- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
he7edik.
addikt
válasz
Trailblazer #8595 üzenetére
K-s azaz .urvajó alaplap kell hozzá
-
he7edik.
addikt
Urak
Kérdezném hogy egy H97-es lapban lehet-e valahogy emelni egy sima 4590-es i5 órajelét?
-
válasz
ricsi99 #8583 üzenetére
Ha újra kéne kezdeni én is a satuval csinálnám inkább. A pengével túl sok a lehetőség a hibára.
(#8585) h1mpi
Jaja, hálából én is küldtem még egy kis bónuszt neki azon felül, amennyit kért. Így is töredékébe került nekem ez a kaland, mintha új 4770K-t kellett volna vennem. -
-
Kedves fórumozó társaim!
Ígértem, hogy be fogok számolni a (#8297) kommentben leírt processzorom állapotáról. Kiderült, hogy a processzorral és az alaplappal is voltak gondok. Elküldtem mindkettőt Cink_Elek társunknak, aki rászolgált a hírnevére. Helyrerakta a foglalat elcsavarodott lábát, de ami fontosabb: megjavította a 4770K-mat.
Kiderült, hogy az a hiba, amit én szabad szemmel láttam, az nem okozott volna problémát, mert csak földpont volt lakksérüléssel. A valódi hibát, azaz hibákat, mert több is volt, észre sem lehetett venni szabad szemmel. A képen a NYÁK oldalán egy tű van, hogy a méreteket lehessen érzékelni.
Ezt tisztességesen össze is húzta:
Aztán miután végignézte az egészet, talált még ott, ahonnan ez jött.
Miután ezeket megcsinálta, kijavította a lábhibát is az alaplapomon, majd teszteléssel meggyőződött, hogy hibátlanul működnek az alkatrészek
Még egy nagyon részletes tesztelés hátra van, amit majd én végzek el, de aligha hiszem, hogy ezek után még találok bármi problémát.
Pedig tulajdonképpen már keresztet vetettem erre a processzorra és már azt tervezgettem, hogy legalább kulcstartónak jó lesz, erre Cink_Elek visszahozta a halálból. Hatalmas hála és respect neki!Már alig várom, hogy újra nálam legyenek a cuccok és kipróbálhassam én is!
-
cbmfan
senior tag
válasz
joshua7 #8566 üzenetére
az már rég volt
ez kb. fél éves eredmény:
hadd ne kelljen szétkapnom gépet, hogy rárakjam Mugen 3 hűtőt újra
kissé gáz, hogy csúcs proci teljesítményét hozza egy középszintű Q9. ebből is látszik, hogy húzva nincs sok különbség köztük, dupla annyi cache ide vagy oda. szerencsére bukás nélkül, minimális haszonnal sikerült eladnom egy elvetemült gyűjtőnek, abból lett az i5.
-
h1mpi
félisten
válasz
Montesantos #8570 üzenetére
Én nem 2 óra alatt akarom eladni, hanem 29K-ért
-
Nemtudom, de ugyan ezt a lapot 25k aron jegelt es meg lehet abba is bele alkudtak
Tetszik a lap, de most vegyek bele procit...
Nem sok jot hallok a haswelrol
A vgat viszont rohadt jo aron attad el
Ahoz kepest mennyiert aruljak mostanaban... en osszel adtam el 2 db dcuii 770 ahoz kepest mostanaban is 80k korul arulgatnak..
-
cbmfan
senior tag
válasz
Lalaboy #8541 üzenetére
aranytojás... pff. Q9400 stabil feszültség emelés nélkül 4 GHz-en (video konvertálás órákon át, kékhalál nélkül), 1.3 Volton 4.26, 1.4-en 4.4 GHz. afölött nem tudtam tesztelni, 1066-os Kingmaxok nem bírnak többet.
QX9770 sem volt valami nagy szám, 3.8 GHz volt a max 1.4 Volton. ez a 4670k szintén csalódás, 5 GHz körüli sebességet reméltem minimum.
-
Bacusuz
őstag
Számít valamit hogy 8, 12, 16 pin 12 v atx power connector van a lapomon?
Mondjuk egy devils canyon vagy "k"-s broadwell proci tuningolásáról beszélünk.Igazából 2 lap tetszett meg ,az asrock z97 extreme6 és az extreme9 majd egy
Várható-e szerintetek bármi előrelépés ha a 2x8 pines csatisat választom vagy + 35k-ért?
-
válasz
he7edik. #8556 üzenetére
Üdv!
Nekem egy i5-4570S-es, energiatakarékos, 65 W TDP-s procim van, és úgy néz ki a turbó, hogy 1 mag esetén 3,6 GHz, 2 magnál 3,5 GHz, 3 magnál 3,3 GHz, 4 magnál meg 3,2 GHz. Az alap órajel az meg 2,9 GHz, de mindenre elég, mint ahogy a turbo is. BF4 64 fős multinál egy 2 gigás MSI GTX 750 Ti-s kártyát lazán kihajt, medium körüli beállításon úgy, hogy az átlag fps 80-90 körül van. -
he7edik.
addikt
Lehet hülye kérdés de az "S" prociknál mind a négy mag megy turbó órajelen vagy csak kettő?
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #8553 üzenetére
Csonti Car-os duma
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #8551 üzenetére
Formula áron volt
-
h1mpi
félisten
válasz
Montesantos #8547 üzenetére
Vettem egy Z87 Asus Maximus VI Extreme lapot
azért megy az MSI eladó sorba. Maradok egyelőre a Z87, 4770K duónál.
-
Devid_81
félisten
válasz
MiklosSaS #8544 üzenetére
Latom kezdenek minden beburkolni, VGA kartyak backplate-el, ezek meg ilyen csunya valamikkel.
Serules szempontbol nem gond, csinaljak csak, de a teljesen csupasz alaplapokrol, VGA-krol sem tortunk le semmit regebben.
Raadasul regebben a csucs VGA-k a mostaniak toredeket fogyasztottak...sott az alaplapoknak sem kellett tuning alatt 200Wattos procikat ellatni arammal...inkabb most kellene oket kibontani, mint sem lefedni a "hasznos" hoatado feluletet.
Bar tudom pont arra is szolgalnank, de sok eszkozon inkabb csak a design resze. -
cbmfan
senior tag
urak, most elszomorítottatok. jöttem volna kérdezni, hogy maximum mennyi feszültséget adhatok 4670K procimnak, erre látom, hogy ne nagyon reméljem 4.4 GHz felett... Z87-es lapomba proci cserét jövőben pedig pláne.
kár volt (még) váltanom ezek szerint QX9770 procirtól erre.
-
patronn
csendes tag
Akkor az itthoni ár az kb 90k lesz?És ez egy 4770k felturbózott változata jobb pasztával és alacsonyabb kupakkal?
-
Bacusuz
őstag
már azt várom ki lesz az első aki megskalpolja a javított kupakosat...
-
-
Lalaboy
őstag
A newegg ehonap 25.-re irja a szallitasokat, amit 99%-ban be is tartanak. Ez az online ceg az egyik legnivosabb amerikaban. Tobbszor rendeltem mar toluk, pontosak, mint a "halal"!
A Micro Center viszont online nem arusit semmit. A neten megrendeled es a boltban felveszed, vagy elmegy az aruhazba megvenni. Majd minden allamban van aruhazuk. Azert is olcsobb a tobbi online cegnel bizonyos termekekben, mert ha bemegy, valoszinuleg mast is veszel...... A meghalt 4770k-m 80$ volt olcsobb, mint ha mas online cegnel rendelem meg.
Ezert kivarom a 4790K-t!
-
laychi
veterán
Egy kis off.
Látta már valaki a hardverapró új androidos felületét,ami tegnap óta van? Hatalmas egy hulladék lett.
Használhatatlan vacak. -
Lalaboy
őstag
Kivarjam, vagy ne varjam? Ez itt a kerdes!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Trailblazer #8524 üzenetére
Szerintem ez lesz...na de ki tudja...
-
NFree
addikt
válasz
CsonkaImo #8510 üzenetére
Semmi bocs már többen írták
Minap olvastam tesztet, procikról röviden tömören, egy erős vga-val , játékoknál szinte nincs külömbség a két proc között. Sőt még a 6magosok sem tudnak többet .
Ha esetleg másra is szeretnéd a procit , igen mert a haswell bivaly erős cpu. Igazán az erelye csak top kariknál estleg sli vagy crossfire nél jöhet jól a 2600k hoz képest. -
Enclave
aktív tag
I7 4790K (ES) 5,0ghz@1,4V, hűtő: Prolimatech magahalems + 9k rpm fan.
UEFI alatt idle-ben ugyanez.
Én is egy 2600k->4790K cserén gondolkodom...A 2600k-m most 4,4-4,5Ghz-t megy 1,3V körül...
-
CsonkaImo
addikt
válasz
3.Aragorn #8512 üzenetére
25-ért szereztem a mostani i7-et. Garanciális még, szóval valószínű el is tudnám ennyiért adni. Meg minden csere bukással jár, ez se tartana vissza. Megvárom, hogy teljesít tesztekben. Játékra használnám, leginkább Bf4-re.
MoP_FX 57: Értem, köszi! Úgy gondoltam, hogy ha 30% plusz lesz akkor meglépen a cserét. Közel jár hozzá, de majd tesztekből úgy is kiderül.
-
Erdei88
veterán
Milyen sok új avatar és ismeretlen név
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
i7 2600k-t érdemes lenne lecserélni majd egy i7-4790K-ra? Vagy még a teljesítménye nem tisztázott? Szerintetek erőleláthatólag megérné a váltás?
-
szacsee
nagyúr
Na én rákészültem az új procira, frissítettem az UEFI-t.
Igaz, hogy egy H81M-A-ban, de akkor is.
Az mondjuk elég szopacs, hogy 2 deszkát vettem nemrég és egyiken 0604, a másikon 0706-os UEFI volt fent, ráadásul a frissítéshez felpakolt OS és az Asus Update progija kell, EZ Flash nem fogadja el a fájlt. Ebből mondjuk a boltok profitálhatnak mostanában, ha figyelmetlen a vásárló. -
korcsi
veterán
-
rogozsin
csendes tag
Szerintem irreális elvárás, hogy 5GHz-en menjen és hasonlók....a sima 4770K általánosságban 4,2őt megy léggel normális hőmérsékleten, ahogy itt a fórumot olvasom, és ki lehet fogni 1-1 példányt, ami megy 4,4et.
Ha már annyit javít ez a refres, hogy a 4790K esetében általános legyen a 4,4 léggel normális hőfok mellett, az már jó, mivel elvileg ugyan annyi lesz az ára.
És biztos lesznek a szerencsésebb esetek, ahol az eddigi 4,4 megy fel 4,8ra.Szerintem ez a realitás
-
h1mpi
félisten
Ha Asushoz jön frissítés az pont jó
-
válasz
Lalaboy #8502 üzenetére
Azert az eleg gaz, hogy csak egy bios frissites kell, hogy a lap tamogassa az uj procikat es ezt nem tamogatjak... Ertem porgessuk fel a gazdasagot vegyen az ember mindig ujat, de az, hogy mar a vgak nal is az ujitas megall az atmatricazasnal, es a csucsot majd kesobb dobjuk ki, mert a konkurens nem is olyan eros stb... Kozben a pc-s jatekok televannak bugokkal es majd valamikor lesz dx 12 amihez megint uj hw kell... vicc. Varom mar, hogy a konzolt pckent is lehessen hasznaln,i eger es billel megtamogatva es valtok szo nelkul. A 2 magos vgak ara is mar nem semmi csucsot dont... nem erzem, hogy jo iranyba tart a pc. Kozben paraszvakitassal jonnek az itx lapok amiknek az anyag ktg-e meg kevesebb cserebe joval dragabb, mint a tobbi, pedig tobbnyire csak elvesznek belole es nem ujitanak hozza semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest