Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Folyamatosan mennek rajta a Win frissítések, viszont abból, hogy le is kapcsolt a vas gondolom, hogy nem egyszerű driver hiba. Még nyomozok, majd megírom a fejleményeket. Egyelőre nem akarok nagyon ugrálni, mert a tulaja tegnap külföldre utazott, így ha valami miatt hardveresen újra kellene indítani, akkor arra várhatnék egy pár napot.

-
kgymac
őstag
Win frissítés nem volt? Ez a hiba 2011-2012 óta jelentkezik, érdemes lenne megnézni, hogy van-e ms windows részét képező driver használva az eszközhöz, az amd-sen kívül. Az amd-s elég régen változott (2012), ha van érintett win komponens, akár előfordulhat, hogy nem működik együtt az amd driver file-jaival. win10 alatt volt hasonló, előbb-utóbb minden béna frissítést megkapnak a támogatott windows rendszerek. pl. a win7 a múlt hónapban kapta meg azt a frissítést, amit a win10 január-február körül, a hatása, ha van smb v1 gép a hálózatban, a tallózáskezelő üres háló listát mutat. Ha nincs smb v1 gép, természetesen minden gép megjelenik a hálóban, tallózható a munkacsoport/megosztások. Lassanként fel kell számolnom minden régi nas-t, mert problémát okoznak a hálózat láthatóságában (nsa325,n1t1, ha csak syno-k vannak smb v2-vel, minden OK. any@d, satya)
-
kgymac
őstag
amd usb filter driver, a gugli elég sok találatot adott rá. Intellel is előfordult, de ez biztosan amd.
[link]
Az a tippem, hogy frissült a win és valami szoftveres probléma van a driverrel, ami miatt hibázik. Szvsz frissíteni vagy eltávolítani kéne.szerk: persze, ettől még megadhatja magát a hw.
-
*Ropi*
félisten
Csak egy szünetmentes van rádugva, de az működik, kommunikál rendesen. Még monitor meg egér / bill. sincs rajta, mert távolról csinálok mindent (egyébként fájlszerverként működik).
Egy ilyet találtam (eszközosztály azonosítója), de egyelőre vakvágány:
{36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}
-
kgymac
őstag
Nálam (N40L, xpeno dsm6.1.7) alatt ezek vannak:
|__usb1 1d6b:0002:0310 09 2.00 480MBit/s 0mA 1IF (ehci_hcd 0000:00:12.2) hub
|__usb2 1d6b:0002:0310 09 2.00 480MBit/s 0mA 1IF (ehci_hcd 0000:00:13.2) hub
|__2-2 0624:0248:0000 00 2.00 480MBit/s 2mA 3IFs (Avocent USB Composite Device-0 20090730)
|__2-3 f400:f400:0110 00 2.00 480MBit/s 200mA 1IF (Kingston DataTraveler 2.0 5B731E005973)
|__usb3 1d6b:0002:0310 09 2.00 480MBit/s 0mA 1IF (ehci_hcd 0000:00:16.2) hub
|__usb4 1d6b:0001:0310 09 1.10 12MBit/s 0mA 1IF (ohci_hcd 0000:00:12.0) hub
|__4-5 0463:ffff:0001 00 1.10 1.5MBit/s 20mA 1IF (EATON 5E fffffff1ffffffc4)
|__usb5 1d6b:0001:0310 09 1.10 12MBit/s 0mA 1IF (ohci_hcd 0000:00:13.0) hub
|__usb6 1d6b:0001:0310 09 1.10 12MBit/s 0mA 1IF (ohci_hcd 0000:00:16.0) hubUSB hubok, 1 pendrive, 1 ups, 1 szoftveres bill/egér (talán iLO-hoz, van kártyám)
-
-
dane
senior tag
A napokban bedöglött az N36L-em. Megadta magát a táp. Valaki cserélt esetleg már tápot? Milyen alternatív megoldások vannak? Esetleg javítás?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Van RAID topik, kérdezz ott rá az jobban pörög manapság.
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek arra ötlete, hogy:
HP N40L
2 db 3TB HDD RAID1-ben.Viszont a windows 4db 3tb-s hdd-t lát.
Ergó a win nem látja a raid-et.Hyper-V server van a gépen, így az AMD raid expert kiesett mint telepítendő program.
-
szabolcs77
tag
válasz
tomi5244
üzenetére
a windows (ha jogtiszta a jelenlegi is) tuti nem fog panaszkodni. Több ilyet csináltam és alaplap csere után minden ment ugyanúgy mint a régin. Ha a tulaj nem akar használtat, akkor viszont marad a G10, de azt lehet nem fogja megenni az op.rendszer, bár win7-től újra tudja konfigurálni magát és többszöri újraindítás után helyreáll.
-
tomi5244
őstag
válasz
szabolcs77
üzenetére
Azzal szerintem megint a windows licenc lenne bajban, amivel nem akarok szórakozni.
Meg ahogy mondtam, használt eszközt nem akar venni a tulaj.*Ropi* Első körben low kártyát teszem bele, ha azzal megy, akkor marad úgy. Kevés időm lesz vele próbálkozni így is, mert a gép sokáig nem állhat le.
-
*Ropi*
félisten
válasz
tomi5244
üzenetére
Ez az dvi add2 flexislot engem is érdekel, kérlek írd meg a tapasztalataidat vele!
Mondjuk a kompatibilitási listájában nincs benne...
Köszönöm!

-
-
golya87
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
Én pár éve raktam át Q6600-as gépből vinyót Phenom2-esbe. Két újraindulás és driver telepítés után ment a Win7. Szóval ebből a szempontból elvileg mennie kellene. A licenc megint nem hiszem, hogy "elromlana". Amúgy vannak tool-ok amivel a licenc kulcsot ki lehet nyerni a windows-ból, utána ugyanazt a változatot felrakod és beírod a kódot, mennie kellene mindennek. Ha nekem kellene megoldanom a helyzetet, akkor kinyerném a licenc kulcsot, vennék egy G10-et és friss telepítés. (Esetleg előtte, ha nem bíztok a metódusban, akkor egy VM-mel ki lehet próbálni, hogy megeszi-e a win a kinyert serialt.)
-
tomi5244
őstag
válasz
golya87
üzenetére
4-5 éves gépről van szó, ami 0-24-be megy. Az alaplapi vga megadta magát, javasoltam, hogy cseréljék le a gépet egy újra, mivel ilyen típus már nem kapható a gen10-et ajánlottam. HDD meg a régiből menne bele, asszem RAM-ot adnak az újhoz. HP ProLiant MicroServer Gen10 jött példának, mire a gép jelenlegi szoftveres guruja azt mondta, hogy az azért nem jó, mert ha a HDD-t átrakjuk az újba, akkor a licenc elvész. (meg lehet sok minden más is mivel új típusról van szó) Win sever (valahányas) verzója van fent. Használt N40L meg nem jöhet szóba, mert attól meg a tulaj zárkózik el... :/
Felvetődött még az a kérdés is, hogy az alaplapi vga-t szerviz, vagy műszerész (zseni) által lehet e szervizelni, amire én azt a választ adtam, hogy erősen kétlem. Teljesen laikus a tulaj, ő csak azt látja, hogy van egy gépe ami évek óta megy, és most egy funkciója megadta magát, amire nem szívesen áldozna száz ezreket.
-
golya87
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
A működni és minden funkcióval működni az két külön dolog. Egyrészt eléggé ortopéd formája van ennek az alaplapnak, így elég kevés lap jöhet szóba mini ITX felett. A benne lévő venti az egyedi lábkiosztású, a szerver elején lévő led szintén egyedi vezérlésű. A windows-os kérdést nem értem, ha megvan a licenc kódod, akkor mehet az új (lesz egyáltalán?) vinyóra/ssd-re is.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat, próbálok keríteni egy low profilos kártyát és kipróbáljuk, amennyiben nem jön össze a dolog, akkor olyan kérdésem lenne, hogy van arra esély, hogy az alaplap cserével mondjuk ugyan úgy működjön a rendszer? Mert a tulaj utána kérdezett a gépcserének és a gép előző karbantartója, szoftveres telepítője azt mondta, hogy meg kell venni a windowst újra. (ugyanis az van rajta).
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
N40L típusú gépnek elszállt az alaplapi vga-ja. Nem ad képet. A gépet nem én állítottam be, egy cégnél üzemel évek óta. Kb egy kg port szedtem ki belőle, gondolom ez is okozhatta a vga halálát. A gép amúgy üzemel. Próbáltam bele tenni egy kártyát, de nagyon kicsi a hely, hogy számomra reménytelen.
Használtan találtam pár példányt. Kérdés: HDD-t csak úgy simán átrakhatom az "újba" vagy ilyenkor formázni kell és beállítani mindent? Számlázó és egyéb más programok is vannak rajta, amit nem én raktam fel, nincs benne gyakorlatom. Szóval úgy lenne jó, ha HDD átrakásával menne tovább minden, kérdés, hogy ez kivitelezhető e
Köszönöm!
T -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
mixycsabi
üzenetére
Az ilyen 4700 RPM-eseket kerülni kell, ha csend az elsődleges szempont.
Van egy ventilátorokkal foglalkozó topik, szerintem kérdezzetek rá ott ilyen csendes 4 centisre.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Valaki találkozott mostanában 4*4*2-es jó minőségű lownoise ventilátorral? A sokak által dicsért Sharkoon-t már nem találom sehol... Viszont elkélne az enyémben is egy csere...
-
jancsi20
csendes tag
Jelenleg Az NL40 em en a Modolt BIOS van, Hogyan tudok visszaállni a hivatalos 2013-as BIOSra? Elég csak ráfrissíteni?

-
-
jancsi20
csendes tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy NL40 es microservert 8 gb rammal. 45 000 Ft ért. A kérdésem az lenne, hogy milyen szerver oprendszert bírna el? 2016Windows server? Vagy lehet ezzel virtualizálni? Röviden lehetne egy Openmediavault virtuális gép kevés rammal 1 maggal. Meg egy Windows szerver. Megvalósítható?
Vagy ki mit ajánl? Csak itthon használom, már Userrel fájlkiszolgálónak stb, plex, meg ki tudja mi jön még,Előre is köszönöm a válaszokat!

-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Azt olvastam egy régebbi cikkben, hogy 4TB-ig kezeli a vinyókat, ez változott azóta?
6-8TB-vel hogy áll? -
longwild
aktív tag
Sziasztok!
HP n40l-re Windows Server alá alaplapi chipkészlet drivert keresnék.
Jelenleg a HD Sentinel semmi értelmeset nem lát a vinyókról. Ez megoldható?
-
*Ropi*
félisten
-
Sefter
veterán
Köszi mindenkinek, csak xpenology van rajta..
-
mukisrác
aktív tag
Ventilátort cserélt már valaki? Kezd zavaróan hangos lenni.
Mit ajánlotok hozzá? -
*Ropi*
félisten
Transcend TS-PDC3-at használok (dupla USB3.0 + dupla SATA3).
-
zsolt501
nagyúr
Procit semmi képen nem tudsz, mert az forrasztott, USB3 kártyát tehetsz bele, de kérdés mi az op rendszer, mert ez is meghatározza a típust, mert vannak olyan kártyák amik nem minden Linux verzió alatt mennek.
Ha linux alatt is használni akarod, akkor olyat érdemes nézni ami már régebbi kernel verziókat is támogat, olyan oldalakon nézd ahol oda is írják hogy mely kernelektől támogatott. -
Sefter
veterán
sziasztok Urak!
N40L -ben lehet procit upgradelni?
Szeretnék bele egy usb 3 bővítő kártyát is, van bevált típus? -
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Jól tévedek, hogy - még "The Bay" BIOS-al sem - PCIe foglalatos M.2 SSD-t nem fog felismerni, bootolhatóként pedig még annyira sem?
Konkrétan egy Samsung 950 Pro (MZ-V5P512BW) modellről van szó.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért hirdessek egy N40L alaplapot illetve tápot? Tökéletes mindkettő. Ötletem sincs kb.
-
törölt tag
tfx tápegységet bele lehet vajon valahogy szuszakolni?
-
Farika79i
újonc
válasz
radi8tor
üzenetére
A telepítés első egy percében kiírja hogy tegyem be a driver cd gonmdolom a SATA meghajtó kellene, mert nem ismeri fel a winyot benne. kiírja hogy 250 GB elsődleges meghajtó majd telepítés megkezdése fájlok másolása, és egyből kéri a drivereket. Ezért kellene nekem egy gyári cd hozzá. 5 éve erre a lemezre telepítettem ugyanezt semmi hardwer változás nincs.
-
Farika79i
újonc
Sziasztok
Van egy HP proliant G7N40L -es szerverem, sajna újra kell telepítenem.
Win 2011-es home servert szeretnék rá feltenni, de nem sikerül driver hibával
Hívtam a HP -t de ezt a gépet már nem támogatják. Sehol semmi, ha van is nem jó hozzá.Valakinek megvolna még a gyári driver telepítő CD.
Amit feltudna tenni felhőbe nekem, Nagyon megköszönném! -
radi8tor
MODERÁTOR
Google is sok találatot ad, de a topikban is volt ez már téma.
-
Tech1
újonc
Sziasztok!
SOS segítség kellene.
Adott egy HP ProLiant N54l g7 microserver, melyen régi BIOS van és nem kezeli le a Windows Server 2016 a hálókártyát.
Eltudja valaki küldeni nekem az SP64420.exe fájlt, vagy tud adni egy olyan linket ami működik is???
Nagyon köszönöm, csak a servernek már menni kellene......
Köszönöm! -
Csarlee
tag
válasz
cyber86
üzenetére
Szerintem a böngésző bővítményei között kellene körülnézni így elsőre... A Teamspeak-et nem ismerem de nem hiszem, hogy azon múlik. Amúgy pontosan milyen géped van? A Mint jó választás de azért csodát nem szabad várni tőle, ezek nem erőgépek. A wines gépekről akár ftp-vel akár sambaval megoldható a másolás, persze a szerverről akarod nézni a filmeket ahhoz kell egy rendes videókártya is.
-
cyber86
őstag
Leírom ide mi a tervem ami jelenleg win 10-el működik de amikor apám elkezdi a böngészőt használni rajta akkor leterhelődik a gép és beakad a teamspeak server tőle. A célom az lenne linuxal, hogy windowsos gépekről tudjak rá másolni filmeket akkor apám tudjon rajta néha böngészni és teamspeak server menjen 0-24-be. Ez jelenleg win 10-en működik csak a terhelés miatt meg a biztonság végett szeretném kipróbálni Linuxal csak még egyenlőre tanulgatom. Jelenleg a Linux Mint Cinnamont tanulmányozom ez nem tudom megfelelne-e a célnak.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Valaki használ ezen a gépen Linuxot?
-
Rosep
senior tag
-
Rosep
senior tag
Ezt még senki se próbálta?: [link]
Az én gépemben: 4 HDD, 2 SSD, 1 ODD, 2x2 GB RAM és egy plusz SATA vezérlőkártya van.
Kérdésem az lenne, hogy elég lehet a 90W-os is? -
zsolt501
nagyúr
Úgy néz ki hogy ismerősöm HP-ja megadta magát, még azt kell kiderítenem, hogy csak a táp, vagy a komplett gép megadta e magát, mert nem reagál a bekapcsolásra.
Nos ez miatt kérdésem is lenne, hogy ha csak a táp adta meg magát akkor milyen táppal helyettesíthető az eredeti táp, van itt olyan aki más tápot rakott a gépbe és nála minden működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Keresek origi AMD-t...

Nem volt szívem otthagyni a normális részeit, kicsit felesleges környezetrombolás az.

A végén feladtam. Egy passzív megoldásban gondolkodom majd én is.