Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#44190) akela91


akela91
addikt

Sziasztok. Vettem egy HP Probook 430 G4 -et a múlt héten. Alapból egy 500GB-os HDD-vel adták, amihez én kértem egy Adata Premier Pro SP900 - 128GB M.2 SSD -t.

Bele is tették még az átvétel előtt. És most kéne egy kis segítség mert elakadtam.

Van egy pendrive amire tettem egy win10 x64 telepítőt (bootolható). A problémám az hogy a telepítő közben mikor ki kéne választani hogy melyik lemezre tegyem a windowst, nem látszik az SSD.

Áttúrtam a BIOS-t nincs-e valami lerejtve etc, de nincs. Aztán észrevettem hogy biosban hol jelzi az ssd-t hol nem. (kilépek biosból újraindítom, belépek biosba és hol-ott van hol-nincs) Amikor épp jelezte hogy látja, csináltam a HP-nek a tesztprogramjával(valami Hard drive check), egy tesztet, és tökéletesen átment rajta.

Oké mondom, megnézem cmd-ből a DISKPART-al. (pendriveon ugye ott a win10 és annak a hibaelháritás menüpontjában ott a cmd). És itt soha nem jelzi ki hogy ott lenne az SSD. Maga a pendrive látszik, illetve a HDD-nek a 2 partíciója (a HP előtelepített dolgai - manual, driverek? etc).

A HDD-re sem tudok windowst telepíteni mert más típusú a partíciós tábla(MBR azt hiszem), de ez most nem is lényeg annyira, mert a cél hogy az SSD-n legyen.

Szóval tudom gáz, de meg vagyok lőve, és nem tudom rárakni a windowst, hátha találkozott itt valaki ezzel a problémával. (bocsi ha topicidegen a kérdésem, de úgy érzem valami speckó HP-s biosos dolog van e-mögött) Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.