- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Izzé
őstag
válasz
BigBlackDog #65806 üzenetére
Bejött a tipp köszönöm! Nyílik/záródik a csomagtartó. Na meg a piktogramok is meglettek.
-
válasz
samsung88521 #65843 üzenetére
Ment privi.
-
flegga92
senior tag
válasz
Yamaha R1 #65841 üzenetére
Civic nálam ugyan ezt csinálja, nincs ezzel semmi gond. Menet közben azért nem feltűnő, mert fordulat van, tud elég áramot termelni a generátor.
Ha pl álló helyzetben világítással elkezded felhúzni az ablakot ami már fel van húzva, akkor is csökken a fényszóró fényereje, még a céges 3.0 V6 CRTDi is csinálja pedig ott van lóerő és nyomaték + nagy akksi. Nincs ezzel semmi gond. -
Yamaha R1
tag
válasz
tboldi #65840 üzenetére
Minden nézőpont kérdése. Az első 2 hozzászólásomban konkrétan azt írtam, hogy a klíma indulásánál minden elektromos rendszer elhalványul egy pillanatra. De amint megnő a fordulatszám, visszatér a normál állapot. Viszont emiatt kétszer változik meg a fényszóró fényereje pár pillanat alatt: egyszer amikor elhalványul, és egyszer amikor visszaáll. Ezt kvázi vehetjük 1 vagy 2 villanásnak is - én erre értettem a kifejezést.
Márpedig még a belső levegőt keringető ventilátorok is megakadnak ilyenkor egy pillanatra. Persze nem állnak le teljesen, mert forognak tovább a lendület miatt, de a feszültség ingadozása miatt veszítenek a fordulatszámukból egy pillanatra . Én sem hittem el amikor mondták, de tényleg így van. Álló helyzetben elképesztően zavaró, menet közben talán észre sem lehet venni. De egyszerűen csak az is lehet, hogy az akkumulátor, vagy a generátor nincs már a toppon, és ezért jelentkezik ennél az autónál ez a folyamat ennyire látványosan.
-
tboldi
nagyúr
Nem villog, csak egy pillanatra csökken a fényerő, mikor összezár a kompresszor kuplungja, mert a terhelés növekedésével kicsit leesik a fordulatszám, ezáltal a generátor által termelt áram is kevesebb, de aztán kompenzál a rendszer a fordulatszám emelésével, így a generátor is többet tölt, visszatér az eredeti fényerő.
Ugyanezt a jelenséget elő lehet idézni akkor is, ha egyesben elkezded óvatosan felengedni a kuplungot, de nem nyomsz mellé gázt.
-
lazac_
tag
válasz
szabonagyur #65832 üzenetére
600/350 a gyári méret, más kérdés, hogy mi fér el. Nem próbálgattam, így elsőre ekkorát vettem valami jó drága Valeoból. Aztán visszaraktam a gyárit, új OEM gumival Zsemitótól (Y766A-SLA-004, 76632-S7A-014), mert nem bírtam elviselni a nyikorgást/maszatolást, ugrabugrálást...
-
szabonagyur
félisten
A Cityre mekkora lapátok kellenek vajon? Egyszer lemértem már de nem találom, kint meg hideg van.
-
Yamaha R1
tag
Köszönöm a válaszokat.
Nemrég voltak nálam az autóval, így személyesen is meg tudtam nézni. Konkrétan tényleg minden elektromos dolog elhalványul egy pillanatra, amikor indul a klíma. A belső fények még annyira nem is lennének problémásak, de egy dugóban állva a tompított fényszóró villogása vicces lehet. De még az utastér levegőjét fújó ventilátorok is megállnak egy pillanatra ilyenkor. Nem értek a témához, de ez a 15-20 másodpercenkénti áramingadozás nem fogja hazavágni az elektromos rendszereket? A klímavezérlő panel háttérvilágítása már most ki van égve, és a rádiónál is csak félig világítanak a gombok. Ilyen Jazz-hez még nem volt szerencsém, de van a szomszédságban ugyanezzel az 1.4-es motorral szerelt UFO Civic, és ott ilyen jellegű probléma nincs. A fordulatszámot természetesen megemeli a klíma indulása, de ezen kívül nem történik semmi.
Tudtok ajánlani Budapest környékén hozzáértő szerelőt, aki adott esetben rá tudna nézni? Elvileg márkakereskedésben "átnézették" vásárlás előtt, de jó lenne, ha egy megbízható szakember is ránézne.
-
válasz
tboldi #65822 üzenetére
Ezen nem fogunk összeveszni, de én maximum a hangját hallom egyhelyben ácsorogva alapjáraton, amikor bekapcsol. Alapjáraton bemelegedve úgy, hogy pl a ventillátor nem forog (belső keringető venti), a motor hangját nem lehet hallani, hogy egyáltalán üzemel e. Na akkor hallom, hogy ha beindul, leáll. De ennyi.
-
tboldi
nagyúr
-
válasz
Yamaha R1 #65817 üzenetére
Amikor beindul a klíma, hirtelen sokat vesz fel és ezért tapasztalja ismerősöd amit tapasztal. Nem hiba. Viszont amikor már üzemel, nem szabad neki ilyen jelenséget előidéznie. Akkor sem, ha menet közben ki-be kapcsolgat (ugye nem folyamatosan hűt vagy fűt a klíma). Csakis első beindításnál csinálhat ilyesmit, főleg most mikor hideg van. Nálam az Ufoban 3 fok alatt be sem indul a klíma, úgyhogy nekem nincs ilyen gondom...
-
tboldi
nagyúr
-
Yamaha R1
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm 2 kérdését tolmácsolnám, hátha tudtok rá mondani valamit:
Adott egy második generációs, 2009-es Honda Jazz. Minden egyes alkalommal, amikor beindul a klímakompresszor -akár fűtés vagy hűtés közben-, pontosan abban a pillanatban bizonyos elektromos rendszerek elhalványulnak egy pillanatra. A műszerfal-világítás, a tompított fényszóró, meg még a fene tudja micsoda. Miután már jár a kompresszor nincs probléma, leállásnál sem, de a következő indulásnál megint csinálja. Ez bug vagy feature? Én kétlem, hogy ennek így kellene működnie, de jobb lenne, ha valaki tapasztalatból megerősítené.
Rossz úton nyiszogást hallanak hátulról, ami elvileg az utastérből jön. Első körben a hátsó üléssorra gyanakodnak. Szokott az ülésekkel ilyen jellegű probléma lenni?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. A szülők meg vettek a honda accord 2.2 cdti-t. Elotte nagyon rossz autoik voltak,semmi techbika nem volt bennuk. Valami jelzo hangot ad ki ha 80km/h t el érik az mi? Es a radiot hol kell bekapcsolni?
-
qad
senior tag
Van valaki esetleg aki az egyesült királyságban él és lenne olyan rendes(persze nem ingyen kérem) hogy postával átküldi nekem a terméket Magyar földre?
-
Izzé
őstag
válasz
BigBlackDog #65806 üzenetére
Nem, de kipróbálom, köszi a tippet!
-
Izzé
őstag
Sziasztok!
Nem rég boldog gazdája lettem egy 2007-es kombi Accordnak (2.2 ctdi)! Megy mint az álom, kényelmes, nagyon jó állapotban van. Szóval eddig minden szép és jó volt, de 2 napja az elektromos csomagtartó ajtó nem akar működni, nyilni még manuálisan sem. Olyan mintha a központizár nem nyitná, az info rendszer meg "PTG" üzenetet dobál. Mit tudok ezzel kezdeni? Mi ez a ptg?
Szerk. Az info rendszer piktogramjaihoz találok valahol leírást? A könyvében sajna mintha nem is létezne ez a funkció.... -
-
qad
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest