- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OberMotz
aktív tag
Sziasztok,
ezt posztolom az XPEnology topikba is, de hátha itt futok bele olyasvalakibe aki ért hozzá: van a gépen egy ESXi 5.5, ami alá toltam egy DSM 4.3-at. A DSM megy is rendesen, viszont a Raw Device Mapping-gel felvett, egy régebbi DSM installban használt 2TB-s drive-omat nem látja rendesen (akkor közvetlenül a vason ment a DSM). Storage Manager alatt nem jelenik meg, viszont egy fdisk -l egyértelműen mutatja hogy ott van:
Disk /dev/sdq: 2000.3 GB, 2000398934016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytesDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdq1 1 311 2490240 fd Linux raid autodetect
Partition 1 does not end on cylinder boundary
/dev/sdq2 311 572 2097152 fd Linux raid autodetect
Partition 2 does not end on cylinder boundary
/dev/sdq3 588 243201 1948793440+ fd Linux raid autodetectValakinek valami ötlete hogy hogyan lehetne ezt a drive-ot láthatóvá tenni a Storage Manager számára? A Raw Device Mappinget egyébként ezen leírás alapján csináltam.
-
Fifi
őstag
A fent linkelt alapján a +8GB ECC Kingston is megvan 24-28eFt-ból és szerintem az így kapott 10GB ECC jobb lenne, mint a non-ECC 2x4GB. Illetve a későbbiekben a max. 16GB-ra történő bővítés csak egy modul cseréjével megoldható.
Tehát a kérdés arra vonatkozott, hogy azok közül bármelyik jó-e.
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Gen8 G2020T microserverbe a gyári 2GB-os RAM modul mellé szeretnék még 8GB-ot.
Ezek közül bármelyik jó? Nem nagyon értem, hogy mi köztük a különbség.Előre is köszönöm!
Bye, Fifi
-
bon
őstag
-
Dave™
nagyúr
Én azt értem, csak azt kérdeztem, hogy előre utalsz vagy utánvéttel fizetsz készpénzben, átvételkor?
Amúgy ezzel sincs alaplapi hardveres RAID5, csak hw RAID 1+0, innentől alig nyernék vele valamit, le is beszéltem magam róla
De ha most vennék, tuti ezt venném, mert nagyon jó gép. Az alacsony fogyasztású i3-as cpukkal pariban van a teljesítménye a kisebbik modellnek is, nem semmi.
-
Dave™
nagyúr
Ezek hihetetlenül jó árak, pl. a G1610T ajánlott nettó ára 449 USD, az USA-ban. Nem tudom elképzelni, hogy ezt hogyan hozták össze, lehet megint gyártói támogatást kapott. Erősen elgondolkodtam az N36L cseréjén, de sajnos a RAM itt 1600-as, nekem meg 1333-as van, és most eléggé drága. Nagyon jó gép viszont.
-
Fifi
őstag
Megérkeztek a Gen8-as microszerverek az emag.hu-hoz:
G2020T házhoz szállítva: bruttó 88.900,-Ft
G1610T házhoz szállítva: bruttó 72.900,-FtBye, Fifi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
andrew-msi #4254 üzenetére
És a Rick4 által írt BIOS cserét is meg kell ejtened, főleg ha oda megy a rendszervinyó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
andrew-msi #4251 üzenetére
Ha rácsatlakoztatsz egy 5. merevlemezt, akkor semmit nem kell variálnod a BIOS-ban.
Egy SATA adatkábel és egy molex-SATA tápkábel kell hozzá. Ez utóbbit a szabadon(?) álló optikai meghajtónak szánt tápcsatlakozóra kell tenned.
Az 5. merevlemezt is célszerű az optikai meghajtó helyére tenni. -
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg úgy áll a NL40-em, hogy megtelt a négy HDD hely.
Ha jól olvastam az alaplapon lévő SATA csatira is tudok még egy meghajtót tenni (?), minden buhera nélkül (gyári Bios)?
Ugye azt tudom bios-ból állítani, hogy melyik HDD-ről induljon a rendszer?
Bocs a hülye kérdésekért, de nem vagyok egy guru. -
bon
őstag
válasz
mandriva11 #4241 üzenetére
Konkrétan ez már így van, pont tegnap olvastam a hp oldalán drivert keresve, Figyelmeztető szöveg volt. Eléggé meglepet az információ.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
mandriva11 #4241 üzenetére
Na ezzel tényleg öngólt fog rúgni a HP.
-
mandriva11
tag
Egy kis hír a HP háza tájáról: [link]
-
DopeBob
addikt
-
longwild
aktív tag
Feladom lassan. 2 éve vettem, akkor is próbáltam kideríteni, hogy miként lehet a vinyók állapotát chekkolni.
Mostanában egyre inkább aggaszt, mivel 2 éve pörögnek benne a lemezek és szerintem lassan várható egy meghibásodás, de lövésem sincs, hogy fogok erről infót kapni. Ugye a Bay-eken nincs led, ami pirosan villogna, SMART értékek kiolvasására nincs lehetőség az alaplapi RAID vezérlő "áldásos" okossága miatt.
Szóval hogyan?
-
Rick4
félisten
ATI kártyáknál tuti kimegy a hang, a hangeszközöknél megjelenik egy HDMI output, amit beállíthatsz alapértelmezettnek, a szokásos jelszintek, mintavételezés, stb beállításokkal.
Amúgy rossz koncepció a nas médiaszervernek, sokkal kevesebből megvan egy komolyabb cucc, (konkrétan a feléből megáll egy 4x jobb gép) a szoftveres rész meg mindenhez adott.
-
longwild
aktív tag
Who is the winner?
I will check the solutions
-
OberMotz
aktív tag
Sziasztok,
_használtam_ a keresőt a topikban, de nem igazán találtam választ az engem izgató kérdésre: jelenleg DSM-et futtatok a "vason", viszont szükségem lenne egy Win7-re is, emiatt egy ESXi telepítésén morfondírozok. Most 2x2GB memória van a cuccban, ami a DSM-nek talán felesleges, viszont az ESXi-DSM-Win7 kombónak kevés lehet. Aki bővített memóriát (2x4GB-t szeretnék beletenni) az ECC vagy sima modulokkal tette ezt? Az ECC modulok ára elég durva, ezért érdekelne hogy mennyire ajánljátok a mezei, nem ECC verziót.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem a VGA kártyák ki tudják küldeni a hangot HDMI-n.
De ezt kérdezd meg a HTPC-s topicban a konkrét VGA kártya megnevezésével.
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Win Server alá van valamilyen programja a HP-nak, mellyel a RAID1 állapotáról tudomást szerezhetek? Ugyanis anno nagyon tehetségesen az alaplapi RAID vezérlőre bíztam a tömb kialakítását, az a Windows felé egy lemezként látszik, de így nem tudom, hogy ha éppen meghalt egy vinyó, vagy nagyon hirtelen nagyon rossz értékei lettek.
A gépet kizárólag távoli asztalon érem el, így a boot során kiírt üzeneteket nem látom...
-
Fifi
őstag
Hátha valakit érdekel, most elég jó akciókat találtam új microserverekre:
HP ProLiant MicroServer N54L: 61eFt
HP ProLiant Gen8 G2020T MicroServer: ~ 90eFtBye, Fifi
-
törölt tag
Elvileg abba a portba bármilyen PCI-E 4x-es kártya, vagy értelem szerűen kisebb belemegy. (Nekem ezt mondták a szervizesek)
Gyakorlatilag nem tudom, mert nem próbáltam, de ha valaki érez rá késztetést, ki lehet próbálni. Csak kell egy kártya és azt bele kell dugni a slotba.
Persze csak saját felelősségre, de ha nekem lenne otthon egy ilyen lapom, kipróbálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- BestBuy topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Gigabyte X299 UD4 Pro LGA 2066 alaplap, i7-7820X proci, 64 GB DDR4-3200 MHz RAM
- Használt asztali setup eladó!
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest