Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) zsozsoooooo válasza PeterPH (#1149) üzenetére


zsozsoooooo
tag

[link]

Úgy tűnik usb2sata.

Zsozso

(#1152) aelod válasza zsozsoooooo (#1151) üzenetére


aelod
veterán

Annyira nem gáz az. Lényeg, hogy legalább van rajta külön ilyen.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#1153) tlala válasza Laza... (#1127) üzenetére


tlala
addikt

A megoldás:
hagyd az energiasémában a monitor kikapcsolását "soha" állásban, és a képernyőkímélő beállításnál állítsd be az áhított időt percekben, és válaszd az "üres" képernyő opciót.
Akkor a drága jó Windows a képernyőt ki fogja kapcsolni, de a Pipot nem.

(#1154) Laza... válasza tlala (#1153) üzenetére


Laza...
addikt

Az 5let jó, de nem kapcsolja ki a monitort :( A fekete képernyő meg gyak. mind1, fogyaszt, a kikapcsolás lenne a lényeg. Majd felwarezolok egy legal 8.1-et, megnézem abban van-e energiaséma buhera. Nem mostanában, mert most elég jól be van lőve/lakva a winem

Never give up!

(#1155) zoltan6 válasza Laza... (#1154) üzenetére


zoltan6
őstag

a hdmi keresztűl amúgy sem lehet kikapcsolni a monitort.

(#1156) Laza... válasza zoltan6 (#1155) üzenetére


Laza...
addikt

Akkor ez lehet a bibi... lehet ezért nincs benne az energiagazdálkodásban? :F

Never give up!

(#1157) zoltan6 válasza Laza... (#1156) üzenetére


zoltan6
őstag

nem tudom van olyan pc-s videókártya amelyik támogatja a hdmi-cec szabványt,esetleg még a hdmi-cec adatert szokták használni erre a célra.

(#1158) aelod válasza zoltan6 (#1155) üzenetére


aelod
veterán

Why not? :F

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#1159) zoltan6 válasza aelod (#1158) üzenetére


zoltan6
őstag

mert a számítógépes hdmi kimenetek nem támogatják a hdmi cec szabványt,az okát én sem tudom.valószínüleg nem csatlakoztak a táborhoz,ami a következő gyártókból áll:
Sony - BRAVIA Link or BRAVIA Sync
Sharp - Aquos Link
Hitachi - HDMI-CEC
AOC - E-link
Pioneer - Kuro Link
Toshiba - Regza Link or CE-Link
Onkyo - RIHD (Remote Interactive over HDMI)
LG - SimpLink
Panasonic - VIERA Link or HDAVI Control or EZ-Sync
Philips - EasyLink
Mitsubishi - NetCommand for HDMI
Runco International - RuncoLink

(#1160) Aryes válasza zoltan6 (#1155) üzenetére


Aryes
nagyúr

Miért ne lehetne, nekem az asztali gépem tv-re van kötve, és frankón kikapcsol a tv, ha a gép kikapcsolja a videókártyát. És emlékeim szerint ezt már a tesco-s technika típusú tv-m is megtette, szóval nehezen hiszem, hogy egy monitor ezt ne tudná.
Ráadásul Samsung tv van összekötve AMD videókártyával, amiből egyik sincs a listában. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1161) zoltan6 válasza Aryes (#1160) üzenetére


zoltan6
őstag

és ki is kapcsol készenlétbe a tv? vagy csak fekete lesz a képernyő? mert nekem is samsung van,rá van kötve az asztali gép (radeon r9 270x),illetve egy mini pc intel hd graphics,a tv tudja a cec szabványt,de a gépek nincsenek benne a cec listában.
valószínűleg inkább be van állítva a tv-d,ha x ideig nem kap jelet kapcsoljon ki.

[ Szerkesztve ]

(#1162) Aryes válasza zoltan6 (#1161) üzenetére


Aryes
nagyúr

Készenlétbe természetesen, különben nem írtam volna. Én is meglepődtem, mikor először észrevettem. :)
Be van persze, de jel nélkül 4 óra múlva kéne neki kikapcsolni. ;) Ha így lenne, előtte kiírná, hogy nincs jel, de emlékeim szerint nem teszi. Meg ilyenkor ha meglököm az egeret, bekapcsol magától.

[ Szerkesztve ]

(#1163) zoltan6 válasza Aryes (#1162) üzenetére


zoltan6
őstag

na ez elég érdekes,és hdmi-vel van összekötve? vga-ból hdmi-tv-be hdmi?tudtommal talán csak a toshiba laptopok tudják a cec szabványt.a tv-be ha megnézed a cec listát ott a gép? számomra ez hihetetlen,milliónyi pc-s,htpc-s topik foglalkozik ezzel a problémával. mindenhol az usb-s cec adaptert ajánlják erre a célra.

(#1164) Aryes válasza zoltan6 (#1163) üzenetére


Aryes
nagyúr

Persze. Holnap, ha nagyon ráérek, mégegyszer leellenőrzöm, hogy hogy is van ez.

(#1165) ericssonfan2


ericssonfan2
tag

Megjött a thermal ragacsom a Pipohoz; kétség kívül ez a legjobb hűtési mód, ez már biztos, bő 10 fokot levesz a hőmérsékletből.

Így HD video kódolás közben már az egész ház meleg, a proci pedig nem lépi át az 50 fokot, teljesen passzívban. Idle stabil 26 fok, mindez egy 25 fokos szobában. Így össz. 1205 forintból sikerült végleg megoldani a hűtést. :C

End of story :DD

"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."

(#1166) aelod válasza zoltan6 (#1159) üzenetére


aelod
veterán

Érdekes. Nekem HDMI-vel van összekátve a radeon r9 270x-em a benq g2220hd monitorommal és 10 perc tétlenség után stand by-ba rakja magát a monitor (így van beállítva a win 8.1-ben).

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#1167) aelod


aelod
veterán

[link]

"Most Other Mini PC Will Shut Down After A Short Time Of Heavy Use,
But Our Z1 Never Has This Kind Of Problem"

Ez érdekesen hangzik mindenesetre. :)

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#1168) interstate76 válasza aelod (#1167) üzenetére


interstate76
addikt

Feedback score: 17. :(

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#1169) ovika


ovika
tag

Valaki leírná nekem,hogy a Pipo x7 esetén pontosan milyen méretű hűtő ragacs menne rá a CPU-ra és a GPU-ra? :R
Mekkora a távolság a belül a nyák és a fedlap között, ha levesszük a gyári "hűtést"? Az gondoltam ki hogy ragacsokból teszek rá olyan magas "tornyot",amivel össze tudom kapcsolni a lemezzel és így talán a hűtés javul. Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#1170) tlala válasza ovika (#1169) üzenetére


tlala
addikt

Nálam a 12 mm magas hűtőborda alatt még bőven maradt hely, szerintem olyan 15 mm lehet a teljes távolság, amit tovább bonyolít, hogy ott középen van az a négy távtartót rögzítő "X" alakú műanyag vacak, ami a tetőhöz van ragasztva. Ahol az fut a proci alatt, ott nem fekszik fel a hűtés a doboztető anyagára.
De a full ragacsos megoldás nem jó ötlet sajna.
A ragacs hővezető tényezője sajnos elég rossz, általában 2-3,2 W/mk, a drágáké 5W/mk (pl. ez), a méregdrágáé 7 W/mk. Ezzel szemben az alumínium hővezető képessége kb. 200 W/mk, a rézé 400.
Tehát az optimális megoldás: minimális ragacs és vastag (magas) hűtőborda.

[ Szerkesztve ]

(#1171) ovika válasza tlala (#1170) üzenetére


ovika
tag

Köszönöm. Próbálom fejben összerakni,hogy lehetne ár/értékben jó hűtést összehozni. Mennyire lehet terhelni a cpu/gpu-t ? Milyen súly a megengedett, ha van ilyen érték egyáltalán? Korábban is kérdeztem, hogy vörösrézből hogy lehetne bordát "farigcsálni", mert azt be tudom szerezni. Olyan helyen dolgozom (épületgépészet). :D Leeső rézcső dbkákat kikalapálom ha kell ;]

[ Szerkesztve ]

(#1172) tlala válasza ovika (#1171) üzenetére


tlala
addikt

Már lepattintottam az árnyékoló lemezt a prociról, ott is kb. 0,5 mm-es, kék ragacsból van kivágva egy-egy kis négyzet a két chipre, talán az egyik még vastagabb is, amelyik az alacsonyabb chipen van. Ez a kék kis ragacs.négyzet köti össze a chipet a sík takarólemezkével.
A gond a doboztetőnél van, ott nehéz ráfektetni a doboztető síkjára, a beragasztott tartó miatt (lásd hűtőborda szerelős képeimen).

Amúgy a legegyszerűbb megoldás egy 15x40 vagy 45 mm-es külső méretű alumínium zártszelvény alkalmazása lenne, ami teljes hosszban végigfutna a dobozban hosszirányba, és az lenne a procin a "hűtőborda".
Fent és lent ki kéne köszörülni belőle részeket, hogy a doboztetőre is ráfeküdjön ragaccsal vagy hűtőpasztával (kiköszörülve azokat a részeket, ahol a műanyag beragasztott távtartó alap van), a másik oldalán, a chipek felől pedig kiköszörülve azokat a részeket, ahol a panel alkatrészek magasabbak, mint a hűtendő chipek. (Ott, ahol az a fekete kerek ferrit vagy mi van, meg a sárga kerek aksi, stb.)
Miután ez a zártszelvény hosszban "oldalfaltól-oldalfalig" futna, egyfajta csőként ki is vezetné az oldalsó perforált nyílásokon a hőt. Ezt úgy lehetne még forszírozni, hogy az ember felállítja az oldalára a Pipot, hogy egy "kéményhatás" is létrejöjjön a zártszelvényben.
Filléres anyag, meg egy kis szakmunka.

[ Szerkesztve ]

(#1173) tvamos válasza Solten (#1148) üzenetére


tvamos
nagyúr

Jopofa kis cuccnak nez ki, es az egyik legolcsobb, ha jol latom. [link]
Ez a Beelink valami ismert marka? Most hallok rola eloszor...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1174) aelod válasza ovika (#1171) üzenetére


aelod
veterán

Én meg arra gondoltam, hogy a legjobb egy réz mosfet hűtő borda lenne a legjobb megoldás. Persze méretre szabni és ráhelyezni a procira.[link]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#1175) Mike88 válasza tvamos (#1173) üzenetére


Mike88
senior tag

Ennek az ára reálisan kb. 75 dollárnál kéne megálljon, már amennyiben feltételezzük azt, hogy Kínában nem a lychee fán terem a min. 4000mAh-s akku, a 8 colos 1280×800-as IPS kijelző, s az érintőpanel.
A mérete miatt valóban lehet vonzó, s amennyiben eleve bt-s bill+egeret használunk, s nem monitorra, hanem TV-re kötjük, akár még használható is lehet, plusz befektetés nélkül. Egyéb esetben a 2 USB csatlakozó miatt, amiből az egyik egy microUSB OTG, gyak. használhatatlan HUB nélkül, amiből biztos, hogy aktívat kell használni, hisz egér+billentyűzet+hangkártya+winyó s esetleg egy USB-LAN. Gyönyörűen néz ki, mikor ez összehoz egy olyan "kábel" rengeteget, amibe nyitott ablaknál félő, hogy belefészkel egy galamb. Szóval ennyi erővel tényleg egy tabletet is lehet használni erre a célra, s akkor az valóban mobilis, nem mint az Ainol vagy a VOYO amiben van akku, de minek, ha nincs megjelenítésért felelős eszköz.
Szóval ezt a 112 dolláros izét ha összehasonlítjuk a 119 dolláros Pipo-val, akkor plusz 7 dollárért van LAN csatlakozó, 4 USB csatlakozó 2 helyett, analóg hangkimenet, ha wifiről van szó, külső antenna, ha építesz akár pár 100 ft-ért egy hűtést, akkor van jól működő turbo.
A jelenlegi felhozatal közül az, ami bizonyos szempontok szerint akár többet érhet a Pipo-nál, úgy gondolom jelenleg a Minix, amiben van hűtőborda, tartozék a távirányító, s az Egreet i6 a VGA csatlakozó miatt, ha valakinek kellene, ill. ha jól látom 3A-s a táp, usb csatlakozóból viszont csak 3 van, s erről a boxról belső képet még nem találtam és mindkét boxban 3735 van.
Ha azt nézzük, hogy a minix (akik szeretnek normálisan, igényesebben összerakni miniPC-ket) hűtőbordát tett a 3735-re, akkor képzelem, hogy a VOYO mit csinálhat abban a szappantartóban ugyanúgy 0 hűtéssel, mint a Pipo. A VOYO-ban is csak egy ugyanolyan acél lemez fekszik a procin.

(#1176) tvamos


tvamos
nagyúr

En azon gondolkodom, mennyire lehet hasznalhato egy ilyen mini PC a keves RAM-javal... szerintetek az jo probanak, ha mondjuk a notebookom (i5-2520) probalom 2GB RAM-mal? Vagy teljesen mas a W7, meg a W8?

(#1175) Mike88 válasza tvamos (#1173) üzenetére
Nem, ilyeneket en nem hasznalok. Lenne Wifi-n egy tavoli asztal, meg egy USB-Serial. Neha Bluetooth. Esetleg, egy USB-Wifi, ha ugy alakul, hogy range extender kell. (Ha megis a TV-re dugnam, akkor meg a telefonomrol iranyitanam.)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1177) Warter válasza Mike88 (#1175) üzenetére


Warter
őstag

Ha tv-re kötöm és max htpc-nek használom, akkor nem akarok rádugni se egeret, se billt, se vinyót. Hálózatról etetem és max egy távirányító usb-t dugnék rá.

(#1178) zoltan6


zoltan6
őstag

akit érdekel a geekbuying-ról aranyszínű pipo x7s van hozzá egy 10$-os kuponom,így 120$-be kerül:
10$ Coupon: DMPIPO

(#1179) Mike88 válasza tvamos (#1176) üzenetére


Mike88
senior tag

Attól függ mire használnád elsősorban. A 2GB miatt én annyira nem aggódnék, az asztali PC-mben is 4GB van, de nem érzek különbséget a 2 gép között, igaz mindkettőt csak netre, médiafogyasztásra használom.

Warter! Igen, ezt így abszolút életképesnek tartom, egyedül a wifi az, ami lutri az ilyen stickeknél, hogy milyen lehet a vétel, azt megjósolni sem lehet, érdemes kutakodni a témában, amennyiben a router nem lenne a közvetlen közelében, mert pl. android stickeknél ált. csapnivaló, de kitudja, max. használsz egy USB-WIFI-t vagy ha van annyi hely, belefúrsz egy SMA aljzatot s kivezeted az antennát.

(#1180) Mike88


Mike88
senior tag

(#1181) Lifeforce válasza Mike88 (#1175) üzenetére


Lifeforce
őstag

Ha minix, akkor csak az androidost szabad megvenni.
Ám ha winnel használod, akkor a távot pillanatnyilag nem tudod használni szerintem, de nem próbáltam.
Itt írtam egyébként erről, nekem androidos verzió volt.

(#1182) tvamos válasza Mike88 (#1179) üzenetére


tvamos
nagyúr

Jelen pillanatban ezt a kettot futtatnam rajta: [link] [link]. Meg a putty-t, de ugye az van minden platformra. (Azert futna rajta a putty, mert 500 kbps meg folotte nem nagyon mennek a BT / WIFI serial interface-ek. Mondjuk ez utobbi nem feltetel, erre jo a Raspberry Pi.) Termeszetesen nem egyszerre.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1183) Mike88 válasza Lifeforce (#1181) üzenetére


Mike88
senior tag

Ja, hát gondolom én, nem véletlen, hogy a wineshez nem adnak távot, nem biztos, hogy ennek az az oka, hogy spórolni akartak, lehet egyáltalán nem akartak foglalkozni azzal, hogy működjön windows-al.
Gondolom én nem windowst használsz rajta, de azért megkérdezem, még az eszközkezelő sem látja, mint ismeretlen eszköz vagy valami? Mindenesetre amit megspórolhatunk neked köszönhetően, abból bőven kijön egy usb-s légegér/távirányító, így aztán nem hinném, hogy ez akkora probléma, inkább elvi kérdés, hogy ha már van, jó lenne valahogy életre kelteni.

tvamos! Nem értek a lovakhoz.... fogalmam sincs, hogy ezek a programok mennyire processzor és/vagy ram igényesek, ezt neked kéne tudni, ha használod. Esetleg tényleg, tedd azt, amit írtál. 2gb-ot hagyj bent a gépben, s teszteld, de ez így nem tud biztos képet adni arról, hogy elég-e hozzá a beelink vagy sem. Avagy esetleg keress youtube-on olyan videót, ahol windows-os tableten használják, bár erre valszeg kicsi az esély.

Más... begyűjtöttem "egy ilyen" Wintel miniPC-t, azaz CX-W8-at, kalandvágyból. Az is lehet, hogy köztünk van, aki eladta... Ha jól emlékszem volt itt olyan, akinek volt ideig-óráig. Gondolom én nem lövök túlzottan mellé, ha azt feltételezem, pláne a spanyol tesztje alapján, hogy hűtés nélkül ez is csak korlátozottan használható. Az a 83 fok 1080p mkv-nál nem túl biztató, ráadásul úgy, hogy az 1080p mkv még baromira tág fogalom. Ha kap egy normális hűtést, s "stabil" gépet tudok belőle faragni, akkor valszeg szüleimhez kerül. Ez azért annyira nem egyértelmű, mert javítsatok ki ha tévedek, akik itt hűtőbordát használnak, azok amellett kihasználják a fém házat is a pipo-nál, ez meg egy műanyag dobozban van.

(#1184) Mike88 válasza Mike88 (#1183) üzenetére


Mike88
senior tag

Upsz! Benéztem, 83 fok full terhelésnél van... :D

(#1185) Mike88 válasza Mike88 (#1175) üzenetére


Mike88
senior tag

Úgy hiszem a 75 dollárral egy kicsit sokat mondtam: [link]

(#1186) ovika


ovika
tag

Segítséget szeretnék kérni. Ma végre összeraktam a pipo x7-et. Külső, Coolink házban egy samsung 1tbos lemez. Usb-vel az előlapi csatlakozón összedugva egy aktív hub-bal és kb. 2-3 percenkét le és felcsatlakoztatja mint külső usbs eszközt. Megy a dolog, aztán semmi a klasszikus hang, amikor csatlakoztatod az usbt és látja majd eltűnik és ez megy...
Mi lehet a gond szerintetek?
Van még kettő db 1tbos lemezen, amit majd szintén így akarok hozzátenni a masinához.

(#1187) ovika válasza ovika (#1186) üzenetére


ovika
tag

Addig jutottam, hogy sikerült letöltést elindítanom a hdd-re és azóta nem csinál fel/le csatlakozásokat.
Vagyis ameddig dolgozik/megy a lemez addig nincs gond. Be lehet ezt valahol állítani? Gondolom ez már win 8.1-es dolog lenne. :O

[ Szerkesztve ]

(#1188) ericssonfan2 válasza ovika (#1187) üzenetére


ericssonfan2
tag

Próbáltad a hátlapi USB csatlakozókkal? Többek szerint az előlapiak "gyengébbek".
Ill. a hub biztos jó? (más gépben jól működik?)
Érdemes a háttértárakat a hátsó portokra kötni, bill/egér/stb meg mehet az előlapira. Én így használom, gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."

(#1189) Mike88 válasza ovika (#1187) üzenetére


Mike88
senior tag

Azt hiszem akkor más a "gond", valszeg nálad is, ahogy nálam is, leállítja a windows a HDD-t, azzal a különbséggel, hogy míg nálam ekkor is látható az indítópultban, nálad olyan, mintha lecsatlakoztatnád az eszközt, nyilván más az elektronika, de csak tippelek. Engem is érdekel a téma egy ideje, mert ez a sok indítás, leállítás biztos, hogy nem tesz jót a winyónak, nem is kikapcsolni szeretném, hanem beállítani, hogy amennyiben nem használja a winyót pl. 10 perc után álljon le, ne 1 perc után. Ha nálad is ez okozza ezt a jelenséget, akkor viszont neked ezt teljesen ki kéne kapcsolnod. Időm vagy inkább kedvem nem volt eddig ezzel foglalkozni, most, hogy írtál erről, rákerestem s ezt találtam: [link] A leírásban lévő method 2-nél található frissítési packot töltöm le éppen, hátha megoldja ezt a problémát. Egy teljes frissítés valszeg javította volna ezt, de nem pazarolom a helyet. Érdekes mondjuk a dolog, mert elvileg áprilisi javítás, ami meg most fent van, az novemberi kiadás.

(#1190) Lifeforce válasza Mike88 (#1189) üzenetére


Lifeforce
őstag

Nem kell pazarolni a helyet.
Lefrissíted, és a windows/softwaredistribution/download mappából töröld a frissítéseket.

(#1191) Mike88 válasza Lifeforce (#1190) üzenetére


Mike88
senior tag

köszi

(#1192) windlord


windlord
őstag

Pipo X7 eladasa elott allok.
Hogyan celszeru ujrahuznom a gepet, hogy a legegyszerubb dolga legyen az uj gazdanak?

Rendszer visszallitas az ok, de ott ugy ket valasztas van.

Vagy a sajat cuccaim daralja csak le, avagy kompletten a drive -ot.

Ha komplettre megyek, akkor vissza is húzza ra a win -t?

Hogy lehet majd masik microsoft account -ot hozza adni?

Elore is koszomom!

(#1193) Solten


Solten
addikt

Mit szoltok ehhez?

[link1], [link2], [link3]

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#1194) Solten


Solten
addikt

5mm-est hasznalt: [link]

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#1195) PeterPH válasza Solten (#1193) üzenetére


PeterPH
senior tag

Ez a legelterjedtebb hűtés modding a Pipohoz. Szerintem teljesen felesleges az egész nyákot beteríteni, nem lesz lényegesen hűvösebb, mintha csak a chip-ek hátoldali részén alkalmazna egy-egy méretes darabot.

(#1196) zsozsoooooo


zsozsoooooo
tag

Megjött az elektromos boltból a PiPo. Tulajdonságokhoz írhatták volna hogy nincs hozzá dugvilla átalakító :( Pedig már izzítottam volna :)

Zsozso

(#1197) PeterPH válasza zsozsoooooo (#1196) üzenetére


PeterPH
senior tag

Itt is volt már szó róla korábban.
Nem bontják ki a terméket a fóliából, hogy megnézzék a dugvillát, ámde éppen ezért hozzácsaphatnának egy filléres átalakítót szó nélkül.

(#1198) zsozsoooooo válasza PeterPH (#1197) üzenetére


zsozsoooooo
tag

Főleg ahogy nézem csak 0.7A a felvétele az adapternek, ahhoz elég az olcsó kínai átalakító is. Sebaj, vettem egyet gyorsan.

Zsozso

(#1199) ovika válasza zsozsoooooo (#1198) üzenetére


ovika
tag

Valahonnan ismerős ez a helyzet...
:(((

(#1200) kukszi1


kukszi1
tag

Na megjelentek Ainol Mini PC Windows 8.1 Intel Z3735 Quad Core 2GB 32GB TV player HDMI Bluetooth Buinld in 7000mAh use as Power Bank. [link] Ezt nem lehet hütéstuningolni :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.