- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Az a fura, hogy meg se lehet mozdítani, és mielőtt rányomatam kkor is atom feszes volt, szerintem a rozsda "mellett" jön ki a cucc.
De veszek 2-3 márkából is bilincset és lesz mivel próbálkozni.
Qru: Így fogok tenni.
dgyuri0123: Hát ez nem túl szakszerű szerintem -
Czimby
addikt
A közelmúltban szerelőnél volt a verda (Accord VII, 2.0)
A féltengely gumiharang le volt véve, és visszakerült friss zsírral és bilincsekkel.
Rövid időn belül észrevettem, hogy szivárog némi zsír a kerék oldali végén, ezért harapó fogóval rányomtam, hogy jobban meghúzzam a bilincset. Sajnos a jelek szerint ez sem oldotta meg a problémát.
Meg se mozdul a harang vagy a bilincs, de mégis szivárog valamennyi zsír alóla.Milyen fajta bilincset rakjak rá, ami elég erősen szorítja, hogy ne legyen szivárgás?
Gondoltam arra is, hogy megcsiszolom a felületet, mert biztosan van némi rozsda is és lehet az tartja el.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Szomszédom cserélné az 1.6 sportot VSA-ra.
Ismeri valaki ezt az autót? -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
7gen Accord klíma hűtő ventiben lehet csapágyat cserélni? Vagy kompletten cserés a ventilátor?
Kezd hangja lenni
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Vannak még csodák, de az ülés és ajtókárpit állapotából én is dupla ekkora futásra saccolnék. Viszont az is még csak fele-harmada, az autó várható életének.
A korrózión kívül a kettőstömegű lendkerék/kuplung állapotára figyelj, leállításkor ránt-e, ha ha kicsit rajtatartod a lábad a pedálon üti-e.
Meg a szokásos dolgok, könnyen induljon hidegen/melegen ne kormoljon jobban a szokásosnál, kék füstöt meg végképp ne eregessen.
Lehetőleg hideg legyen a motor amikor mentek megnézni, ha be van melegítve az már gyanús lehet. -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
HA jól emlékszem vannak itt páran akik 4évszakossal tolják
Hosszútávú (2-3év) tapasztalatara lennék kíváncsi mik a be vállt típusok.
Mert ugye teszteken csak új gumik futnak, így a kopás és a már kopott állapotú viselkedés nem derül ki. -
Czimby
addikt
MTF3 nincs valakinek kimaradva 1-2dl?
Vagy valami olcsó forrást nem tudni esetleg?
Az egyik szekérbe 2.2L kellett, így 3L lett véve, kimaradt 8dl.
Ha találok 1-2dlt akkor veszek még mellé 1L-t és lecserélem a másikban is.
Ha nem akkor megvárom a 10évet. A 200e Km-t úgyse jön össze :-D
Ez szerintem mehetne az összefoglalóba:
HONDA OIL AND FLUID INFORMATION
Tudom, hogy a COX fent van már, de így egyszerűbb megtalálni a szükséges infót. -
Czimby
addikt
City/Jazz van valami speckó ABS légtelenítési módszer?
A pedál olyan mint a beton, csak fékhatás nincs.
Hagyományosan légtelenítettük a rendszert, de nem lett jó.
Diagnosztika nem dob fel külön ABS légtelenítési lehetőséget, mint némelyik autónál.
Az ABS kockáig eljut a folyadék de onnan nem akar tovább menni. -
Czimby
addikt
A 2.4 ha nem 0w-20-al volt használva jó eséllyel csipegeti az olajat, fontos lenne a részletes előélete emiatt.
Érezhető az erő beli különbség ami arányos a fogyasztással is kb...
Városba jobb a 2.0 a fogyasztása miatt a 2.4 + automata inkább autópályázni való szerintem. -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
R18A2-be ki milyen gyertyát használ?
NGK vagy Denso?
Eddig mindenbe NGK-t raktam, de a Denso sem rosszabb semmivel akkor miért ne, olcsóbb.
Az, hogy S jelzés van a számkód végén mennyire fontos? -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
GD1 Jazzbe 1.3 kinek milyen olaj vált be?
Tudom 0w-20 a gyári ajánlott.Mi viszont 5w-30 vagy 0w-30-at szeretnénk elsőnek.
Ha nem eszi majd később lehet kap 0w-20-at.Shell Helix Ultra ECT a kiszemelt, vélemény?
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Nagyon nagy a kasztni az 1.4motorhoz. Nulla dinamika kb..
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
5w-30 volt az X-clean meg a Premium Hyper is
De haggyuk, valóban lehet semmi köze az olajhoz -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Hogy On-is legyek már, meg témaváltás.
Benzines 7gen Accordban kinek volt már kuplung csere?
Mennyit ment el?220e körül járok és néha indulásnál halk búgás hallani ahogy engedem fel, meg elég kemény is már a pedál, szóval a szerkezet biztosan a vége felé jár.
Rövid időn belül cserélem az alsó gömbfejeket, meg elől a nagyszilenteket, nem tudom lehet érdemes lenne a maradék két szilentet is kidobni az alsó lengőkarból.
-
Czimby
addikt
Az utólsó mondatom mivel is kezdtem.

Csak fura, hogy a peridús végén a nyilván csökkent képességű Motullal nem jött elő a viszonylag friss Eneossal meg igen.De ja valószínűleg el volt hanyagolva a kocsi, mint idehaza az 3+ éves autók 90%-a kb.
honda23 sustinát én is beletenném, de mint írtam árban ugyanott lennék, így fölös váltanom.
Viszont a prémium hiperről már soka roszatt hallottam és már személyesen is tapasztaltam, apum Suzukija elég szépen eszegette, a Castrol EDGE viszont nem fogy belőle. -
Czimby
addikt
Kollegámnak pont most lett csapágyas az Avensis, autópálya 130 és egyszercsak elkezdett halkan kopogni.
Haza ment vele, sőt még a szerelőhöz is lábon ment, nem könyökölt ki szerencsére.
15e Km óta van nála, első 10e Km Motul 8100, most meg 5e Km óta Eneos Prémium Hiperszuper...Lehet már előtte is sz*r volt, de nekem mégegy érv az Eneos ellen, esetleg Sustina de akkor már ott vagyunk, hogy annyiért van Motul is.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Ha baj lesz egyszer az erősítettel nem kell kompletten cserélni a féltengelyt!
Külön kapni a csuklókat is, de még a gumiharangot is ha arról van szó.
Ha valakinek kell kompletten, vagy valami alkatrész az erősített féltengelyhez írjon rám.
Van kontaktom és olcsóbb mint az Fb csoport dealerek.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
És kopogtak már vagy mi miatt cserélted őket?
-
Czimby
addikt
A stabpálca cserétől lett jobb a menettulajdonság?
VAgy a gyárié jobb mint a febi? -
Czimby
addikt
Sajnos az utánygártó cégeg csinálnak mindent, Sachs is jó kuplungban meg gátlóban, de lehet másban nem olyan jók már...
GYári alkatrészt te is megveheted pl Zsemitonál, vagy a normálisabb szerelők is be tudják rendelni kicst még ZSemitől is olcsóbban, és akkor máris nem a szalon munkadíjat fizeted ki hanem a felét mondjuk.
-
Czimby
addikt
2-3e Ft-ért van főfékhenger felújító készlet, kedvezménnyel mégolcsóbb.
Első körben talán azt kellene megpróbálni.

Mondjuk elég komolytalan szeről lehet mit ne mondjak...
Bele kell nézni a főfékhengerbe, ha a fala szép, nincsenek korrózió nyomok akkor elég a felujító szett.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Jobb helyeken ezeket kimaszkolják. Itt ment mindenre ahogy látom, még szerencse, hogy a fékre nem

-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
A japanparts ilyen elmegy márka mint a nipparts stb.
Simán meghalhat ennyi alatt
Én minden gömbcsuklót beszerelés előtt leszedem a gumit és bezsírzom rendesen mert ezt szokták kihagyni a gyártók...Pl MOOG gömbfejben a gömb két oldalán volt 1-1cm fecskendővel odanyomott zsír..
Bezzeg a lada gömbfejbe még zsírzószemet is lehetett rakni

-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Pl a szivargyujtó vagy hasonló biztosítékot megcsapolva.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Meg a kormányműben van egy kis műanyag bizbasz amit Zsemitónál lehet venni a cseréje sem nagy szám, az is cserélve lett mert lógott kicsit.
De a nagy kopogás a toronycsapágytól jött.
A csuszkán meg látni és érezni is ha már kopott.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Ültél már pu szilentes autóban?
Pályán meg rallyra nagyon jó, mintha sínen menne a kocsi.
Csak éppen úgy ráz rezgeti a kasznit, hogy hétköznapi autóba csak mazohistáknak való. Hiába rakod a legpuhábbat pu-ból az akkor is keményebb mint a gumi, ráadásul sok szilent ugye nincs teljesen kiöntve a pu meg tömör, szóval még keményebb. -
Czimby
addikt
Pesten volt erre egy cég, ismerős csináltatta ott a crx-hez kb 10-15éve a két hátsó nagyszilentet.
Pontosabbat nem tudok.Természetesen ilyeneket csak párban cserélünk.
-
Czimby
addikt
Igen tudnak szilentet vulkanizálni, ki kell venni a lengőkart meg a szilent belsőt elvinni és kiöntik gumival.
Kicsit keményebb lesz mint a gyári, de tartós.
-
Czimby
addikt
Nem vagyok benne biztos, de úgy látszik mintha 12-t írt volna

-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
1.5M-ért már jó autót lehet venni. Nálad a pénz ne kapkodj, ne ess szerelmbe, válogass!
Azért az 1.6 csak nevében Sport nem attól függ, hogy szét van-e hajtva szerintem.
A régi Vti-nek nagyobb esélye volt a széthajtásra elég jól szedték a pacskert.Igen minnél öregebb annál nagyobb az esély a problémákra.
De a legtöbb a tulajon múlik nem a Km és az évjáraton.Itt OFF, de a szomszéd csajnak vettünk 1hónapja 2006-os Yarist, 58eKm végig egy Toyota szalonban szervizelve, első nyugdíjas tulajoktól. Szegény bácsi szélütést kapott így ő már többet nem fog vezetni.
A kocsi állt kb fél évet az akkut cserélni kellett de egyébként patika 1-2 kisebb karctól eltekintve.JA és amit manapság nem látsz, új korában kapott alváz és üregvédelmet a gyárin felül!!!
Azt viszont tudni kell, hogy a jó vétel 1nap alatt elkel használtautóról.
Mi is este 8 után mentünk megnézni és éjfél után értünk haza, így előztük meg a neppereket kb...
-
Czimby
addikt
Köszi szépen!
Azért kérdeztem mert amikor én töltettem a klímát akkor ugye lefejtették a gázt, megszűrték a kocsi 2órát nyomáspróbán volt majd vissza a gáz és a végén nyomott bele olajat a gép.
Ilyen kijelzős masina volt kiválasztották a típust és az alapján töltötte be a kellő gramm gázt és olajat.
HA jól emlékszem 550g/7g.

-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Szerintem keress belőle faclift utánni modellt! Az szebb sokkal

550-650 körül már vannak tényleg jók.
Az átíráson fölül legyen még 100e Ft a zsebben a szervizelésre.
(Minden folyadék és szűrők kötelező, vezérlés + szíjak és gyertyák ajánlott)Igen az a híresen keveset fogyasztó motor, nagyon tartós típus, kimegy a világból ha gondos gazdája volt.
Hozzáértővel menjetek csak karbantartott nem széthajtott minnél gyáriabb állapotút vegyetek meg.
Nézzetek meg legalább 4-5 autót legyen viszonyítási alap, nem szabad szerelmbe esni az elsővel! -
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Ilyen kábeles olvasót vett már valaki?
Működik 7gen Accorddal vagy fiatalabb Hondákkal?: -
Czimby
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)