapokat kell megkérdeznem valamiben
csucsbicep:
Na igen, azért a CPU-ba épített mem vezérlő hamarabb ellátja a feladatát, és nincs akkora késés, mint amikor még az északi híddal kommunikált anno.Devid_81:
Én se piszkálom már soha többé, kinőttem ebből. -
Picturemaker
őstag
válasz
Bacusuz #9623 üzenetére
AUTO-n hagyod a CPU feszt és offsettel veszel vissza, mivel az összes lap túlfeszel. Igazság szerint az AUTO ebben az esetben is ADAPTIVE csak nincs megadva max. fesz (AVX nélküli). Ebben az esetben Offset-tel veszed vissza, de ez az egész tartományban leveszi az adott értéket (ami itt sajnos elég gáz), így, ha az AVX-es feszhez lövöd be, akkor a normál terheléshez kevés lesz a maradék és instabil lesz a rendszer, Ha normál terheléshez lövöd be, akkor AVX esetén ugyanúgy sokat fog kapni.
Ilyen formában a Haswell-nél (szerintem) semmi értelme az Ofsettnek. Sajna ennek a procinak a feszültségkezelése el van baxva. -
Devid_81
félisten
En amikor a gepet epitettem tavaly szeptemberben akkor mindenki azt javasolta, hogy olyan legyen ami 1.5Volton gyarilag a legtobbet tudja elfogadhato aron...igy lett ez a ramom amim van...de soha eszembe sem jutott megpiszkalni, mivel anno DDR2-el is mire belottem a jo ramtuningot addigra a windows szinte mindig odalett a sok kekhalaltol...
Csak pusztan ezek elkerulese erdekeben sem...meg mindenki mondja, hogy nagy jelentosege amugy se lenne...szoval en kihagyom -
Bacusuz
őstag
válasz
Picturemaker #9622 üzenetére
akkor mi értelme van az offsetnek?
-
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Egy kis offsetes segítség kellene adaptivee módhoz.BIOS alap beállításokon van, linx 065 mellett ezt a feszt kéri :
1,0774 és 1,0808v nem avx
1,1107 és 1,1113v. avx
Mennyi legyen az offset? mert a számok ugrálnak.
köszi -
PAtr0n
addikt
válasz
Devid_81 #9617 üzenetére
Én se tartom már semmire a RAM tuningot, DDR2-nél még volt értelme na meg látszata is, valahogy a DDR3-nál nem hoz annyit a tuning, mint amit vár tőle az ember. Próbáltam a gyári időzítésekkel játszani most hogy új konfigom van, de el is akadtam, jó ennek az 1600-as Kitnek a gyári 9-9-9-27 is.
-
Devid_81
félisten
-
MiklosSaS
nagyúr
Valaki hasznalt/hasznal EVGA alaplapot ?
-
Maotun
őstag
Sziasztok!
Érdemes 4790k mellé oc memóriát venni?
felhasználás játék és tuning
[link]
elvileg cl 10 2400mhz 1,65v -ot tud 2x4gb
jelenleg cl9 1600mhz 1,5v -et váltanám le 16gb.-ot a gyorsabb 8 gb.-ra még pici pénzem is maradna rajta, érdemes szerintetek? -
shteer
titán
válasz
BomiBoogie #9600 üzenetére
A fotorol
-
Matisz77
aktív tag
Sorry rossz topik!
-
h1mpi
félisten
Most volt egy kis időm és kiteszteltem a cpu-t az új lappal 1.190v UEFI beállítással level8 LLC-vel és manual módban van a legtöbb gflops érték linx 0.6.5. alatt 4.3 Ghz-en számszerint 181. A legmelegebb mag 87 fok. (H110 és még a Viperek)
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #9600 üzenetére
nagyíts rá illetve a címe is árulkodik DEFEKT
(#9602) Bacusuz: szerintem nem szedte le, mert akkor lefotózta volna a kupak nélkül is. Összecseszte azt ebayre feltette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged