Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) djnice válasza maestro87 (#999) üzenetére


djnice
veterán

A legolcsóbb (kb 15.000 Ft) ilyen eszköz a Beelink MXQ Openelec-el:
[link]
[link]

Nekem van 1 a Pipo mellett és nagyon jó, hardveres HEVC dekódolás és kadenciahelyes lejátszás, a Kodi nagyon jól megy rajta.

(#1002) Mike88 válasza aelod (#995) üzenetére


Mike88
senior tag

Nem is akartalak megfosztani titeket ettől... :D Azt gondoltam, hogy akkor majd, ha kész, ha már nem szégyellem, én ilyen vagyok, nem osztok meg minden belebarmolást mindenki előtt, mert magamból indulok ki, mikor pl. freaktabon meglátom miket művelnek egyesek miniPC-kel, csak fogom a fejemet, s azt nem akarom, hogy más szörnyülködjön tetteim felett.
Elöljáróban annyit, hogy semmi extra. Belevágtam egy szerelőlapot annak érdekében, hogy megfelelő helyre tudjam felfúrni az anyákat, amik a nyákot fogják, hub belekerült tokkal együtt, mert azzal volt a legkönnyebb rögzíteni, Első 2 usb-t kivezettem a ház első USB csatlakozóira, simán rákötöttem egy-egy szerelt USB csatlakozót majd lezsugorcsöveztem, az egyik hátsóba van bedugva a HDD, a másikba a hub, s abba az USB-SATA átalakító meg a TV tuner, ill tervezek ebből még két hátsó USB kivezetést (amit szintén kukáztam), hogy hátulra legyen bedugva a billentyűzet, így elöl az egér mellett marad majd még 1 üres hely, esetleg pendrive-nak.

aryes! Ennek nagyon egyszerű az oka. Volt otthon elfekvőben DVD-íróm, továbbá volt otthon elfekvőben USB-SATA átalakítóm, szal eddig még nem költöttem 1 fillért sem erre (kivéve a ház, az kemény 2500 Ft volt). Plusz egy "slim" külső dvd írót, ami valami házba még bele is van bújtatva nem túl könnyű esztétikusan belebarkácsolni egy 5.25-ös nyílásba, pláne rögzíteni. Minden meglévő volt eddig, az aktív HUB (szintén csak lekellet porolni), külső HDD-ről lerántottam a keretet, maradt csak az elektronika, hűtőborda volt még a padláson, TV-tuner szintén régebbről maradt. Nem szeretnék túl sok pénzt beleinvesztálni ebbe a történetbe, ez úgy gondolom mindenki számára érthető, hisz nem ér annyit az egész, hogy erre 10 ezreket költsek, ezért próbálok tápegységre is valami alternatív megoldást választani, mert az igazat megvallva a 10e-et is egy kicsit soknak tartom ahhoz, hogy 1 tápról menjen minden. Na nem azért, mert nem tudnék ennyit kiköhögni vagy mert irreálisnak tartom, hogy 10e-et elkérnek magyar honban egy LED szalag tápegységért, hanem mert nincs értelme ennyit rákölteni.

(#1003) zsolx


zsolx
tag

"YouTube 720p-vel még épp megy, az 1080p dobálja a kockákat de hunyorítva még viselhető (HTML5)".

Akkor ez gyakorlatilag annyit jelent hogy a Pipo x7 tartós fhd videók nézésére alkalmatlan?

(#1004) Mike88 válasza zsolx (#1003) üzenetére


Mike88
senior tag

Nem! FullHD youtube videókra, chrome-ban megnyitva, na arra alkalmatlan, de köze nincs ennek az egyéb fullHD filmek lejátszásához fileból! Sőt még magához a fullHD youtube videó lejátszáshoz sem, mert pl. kodin keresztül, applikáción keresztül, IE-ből a yt videók fullhd-ben is jól lejátszhatók. Egyszerűbb lett volna leírni azt, hogy csak a chrome-hoz van köze. :D

[ Szerkesztve ]

(#1005) vlevi válasza zsolx (#1003) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nincs egy normális youtube alkalmazás a windows alkalmazásboltban? Olyan, mint ami androidra van? Esetleg a kodi (xbmc) youtube kiegészítője?

(#1006) zsolx


zsolx
tag

Inkább felteszek egy konkrét kérdést.
Tisztelt Pipo tulajdonosok,
szeretnék beruházni egy x7-re de tartok tőle nem fogja tudni kiváltani a WD live média lejátszóm és egy android 4.4 tv stick nyújtotta kényelmet. Vagy igen? Ami érdekelne:
-média lejátszás
-youtube Fhd
-utorrent
Ezekre használnám, szerintetek?

(#1007) tlac válasza vlevi (#1005) üzenetére


tlac
nagyúr

de van
pl. hyper for youtube elég jó

(#1008) Mike88 válasza zsolx (#1006) üzenetére


Mike88
senior tag

Médialejátszásban az androidot meg is ugorja a tekintetben, hogy képes kadenciahelyes lejátszásra, fullHD filmekkel nem lesz problémád,BD25-ig teszteltem, addig gond nélkül lejátszotta a videókat. Ezt így többször is leírtuk, de tény, hogy elég sokat kell visszaolvasni, s aztán beszélünk itt összevissza mindenről, így figyelmeztetnélek arra is, hogy hűtéssel vannak gondok, (már ha elkerülte a figyelmed) valami hűtőbordát lehetséges, hogy rá kell applikálnod, de van itt is példa számos jó s olcsó megoldásra.
5.1-es hangot felfűzi HDMI-n, így azzal sem lehet problémád, ha arról valahogy letudod "gyűjteni".
Youtube fullHD-ról beszéltünk, nem írom le még egyszer, applikáció, IE használata vagy Chrome-ban megoldható tampermonkey kiegészítővel, hogy ha rákattintasz egy yt linkre, az az applikációban (Hyper-ben) nyíljon meg, én is így használom.
Úgy gondolom az itt összegyűlt elsöprő többség utorrentre (is) vette ezt a boxot. Mit akarsz tudni, megy meg jön minden...? :D DE nekem csak 30 megás netem van, azzal nincs gond, max. le, max. fel, stabil, szal ezzel sem volt még problémám...

Persze gondolom én a médialejátszásban a pipo az nem az androiddal vívna nálad párbajt, hanem a WD-vel, én azt nem ismerem, s nem ismerem a fogyasztási szokásaid sem, így erre nehéz válaszolni. Így viszont kérdés, hogy az androidot mire használod, mert itt nagy applikáció áradatra nem lehet számítani, a win store jóval szegényesebb.

tlac! Én azt hittem, hogy amit vlevi írt, az szarkazmus. Ha komoly, akkor ahogy írtad is, van, én is a hyper-t használom, s természetesen kodiban is van s működik is a kiegészítő.

[ Szerkesztve ]

(#1009) zsolx válasza Mike88 (#1008) üzenetére


zsolx
tag

Ez igen, nagyon köszönöm ez nagyon alapos instrukció. Bárcsak minden kérdésemre ilyen választ kapnék. Még egyszer hálás :R

(#1010) Mike88 válasza zsolx (#1009) üzenetére


Mike88
senior tag

Nincs mit! Ez a fórumok lényege.
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogyha az androidból bármi is hiányozna elvileg, ugyan még itt tudtommal egyikünk sem próbálta az android x86-os verziója feltelepíthető, de még egyszerűbb az itt többször ajánlott amiduos ami emulálja az androidot, szintén még nem próbáltam, mert van egy 2. box, ami androidos, s az nekem bőven elég sok az androidból. :)

[ Szerkesztve ]

(#1011) vlevi válasza tlac (#1007) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én nem vagyok otthon win8-ban ezért csak kérdeztem, van-e lejátszó alkalmazás. Ha van, az jó, főleg, ha a felülete úgy van kialakítva, hogy kényelmes legyen nagyképernős tv-n, fotelből egerészve youtubeozni. Mert a droidos yt app ezt tudja.

(#1012) ajani


ajani
aktív tag

Minecraft menne egy ilyen gépen win8.1 alatt?

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő

(#1013) tlala válasza zsolx (#1006) üzenetére


tlala
addikt

Nekem egy Popcorn A-210-es mellett van a Pipo-m.
Pont a torrent és a webezés miatt vettem meg. A uTorrent hasít, mint a zsír, és hihetetlen jó érzés a a kanapéról Facebook-ozni meg fórumozni, a légegérrel bohóckodva. :)
Gyakorlatilag 3 hete ezzel játszok, mint egy gyerek! :))

Szóval a kérdéseidre:

- média lejátszás zsír, kodival használom, pöpec, tegnap egy röccenés nélkül játszotta le az 1080p-s Interstellart (azért a Popi képe határozottan szebb, ezt el kell mondanom),
- a Legyes által linkelt Minyonok előzetest 1080p-ben két fülön egyszerre is le tudja játszani (IE alatt, szóval a Chrome bug Bay Trail-lel egy másik kérdés),
- uTorrent hasít, azt használom én is.

(#1014) tlala


tlala
addikt

Szét kellett kapnom a Pipo-t, mert amikor a hűtés moddingot csináltam, elfelejtettem visszaakasztani a wifi antenna drótját az alaplapi csatira.
Viszont ha már szétkaptam, akkor készítettem pár fotót a hűtőborda applikálásról. Sajna gépem szétvakuzta a képeket, nem olyan jó minőségűek, de azért a lényeg látható.

A bezsírozott árnyékoló lemez a proci felett, az alsó takarólemezen jól látható a hővezető ragacs. Lent, a dobozban látható, hogy csíkokat vágtam a hővezető ragacsból, hogy alulról is helyére nyomja a bordát, ne "essen le" a procit árnyékoló fémlemezről.

A borda felzsírozva a helyére, látható, hogy egy kicsit ki kellett reszelni belőle, mert az a fémtokos oszci útban van.

Látni, hogy nyák visszacsavarozása után a 290 Ft-os borda mennyire lóg ki, illetve látható az alaplapot az alsó zárólemezzel összekötő hővezető ragacs helye.

[ Szerkesztve ]

(#1015) windlord válasza tlala (#1014) üzenetére


windlord
őstag

Szép munka!
Ügyes vagy!

A ragacs a hővezetésén túl akkor egy távtartó is, hogy a borda a fedlaphoz érjen és pozíciónáljon valamint további hőt adjon át?
Jól értelmezem?

Bocsánat!
Nem vettem észre az első képen a talpazatot, kicsiben néztem...!
Egyértelmű :R :C

[ Szerkesztve ]

(#1016) tlala válasza windlord (#1015) üzenetére


tlala
addikt

Igen, a ragacsos/szivacsos cucc 5mm vastag, és alul pont alkalmas rá, hogy összekösse a nyák lemez alját a doboz alsó, perforált fém lemezével, ami érezhetően át is veszi a hőt. Szerintem ez többet ér egyébként, mint a hűtőborda (de ez amolyan megérzés, tapintós érzékelés). Az viszont biztos, hogy filmlejátszás alatt is csak 50 fok körüli a proci hőmérséklete a modding után.
(Ezúton is nagyon köszönöm Legyes kollégának, hogy kérésemre elküldte az ő ragacs maradékát, még az árát sem fogadta el.)

(#1017) windlord válasza tlala (#1016) üzenetére


windlord
őstag

Én is 5cm vastag ragacsot vettem (merlinhardver.hu), és Laca... által linkelt bordát megrendeltem ebay -ről.
Van nálam asztali gép buherálásból MX4 paszta...

Mire neki ugranék lett vevő a is masinára.
Így mellé elcsomagolom majd a leendő gazdának, s ha akarja, igényli akkor megcsinálja a moddot...

Én meg építek egy htpc -t... de ez egy másik tánc :)

(#1018) tlac válasza tlala (#1013) üzenetére


tlac
nagyúr

légegér? erről most hallok először
mit használsz? hogy kell ezt elképzelni?

(#1019) Laza... válasza Mike88 (#1010) üzenetére


Laza...
addikt

A DuOS nálam teljes képernyős módban )nálam full HD) antutu 20k, ablakban 25k csinált. Szóval elég jól hasít :D

Never give up!

(#1020) tlala válasza tlac (#1018) üzenetére


tlala
addikt

Olyan mint egy kis távirányító, azzal lehet a fotelből a kurzort vezérelni, kattintgatni, stb.
Egy ilyet rendeltem a Pipo-hoz, mert csomagban még olcsóbb volt.
Nekem nagyon bejön.

(#1021) tlala


tlala
addikt

Ránéztem, de az igazán jó hővezető képességű fajtából (5W/mk) nekik sincs 5mm-es.
Egy ilyen anyag lenne jó, de nem olcsó.
Mondjuk ez 4 embernek is elég.

(#1022) tlac válasza tlala (#1020) üzenetére


tlac
nagyúr

hát ez tökjó
mennyire kell kinyújtani a kezed hozzá? elég lehet csak a csuklóból mozgatni?

(#1023) zsolx válasza tlala (#1013) üzenetére


zsolx
tag

Köszönöm szépen, Én is tartok tőle egy kicsit nem lesz olyan képe mint a WD Live-nak. A többi infóért nagyon hálás vagyok. :R

(#1024) zsolx


zsolx
tag

Csak még egy kérdés a hűtéssel kapcsolatban.
Akkor most alap állapotában nagyon melegszik és ezért hibázhat vagy csak állagmegóvás miatt célszerű a plusz hűtés?

(#1025) tozso76 válasza zsolx (#1023) üzenetére


tozso76
aktív tag

En nem felnek ettol. 260cm kepatlora vetitek. Ezen lattam egy wd kepet es a haswell procis htpcm kepet. Nem volt jobb a wd kepe az intel hd graphic kepenel. Sot, a mozgasmegjelenites sokkal jobb volt az intelnek. 720p felskalazas is szebb az intelen. Egyeb ficsorokrol nem beszelve: felirat instant letoltes, formatum tamogatottsag. Nalam jobbnak bizonyult az intel.

(#1026) zsolx válasza tozso76 (#1025) üzenetére


zsolx
tag

Köszönöm szépen, meggyőző hozzászólás. :)

(#1027) tlala válasza tozso76 (#1025) üzenetére


tlala
addikt

Talán annyit pontosítsunk (bár nem vagyok a téma szakértője), hogy a profik a HTPC topicban a Kodiba a saját belső Kodi lejátszó helyett beállítják külső, lejátszáskor alkalmazandó lejátszónak az MPC-HC-t, és aztán abba integrálnak/beállítanak olyan számításigényes szűrőket (madVR, stb.), amelyek segítenek jobb képet előállítani. Viszont az is elhangzott, hogy bizony kell procierő hozzá, hogy a számításigényes szűrők röptében dolgozni tudjanak a lejátszás alatt.
Szóval csak arra akartam utalni, hogy Intelnek Intel ugyan, de nem tudom, hogy az Atom ereje elég-e az erőforrás igényes szűrőkkel megspékelt lejátszóprogram meghajtásához.

[ Szerkesztve ]

(#1028) tozso76 válasza tlala (#1027) üzenetére


tozso76
aktív tag

En igenytelen modon, a Kodi beepitett playerevel nezem a filmeket. :)
MadVr "kozepes" beallitassal megy a celeron haswell gpu-nak. 2Gb ram-on osztozik a rendszer. Beepulovel madvr-ezni meg hatra van a teendok listajan. De osszesegeben egyetertek a hsz-oddal.

(#1029) windlord válasza tlala (#1027) üzenetére


windlord
őstag

Mpchc+madVR -hez karcsú.

(#1030) aelod válasza tlala (#1027) üzenetére


aelod
veterán

És aki a sima vlc playerrel néz filmet az már a mélyigénytelenség netovábbja? :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#1031) tlac válasza tlac (#1022) üzenetére


tlac
nagyúr

?

(#1032) tlala válasza aelod (#1030) üzenetére


tlala
addikt

Nem értem.
Hogy kerülne ide az "igénytelenség" fogalma bármilyen kontextusban is? :F
Egyszerűen a fórum témáját képező kedvenceink illetve az Atom képességeiről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

(#1033) tlala válasza tlac (#1022) üzenetére


tlala
addikt

Elég lazán, csuklóból mozgatni.
Úgy képzeld el, mintha egy lézer pointerrel mutogatnál.

(#1034) tlac válasza tlala (#1033) üzenetére


tlac
nagyúr

fasza lehet, köszi

(#1035) zsolx


zsolx
tag

Még1x :)
Csak még egy kérdés a hűtéssel kapcsolatban.
Akkor most alap állapotában nagyon melegszik és ezért hibázhat vagy csak állagmegóvás miatt célszerű a plusz hűtés?

(#1036) Laza... válasza zsolx (#1035) üzenetére


Laza...
addikt

Ha terheled, melegszik. Nem döglik be, és nem hibázik, hanem az órajelet veszi vissza, akár 50MHz-re is, amitől így gyak. használhatatlanná tud válni. Ha netezel, böngészel, kodin lejátszol, akkor nincs szükség a + hűtésre. De (hogy extrém példát mondjak) folyamatosan filmeket kódolsz, akkor a proci elkezd túlmelegedni, és a leszabályozott frekivel már semmire nem lesz jó

Never give up!

(#1037) tlala válasza zsolx (#1035) üzenetére


tlala
addikt

Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy ezt a chip családot az Intel tabletekbe és apró dobozka kütyükbe tervezte, ahol nem nagyon van hűtés, a ventilátor pedig halálosan lehetetlen. Épp ezért úgy tervezte, hogy a teljesítmény visszavételével hűtse vissza magát a cucc.
Azt is látni kell, hogy ez a "100 dolláros kategória". Van neki 200 meg 300 dodós is, és pontosan be van lőve, hogy hol, mit kapsz a pénzedét (és milyen teljesítményt vagy épp alacsony fogyasztást nem kapsz meg az adott kategóriában).
Balgaság lenne azt gondolni, hogy ezzel a TV okosító dobozkával ki lehet váltani a 300 dolláros bikább HTPC-ket, csak épp 100 dodóért meg 2 W fogyasztással, kész dobozban WIFI-vel meg gyári Windows-zal.
Egyszerűen dönteni kell, hogy az ember melyik ár- illetve teljesítmény sávnál húzza meg az igényeit és kompromisszumait. A HTPC topicban is látni a szenvedést, hogy milyen házat vegyenek, milyen ventit, mert ugye muszáj, milyen tápost, stb.
És a kompromisszumok megtalálása mindig frusztráló, nem a kedvenc sportunk.

(#1038) mrgergoke válasza tlala (#1037) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

Rég nem olvastam ilyen bölcs hozzászólást :)

https://rendeljkinait.hu/

(#1039) unimatrix42


unimatrix42
újonc

Lassan egy hete nyúzom kis pipot, és nagyon szépen muzsikál :)

A bótban én sem kaptam hozzá átalakítót, de szerencsére volt már itthon ilyen, így ez nem okozott problémát.

Első indítás után katasztrófális volt a helyzet, 2-3 kattintás és máris 70 fok + leszabályozás, mondjuk nálam nem ment le 50MHz-ig, de 130-160 környékén gyakran járt.
Windows update + finomhangolás sokat javított, plusz aláraktam egy ventis laptop hűtőt, hogy azzal kergessem ki a meleget.
Most megy a torrent, szól a zene, közben itt írogatok és stabilan 50-52 fokasak a magok.

Jelenleg így használom:
TRUST 7port aktív USB Hub
64G pendrive (erről megy torrent + pár portable cucc)
WayteQ Measy RC11 Air Mouse (ha éppen nem ülők a billentyűzet elött)
Arctic NC Portable Cooler USB (amíg nincs borda... viszonylag csendes, legalacsonyabb fokozaton megy)

Persze idővel kap majd egy hűtőbordát, és ezzel kapcsolatban kérdezném azokat akik már szétkapták, hogy max milyen magas bordában érdemes gondolkodni ?

(#1040) Laza... válasza unimatrix42 (#1039) üzenetére


Laza...
addikt

A proci lapka fölött olyan 14mm, alul kevesebb, kb 5mm hely áll rendelkezésre

Never give up!

(#1041) unimatrix42 válasza Laza... (#1040) üzenetére


unimatrix42
újonc

Köszönöm!

(#1042) tlala válasza unimatrix42 (#1039) üzenetére


tlala
addikt

Nálam ez a borda került beépítésre, a 12 mm alatt még bőven maradt hely, emlékeim szerint én 15 mm-t mértem, amilyen magas a borda lehetne. Ott még bejátszik, hogy ott van a nyák alatt az az "X" alakú beragasztott alap, ami a csavarozós távtartók alsó felét rögzíti a készülékházhoz (a lenti képemen látható), és ezért ott más távolság marad a lefordítva álló borda alatt majd, mint a borda azon része alatt, amelyik oda esik, ahol nincs az az X tartó. Ezért választottam én alulról is azt az 5 mm-es ragacsot, hogy kiegyenlítse ezt az egyenetlenséget, és így viszonylag egyenletesen oda legyen szorítva a hűtőborda a procihoz.
Illetve még az akkori méricskéléseimből úgy emlékszem, hogy a nyákot tartó távtartók közé max. 48 mm széles anyag férne el, de abból még többet kéne kireszelni amiatt a fémtokos oszci miatt.
A hűtőborda max. hossza pedig ha jól emlékszem 140 mm lehetne.

(#1043) zsolx


zsolx
tag

Megvettem. Nagyjából belőve. És ha eddig nem volt semmi gondom, majd mostantól lesz.
Van egy külső 2.5 vinyóm. Na azt folyamatosan dobja. Gondolom kevés neki a feszkó :F

(#1044) Laza... válasza zsolx (#1043) üzenetére


Laza...
addikt

A hátsó USB porton tudja kinyomni a max kakaót, ha ott is dobja, akkor kevés a szufla, jaja..

Never give up!

(#1045) windlord válasza zsolx (#1043) üzenetére


windlord
őstag

Érdemes lenne egy nagyobb táppal rápróbálnod...

(#1046) zsolx válasza windlord (#1045) üzenetére


zsolx
tag

Mert ha nagyobb a táp nagyobb az USB-n kiadott feszkó szerinted? Amúgy Ti milyen vinyóval használjátok?

(#1047) unimatrix42 válasza tlala (#1042) üzenetére


unimatrix42
újonc

Köszi tlala, ha nem találok hasonló bordát itthon, akkor én is benevezek egy ilyenre.

(#1048) Laza... válasza zsolx (#1046) üzenetére


Laza...
addikt

Ha a feszkó nem is, azt egyikőnk sem mérte ki mennyi áramot tud leadni az USB porton. Ez ha jól emlékszem USB 2.0 esetén max 550mA

Never give up!

(#1049) tlala válasza zsolx (#1046) üzenetére


tlala
addikt

Nekem egy ilyen Transcend 750GB-os vinyó van hátulról beledugva, tökéletesen működik, és ha nem használom, a Pipo hamar aludni küldi.
Hátul van még egy 64GB-os pendrive is bedugva, arról meg a torrentezés megy.

(#1050) windlord válasza zsolx (#1046) üzenetére


windlord
őstag

Laza... van igaza.
A feszko nem lesz nagyobb 5v -nél.

De az áram elérheti a maximumot, ha a mostani adaptered kapcsú lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.