- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
MiklosSaS #10095 üzenetére
Tessék itt az elérhetősége: [link]
Eduardo: vannak olyan dolgok, amik saját ötlet alapján születnek. Nekem csak azért mutatta meg, mert tudja nem verem nagydobra csak haveri körben.
Amúgy nála emberibb szaki nincs is, az ára nem csak a munkától függ, hanem attól is, hogy akinek csinálja milyen az anyagi helyzete. Sok ilyen ember kellene, erre a világra. -
MiklosSaS
nagyúr
Valaki ide tudna adni CinkElek telefonszamat/e-mail cimet .....volna neki egy kis munka.
-
válasz
PAtr0n #10088 üzenetére
Ezt is értem és nem is akarok én Cink_Elek pénzének ellensége lenni, mert én is neki köszönhetem a procimat, de pl. ha annyit mondana valaki, hogy satu, vagy penge, akkor annyiból még nem lehetne rekonstruálni a módszert, de legalább lehetne látni, hogy mégis miről van szó.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Lalaboy #10064 üzenetére
Ez elég jó tutorial satus kupakolásra. Ami egyedül nem tetszik benne, hogy nem fix a satu. De én is ilyen módszerrel csináltam (leragasztószalagozás, stb...), talán még gyengébben is ütöttem, mondjuk nekem a satu teljesen fix volt.
Mondjuk én a helyedben megcsináltatnám CinkElek-el, ha már olyan módszere van amivel még garit sem vesztesz. A köv. procimat már én is vele fogom.
-
zaja8
aktív tag
nekem a 4670k tuning nélkül simán! (nem talán) hajtja a 280x-et FHD-ban ami még egy hangyányit erősebb is a 770-nél. Szerintem el van túlozva ez a kihajtós dolog. ahová i7 kell 4,5ghz-el az a csúcs kártyákból egy SLI vagy CF.
Én kb fél éve kérdeztem hogy 280x CF-hez elég-e egy 4670k és azt mondták hogy 4,3-4,5ghz-en biztos. Már meg egy 770-hez is tuning kell? vagy időközbe legyengültek véletlenül ezek a procik?Most akkor hogy is van ez? Ebbe már egy kicsit belezavarodnak szerintem az emberek...
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Kíváncsian várom hogy holnap nekem is elmeséld ezt a dolgot.
Nekem is írta hogy van egy ilyen módszer.
Mindenki aki kupaktalanításon gondolkodik CinkElek megcsinálja úgy hogy még a garancia is meg marad. ESZMÉLETLEN A CSÁVÓ!(#10076) h1mpi Vicces de 2560 felbontásban nem igazán gyorsult a gépem játékok alatt a processzor húzástól.
-
h1mpi
félisten
válasz
Vadászmenyét #10075 üzenetére
Ott azért már van különbség, de függ attól is mivel játszol és milyen vga-d van.
Egy i7-4790 azért ajánlott a mai világban, ha nincs oc. Ha van, akkor meg egy i5-4690K.
Egy 780 vagy 290 kihajtásához, nem árt 4.2-4.4 Ghz.ÁdiBá: ez titok
nem mondhatom el!
-
Vadászmenyét
aktív tag
Srácok egy i5 4690 és egy i7 4790 azon kívül, hogy 4 szál meg 8 szál, érezni lehet a különbséget teszem azt játék alatt, vagy multimédia alatt? megéri-e az i7 többletköltsége? Valamint, ha van egy 'S' vagy egy 'T' toldat a processzor tipusszáma után az mit takar?
-
h1mpi
félisten
Az biztos nekem a második körben már elszáll vagy nem is ad eredményt, de olyan is van, hogy nem kezdenek a magok rendesen melegedni.
Más:
Ha valaki most szeretne delidelni, keresse Cink_Eleket.
Van egy új módszere (nem satu, nem penge, nem mekegítés), amivel 10 mp alatt leszedi a kupakot, úgy hogy a ragasztó is a helyén marad, szépen vissza lehet utána tenni, garit sem veszt. Saját szememmel láttam és nem hittem el -
Lalaboy
őstag
A satu nemmeszire tolem, de adtam idot a procinak!
A Cinebench a kulfoldi forumok szerint "rakfeneje" az uj prociknak, igy arra hajtottam ra.Ami szurja a szememet, az az, hogy 100Mhz + mennyi feszultsegemelessel jar. 4.7Ghz-n 1.241V, 4.8Ghz-n mar 1.326V kellett neki....... Meg a 4.9Ghz-t azert megprobalom!
-
Lalaboy
őstag
válasz
laychi #10065 üzenetére
Mert sokkal tobbe kerul egy jobb huto, mint egy satu!
Megvettem a satut 20$-ert, jobb (leg)hutot 80-100$-ert kapnek kb. A poen, hogy a gyari ventivel a nagy Noctua NH‑D14 -tol kb. 3C-vel marad el a hutom, de es itt jon a csattano, hogy a gyari max. 1300-at porgo 73.6 CFM-es ventit lecsereltem egy BitFenix Spectre Pro 1800-at porgo 122.2 CFM-es ventire, igy jobban hut, mint egy Noctua NH‑D14 gyari ventikkel!
A LINX-el nagyon szivesen felhagyok, de idegesit, hogy ennyire melegszik es kivancsi vagyok, hogy segit-e a CLP! -
Lalaboy
őstag
Indulok satut venni! Tudna valaki egy jo linket adni a satus modszerre??
-
NFree
addikt
válasz
Vadászmenyét #10059 üzenetére
Sajnos felejtős a tuning k nélküli processzorral
-
laychi
veterán
válasz
RocknRoller #10057 üzenetére
Jobb az ha erősebb hosszú távon hidd el.2év múlva gondolom nem szándékozol megint cserélni.
Mondjuk én ha laptopot vennék,akkor tuti i7-es lenne benne a proci
De kinek mire kell.
Mivel nekem itt az asztali. a 4éves cerkás laptop elég mellette netezni meg apróságokra.De ha csak az van akkor legyen erős -
laychi
veterán
válasz
RocknRoller #10052 üzenetére
I5mindenképpen jobb a turbo miatt+ott dedikált vga kari van nem integrált hd4600.
Mekkora az árkülönbség? -
NFree
addikt
válasz
Vadászmenyét #10047 üzenetére
Memória kezelésben sokkal , de egyébként nem . [link] iagz ebben a tzesztben csak 4770K van de szerintem az is veri a 4820k-t
Játékoknál nincs külömbség, mivel simán elbír a mindkét proci a combosabb vga-k al is . Keményebb sli rendszernél viszont jól jöhet a 4790k órajel töblete. Viszont a 4820k procik is elég jól tuningolhatóak , elég sok darab-ból ki lehet hozni 4,5ghz et 24/7 re . -
RocknRoller
aktív tag
bocsi, tudom, hogy nem asztali proci, de ha tudtok segítsetek légyszi...
olyan kérdésem lenne, hogy van-e lényeges teljesítménybeli különbség a két (laptop) processzor között? esetleg megéri e a többlet árat?
Intel® Core™ i3-4000M+ Intel® HD Graphics 4600 vs Intel® Core™ i5-4200M+NVIDIA GeForce GT 740M
köszi! -
MiklosSaS
nagyúr
Ugy nez ki hogy szerencsem van a 4770K-val. 4.2 GHz - 1.155 V, es max 73 fok a legmelegebb mag 45-50 perc teszt utan.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Melorin #10045 üzenetére
Valószínűleg arra gondolhat, hogy egy magasabb órajelű non-HT processzor ki tudja kompenzálni egy HT-s processzor architekturális többletét. Olyan 20-30%-os tuning mellett ez megalapozott gondolatmenet. De érdemes hozzátenni, hogy míg a HT és +2 MB harmadszintű gyorsítótár gyakorlati haszna már erősen esetfüggő, addig a 20-30%-kal magasabb frekvencia minden esetben gyorsabb végrehajtást jelent.
(#10047) Vadászmenyét: Csak akkor van értelme, ha kell a 40 PCI-E csatorna vagy a négycsatornás memória. Egyébként a harmadszintű gyorsítótár nagyobb késleltetése miatt némileg még egy 3770K is gyorsabb.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv! Erről mi a vélemény? : INTEL Core i7-4820K 3.70GHz 2011 BOX Gyorsabb mint a 4790 K ?
-
troll81
addikt
válasz
Lacielvtárs #10036 üzenetére
szia nagyon rendben van a lap nyugodtan vedd meg én is erre szavaztam ki kell probálni azt ami tetszik nekem ez jött be
-
Areturus
tag
válasz
Lacielvtárs #10038 üzenetére
Így már értem, akkor világos a döntés
Ez esetben csak egyet tudok mondani: godspeed my friend!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Szép darab, bár non-K CPU mellé valóban kicsit overkill, de ha szereted a kimaxolt alaplapokat, hát Istenem, én megértem.
-
-
Areturus
tag
válasz
Ha nem szeretnél tuningolni, s non K processzort veszel akkor felesleges Z lap. A Z lapok kifejezetten a tuningos K processzorok miatt vannak a piacon. Egy H97-es is akár jó lehet, sokkal költséghatékonyabb megoldás.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #10034 üzenetére
akkor gondolom inkább ez volna a megfelelő választás...?
ezek a lapok nagyon tetszenek és a hűtése is elég jónak tűnik
és mivel csendes házat akarok magamnak ezért hangszigetelt lesz, így kell a jó hűtés a lapnak is gondolom.
éppen ezért is döntöttem a TUF lapok mellett
akkor lehet jön a 4790 és ez a lap amit fent linkeltem -
troll81
addikt
sziasztok érdemes erre a csodára (4790k ) tipusu proceszort megvárni meg venni?mert lassan ott tartok h nem kell és 4770 k lesz csak és majd jövöre cserélek
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lacielvtárs #10031 üzenetére
Ha hosszabb távra terveznék, akkor én inkább olyan alaplapot választanék, ami már rendelkezik M.2 és/vagy SATA Express csatlakozóval. (Z97 chipset)
-
*Tata*
senior tag
Sziasztok!
A procin a gyári hűtő van.
Játék közben így alakulnak a hőfokok, nincs evvel baj? -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lacielvtárs #10029 üzenetére
A 90 non-K végűek a Haswell Refresh processzorok.
A 90K végűek a Devil's Canyon processzorok.Javítás az előző kommentemhez:
Csak a 4790K-nál kérdéses a kupak, itt érdemes a retail tesztekre várni. A 4790-nél nincs változás. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lacielvtárs #10027 üzenetére
Reálisan nézve olyan 90-95k magasságában illene normalizálódnia a 4790K-nak, ehhez először is le kell csengenie a dolognak, és fel kell duzzadnia a kínálatnak a hazai nagykerekben. Ezek a 115k-s példányok még ilyen külföldről egyénileg berendelt darabok lesznek, amiket jó vaskos haszonkulccsal próbálnak rásózni a türelmetlenekre. Nem érdemes felülni.
A kupak még erősen kérdéses, ha valóban javult, akkor mindenképpen a Haswell Refresht vagy a Devil's Canyont érdemes megcélozni új vásárlásnál. A retail tesztekből nemsokára kiderül. Most várni kell.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
laychi #10026 üzenetére
az igen, no annyit tuti nem fogok érte adni
de köszi az infót....(#10025) MoP_FX 57 : mondjuk érdekes hogy a 4790 meg olcsóbb mint a 4770K
akkor lehet nekem megérné a 4790 venni?
egyszerűen nem tudok dönteni...
ha le mondok a MHZ különbségről, akkor gyakorlatilag ugyan az a procit...
laikusan nézve és úgy hogy most térek át intel vonalra -
laychi
veterán
válasz
Lacielvtárs #10024 üzenetére
Jelenleg csak a bluechipnél rendelhető,118k
(tegnap mé 115k volt) -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lacielvtárs #10024 üzenetére
Nekem speciel megérne némi felárat az a ~11% órajel többlet. Persze mindenképpen megéri kivárni azt a néhány hetet, amíg normalizálódik az ára a hazai kiskerekben.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Lacielvtárs #10022 üzenetére
A 4790K 400 MHz-cel magasabb órajeleken jár, mint a 4790.
-
Lacielvtárs
nagyúr
srácok már annyi mindenben segítettek...
egy gyors kérdés...
a core i7 4790 és a 4790K között annyi a különbség hogy a K-sokat lehet tuningiolni amíg a simát nem?
másban is különböznek esetleg?
tehát ha én nem akarok tuningot, akkor nekem elég a sima 4790 vagy azért a tuningot leszámítva is jobb a 4770K?
válaszotokat előre is köszönöm -
haypro
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
Ugyebár a Sandy/Ivy processzorokat, ha nem is K-val eláttott példányok voltak, lehet húzni valahogy őket kb. +400Mhz-et. Ez érvényes a Haswellre is?
A H97/Z97-es lapok tényleg támogatni fogják az 5. generációs i3/i5/i7-es processzorokat? Ez hivatalos?
És egy i5 4440, ha minimálisan is, de erősebb az i5 3470-nél, ugye?
Köszönöm! -
AAAgold
senior tag
Egy i3 4150 vagy 4350 mennyire alkalmas egyszerűbb 2D-s cad-re a saját igp-jével?
-
laychi
veterán
Akoska07 te úgy is szétkapod majd nem?
Kíváncsi vagyok mi a különbség a kupak alatt(pasztát,felépítést illetően).
Neked nem jött még meg? végül honnan rendelted? -
joshua7
veterán
válasz
laychi #10007 üzenetére
Ott van a hsz-ban. 3dmark tesztekre. Máshová tökéletes az alapórajel.
Lalaboy: ok, értem. Majd számolj be, köszi.
Nem értem, miért nagy elvárás a min. 5GHz, főleg 4c/4t-nél. Az, hogy a 4790K jó eséllyel nem fogja tudni vízzel sem, az ok, de a 4690K-nak szerintem illene. Ha már, néhány golden példányt leszámítva, az Ivy meg a sima Haswell is kuka, igazán nem kéne nagy megerőltetésnek lenni, hogy ismét elérjék a lassan 4 éves SB szintjét.
-
válasz
Lalaboy #10009 üzenetére
Az a Proci simán megérdemelne a kupakjavitást.
Akkor van értelme megcsinalni,ha 5ghz vagy felette akarod használni 24/7.
Másképp elég a 4.6ghz 24/7 es azt meg hűteni is tudod,megmarad a gari is ha eladnad.
Persze egy tuningos kupakjavított procit drágábban is el lehet adni,mint egy garisat. -
Lalaboy
őstag
válasz
joshua7 #9998 üzenetére
Tegnap ejjszaka feltettem egy BETA BIOS-t, amivel negativ eredmenyt ertem el, mivel 1.2V-rol emelnem kellett a feszt 4.6Ghz-nal 1.215-re, igy LINX alatt felment 90C kornyekere. 4.7Ghz-n meg betudtam butolni, de tulmelegedett, igy ma visszarakom a regebbi BIOS-t ujrapasztazom a kupakot es probalkozom...... Persze nagyon gondolkodom egy kupaktalanitason is......
-
Sajna mar eladtam a 4770k-t,Magyarországon van.
Az volt a legelső Proci amit javítottam,a sajátom,es megérte,20 fokot nyertem.
GTX780 3way sli szerette nagyon azt a procit.Egyébként nem értem hol vannak a nagy tesztek a devil procikról.
Megjelent,boltokban kapható es mégsem látni teszteket sehonnan.Nincs pénzük a tesztelőknek venni procit,vagy így összevesztek az intellel,hogy nem ad nekik devil-t ?
Megyek es veszek egy olcsó 1150 procit,mert mar kellene a gépem.
Jó ez az iPad Air,szeretem nagyon de azért a gép az más.
-
Én is utaltam neki arra hogy mi lenne feljebb a Procival.
Mi a baj srácok az 5ghz-el ?
Pontosan az az orajel amit várnék a frissítés után.4770k procim ment 4.8ghz 24/7
A haswell frissítés után az 5ghz a minimum amit elvárok tőle.Jobb paszta,erősebb smd-k.....
Inkább az 5.2ghz amit szívesen látnék tőlük. -
joshua7
veterán
5.4GHz-et tudó 2500K-ról nem szeretnék 5GHz alá váltani, c2c előny ide vagy oda.
Lalaboy: ja, igen. Nem kell 567645 órás prájm, meg 56353232 körös linksz sem. Csak hogy a Win föláll-e, illetve ha igen, a 3dmark physics tesztek lefutnak-e.
laychi: a millenium jó rég volt, mert az az 1000.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Assetto Corsa EVO
- Mazda topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest