Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozveo
tag
Én 33 e. Ft. adtam el a NL40-emet. Szerintem nagyon baráti áron. De ebben is benne van 8 év, 7*24 soha semmi bajom nem volt a vassal.Ezekkel a paraméterekkel:
https://hardverapro.hu/apro/megkimelt_hp_microserver_nl40/hsz_1-100.html
Sokat gondolkodtam hogy mi legyen, az jelenlegi mikroserverek iszonyat drágák. Így inkébb épietettem egyet magamnak. -
ozveo
tag
Sziasztok!
Adott egy HP N40L natív OMV-vel. 60G SSD-én él. 2 x 2 TB adat RAID1 alatt, 8 GB RAM-al, virtualboxv-ban win7, ubuntu (1 x 250 HDD-én). Mennyire élhető, ha az OMV rednszert is virtualizálnám. Az új felállás: ESXi, vagy ubuntu szerver+ virtualbox társaságában. Konkrétan az érdekelne , ha az OMV és a hozzá tartozó 2 Tb adat is menne VDI /VMDK formátumba. Mennyire csuklana össze, illetve egyáltalán használt valaki mikroservert, hogy a fájszervert is virtualizálta?
Építő jelegű hozzászólásokat és tanácsokat, előre is köszönöm. -
ozveo
tag
válasz
LordAndrew
üzenetére
Deluge[link]
van webes interfesz is. -
ozveo
tag
Igen ESXi 4.1.0 -val tokeletesen megy. (Esxi5-es fagyogatott) a vendeg OS-el nem sikerult DVD-t irnom. Ha megis lenyeges lenne ez az opcio. ESXi
HW: microserver n40l
2x 160 GB furtbe kotve + 1x 250 GB
Esxi 1GB. USB pendrive.
RAM 8 GB
+ 1DB PCE Gigabit LAN4 db vendeg OS-el lazan elmegy. Torrent+FTP+SAMBA+DLNA+GUI stb.
-
ozveo
tag
válasz
Tangerine
üzenetére
ahhoz h. wolt tudjatok hasznalni a routeren az alabbi portokat kell kinyitni. Ill javasolt a fix ip cim hasznalata, vagy legalabb rezelvalt ip legyen beallitva.
alkalmazas: http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx
Protocol: UDP
Private Port: 9
Public Port: 9 -
ozveo
tag
Valaki mar epitett bele RAC kartyat?
Nekem teteszik h. tavolrol gyakorlatilag mindent meg lehet a kartyaval oldani. Bios csere, homerseklet stb. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest