Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) satmen válasza arnd (#1998) üzenetére


satmen
tag

Milyen commandokra, és hol keressek rá? Nincs az eltűnt boot választónak opciója, ezért szeretném, "vissza hozni" valahogyan. Mint írtam, csak a Windows-al indul és az alatt nem találok semmilyen lehetőséget a droidra váltáshoz. Mert ha ilyen volna, nem zavarna annyira a boot választó "eltűnése". (így most a droidhoz nem is tudok hozzáférni)
Én is arra gondolok, már ezt is írtam, hogy valami bill. kombinációval lehet előcsalogatni a boot váasztót. Esetleg "valamit", hogy mindkét OS -hez hozzá lehessen férni. No de mi az a kombináció, vagy módszer: :F

(#2002) kukszi1


kukszi1
tag

Satmen : Freaktab oldalon keresgélj pipo x7 topicban. Lehet ez segít. [link]

(#2003) satmen válasza kukszi1 (#2002) üzenetére


satmen
tag

Kösz, már csak angolul kellene megtanulnom. :Y

(#2004) Mike88 válasza satmen (#2003) üzenetére


Mike88
senior tag

Az, ami linkelve van, az az androidos tableteken megtalálható program, amivel átlehet lépni windows alól androidba, ahogy fordított esetben ugyebár áttudtál lépni android alól windowsba, ez kb. ugyanúgy működik. Gondoltam rá én is, hogy esetleg valaki lementhetné neked ezt a programot egy dual boot-os tabletről, hátha működne, csak annyira tartasz tőle, hogy valami baja lesz egy helytelen lépés miatt, hogy nem is mertem ajánlani.

(#2005) arnd válasza satmen (#2001) üzenetére


arnd
senior tag

UEFI és command, a google mint kereső... van valami boot opciója.

(#2006) satmen válasza Mike88 (#2004) üzenetére


satmen
tag

Köszönöm a segítséged! Igen tartok a különféle ötletektől, -aminek eredménye nem egyértelmű- mert már pont eleget küzdöttem a Windows "magyarításával" is. Utána meg ez a boot választó eltűnés. Szeretek ilyenekkel bíbelődni, de most már kicsit kezdek besokallni. Nem vagyok benne biztos, hogy a felhasználónak kellene ezekkel küzdenie. Két hete, -amióta megvan- mókolásra megy el az az idő, amikor használni szeretném. :((

[ Szerkesztve ]

(#2007) Upo válasza satmen (#2006) üzenetére


Upo
addikt

Nehéz úgy segíteni, hogy nincs ilyen készülékem, ami nekem van az tablet, és insyde biosos, aminél máshogy működik mint a te aptio biosos gépeden. A #2000 hozzászólásban írt F7 nyomkodással se jön be a menü?

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#2008) satmen válasza Upo (#2007) üzenetére


satmen
tag

Az F7-et még nem próbáltam, mármint induláskor nyomkodni ... :)

[ Szerkesztve ]

(#2009) satmen


satmen
tag

Valaki ismeri és le is írja a Pipo BIOS frissítés menetét? (lépésről lépésre) Lifeforce kolléga szerint nagy valószínűséggel ez megoldja a gondom. :R

(#2010) Lifeforce válasza satmen (#2009) üzenetére


Lifeforce
őstag

Letöltötted a csomagokat?

(#2011) satmen válasza Lifeforce (#2010) üzenetére


satmen
tag

:R Jelentem Tanár úr: még nem volt időm, de ígérem "rajta leszek" ! (mentségem: néha dolgoznom és aludnom is kell :) ) :R

[ Szerkesztve ]

(#2012) Victoryus


Victoryus
addikt

Melyik mini pc-t ajánljátok? Elsősorban filmnézésre keresek mini pc-t.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2013) satmen


satmen
tag

Rajtam kívül mostanában senki nem vett Pipo X7s-t? ;]

(#2014) Victoryus


Victoryus
addikt

Melyik a a jobb? Pipo X8/Cenovo/Wintel/Ainol? Ezek tudják használni az 5ghz-es N wifit? A proci az elég lenne, mert a Chuwimban is ilyen van, de feltétlen kéne az 5ghz-es wifi.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2015) tibcsi0407 válasza Victoryus (#2014) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Szerintem, ha csak filmezel és nem ragaszkodsz a Windowshoz, akkor jobban jársz egy Androidos cuccal. Kodi felmegy rá és lehet is nyomatni. :)
Ez media terén sokkal többet nyújtana Neked. Tudja az 5G Wifit is.
Nekem egy Zidoo X1 van, szerintem iszonyat jó a Supportjuk. Minden kicsi kérésre reagálnak.

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#2016) interstate76 válasza tibcsi0407 (#2015) üzenetére


interstate76
addikt

Ha a Kodi fontosabb, mint a kadenciahelyes lejátszás, akkor esetleg, de akkor sem biztos, hogy jobban jár egy Zidoo-val, mint egy wines mini pécével.

Ha Kodi is kell, meg kadenciahelyes lejátszás is, akkor vagy OpenELEC-et futtató mini pécét kell venni (pl. MK808B Plus-t S805-ös CPU-val és 1 GB RAM-mal, vagy M8S-t S812-es CPU-val és 1 vagy 2 GB RAM-mal), vagy linuxosat (tudom, hogy az OpenELEC is linux alapú), vagy wineset.

Viszont ha csak médiaplayerre van szüksége valakinek, Kodi nélkül, akkor tök felesleges mini pécét venni, van egy csomó jó célhardver.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó e-roller, Heavy Rain & Beyond Two Souls (PS4), Logitech bt bill és touchpad, vezeték nélküli pumpák, okos seprűk, telefon tokok és védőüvegek

(#2017) Lifeforce válasza interstate76 (#2016) üzenetére


Lifeforce
őstag

OpenElec sok armos készülékre van.
M8s, M10, M12, Minix...stb

(#2018) interstate76 válasza Lifeforce (#2017) üzenetére


interstate76
addikt

Tudom, csak 2 példát írtam.

Viszont - ahogy a másik topikban kiderült - droidon is létezik 24p lejátszás, szóval megdőlni látszik a 2106-os hsz-em.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó e-roller, Heavy Rain & Beyond Two Souls (PS4), Logitech bt bill és touchpad, vezeték nélküli pumpák, okos seprűk, telefon tokok és védőüvegek

(#2019) tibcsi0407 válasza interstate76 (#2018) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Nekem a Zidoo X1 is tudja a kadenciahelyes lejátszást. 40 Dollárt simán megért nekem.

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#2020) Victoryus


Victoryus
addikt

A probléma elég összetett. Adott egy tp-link 3600-as router, ez seedeli a torrenteket, és erre van kötve egy 700GB-os merevlemez, ext4-es. Erről nézem a filmeket/sorozatokat. Az a gond, hogy némelyikkel nem bír a hardver, pl: Z-nation, 500mega/rész és akad. Néha bezuhan 3MB/s alá wifivel. Lanon tartja a 9MB/s-ot. Ez nem túl sok... Ha nagyobb fájlokat kell mozgatni akkor inkább közvetlen rádugom a pc-re... Az meg macerás, mert ext4-es. Ugyanakkor pl a Trónok harcából az 1.5gb-os részek nem akadnak. Lehet azért akad, mert a felirat fájlt is olvassa közben?
Amin a filmet nézek: Chuwi vi10, tv-re vagy monitorra csatlakoztatva. Az atom z3736 simán viszi ezeket a filmeket. Ha felmásolom rá, akkor semmivel nincs akadás.

Arra gondoltam, hogy beszerzek valami hasonló felépítésű mini pc-t, és az fog seedelni, és merevlemezt megosztani. Végül is a fogyasztásuk elhanyagolható. Lehet befognám htpc-nek is, vagy menne a szekrény tetejére a router mellé. Tehát a kinézete nem fontos, legyen minél kisebb. Egy usb elvileg elég rá a hdd-nek, aztán majd teamviewer-rel használom. Gondolom csak van rá valami normális torrent kliens is, mint a transmission, amihez távolról hozzá lehet adni új torrenteket. Más kérdés, hogy a windows 8/10 mennyire tolerálja, ha nem nagyon lesz kikapcsolva.

Ki is néztem egyet: MEEGOPAD T02. A hardvere bőven elég lenne szerintem erre, akár a turbo nélkül is. Megér 20e forintot, vagy inkább nézzek valami mást? Windows-os gépet nem találtam mást ennyiért.
Igazából windows párti vagyok... A Chuwin is a Windowst használom média célokra... androidos vlc-n nem tudtam beállítani pufferelést se. A nélkül meg esélytelen nálam jelenleg filmet nézni.
Plusz előny lenne, hogy lehetne ntfs fájlrendszerű az osztott vinyó. Ha esetleg vinni kell valahova, nem kell szívni az ext4 miatt, mint a most.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2021) tibcsi0407 válasza Victoryus (#2020) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Az EXT4 nem akadály Windowson sem.
Persze, attól még nem jó ide-oda dugdosni, mert akkor mi értelme a routernek? :)
Nekem egy ASUS-RTN18U router szolgálja ki a média feladatokat, nem gond neki egy 20 gigás fullHd film sem.
Azért ne feledd, hogy az USB teljesítménye ezeknek az eszközöknek sem túl magas. Jó lenne, ha már kijönne valami jó kis cucc normális áron USB3-al és gigabites LAN-nal, mert arra én is szívesen beruháznék.

https://utdetailing.hu/

(#2022) Victoryus válasza tibcsi0407 (#2021) üzenetére


Victoryus
addikt

Tudom, ezt használom én is. De ha valahova el kell vinnem, mert pl a haver is nagy Walking dead rajongó, akkor nála is fel kell tenni... Macerás.
Van ennek a Meegopadnek Cherry Trail változata is, az legalább már támogatja az 5ghz-es wifit. Egyelőre terv... A Chuwit is majd le akarom cserélni másikra, ami tudja az 5ghz-et.... az a sáv még viszonylag szabad. Akár egy érintőkijelzős pipo is jó lenne... Vagy valami erősebb router. De nekem kéne az 5ghz mindenképpen, mert a többi tele van már a szomszédokkal.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2023) tibcsi0407 válasza Victoryus (#2022) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Ez szerintem nagyon jó. Az USB 3-as portra akár egy HUB-on keresztül egy winyót és egy gigabites LAN-t is lehet kötni.
Bár az ára csökkenhetne. :)

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#2024) interstate76 válasza tibcsi0407 (#2023) üzenetére


interstate76
addikt

Ez tényleg jó, de szerintem nagyon drága, pláne úgy, hogy még nem tudjuk, nem lesznek-e ugyanolyan melegedési problémák, mint a Piponál és a Wintelnél.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó e-roller, Heavy Rain & Beyond Two Souls (PS4), Logitech bt bill és touchpad, vezeték nélküli pumpák, okos seprűk, telefon tokok és védőüvegek

(#2025) Lifeforce válasza interstate76 (#2024) üzenetére


Lifeforce
őstag

Én már most tudom, hogy lesznek... :)
De nekem azóta sincs gondom a Pipoval, csak a hűtést kellett megcsinálni.

(#2026) tibcsi0407 válasza Lifeforce (#2025) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Én azt hittem, hogy a Tronsmart annyira nem gagyi.

Ezt írták:
To test thermal performance, I loaded up the unit with HeavyLoad, a freeware application that simultaneously stresses the CPU and GPU.
After 30 minutes, the SoC temperature reached 86°C according to HWiNFO without any throttling. Ambient temperature was 20°C. Whilst this is close to the thermal maximum of 90°C, this test does represent an unrealistic use case where both the CPU and GPU are pushed to 100% for the entire 30 minutes. It’s unlikely real world use would replicate these conditions.

Ezek szerint meleg, de nincs throttling.

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#2027) Lifeforce válasza tibcsi0407 (#2026) üzenetére


Lifeforce
őstag

A Tronsmartot inkább hagyjuk :D
Soha többet nem hozok Tronsmartot.

(#2028) tibcsi0407 válasza Lifeforce (#2027) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Na ezt észben tartom :D

https://utdetailing.hu/

(#2029) cannibal


cannibal
senior tag

Pipo X9 (vagy X8) TV Box -ot használ valaki? Érdekelne mi a véleménye egy aktív használónak.

(#2030) interstate76 válasza Lifeforce (#2025) üzenetére


interstate76
addikt

Én is szerettem a Wintel W8-at: 20e Ft körüli beszerzési árral és moddolt hűtéssel. De 150 USD + ÁFÁ-ért nem vennék olyan cuccot, amivel még mókolnom kell, hogy működjön. Persze lesz majd ez is 100 usd a webshopokban.

Amúgy jóval korábban írta valaki alternatívának a kijelzőhibás notikat: nemrég láttam egyet a HA-n N2930-as CPU-val (szintén nem eszik sokat - persze azért nem egy Z8300-as, de nagyon minimális a többletfogyasztása), 4 GB RAM-mal, 500 GB HDD-vel, usb 3.0-val, legalább 2 usb 2.0-val, gigabites lannal és kártyaolvasóval 30e Ft-ért. Majdnem megvettem, de aztán rájöttem, hogy a wintelem is azért került eladósorba, mert a wines laptopot (ami nélkül nem tudok meglenni) sokkal jobban kiegészíti egy droidos mini pc, szóval végül másé lett. No de ha wines mini pc-t keresnék, ezerszer előbb vennék egy ilyet, mint még egy olyat Kínából, amire hűtőbordákat kell applikálni, hogy lehessen rajta böngészni, és amiben nem bővíthető a RAM.

Szerk.: egy ehhez nagyon hasonló gép volt, kijelző nélkül, de még jobb, ha jól emlékszem, akkor 6-7 órás akksival.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó e-roller, Heavy Rain & Beyond Two Souls (PS4), Logitech bt bill és touchpad, vezeték nélküli pumpák, okos seprűk, telefon tokok és védőüvegek

(#2031) arnd válasza Victoryus (#2020) üzenetére


arnd
senior tag

Alternatívaként egy Pi2 ?

(#2032) Victoryus válasza arnd (#2031) üzenetére


Victoryus
addikt

Az majdnem annyiba kerül, mint egy meegopad, (+ház, táp,sd) és még elég sokat kell vele foglalkozni.
Hát, nagyjából két lehetőségem van:
- venni 30e körül egy erősebb routert, ami kb 20e forint ha a mostanit eladom.
- venni egy mini pc-t. ami kezeli a megosztást, torrenteket, lan csatlakozóval, ez is kb 20e. De ez azért több mindent el tud látni, mint egy router szerintem, plusz jóval erősebb a hardvere.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2033) tibcsi0407


tibcsi0407
félisten

Na ehhez mit szóltok? Első nekifutásra nagyon szimpatikus.

https://utdetailing.hu/

(#2034) PeterPH válasza Victoryus (#2020) üzenetére


PeterPH
senior tag

A filemket a routerről DLNA-val nézed?
Ez esetben lehet hogy azért akadozik a feliratos film, mert a DLNA szerver megpróbálja a feliratot "ráégetni" a képre, és ehhez transzkódolnia kell a videót is.

(#2035) Victoryus válasza PeterPH (#2034) üzenetére


Victoryus
addikt

Nem, Vlc-vel windows-os eszközről. (tablet vagy laptop) Androiddal is próbáltam mxplayerrel is meg vlc-vel is de megállnak. Kivéve a routerrel egy szobában, ott nincs gond.
"c" verzió, hogy veszek egy htpc-t és bekábelezem...

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2036) envagyok


envagyok
veterán

Modecom mini pc-ről van tapasztalat?
http://www.euronics.hu/ujsag/lapozo/669/hQRPr6SQH3JYado1KcHreochU

Most 35k az euronics-nál.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2037) Victoryus válasza envagyok (#2036) üzenetére


Victoryus
addikt

Ez ugyanolyan, mint a MeeGoPad, csak sokkal drágább.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2038) envagyok válasza Victoryus (#2037) üzenetére


envagyok
veterán

Drágább, de helyi áfás áru, helyben van helyi garival.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#2039) arnd válasza Victoryus (#2032) üzenetére


arnd
senior tag

Én valami 13-ért vettem, tápnak egy nem használt töltő megfelelő, openelec-el nem kell foglalkozni vele.
Én inkább egy olcsó NAS-t vennék mellé.
Valahol láttam hirdetni egyet két HDD hellyel 15-ért.

(#2040) kukszi1


kukszi1
tag

Modecom csak egy bibije van 16Gb -os ezekre Linuxot szoktak tenni . [link]

(#2041) satmen


satmen
tag

Naahh! Hála kukszi1 és Mike88 topik társaknak, -egyszerűbben- megoldódott a Pipo X7s eltűnt boot választó probléma. A kis progival -végre- tudok (igaz csak a Windows bootolása után) váltani az Androidra. Nagyon :R :R :R ! :C :C :C

[ Szerkesztve ]

(#2042) Gork


Gork
tag

Sziasztok!

Cáfoljatok meg, de a dualbootos Wintel androidos partícióját nem lehet mókolás és a Windows újratelepítése nélkül megúszni, ugye?

Szóval épp ezért arra gondoltam, hogy veszek egy 32 gigás microSD-t, mint tárhelybővítés. Ezzel kapcsolatban kell bármire figyelnem, vagy egy Class10-es kártyával meg tudom oldani a tárhely hiányát? Azért gondoltam Class10-re, mert elképzelésem szerint ahhoz, hogy filmet nézzek és seedeljek, ahhoz ez a sebesség is megfelel.

Illetve egy másik kérdésem is lenne: Van bármi hátulütője annak, ha a hűtést azzal oldottam meg, hogy egyszerűen nincs rajta a burkolat? Esztétikailag nem zavar, mert úgyis olyan helyen van, ahol nem látszik. Néha lefújatom sűrített levegővel a port és ennyi. Mit gondoltok?

(#2043) tibcsi0407 válasza Gork (#2042) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Ha letöltésre használnád a microSD-t, akkor nagyon hamar meg fog halni. Nem sok írási ciklusra vannak ezek kitalálva. Jobban jársz egy USB-s HDD-vel.

https://utdetailing.hu/

(#2044) Gork válasza tibcsi0407 (#2043) üzenetére


Gork
tag

Tényleg?! :O Mindig tanul az ember... :/ Jelenleg is van rajta egy 500 gigás USB-s HDD, viszont valamiért nagyobb terhelésnél eldobja egy pár másodpercre, majd ismét megtalálja. Ez pedig pont elég arra, hogy ha seedelek, akkor kiírja, hogy nem találja a file-okat. Akkor be kell menni az utorrentbe, ellenőrzést csinálni, és akkor kezdi elölről. Szóval ezzel ez a legnagyobb gondom...

(#2045) varmi2 válasza Gork (#2044) üzenetére


varmi2
nagyúr

Valószínűleg kevés áramot kap a hdd, azért dobja el terheléskor, egy aktív usb hubra kell kötni, vagy külön tápot kell adni a hdd-nek.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#2046) Aryes válasza Gork (#2044) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nem bírja megfelelően árammal ellátni, ezért dobja el terhelésnél! Szerezz olyan usb csatlakozót, aminek három vége van, és két usb portra is be tudod dugni egyszerre, így 2x 500mA-rel tudod megtáplálni a vinyót. Ha nincs szabad két usb portod, vagy eleve kevés a gép tápja és két porttal se tudnád ellátni, akkor vagy kisebb áramigényű vinyót szerezz, vagy ehhez egy külső tápot. Vagy aktív hubot. :)
Szerk: elkéstem :)

[ Szerkesztve ]

(#2047) tibcsi0407


tibcsi0407
félisten

Az aktív USB hub is jó megoldás. Akkor nem kell több USB portot veszíteni. Vagy valóban egy külső tápos HDD ház is segíthet.

[ Szerkesztve ]

https://utdetailing.hu/

(#2048) Gork válasza tibcsi0407 (#2047) üzenetére


Gork
tag

Világos, köszönöm a segítséget, szerintem aktív HUB lesz belőle, az tűnik a legjobb megoldásnak. :)

Még ha a borítás nélküli üzemeltetésre tudtok választ adni, azt megköszönöm!

(#2049) tibcsi0407 válasza Gork (#2048) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Annak semmi akadálya, ha Téged nem zavar. Csak a porra ügyelj, annyi a fontos.

https://utdetailing.hu/

(#2050) interstate76 válasza Gork (#2042) üzenetére


interstate76
addikt

"Cáfoljatok meg, de a dualbootos Wintel androidos partícióját nem lehet mókolás és a Windows újratelepítése nélkül megúszni, ugye?"

De meg lehet úszni (már ha a droidos partíciók törlésére és a windows számára történő felszabadítására gondolsz megúszás alatt). Ezzel a kis programmal törlöd a nem wines partíciókat és aztán a felszabaduló helyet hozzácsapod a system partícióhoz.

Miután rányomtál az Apply-ra, legalább egyszer újra fog indulni, mert hozzá kell nyúlnia a rendszerpartícióhoz is, az meg betöltött windows mellett nem igazán megoldható.

"Van bármi hátulütője annak, ha a hűtést azzal oldottam meg, hogy egyszerűen nincs rajta a burkolat?"

Ha jól emlékszem, arról beszéltünk, hogy a levett tető kb. annyit hoz a konyhára a jobb szellőzés segítségével, mint amennyit az visz, hogy a cpu gyári hűtőbordája nincs összekötve a wintel tetejének belső felén lévő fém lappal. Vagy nem ez volt a tapasztalatod?

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó e-roller, Heavy Rain & Beyond Two Souls (PS4), Logitech bt bill és touchpad, vezeték nélküli pumpák, okos seprűk, telefon tokok és védőüvegek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.