- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
J00hnny #3399 üzenetére
Win Server 2012 + Geforce GT kártyák működjenek végre
Minek?... De most komolyan. Nem véletlenül találsz kitérő válaszokat mindenhol a (nem létező) problémára...
Ha munkaállomásként használnád a microservert GF karival, akkor minek használsz szerver oprendszert?
Ha pedig szerverként akarod használni, akkor minek plusz VGA? Miért nem jó neked az alaplapi Ati, amivel megy a szerver oprendszered rendesen?
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy SSD + 4x3TB WD RED HDD kombináció melyik Mod. BIOS-al menne el egy N36L szerveren?
Illetve még olyan kérdésem is lenne, hogy ezekben a módosított biosokban azt is korrigálták hogy Win Server 2012 + Geforce GT kártyák működjenek végre (Gyári Biossal nem működik és a neten is csak annyi a gyógyszer, hogy vegyél ATI kátryát...) ?
Vagy Ezek a Bios-ok pusztán az AHCI-t érintették?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Brogyi
őstag
G8 upgrade: [link]
-
nvyktor
aktív tag
válasz
andrew-msi #3388 üzenetére
Hű a hálózatból mások fognak okítani helyettem.
Addig is nézz körbe ebben a topic-ban a master browser-t keresve, mert rémlik, hogy 7 vs XP témában ez már nem egyszer előjött...
Hmm.
Amúgy videók, képek, stb... (vagyis fájlok) tárolására és nem tennék fel Win-t.
Én FreeNAS-t használok több helyen, de az OMV is jó erre, meg van még kismillió másik.A kérdés az, hogy az IP kamerád tud-e direktben hálózati megosztásra menteni?
Ha igen, akkor kicsit olcsóbban megúszod...
Win7, 8: ~27-40 kHUF,
Win Server ~195 kHUF-tól
ópenszósz megoldások: 0 HUF... -
DopeBob
addikt
HP Proliant Microserver – Upgrade with an SSD drive
Nah, még nem is néztem, elvileg csak két kis fém lemezt kell hajlítani hozzá. Szerintem ki is próbálom du, ha találok hozzá mindent otthon és akkor megy bele egy SSD, meg a a 2 db 500GB-os HDD helyére jön 2 db TB-os noti vinyó
-
-
nvyktor
aktív tag
válasz
andrew-msi #3386 üzenetére
8.1?
Ha már lúd...Szerintem rövid idő alatt megszokható.
De nem ez a lényeg, mert a Win8-at bemutató fórumot találsz máshol a PH!-n, itt most nem kéne belemenni.Hardveresen a HP bírni fogja a 8-at, hiszen kevesebbet eszik, mint a 7 (tapasztalat).
Más kérdés, hogy ha inkább szerver funkciókat lát el a géped, akkor én Win Server 2012-t tennék rá.
Ha desktop funkcióra is használod, akkor 8.Egyéb tekintetben itt ne indítsunk Win7 vs Win8 flémet...
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Újra akarom telepíteni a HP-t. Jelenleg Win 7 van rajta.
Gondolkodtam hogy a Win 8-t rakom fel.
Vélemények? -
nlq
aktív tag
ki hogyan oldja meg hogy a 3,5HDD cage be ssd-t tegyen???
mert ugyan talaltam egy kingston adaptert 6+fáert de azt drágállottam, ezert korulneztem, talaltam ra megoldast... akit erint, erdekel priviben elmondom
(itt nem mondhatom, mert hiaba sporolok nektek egy csomo penyat, hirdetes lenne) -
radi8tor
MODERÁTOR
Hirdetni csak Hardveraprón engedélyezett.
-
bugizozi
őstag
válasz
radi8tor #3364 üzenetére
Mi nem voltunk otthon h ki tudjuk húzni, mire hazaertunk mar meg volt a baj, es annyira nagyon nem is volt rossz idö egyet villamlot de az elég bika villám volt, utcába sokmindenkinek lett belöle nagy kára…
Akkor ezeket az apc-ket kb a hajamra kenhetem ha ilyen megtörténhet?!Menotti: lakás bizti van, be is lett jelentve
-
Menotti
aktív tag
-
Csorbi
addikt
válasz
bugizozi #3363 üzenetére
A túlfeszvédős APC nem tartalmaz némi biztosítást? Nekem is ilyen van, na meg utána egy szünetmentes, és azon vannak a gépek - nekem úgy rémlik vajmi 100.000 eurós biztosítást ad az APC, ha valami mégis történne a túlfeszvédőre kötött eszközzel. Mondjuk elég ciki, hogy ennyit is ér
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bugizozi #3363 üzenetére
Túlfesz védelem csak akkor ér valamit, ha 3 lépcsős. Ebből az első lépcső a szolgáltatónál van, második a villanyóránál kell hogy legyen, harmadik minden konnektornál.
Nekem is van szünetmentes, de minden rossz idő esetén kihúzom a falból.Egy tápot tudok adni kölcsönbe ha gondolod.
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A Microserverre csak egy ev gari van minden hol? Ha azon tulmenoen megy tönkre akkor így jartam?
-
Rosep
senior tag
Azt elfelejtettem mondani, nem RAID-ként használom. Pusztán egy plusz SATA csatlakozónak (ami azt hittem AHCI képes, nem úgy mint az 5. konnektor). Igazából az asztali gépemben felszabadult, gondoltam bedobom a MicroServerbe.
Amúgy eddig tetszik a Home Server. De az normális, hogy belső vinyók közt 'csak' 100 MB/s másol?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor #3352 üzenetére
Úgy értem Google szerint.
http://community.covecube.com/index.php?/topic/34-sil3132-sata-controller-chip/ -
Rosep
senior tag
válasz
bugizozi #3348 üzenetére
Na végülis csak felment, viszont van két problémám:
Kiderült, hogy a Sil 3132 nem AHCI kompatibilis. Viszont CrystalDisk szerint, meg fsutil parancs szerint működik a TRIM. Nagy gáz (az SSD élettartamára nézve), hogy nincs AHCI?
Illetve a Mobility Radeon HD 4200 nem ajánlja fel az 1680x1050-es felbontást. Mi a frászt csináljak vele? -
bugizozi
őstag
- fájl megosztás - jobb klatty - megosztás
de én pl meg sem osztottam semmi mappát, mert a meghajtó alapból engedélyez van ha rendszergazda névvel akarod megnézni (\\microserver\D$)
- torrent kezelése - és távola asztallal berakom letölteni a filet, aztán ha lejött megosztáson keresztül nézem
- eye-fi kezelése - ha a program támogatja a server OS-t működni fog, ha nem akkor a WHS-sel sem biztos
- egy IP kamerát kiszolgáljon - erre nem tudok 100 % választ adni, mer nem használok ilyet, de nem hiszem h problémába ütköznél
- bárhonnan elérjem a dolgaimat - ez az internetedtől és a routeredtől függ
- ha behal a server, HDD átrakás - NTFS-re formázod a vinyokat így át tudod rakni másik win-es gépbe (én leginkább emiatt választottam Win OS-t)
Mivel a WHS2011 nem akart feltelepülni és megpróbálnám a helyedben ezt, hogy sikerül e
-
Rosep
senior tag
válasz
bugizozi #3345 üzenetére
Hát nézzük csak:
- fájl megosztás (filmek, képek) a többi gép felé (NO DLNA)
- torrent kezelése
- eye-fi kezelése (fotókat oda tolná a fényképezőm)
- egy IP kamerát kiszolgáljon
- bárhonnan elérjem a dolgaimat
- ha behal a server, át tudjam rakni az asztaliba a HDD-ketÉn csak attól félek, hogy a bekonfigurálása bonyolultabb esetleg mint a Home Servernek. Mivel a 2008 egy 'igazi' szerver op.rendszer.
Két órád van, hogy megyőzz, jobb nekem a 2008 R2.
-
bugizozi
őstag
Én a WHS2011-et nem használtam, de szvsz inkább abban van több felesleges dolog amit nem használsz majd ki, a 2008 Standard egy alap cuccos, amit utólag lehet bekonfigolni és feltelepíteni a szükséges dolgokat. Szemléltetés kép a 2008 R2 500 MB memóriát eszik és ~25 GB helyet foglal telepítés után..
A kérdés az hogy mire lenne használva -
Rosep
senior tag
Beraktam a gépbe egy Sil3132 SATA kártyát. BIOS-ban szépen látja a rákötött 80GB-os SSD-t. (Nem akartam a gyári BIOS-t hekkelni, meg egyébként is kell a +2 SATA port.)
Próbálom telepíteni rá a WHS2011-et cfg.ini fájl segítségével. Persze a telepítő már nem látja a kártyát. A log végén ezzel a hibával le is áll, még mielőtt be tudnám neki adni pendrive-ról a drivert.[2013.06.28. 4:49:54 2d0] WARNING: No disks found
[TRACE] UpdateSystemDriveIdx : Exited (0x80004005)
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] ERROR: Unable to find a boot disk might require additional drivers
[TRACE] UIBackend::Launch : Exited (0x80004005)
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] There was an error launching unattended setup.
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] Getting the reason for the failure.
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] Failed gathering data provided via the unattend file
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] starting the ui mode to show the error page since there was a failed attempt to run in unattended mode
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] Initializing common controls
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] Done initializing common controls
[2013.06.28. 4:49:54 2d0] Displaying the wizardMi lehet a megoldás?
-
worxland
addikt
válasz
andrew-msi #3337 üzenetére
nincs értelme.
-
bon
őstag
válasz
andrew-msi #3337 üzenetére
XP-t már el kell felejteni, elavult oprendszer, de amúgy se egy szerverre való.
-
andrew-msi
aktív tag
Más kérdés.
Valaki használja XP-vel a HP-t?
Van valami driver gond, vagy mindent megtalálok hozzá ha úgy döntök azt rakom rá?
Egyáltalán van értelme? -
krealon
veterán
válasz
andrew-msi #3334 üzenetére
Meglehet talalni laikuskent is a problema forrasat.
Vegig kell menni az osszes eszkozon, amin Windows halozat van (linux-on Samba) a helyi halozatban, es meg kell nezni, hogy a Windows network engedelyezve van-e.
Ha valahol a helyi kapcsolatra publikus internet profil van beallitva, az is hiba.Reszletesebb info:
Description of the Microsoft Computer Browser Servicehttps://www.google.hu/search?q=windows-os+gep+nem+latszik+a+halozaton
Elofordul a NetBIOS over TCP/IP engedelyezese, mint opcio, de errol tudni kell, hogy az extra transport-ok engedelyezesevel a MasterBrowser valasztasi folyamat bonyolodik, igy a lista frissules lassul, vagy letre sem jon stabil allapot.
Ez regebben a novell netware-t IPX felett hasznalo gepeken / halozatokon volt jellemzo problema. -
gyurczy
őstag
-
Fex
tag
válasz
gyurczy #3330 üzenetére
Próbálj mindent fixen egy sebességre állítani, és ne auto-ra a hálózati eszközökön. Hogy mire gondolok, a hálókártyákon pl be lehet állítani, hogy 1000full legyen, természetesen minden eszközön az legyen. Viszont ha van közben valami 100-as eszköz, akkor állítsd mindet 100full -ra. Ugye minden hálózat olyan gyors, mint a leglassabb tagja.
Üdv,
Fex -
krealon
veterán
válasz
andrew-msi #3310 üzenetére
"Mostanában elég sokszor előfordul, hogy eltünik a hálózatról a gép, a kamerák mennek, skype van, de a médialejátszó nem látja."
A Halozati megosztasokat
\\<IP.cim>
beirasaval elered?
Ebben az esetben "egyszeru" MasterBrowser hiba van, amit egy elkonfiguralt tuzfal okoz a helyi halozatban.(#3315) gyurczy
Adott egy N40L 2 db 2TB WD green-el és egy 3TB Seagate vinyóval. A vinyók hálózati meghajtóként vannak felvéve a PC-men. A gondom az, hogy a hálózati meghajtó és a PC között durván kicsi az adatátviteli sebesség (800K-4-5MB/s) másoláskor például.
Mi lehet a gond?
Szerk: W7 x64 op mindkettőn.Antivirus szoftver, sok apro fajl, nagy toredezett fajl, keves szabad hely a meghajton, stb.
-
gyurczy
őstag
válasz
mandriva11 #3322 üzenetére
CAT5e van, kb 6m vezeték a szoba egyik sarkából a másikba.
A hálózaton az alábbi: Cisco intézi a DHCP-t, rajta lóg az N40L és a D-link, azon pedig a két PC. A két PC között 40MB/s körül megy a sebesség, ez kb jó is. Az N40L újraindítás után sem tudott 10-11 felett, de a jellemző sebesség amit korábban írtam a 3-5 MB/s.
-
mandriva11
tag
válasz
gyurczy #3319 üzenetére
Milyen hosszú és milyen típusú lan vezetéked van? Mert a gigásra CAT5e, CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség esetén, neked milyen van. Mert ha CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebességű. Ezt is nézd meg, mert nekem ez már okozott átviteli sebesség gondot. De ha wifi van akkor próbálj ki ahogy lentebb ajánlották egy gigás PCI-e lannal.
-
bugizozi
őstag
válasz
andrew-msi #3314 üzenetére
A legfrissebb driver van fönt?
-
gyurczy
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide való-e, de hátha tudtok rá válaszolni.
Adott egy N40L 2 db 2TB WD green-el és egy 3TB Seagate vinyóval. A vinyók hálózati meghajtóként vannak felvéve a PC-men. A gondom az, hogy a hálózati meghajtó és a PC között durván kicsi az adatátviteli sebesség (800K-4-5MB/s) másoláskor például.
Mi lehet a gond?
Szerk: W7 x64 op mindkettőn.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Médialejátszó DLNA-n keresztül csatlakozik rá vagy normál hálózati megosztással?
-
bugizozi
őstag
válasz
Hálókártya driver up-to-date?
Windows Eseménykezelőjében esetleg valami info? -
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen HP-m amint Win7 van.
Ezt a gépet arra használom, hogy a ház körüli IP kamerák képét menti.
Ezenkívül az itt tárolt filmeket szoktam nézni, hálózaton keresztül egy médialejátszóval.
Mostanában elég sokszor előfordul, hogy eltünik a hálózatról a gép, a kamerák mennek, skype van, de a médialejátszó nem látja.
Ilyenkor újraindítom és minden ok.
Viszont elég zavaró.
Mi lehet a gond?
A gép alap, van benne 1 db 1 TB és 1 db 2 TB-s HDD.
Sajnos pár hete egy áramszünet miatt elszállt a háló kártyája így került bele egy másik ilyen:
http://tp-link.halozati-kartyak.pcvasar.hu/TP-LINK-TG-3468-10-1000-PCI-E-halozati-kartya-Vezetekes-10-100-1000Mbps-TG-3468-9668
Lehet hogy ez a ludas?
Bár előtte is voltak ilyen gondok, csak nem ilyen sűrűn (max. havi 1x).
Most szinte naponta, kétnaponta szívat.
Minden ötlete szívesen fogadok.
üdv
Andrew -
radi8tor
MODERÁTOR
Tilos hirdetni szakmai fórumokban!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- One mobilszolgáltatások
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külső SSD operatőröknek: Aiffro P10 bemutató
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC + Intel Core i9-9900K + G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- Gigabyte X299 UD4 Pro LGA 2066 alaplap, i7-7820X proci, 64 GB DDR4-3200 MHz RAM
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest