Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
buherka
üzenetére
Nekem konkrétan van otthon egy C-50-es netbook, 4 giga rammal megspékelve, lite progikkal megfűszerezve bőven jó. Grafikai részen meg porrá alázza az Intel integrált vackait. 72 gurigáért az a gép mocskos vétel volt. Sims2 is pörög mint a fene, tesóm világvégéig el lesz vele, akksi ideje remek, nincs ott gond, amíg nem akar valaki benchmarkokkal döntögetni

-
buvartacsko
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Azért a mellett ne menj el, hogy azt írja hogy más márkáknál ugyanez a konfig jobban teljesít. Én már ~5-6 éve nem foglalkozok ezzel a VGA meg GAME témával, szóval biztosan igazad van, hogy alapvetően így is kurva gyenge ez a konfig ezekhez a játékokhoz, de az tényleg érdekes hogy pl. Asusnál ugyanez a konfig jobb teljesítményt hoz. Legalábbis szerintem...
random rákerestem, hát nem azért de teljesen LOW-ra van állítva minden, és láthatóan így is szaggat és nem folyamatos, mi van akkor ha akció van ? nekem ez nem tűnik élvezhetőnek.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
nezz szet youtubeon vagy teszteken e350re keresve, de nem ez huzott fel igazan, hanem a powergombos bug, a szervizgarancia (amihez nincs futarjuk), az igenytelen lenovo updater, a nulla tamogatottsag, hotfix hianya, visszafogott ram/proci/gpu.
nem vartam el olyat a geptol, amire nem lett volna kepes, de ez a kozeleben sem jart annak.
-
Chaser
legenda
-
audi100td
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
Mind a kettő jó lesz, élettartamban lehet esetleg eltérés.
Azok is szvsz inkább a rosszul kivitelezett hűtés miatt zajosak, még az i5-ösök is és jellemzően a T/W szériában. Persze a lényegen ez nem változtat, a T510 valószínűleg hangosabb mint a T500, a 20-as szériával nem tudom mi a helyzet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
Több gyártó is készít zsanérokat a lenovo-nak, most hirtelen nem tudom melyik a jobb, T60-nál még ki voltak írva a gyártók nevei HMM-ben, T500-nál már nem derül ki. Anno utánaolvasgattam egy fórumban T60 kapcsán és azt a gyártót ajánlották amelyik fémes volt, de fogalmam sincs, hogy ez itt is igaz-e, nekem ez szimpatikusabb, de fene tudja melyik jobb.
"De az is tény hogy a mostani 25W-os CPU-val jócskán kussban is van a gépem."
Szerintem ez a hűtéstől is nagyban függ, T400/T500-nál használták a legjobban eltalált ventit lenovóék, x200/X201-nél szintén. Az i5-tel szerelt X201 is épp olyan csendes mint az X200s, lehet valamivel gyakrabban pörög fel a venti, de meg nem mondom ennyi idő után, meg amúgy is olyan visszafogott a hangja, hogy egyáltalán nem zavaró.
-
-
Chaser
legenda
válasz
buherka
üzenetére
Hát a mostani 90-es ad ki jól hallható hangot, most épp teljesen csendben van, nem tölt. Lehet csak töltés közben van hangja. A kis 65-ösnek semmikor semmi hangja, ez az első 65-ösöm. Engem annyira hangja lenne se zavarna, mert nem olyan helyen van a töltő. Lehet épp adott géptől/akkutól is függ a "cicergés".
-
ro_bert17
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Nem szeretném a service tag-et buherálni. Csak azért érdekelt a dolog, mert az utóbbi időben lehetett szigorodásról/változásokról olvasni a szervizeltetés kapcsán.
De a leírtak alapján azért szerencsére nem változott meg fenekestül az ügymenet. Nálam anno a venti azt hiszem kb. 2 hét alatt érkezett meg Olaszországból. De nem jelentett gondott, mivel jól működött a gép addig is.
Szerk: a T410-em kijelzője nekem már lóg vagy 1 - 1,5 cm-et. Igaz, minden nap többször van nyitva-zárva. Sajna utazás közben néha kellemetlen, mert néha úgy mozog a fejem, mint a bólogatós morzsi kutyának az autó kalaptartóján. -
-
xcds
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Ha elmegy, elmegy, ha nem , megmarad. Ennyiért nem kaptam volna normális gépet úgy sem, én is tisztában vagyok vele. Csak van pár hülyesége, ami zavar.
Nem is azért linkeltem, csak nem rossz, na. Érdekes, hogy ráállni rá lehet, nyitogatni meg nem.
Keresek én is bill.-t, mennyibe kerül kb?
Vista business van a gépen, de nem ártana újrarkni sem. Néztem a support oldalon, legalább egymilliárd driver meg mit tudom én mi van hozzá. A régi gépemre max a vga drivert meg a hangkártyát kellett felrakni, azt már lehetett is tolni. ezen meg ilyen management, olyan utility, azt sose azt csinálja, amit szeretnék.

-
xcds
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy bírnia kellene a nyitogatást, azért van. Ha össz-vissz 3000, akkor veszek hozzá, ha most nem is cserélem ki. Garanciális gápbe nem akarok belenyúlni én sem. De nem igazán tetszett meg ez a gáp, uh tovább adom sztem. Várok egy kicsit, ha nem lesz rá vevö, akkor szerzek hozzű még magyar billt, mert ez az angol botrány.

Azért nem szar gép ez, de pl minden máshol van rajta, mint ahol nekem jó.

Amúgy arra gondoltam, amikor azt írtam, hogy szétbarmol vmit, hogy ha pl a csavarok vannak kilazulva és azok mozognak a helyükön, akkor tönkreteszik a menetet és utána hiába az új zsanér...
-
audi100td
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
Többnyire ebben egyetértek én sem sorolnám a klasszikus TP vonalhoz, bár úgy érzem még mindig közelebb van mondjuk az X300-hoz mint az edge szériához. Szerencsére megmaradt a masszív al-mg ház, pl. ebben a user review-ban anyaghasználatban, összeszerelési minőségben az X220 fölé helyezik, hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, nem tudom. Ami nekem fontos szempont lenne, hogy mehet bele mSATA SSD és mellé egy vinyó, amit az X201-ben nem igazán tudok kivitelezni, max Corestore jöhetne szóba, de drágább megoldás és nem vagyok benne biztos, hogy sikerülne rendesen összehozni. Na meg 200k-ért egy ilyen gép ajándék.
xcds: Típushiba, T61 óta jellemző, ha nem túl durva, szerintem felesleges rajta parázni. Pl. apám Dell D630-asán még szarabb a zsanér, pedig nem sokat nyitogatja, néha még nyikorgó hangot is hallat, meg érezni, hogy akadozik, mintha szét akarna törni.
BalazsKKa67j: Ennek mi értelme lenne? A lenovo is csak T61/T400/T500 (meg talán R400)-ba épített, szvsz felesleges nehezék, IBM sem alkalmazta soha.
-
franc0
őstag
válasz
buherka
üzenetére
A T61 és T400 zsanérjáról tudjuk, hogy gyakrabban adja meg magát.
De van itt még valami, ami a user felelőssége is, ThinkPad ide vagy oda. A nyitó retesz jobb oldalon van, ezért sokan a fedlap jobb szélét fogva nyitják ki a gépet. Ezzel feleslegesen terheljük a zsanért.
Apple gépeken például azért nem hallasz ilyet, mert ott ha megfeszülsz se tudod máshogy kinyitni, csak középen. -
xcds
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Köszönöm, megtaláltam!

Az apjuk f@szát... ennyit a nagy thinkpadról... ezt nem bírják normálisan megcsinálni, azt még meg is magyarázzák. Az 5 éves fu-si amilomon nem lötyög a kijelző..
Azon gondolkodom, nem-e a csavarok vannak kilazulva amik a kijelzőhöz fogják. Az ezzel a baj, hogy nem biztos, hogy jót tesz hosszú távon a zsanérnak ez a löttyenés ide-oda.
Ha arról van szó, beszerzésben tudnál segíteni? Én nem e-bay-ezek. Rendelnél te is, legalább feleződne a posta. -
Sensei
aktív tag
válasz
buherka
üzenetére
Bejegyzés végén: "Menet közbeni csatlakoztatás"
A kékhalál pedig windows7-re is érvényes IDE -> AHCI átállításnál.
-
Daffni2
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Nem szeretnék vitát nyitni "melyik a jobb kijelző, fényes vagy matt" van máshol elég.
Az általános vélemény az, amit írtam, a saját tapasztalatom is megegyezik ezzel.
A napsütést természetesen nem úgy értettem, hogy a kijelzőre süt a nap.
Van itthon fényes kijelzős és matt kijelzős laptop is.
Ha kiviszem az erkélyre a matt szinte alig látszik, a fényes teljesen jól látható.Nem, nem beállítási hiba

-
lapa
veterán
válasz
buherka
üzenetére
értem amit írsz, de ezek nem jellemzőek a konkrét esetben. a miértek röviden:
-a sofór egyszerűen nem tudja használni a képernyőt, mert oldalra túl messze van, és túl meredek a betekintési szög. nem is ez volt a terv.
-nagyjából ugyanebből adódóan a sofőr szinte az élét látja a képernyőnek, pont az A oszlop előtt. holtteret nemigen csinál.
-ha most kiszámolnám a holtteret notival együtt, akkor még mindig minimális szám jönne ki. fogalmazzunk úgy, hogy ha a kiszámoltnál nagyobb holtterű autókat betiltanánk, akkor még mindig csak ez meg a csuklós ikarus maradna az utakon.
-természetesen nincs légzsák. az anyósülés előtti hely annyira nagy, hogy gyakorlatilag nem érem el a billentyűket. ha valaki egy baleset közben eléri a notit, akkor ott vagy a biztonsági öv szakadt szét, vagy emberünk. de mindkét esetben nagyobb gond a közvetlen a noti mögött figyelő szélvédő. meg az azonnali baleseti halál.
#9738: lájkolom.
-
válasz
buherka
üzenetére
Várjunk csak, én először neki szóltam, hogy valami gond van, csak miután elutasított írtam a fórumra, és ezt neki is jeleztem előre. Nem érdekelte.
Szerintem is hozzáállás kérdése az egész. De ha úgy érzed be vagy csapva, szóváteszed, legalább azért, hogy mások tanuljanak belőle.
-
válasz
buherka
üzenetére
Igen, én is ebben bízom.
Én egy szóval sem állítottam, hogy csaló lenne, vagy a gép lenne lopott, csak kértem, hogy adja meg a jelszót, vagy legalább beszéljük meg, hogy történhetett. Ellentétben vele, aki rögtön azzal vádolt, hogy én állítottam el valamit.
Én is rettentően korrekt voltam, elmentem egészen a házáig, kifizettem a gép árát, jeleztem, hogy problémám van, erre csak elutasítást kaptam.
Utólag belegondolva az sem segített volna, ha ott veszem észre a jelszót, akkor azt mondta volna, hogy ott írtam be, amíg nem figyelt, csak hogy kicsesszek vele.
Plusz költségem és gondom viszont csak nekem lesz vele. Az a minimum, hogy ezt megírjam ide a fórumra, és felhívjam rá mások figyelmét is. Aki olvassa, az meg eldönti, hogy ezek alapján mit csinál, nekem mindegy.
Egyébként Gabesz01-nek is meg lenne a lehetősége, hogy írjon ide, megvédve az ő álláspontját, ezt a mai napig nem tette meg. Ez szerintem azért jelent valamit.
-
bwoay
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
az csak a függőleges betekintési szög, van vízszintes is, ami ugye akkor is számít, ha csak egyedül nézi. szerintem utóbbinak van igazán jelentősége, hogy egy filmből ne csak a középső sávra emlékezzen, mert a kijelzőn csak az a rész színhelyes meg kontrasztos. nekem az összes notebookom borzasztó szar ilyen szempontból, az a mákom, hogy a filmnézés nem szerepel a kiemelten fontos szempontok között.
-
Gondwana
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy ez az IPS panel mennyivel szebb képet ad egy ilyen alap 1024-es felbontásnál, de ahogy elnézem ennek is gyönyörű képe van.
IPS csak 15" SXGA+ és UXGA (na jó, meg QXGA) felbontásban let kiadva. XGA nem IPS.
-
Tim82
félisten
válasz
buherka
üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy ez az IPS panel mennyivel szebb képet ad egy ilyen alap 1024-es felbontásnál, de ahogy elnézem ennek is gyönyörű képe van.
Ha jó a háttérvilágítás, akkor sokkal szebb, színhűbb képe is lehet (bár tanulságos Gondwana lentebbi megjegyzését is elolvasni, ami kifejezetten ellentmond ennek). A betekintési szögek terén mindenképpen alázza a TN-es kijelzőket.
-
Tim82
félisten
válasz
buherka
üzenetére
Szerk...valamint azért ebben a T43-ban van DVD író is...ami azért már annyira nem alap
Valóban nem, de én is kb. havonta 1* írok már csak lemezt. Bár nem is olyan régen még szorgos-paranoiás biztonsági mentés-hívő voltam, de ellustultam.

Nekem meg amúgy is van most egy tartalék Ultrabay Slim multiburner-em (gondolva a jövőbeli fejlesztésekre nem szándékozom eladni, jó lesz majd az T60/T61-be, X6 Ultrabase-be).

-
Tim82
félisten
válasz
buherka
üzenetére
Ez az "alap" T43. Ilyen a felső kategóriás verzió.

Elnézést, nem akarom elrontani az örömödet, csak épp van most IPS paneles az aprón, valakinek, aki ilyenre vadászik, ez jó vétel lehet. Én pl. már nem vennék 14-15" méretben (W)XGA felbontású notit (1024*768 vagy 1280*800).
-
adorjant
őstag
válasz
buherka
üzenetére
kép alapján kicsit furán áll benne az optikai meghajtó,viszont legalább T4x szériás (ferde előlapos)
ha jól tudom,akkor csak 2x-4x tud írni,szóval ezt is szem előtt kell tartani.
a T6x dvd-írója is jó bele,de annak egyenes az előlapja,tehát kb 2mm-t kilóg az alja,viszont legalább gyorsabb. -
mv
aktív tag
válasz
buherka
üzenetére
A lényeget Shadowfax már leírta. A hűtés szabályozására érdemes lesz majd a tpfancontrolt beizzítani. Zavaró lehet még a kevés USB (2db).
A battery informationnál ellenőrizheted az akksi állapotát, érdemes ellenőrizni.
Képek alapján elfogadható állapotban van a gép. A Trackpoint kupakja feltűnően tiszta a tulaj valószínűleg nem használta, a táccspad viszont ki van fényesedve, az alatta lévő gombokat ellenőrizd majd. Csekkold le a gép alján a csavarokat, különösen a 3-as jelzésűeket (ezek rögzítik a billentyűzetet, ha el vannak nyíródva, akkor többször szétszedték már).
A fedlap karcaira hivatkozva én alkudnék az árból.
A teljesítménnyel nem lesz gond, ez a kiépítés a T4x csúcsa (2GHz+ X300).
Más egyelőre nem jut eszembe.
-
Shadowfax
addikt
válasz
buherka
üzenetére
A 60k akkor lenne reális, ha valóban 15"-os SGXA+ TFT-je lenne. Kérj a sráctól egy type-ot (típusszámot), abból kiderül.
A 2010-es hiba: T43, R52, X41 nem szereti, ha nem IBM firmware-ű vinyó kerül bele, s kiadja bootnál ezt a hibajelzést. Ha újabb BIOS van rajta, akkor egy billentyűlenyomással továbblép és bebootol rendesen.. -
Shadowfax
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Ööö... most akkor mekkora a kijelző felbontása? A hirdetésben lévő szöveg elég érdekes: 15.1" XGA - 1400x1050 max - ha valóban tudná az 1400x1050-et, akkor IPS panel lenne (15"-os T43-nál ez volt a jellemző), de a képeken a betekintési szögei elég gyatrák, szóval szerintem ez biztosan nem IPS paneles.
A T43 kapcsán két dolgot szoktak emlegetni: hangosabb, mint elődei (megy a venti folyamatosan, igaz nem hangosan, emiatt is találták ki a tpfancontrolt, amit végül több típus is használ(t) a későbbiekben). A másik pedig a 2010es hiba. -
buherka
addikt
-
ragereza
csendes tag
válasz
buherka
üzenetére
Először is köszönöm a segítőkészséget, szétszedtem kipucoltam, de nem igazán volt poros a lamellák között is rendesen átlátni, viszont a hőmérsékletek nem igazán változtak a gpu 68-72 °C, a proci is a régi 44-45°C helyett 55 °C körül mozog.
Lehet nem ártana újra pasztázni, de ehhez szerintem beviszem a delta szervizbe, úgy is kíváncsi vagyok a hozzáállásukhoz.
-
ragereza
csendes tag
válasz
buherka
üzenetére
Köszi lehet rászánom magam és szétszedem, bár nem nagyon szeretem bolygatni a garanciális gépeket. Amúgy jó másfél éves a gép de 8 hónapja cseréltek benne alaplapot szóval akkor tuti ki volt tisztítva

És a szervizben szerintetek kitakarítanák ha bevinném, vagy biztosabb ha magam csinálom?
szerk.: átlagban napi 10-12 órát megy. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
Most hálózatról használom Intel VGA-val a sajátom és nulla hangja van.
ATI-val azért szokott lenni de nem vészes. Nekem ez a gép nagyon megfelel. 
Tegnap kicsit szétszedtem megnézni hogy mennyire koszos belül és meglepve tapasztaltam hogy alig lett olyan pedig utoljára kb fél éve néztem. -
taltos
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
Már nem emlékszem, hogy milyen géped van, de az én T500-ammal is az élményindex jóval 5 fölött van (nem tudom pontosan mennyi), és ehhez olyan hang társul, hogy a barátnőm állandóan kérdezgeti, hogy "be van kapcsolva a gép?". Egy-egy huzamosabb géphasználat után azon élem ki perverz mivoltomat, hogy tapicskolom a billentyűzetet, hogy mennyire hideg.

-
taltos
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
Nem volt még, de komolyan nem értem, hogy hogyan kaphat egy notebook ilyen jó értékelést úgy, hogy extrém módon melegszik, hangos, és az akku sem a legjobb. Hát nem ezek az egyik legfontosabb szempontok egy notebooknál?
Egyébként ha már szóba jött, akkor egy másik ThinkPad tesz: ThinkPad X100E.
-
TOZ
addikt
válasz
buherka
üzenetére
A panaszkezeles nagyjabol rendben volt. Nem kuldtem vissza a hibasat, de kaptam 50% refund-ot. A masik opcio az lett volna, hogy visszakuldom es kuld masikat vagy visszateriti a teljes arat. Ez mar nem lett volna koltseghatekony, mert Mo-rol nem ingyenes a reklamajandekkent megjelolt csomag kezbesítesi dija... (Hongkongbol azert ingyenes a legtobb posta kisebb ertekeknel, mert reklamajandekkent adjak fel - tudomasom szerint.)
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
Majd ha egyszer Pesten járok valami gép ügyben akkor összefutunk.
Most már legalább kb betájolhatom merre vagy.
Amúgy egy Thinkpad találkozót össze lehetne hozni, ha jól emlékszem erre még külön topik is volt csak egy idő után abbamaradt.
Pedig esküszöm ha lenne találkozó azért még Pestre is felmennék. 
Ráadásul asszony is TP fan lett.
Főleg hogy most hétvégén eljött hozzánk Prom és megmutatta az SSD-s X200-tabletét... Nem gyenge masina. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Innox
tag
válasz
buherka
üzenetére
Igazából a belinkelt szervíz video-s lapról az derült ki, hogy a Fan assembly FRU műveletnek számít... Ez elkeserítő, mert gari vesztés elkerülése érdekében muszály lesz a központi szervízbe vinni. Remélem nem szaroznak vele sokat, mert gép nélkül csak félkarú "óriásnak" érzem magam..
Köszi az infot mindenesetre..
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ubuntu Linux
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Battlefield 6
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660TI / 16GB / 128GB SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Elnyomogatja a kis vacakját, kicsi, könnyű, van webcam arra a szokásos fb és társaira elég. Meg ide-oda tologatni a Simeket. Otthon mondjuk van monitor, de gimire ő is kolis lett, oda meg azt mondom, hadd legyen 

Most vagy gépelek vagy egerezek. 

Most már legalább kb betájolhatom merre vagy.
Pedig esküszöm ha lenne találkozó azért még Pestre is felmennék.
Főleg hogy most hétvégén eljött hozzánk Prom és megmutatta az SSD-s X200-tabletét... Nem gyenge masina.