- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
renamed
csendes tag
válasz
fatpingvin #118267 üzenetére
Milyen áron lehetne alkatresznek elpasszolni? 8gb ram, ebbol 4gb forrasztott csoda, 250gb nvme ssd. Kb 30 korul kapni hozza komplett alaplapot, de nekem nincs kedvem tovabb szenvedni....
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #118271 üzenetére
Ki ne dobja, de egy lepattant sarok az kis hiba, ez itt még a fix csíkos kijelzőknél is rosszabb, mert random tör fel az okosság. Ez itt a fő gond.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #118267 üzenetére
Ez a gép úgy kishibás, mint az ezer darabra tört digitizeres telók.
Más: 19-re lapot húzva, de meglett a nagypaneles T42 is a sorba. Jött T43 is már, igazándiból lassan a kocka T-k is megvannak
-
válasz
fatpingvin #118262 üzenetére
windows van.
amit még sikerült találnom, hogy képen tartalom van csak háttérvilágítás nincs szerintem mert villog néha a kép és mintha Thinkpad logó lenne induláskor.
-
válasz
fatpingvin #118215 üzenetére
VGA monitort sikerült szereznem azzal megy a külső kép... Display port alapból nem megy (lehet driver hiány / hiba)
Merre érdemes keresni a hibát? -
fattyu
veterán
válasz
fatpingvin #118241 üzenetére
ööö nem tudom.
x220 klavit szeretnék x230ba tenni. rémlik halványan valami hogy egy eret a szalagkábelen ki kell takarni.vagy dugd be valami történik...
hogy át lehetne tanítani a 20as keyboardra az nem rémlett. ez az lenne? csak felületesen olvastam bele. -
Oscar
tag
válasz
fatpingvin #118229 üzenetére
A gyári BIOS-t mennyire bonyolult cserélni? Inkább felhasználó vagyok...
-
Oscar
tag
válasz
fatpingvin #118227 üzenetére
Az okokat nem tudom. Amikor megvettem, nem csekkoltam a második slotot, a dráma akkor kezdődött, amikor memóriát szerettem volna bővíteni. Az alaplapon rajta van a fekete fólia, ennél tovább én sosem mertem merészkedni. Ráadásul, ha jól tudom, az X230 válogatós a ramokban? Sóval, minden tippet szívesen veszek...
-
válasz
fatpingvin #118191 üzenetére
Ez oké, de maradjunk annyiban, hogy gazdasági totálkár ha a forrasztott hal meg. Nem érdemes vele egy percet sem foglalkozni. Ami ér valamit a gépből azt el kell adni a többi kuka.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #118055 üzenetére
Nem mintha működne 16 GB-os modul X230-ban. [link]
Én amúgy apróról szereztem be, mindkettővel mákom volt, de szándékosan vadásztam is rá, ha jól emlékszem, 15k / db volt. A Mushkin modult vagy fél évig hirdették, mire elvittem (előttem mindenki Broadwell generáció előtti laptopba akarta tenni, aztán persze senkinek sem működött).
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #118053 üzenetére
Nekem egy Mushkin és egy Micron 16 GB-os modul van az L450-emben.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #117769 üzenetére
Egy 15 éves géphez már elég nehéz jó gyári akkut találni.
-
válasz
fatpingvin #117658 üzenetére
655-ben írtam.
Sajnos csak a két, gyárilag kínált gpu megy benne, whitelist van, illetve valami hardveres sajátosság is. Még a W700 kártyái sem mennek, ha minden igaz.
Ha ebben bármi menne, ami fizikailag kompatibilis, ez lenne a tökéletes retro gamer platform, így csak közel tökéletes. -
válasz
fatpingvin #117656 üzenetére
Fizikailag persze, de nem működne az sem.
100W TDP lol, az a poén hogy szerintem amúgy le tudná hűteni.
Az FX2800M-et 60 fok körül tartja gaming alatt, ha megpörgetem a ventijét. -
válasz
fatpingvin #117582 üzenetére
Nézd meg a hirdetéseim.
-
válasz
fatpingvin #117571 üzenetére
Lehet eladom a feleségem régi T430s-ét, még tűnődöm rajta.
-
válasz
fatpingvin #117448 üzenetére
PAVUcontrol nem volt fenn, de ahogy értelmezem, az csak egy interfész a hangerő beállítására. alsamixer-t próbáltam a terminálból, ott minden hangerő normálisnak tűnt. Végül tettem fel egy Manjaro-t, azzal mintha alapvetően jobb lett volna, de VLC esetén már 150%-ra kellett húzni a hangerőt, hogy hallani lehessen a filmet.
A wifi később magára talált, azzal nem volt gond.
#117449 Dhampir: igen, egyértelmű szoftveres probléma, Windows alatt semmi gond nincs a hangszórókkal. Kb. olyasminek tudnám mondani a különbséget, mint amikor a beépített Microsoft HD audio driver után felteszem a Realtek driverét.
Végül ma (ha már úgyis oprendszereket tesztelek) felraktam a Win11 22H2 verzióját. Rufus-al lehet egyedi telepítőt készíteni, nincs korlátozás CPU-ra vagy TPM verzióra.
Oké, itt is kellett egy-egy driverből a Win10 verziót feltenni, meg volt kékhalál amíg nem volt fenn minden driver; de most úgy tűnik hogy gond nélkül megy.Igaz, ha mások lennének a felhasználási feltételek, valószínűleg maradnék az Ubuntu + KDE kombónál, nagyon bejött a rendszer. De kb. azt látom, hogy Linuxra kiadnak egy proprietary drivert azt' jóvan; Winre meg van olyan ami működik is.
-
hszilard666
veterán
válasz
fatpingvin #117409 üzenetére
Nah, sikerült is bezsákolnom ma reggel a t440p-t! 2 éve volt nálam pár napig egy X230, írtam is róla szerintem, azt kell mondanom hogy ez a nagy gép valahogy jobb minőségben, jobb hozzányúlni. Kicsit batár, de azt sugározza hogy bírja a fizikai behatást, nem kell finomkodnom vele. Az X230 is jó volt, de ha választanom a kellene a kettő közt akkor tuti a t440p lenne a nyerő. Sőt, volt pár hónapig X1CG2-m, annál is sokkal jobb használni. Az valahogy zörgős műanyagnak tűnik ehhez képest. El sem hiszem hogy lehet ilyen gépet venni ennyiért.
i5/8GB/128GB os SSD-s gépet találatam, világítós EU billel, TN 1366x768 as panellal, 2-3h s akksival, tűrhető állapotban. Vettem mellé magyar bill matricát, mert az kell majd a felhasználónak, így álltam meg 45800HUF ban. Ennyiből lehetett volna jobbat venni? Én boldog vagyok, gyors a gép (Mondjuk a 10 éves macbook airemet nem cserélném le rá
) , nincs vele bajom, csak érdekel a véleményetek.
Ami nem tetszik annyira az a touchpad, redditen olvastam hogy ezt clunkpad-nek nevezik, hát elég ratyi. Emlékeim szerint az X1C ben is ilyen volt, ott sem volt a kedvencem. De mondjuk én macbookhoz vagyok szokva. Céges 5410 es latitude ön is sikítva menekülök touchpadtól, minden nap felmerül bennem a kérdés hogy hogy lehet valami ennyire szemét egy olyan drága gépben. De a t440 re nem tudok haragudni, ennyi pénzért lehet nyomasztó a touchpad
FoxiestFox:
Huuuu, nagyon menő az olimpiai masina! -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #117411 üzenetére
Ha gondolod, meg tudlak dobni ingyen egy T450-be/X250-be/L450-be való trackpaddel, hogy lecseréld a T440p-dben a "klikkpadot". Igaz, azt hiszem, Alps lehet és nem Synaptic (nem jutottam el anno odáig, hogy beüzemeljem), de neked Linux alatt ebből nem hiszem, hogy gondod lenne.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117411 üzenetére
Jó hát a miniatűr touchpadokhoz képest jó, de azt kivéve a történelem legrosszabbja.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117409 üzenetére
"amiben a T440p jobb, ez pedig a touchpad"
WUT?
Mai napig nem hsználtam rosszabat. -
Dhampir
félisten
válasz
fatpingvin #117398 üzenetére
Szólj, ha látsz egy nagyon szépet.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #117338 üzenetére
ha nem kell mindent tudó soros, akkor valsz usb-serial tényleg jó lehet. Talán expresscard adapterből lehet akár olyan is, ami hardveresen tud dolgokat, csak tipp [link]
bár lehet a linkelt is valójában usb-serial, csak az expresscard slotról levett usb-vel. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #117333 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #117333 üzenetére
Valószínűleg valahol ki van vezetve legalább egy, néz körbe az alaplapon hátha van szitázva valahova serial vagy hasonló szöveg.
-
válasz
fatpingvin #117320 üzenetére
Azt akkor elcsórnám.
-
válasz
fatpingvin #117297 üzenetére
Ha ez ennyire egyszerű lenne, rég custom fw épített akkukkal rohangálnának a TP közösség tagjai, és millió kínai seller árulna normálisan működő utángyártott akkukat.
Sajnos nem ez a helyzet, mint látjuk.
Még ha az akkut valahogy meg is oldod kontrollerestől-számlálóstól, még ott az EC a gépekben ami egész biztosan keményebb dió. -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117287 üzenetére
Nah, ebből én is kérek egyet
Amúgy sokan hálásak lennénk neked, ha simán csak a ciklusszámlálót tudnád resetelni! -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117275 üzenetére
? Bocs, nemtom, mire gondolsz!
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #117279 üzenetére
Idézek az eredeti hozzászólásból:
"A kérdés, hogy whitelist kiszedés után milyen modem kártyákkal kompatibilis a gép?"
(Kiemelés tőlem.)
A wifi kártyákat viszonylag ritkán hívjuk modemnek, az LTE kártyákat azért szoktuk.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117273 üzenetére
Szívesen
Ciklustörlés nélkül ugyanúgy döglöttként fogja kezelni az akkut... Tapasztalat! 9cellás 55++ akkut celláztam újra(t410), összesen 6000mAh lett, 100%-7% 20perc volt kb, 7%-on meg még elment vagy 3-4órat! Aida-val osd-n kiírattam az akku feszkóját, így tudtam, mikor fog ténylegesen lemerülni! Viszont ez csak egyszer, ezzel az egy akkuval sikerült, a másik két újracellázós projektem kudarcba fulladt, pont ugyanúgy merültek le, mint rossz cellákkal és nem álltak meg 7%-on -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117270 üzenetére
Az szinte ugyanaz, mint a T420-hoz való 9 cellás! Egészen egyszerűen nyílik, a csatlakozó mellett kezdd el feszegetni, szép lassan menj körbe, a legnehezebb rész, hogy ne feszítsd túl, mert törik, ugyanis a cellák alul-felül nagyon jól oda vannak ragasztva! Ha körbefeszegetted a peremet(kicsit persze vetemedni, törni fog a vékony összeillesztett rész), nyúlj be egy lapos tompa tárggyal és feszegesd le a cellákat az alsó, kisebbik részről! A ciklusszámlálót hogyan tudod resetelni? Jah, cellacserekor az elektronika végig maradjon feszültség alatt!
-
válasz
fatpingvin #117268 üzenetére
Pár kritikus ponton ki kell pattintani, aztán végig kell feszegetni. Nem olyan nehéz mint amilyennek tűnik, szerezz adott típusból egyet, amit kinyitsz roncsolva, a második már menni fog elég igényesen, ha ügyes vagy.
-
válasz
fatpingvin #117246 üzenetére
Most jöttem.
-
válasz
fatpingvin #117195 üzenetére
80 pin molex, IBM proprietary csatit, erre mentek anno az Ultrabay HDD caddyk, optikák, akkuk is. Hogy mik voltak még, itt lehet megnézni.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117137 üzenetére
A flashez moddolt BIOS is kell ugye.
Coreboot csak T440p-re van, simára nincs, más CPU platform ugye. -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117134 üzenetére
Van. Eltávolítás vagy egyszerű vagy bonyolult. Nem emlékszek, hogy működik-e rajta a downgrade. Bizonyos verzió után biztos, hogy nem lehet downgradelni, szóval attól függ min. van most a gép.
"3RD_NGFF feliratú apró csatlakozót"
Az az aksi alatti cache drivenak lenne, a HDD-s modelleknél. Csak SATA SSD-t tud kezelni, 16GB-sekkel adták (van pár belőle), amúgy 04X3827 a száma. -
HSM
félisten
válasz
fatpingvin #117084 üzenetére
Én éppen fordítva... Minél nagyobb a tapipad, annál könnyebben érek véletlen hozzá gépelés (a ma divatos óriás padoknál már gépelni sem feltétlen kell) közben, így annál jobban idegesít.
Mivel a véletlen érintéseket kiszűrni hivatott technológiák is zavarnak, így nem marad más alternatívám a mai gépeken, mint a pad kikapcsolása, pedig amúgy a T420 józanul méretezett padját néha szerettem használni a pöcök kiegészítéseként bizonyos feladatokra. -
válasz
fatpingvin #117026 üzenetére
Olcsó Windowsos tablet + sk8855 = jobb user experience mint sok mai thinkpad.
-
mahi1
csendes tag
válasz
fatpingvin #116991 üzenetére
Legalább őszinték, azt kapjuk, amit ígérnek: UltraFire
De ez nem csak az UltraFire cellákra vonatkozik, az általam kibontott hamisított cellákon pont olyan számsor volt, mint a Panasonic cellákon. -
mahi1
csendes tag
válasz
fatpingvin #116979 üzenetére
Saját káromon tanultam. Kínából rendeltem az X230-hoz egy Original Panasonic 9 cellás akkut, amivel fél percet ment a lapotop, utána se kép-se hang. Azt gyanítottam a vezérlője szart be. Szétszedtem, hogy a cellákból csinálok powerbank-okat. Aztán kiderült hogy a cellák csak kb 10 grammosak voltak. Egyet szétszedtem, amiben csak 1 db nem újratölthető gombelem volt...
Itt vannak még hasonló finomságok, mikre képesek a gátlástalan hamisítók:
https://www.youtube.com/watch?v=JzzfzGJpUS8
Ilyen cellák töltése esetén garantált a lakástűz. -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #116982 üzenetére
Írj rám privátban
FoxiestFox: lehet, hogy így tervezték, de tuti, hogy az enyémben nem így sikerült... Főleg a space úgy csattog, hogy fáj lenyomnon...
-
mahi1
csendes tag
válasz
fatpingvin #116968 üzenetére
Itthon is vannak olyan cégek, akik használt akkumulátorok megbontásával és cellacserével foglalkoznak. Olyan esetben érdemes a legjobb minőségű és legnagyobb kapacitású Panasonic cellákat tetetni bele. Viszont előtte pontosan, grammra mérd le a teljes akksidat és átvétel után is ellenőrizd.
Ha saját magad oldanád meg a cellacserét, akkor olyan helyet kellene találni, ahol eredeti Panasonic-ot árulnak. Meg ott már azt is tudni kell, milyen mehet bele, a vezérlő mit szeret.Van egy ökölszabály a cellák terén: a súlyuk. A minőségi cellák 48-51 gramm körüliek. 42-47 grammig még átlagos a minőség (az átlagsúly 45 gramm), alatta pedig vélhetően hamis, kukázni való a cella.
Vagyis ha a leadott akksid nehezebb volt, mint az új, akkor előfordulhat, hogy olcsóbb, kisebb kapacitású cellákat tettek bele.
Ez például egy Panasonic cella, 48,5 gramm: -
mahi1
csendes tag
válasz
fatpingvin #116850 üzenetére
Hát igen. A lány szerint a Windows 10 már nagyon elavult és csúnya rendszer és a T420-hoz kellett volna egy akku, amit megnéztek, 60ezer Ft lett volna.
Lássuk be, mi is így tettünk volna egy ilyen rettenetesen elavult, gazdasági totálkáros géppel
De azért 2500 Ft-ot kiárult a 90W-os töltőből. -
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #116845 üzenetére
Inflációval 4k per darab és csitt legyen minden eladónak
-
válasz
fatpingvin #116845 üzenetére
Jó de hát ne legyen már a piaci ára több ezer Ft egy olyan csatis töltőnek, amit tizenévig használt kb az összes TP, és hidd el hogy a töltők túlnyomó része túlélte a Thinkpadjét.
Nálam is van valahol fél doboznyi, és ehhez jönnek még azok, amik szerte a lakásban vannak konnektorba dugva.
Plusz a régi centerpin nélküliek, abból is annyi van, úgy veszek régi TP-t hogy szólok az eladónak, töltőt ne küldjön -
Graphics
Jómunkásember
válasz
fatpingvin #116739 üzenetére
Ejh en is hulye voltam, mert a cserelapon megnézhettem volna.
-
yodee_
őstag
válasz
fatpingvin #116639 üzenetére
Tudom. De nem volt veszteni valóm :)
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116584 üzenetére
De úgy mellesleg az is lehet, hogy nem Coreboot/Seabios hiba, hanem a Debian tárolóból leszedhető Memtest a szar. Másik topikban totemed egy totál más vas kapcsán hasonló hibajelenséget emleget.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116575 üzenetére
Nem pont ez a probléma, de az itt a kommentekben írtakkal megpróbálkozhatsz. [link]
-
donjohnson
addikt
válasz
fatpingvin #116577 üzenetére
ahha, és ilyenkor a vga kiemeneten vagy a displayport kimeneten se ad képet?
vagy alapból külső monitorral használod?
azt még nem írtad.
esetleg Tim82 tudása relevánsabb lehet a témában, ha olvassa majd. -
donjohnson
addikt
válasz
fatpingvin #116575 üzenetére
csinálj egy bootolható usb sticket és nézd meg arról: https://www.memtest86.com/download.htm
a lap alja felé: Image for creating bootable USB Drive -
donjohnson
addikt
válasz
fatpingvin #116540 üzenetére
akkor hogy?
-
HSM
félisten
válasz
fatpingvin #116535 üzenetére
A DP natívan át tud menni USB-C-n is...
-
válasz
fatpingvin #116531 üzenetére
Az tökmindegy hogy te mit szeretnél, itt az a lényeg hogy mindenki feltárhassa az ötleteit a téma kapcsán, mint egy remek pszichoterápia során
-
Vicoo
senior tag
válasz
fatpingvin #116525 üzenetére
Tiltsd le és fóliázd le az egész palmrestet.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116522 üzenetére
Gyárilag biztosan nincsen, aftermarket létezéséről nem tudok, de nem tartom valószínűnek, hogy lenne.
X szériában az X200 volt az utolsó modell touchpad nélkül és talán még az X201 volt annyira kompatibilis az X200-zal, hogy a touchpad és ujjlenyomatolvasó nélküli X200 palmrest ráment az X201-re is.
-
válasz
fatpingvin #116522 üzenetére
Vagy X200-ból, vagy 201-ből láttam touch nélküli verziót japán billzettel.
Nem kizárt, hogy a későbbiekből is van, de én még nem láttam olyat. -
ricsip
addikt
válasz
fatpingvin #116518 üzenetére
Aki ezekhez ért, még 5-10 év, és annyit kérhet majd el a munkájáért, mint a nyugdíjas klubokból munkába rángatott 80+ éves ex-NASA hardver és szoftverfejleszrők.
-
Guitar14
senior tag
válasz
fatpingvin #116516 üzenetére
Köszi mégegyszer, Az a splitter csak az usb hangkártyában szólal meg akkor is ha félig dugom be.
Guitar link szerintem is gagyi csak simán, szétszedtem már de minden okés és rendesen érintkezik a jack is benne. (torzítón nem gáz de főképp basszerozok és ott zavaró a cleanbe, hogy torzít/zajong)DAC topikba bedobtam most a témát, ha nem akkor megyek tovább de ha egyiknél se jutunk dűlőre akkor veszek egy normális USB Audio interfészt.
-
válasz
fatpingvin #116516 üzenetére
inkább a dac topikot javasolnám neki, főleg ha kókányolás nélkül akarja megoldani, ami javallott, nem mindenki olyan elvetemült hogy homemede dolgokat dogjon a laptopjára
-
Upo
addikt
válasz
fatpingvin #116511 üzenetére
Ez így van. Mikor elkezdték ezt az 1 lukat bevezetni, akkor ezt meg is csinálta a hardver. A megfelelő drivert kell mgtalálni. Mondjuk ezeknél a vadiúj gépeknél nem tudom hogy mit spróroltak már ki...
-
Upo
addikt
válasz
fatpingvin #116509 üzenetére
Illetve a mikrofonnak erősítés is nagyobb kell, mikrofon módban ráküldött vonalbemenet nagyon túlvezérelt, torz lesz. Szokott rá beállítás lenni a driverben, át lehet kapcsolni mikrofonról vonal bemenetre.
-
válasz
fatpingvin #116464 üzenetére
Inkább úgy gondolnám, hogy a kezdeti implementációkkal vannak problémák.
Az USB C PD és adatátvitel is tök jó dolog lenne, de valahogy csak nem akarnak még úgy működni ezek az eszközök, ahogy kellene.
Hogy most a specifikáció fos, vagy sok a gagyi gyártó, nem tudom.
Melóhelyen kínáltak USB C dokkot első szavam volt hogy kurvanyád. -
Dr. Akula
félisten
válasz
fatpingvin #116383 üzenetére
12"-ben nincs dGPU. 13"-en is csak azért, hogy elmondhassák van ilyen, amíg le nem olvad saját magától, és ezt is csak konzumer vonalon merik megtenni, üzleti vonalon nem (pl. Alienware).
-
válasz
fatpingvin #116390 üzenetére
Visszajelöltelek volna, ha tudom hogy te vagy, most már nem látom nyomát sem az eseménynek.
-
válasz
fatpingvin #116388 üzenetére
Kétlem hogy bárkit izgatna a discord id-m, ha valakit mégis, úgyis megadom neki.
Te addoltál az előbb? Mert ignoráltam a requestet ahogy ismeretlenekkel szoktam.
-
válasz
De hát nincs is benne, csak mellette az asztalon.
De akkor emelem, Win98 + T22 + Dock II + Aureal Vortex + RT3200 = Unreal Metal API-n A3D hanggal laptopon.
A dock és a lapi be van nyomasztva a monitorállvány alá, de lehet nekem hinni, hogy ott vannak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gyárilag ilyen nem volt. Hogy ki mit farag bele az már egyéni móka.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin #116362 üzenetére
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de valahol redditen van egy szétmodolt X230, raktak bele 13-as kijelzőt stb. stb., meg macbook air-es hangszórót ami jobban szól a tp-énél.
-
zsb912
csendes tag
válasz
fatpingvin #116314 üzenetére
Értem, köszi. Most nézem hogy amiket linkeltem abban nem cska sima integrált van.
Az érintőképernyőhöz eléggé ragaszkodnék, megszerettem, és hiányzik is.A t440-et nagyon szeretem, gyors, pörög. A hűtése elég szar, túlmelegedik, de amúgy többnyire elégedett vagyok vele, csak tényleg a végsőket rúgja már, és szeretnék valamit, amivel kényelmesebben tudnék dolgozni,tanulni-utazni-utazás közben dolgozni, és nem kéne három akksit magammal hurcolni mindenhova.
-
zsb912
csendes tag
válasz
fatpingvin #116311 üzenetére
Hát, első körben az érintőképernyőt kellene kicseréni, ami eleve kb az egész laptop ára. Ha erre van jó tanácsod, hogy hol érdemes keresgélni, illetve hogyha tudsz nekem olyan aksit javasolni bele, amivel kihúzok 10 órát, akkor figyelmesen hallgatlak
A legnagyobb amit eddig vettem bele, azzal olyan 5-6 órát bírok ki, és sajnos van, amikor ez kevés, minimum 10 jó lenne.
a dGPU mit jelent, és honnan tudom, hogy az-e vagy sem? Amiket linkeltem, az mindkettő az?
-
Balinov
titán
válasz
fatpingvin #116291 üzenetére
Wow. Wow. Wow
. Ha lesz következő rész, ugye brlinkeled?
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116273 üzenetére
Örülök, hogy tudtad hasznosítani.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
fatpingvin #116263 üzenetére
igen, elvileg ugyanaz a V/A érték.
csak azt nem tudom, hogy van-e valami intelligens adatkommunikáció töltő és gép között, amit esetleg az adapter befolyásolna... -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116257 üzenetére
vagy alternatively van valakinek Bp vonzáskörzetében döglött centerpines töltője amin a csatlakozó még jó és hozzám vágná a elmegyek érte?
Van, csütörtök vagy péntek este el tudsz jönni érte. Pontosabban egy kontakthibás töltőm van, nekem nem fog kelleni.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116210 üzenetére
Ha lenne ilyen "inkompatibitási" probléma, akkor a T410-e nem lenne hajlandó tölteni bekapcsolva az akkut, de ahogy említettem, a T410-nél ilyen (még) nincs. EC patchingnek - az ő gépe esetén - azért nincsen értelme, mert nem fog semmit sem javítani az akkun. A gépe rendben kezeli az utángyártott akkukat is, nyilván az akku az, ami olyan, amilyen.
Kénytelen leszek leírni, de ez nem egy X230. Ez egy két generációval régebbi gép, itt még nem merült fel a Lenovo okos főiben, hogy mi lenne, ha korlátoznák az EC firmware-ben, hogy csak gyári és az adott géphez hivatalosan kompatibilis akkuról legyen hajlandó működni a notebook.
-
ricsip
addikt
válasz
fatpingvin #116210 üzenetére
42T4235 Akkumulátor 6600 mAh
pc szervíz.hu /notebook-alkatresz.hu boltból vettem, nem kínából aliexpress stb
Nagyobb duncs kilóg belőle a házból, mint a kisebb kapacitásúnál, de nem hiszem h. ez okozna gondot. -
szilvaspet
tag
válasz
fatpingvin #116189 üzenetére
Köszönöm, ezt én is néztem, csak azt nem tudtam hogy a magasabb felbontási támogatás alapján ezt a kisebb de más arányú 21:9-et is tudja ..
De most eszméltem, hogy van a családban egy x230, van mini dp kábelem, úgyhogy magam is ki tudom próbálni. És meg is írom majd mire jutottam. -
gurabli
őstag
válasz
fatpingvin #116130 üzenetére
Köszönöm.
Van benne logika, amit írsz. Rengeteget rajzol és az marad is papíron.
És felnőttként van bármi értelmes haszna? Mikor jön, jöhet jól? Mert az, hogy néha rábökök erre vagy arra az nem tűnik fontosnak. -
donjohnson
addikt
válasz
fatpingvin #116126 üzenetére
ott van az aláírásában.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116116 üzenetére
Semmi gond, nem vettem annak.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #116114 üzenetére
Úgy látom, sajnálatos dolog, hogy nincsen a Prohardver fórum szerkesztő felületén neonszínű villogó kiemelési lehetőség, amivel még jobban szembetűnővé tudnám tenni az eredeti poszt kezdőszavát:
"Érdekességként:"
Kérek mindenkit, hogy ebből kiindulva vonja le a következtetést, mennyire is "komoly"-nak szánt "összehasonlító tesztről" van szó. Beszereltem, megnéztem, hogy mit tud, konstatáltam, hogy ez van, leírtam, mit tapasztaltam milyen körülmények között, ennyi. Még csak különösebb következtetést sem vontam le belőle... -
tboldi
nagyúr
válasz
fatpingvin #115965 üzenetére
Nem akarom annyiszor ismételni magamat, itt elolvashatod a tapasztalataimat, hátha segít. Bár nálam az újracellázás fel sem merült.
-
válasz
fatpingvin #115965 üzenetére
LinusTechTips-nek van YT-on egy videója az újra cellázásról, érdemes megnézni
Gyári akkumulátort már nem gyártanak, ezért jó állapotú gyári az ajánlott. Az után gyártott lutri, van akinél bevált, van akinél nem. -
vncz
csendes tag
válasz
fatpingvin #115955 üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
fatpingvin #115938 üzenetére
találtam neten Kínából Intel Centrino® Wireless-N 1000 1x2 [link]
Szóval akkor ez esélyes, hogy kiválthatja a mostanit Bios buherálás nélkül? -
xy.zsolt
őstag
válasz
fatpingvin #115925 üzenetére
1x1 11bng Wireless LAN PCI Express Half Mini Card Adapter, kerestem rá frissítést, de azt írja naprakész. Driver verzió passz.
-
HSM
félisten
válasz
fatpingvin #115919 üzenetére
ThinkPad Button [link].
-
totron
addikt
válasz
fatpingvin #115919 üzenetére
Vantage-csökevény, nem?
-
válasz
fatpingvin #115841 üzenetére
Viszont igazán impresszív, hogy a srác olyan topikba talált be, aminek a nevében sincs benne, hogy Lenovo, csak hogy Thinkpad.
Tehát ha arra keresett rá a fórumban, hogy Lenovo, merthogy azt vett, ezt a topikot ki sem listázza a kereső.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #115806 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #115803 üzenetére
A 2503-asnak nincs utódja, így olyan dokkoló, amivel meg lenne oldva valamilyen PCI-e kivezetés, nem lesz sajnos. A kompatibilis dokkolókat itt: [link] a "CS09 Docking Stations, Port Replicators and Adapters" szekcióban találod meg.
Az általad linkelt adapter X230-hoz nem jó, későbbi generációs Thinkpad-ekhez igen. Kerek, "barrel" végűt keress.
A topikban amúgy használunk páran GaN USB C töltőfejet és hasonló USB C-kerek végű kábelt, mint utazótöltőt, eddig nekem nem volt vele gondom. A merítés: noname Alis kábel (vagy PD képes type C kábel és annak a végére adapter) + Baseus és Wotobe töltők, illetve van egy noname 2 portos asztali GaN töltőm is, ami nagyobb kraftot tud.
Ezekkel X200, X220, T420, X230i, T430 biztosan működik (egyik sem dedikált GPU-s), illetve próbáltam (integrált GPU-s, 4:3) R61-et is, annak valamiért kevés volt a noname 2 portos asztali töltőfej.
Általában véve ha legalább 65W-ot le tud adni a PD képes porton a töltőfej, akkor az már elég is.
Alternatív megoldás lehet az X230 moddolása a töltőcsatlakozó type C-csatlakozóra cseréjével. Ez persze nem lesz teljes értékű type C, csak töltésre lesz jó. [link] Azt nem tudom, mikor lesz újra készleten, eddig ez a legprofibb megoldás, de Redditen találsz elég infót teljesen DIY megoldásról is.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #115802 üzenetére
elfogyott a szerkesztés időm, úgyhogy újabb komment: az is megfelel, ha a dokkolóban van beépítve PCIe kártyát fogadni képes doboz, nézem hogy a 2503 Advanced docking station tud ilyet csak ugye ez a X230-al nem kompatibilis.
ugyanitt érdekelne hogy valaki használt-e már UCB-C to 7909 töltőadaptert, mint pl egy ilyen, van-e vele tapasztalat, normálisan működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy ruhás topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Lenovo Z51-70 gamer laptop (I5,8gb,250 SSD)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest