- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tucsok.
senior tag
Tudnátok ajanlani szélvédő vízlepergető bevonatot? Linket megköszönném.
-
Quqesz
nagyúr
Hi!
Nem gondoltam volna, hogy lesz ilyen topik. Na lehet beruházunk egy új Civicre mi is. Tudtok esetleg arról, hogy a Honda galvanizálja a karosszériát vagy nem?(2018 Civic 1,5 sport plus) -
tboldi
nagyúr
válasz
demars #54547 üzenetére
Már lejött az a matrica, sajnos nem tapadt meg a rücsis részen, a sima felületen viszont nem volt gond.
Helyette inkább egy ilyen kellene. -
tboldi
nagyúr
válasz
TaylorPro #54539 üzenetére
Igen, az a kuplung, de még soha nem hallottam senkit sem, hogy hidraulikának nevezte volna.
Ha gondolod, kicserélheted. Ugyanolyan DOT4 fékfolyadék kell bele.
demars: 2 tartály van.
Mondjuk nekem sem ártana, jó sötét már, ahogy a mellékelt ábrán is látszik.
-
Aladdin
aktív tag
válasz
yodamester10 #54542 üzenetére
Hat nem...
-
Aladdin
aktív tag
válasz
yodamester10 #54540 üzenetére
LED-eket, vagy LED-es fenyforrasokat...
LED izzo nincs. a LED az nem izzik.
elnezest -
TaylorPro
addikt
4db 6000. Ez drága? A gyári Jazz anyira nem tetszik, meg viseltes is az enyém. Féket szerelőre bízom, van egy tuti. Amúgy bitangul fog, Textar.
tboldi: Tudom hogy elektromos a szervó, ennyire láma nem vagyok. Van külön hidraulika tartály a Jazznek a fékolaj mellett. Kuplung szerkezeté talán. Gépkönyvben benne van.
-
TaylorPro
addikt
Dísztárcsa télire? Ezeket ismeritek? Vannak benne egész jók: [link]
Más: Fékfolyadékot, hidraulika folyadékot macerás lecserélni? Jobb ezt szakemberre bízni vagy kivitelezhető otthon is?
-
TaylorPro
addikt
válasz
tboldi #54527 üzenetére
Köszi! Első kocsim, tapasztalatom nulla.
Nemrég alánéztünk a kocsi alá mert furcsállottam a hangját, de kutya baja. Itt a jó idő és eddig nem mentem lehúzott ablakkal.
A következő fél évben úgy is olajcsere lesz, akkor kicserélem a váltóét is gyárira az a tuti. Fék és hidraulika folyadékot fékcserekor gondolom ha kell egyáltalán mert szinte újak. Addig lehet eladom.
-
TaylorPro
addikt
-
tboldi
nagyúr
Megjött az OBD-s kütyüm, simán átcsusszant. Ki is próbáltam, működik az iPhone 8 Plus-ommal, habár valamivel lassabban jeleníti meg az adatokat, mint a régi BT-s egy Xiaomi Redmi 3 Próval. De nem érdekes, a célnak megfelel.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Mágus2 #54520 üzenetére
Hát te itt is itt vagy?
Szerintem pumpával könnyebb lesz, pláne az autó alatt állva, de láttam már olyat is, aki a rükverclámpa kapcsolóját tekerte ki és felülről töltötte be.
Közben megtaláltam a WagonR szerelési könyvét is, abban azt írják, hogy tömíteni kell.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
tboldi #54511 üzenetére
Nem kell ehhez pumpa, csak egy átlátszó cső, ami véknyabb, mint a furat meg egy tölcsér.
A hernyó csavarra nem kell semmi, kúp alakú a menet, ha nyomatékra húzod, nem fog ereszteni, tömít a kónusz. A felső a betöltő és szintjelző, amikor elkezd kifolyni, kézzel becsavarod, beindítod, helyben végigváltod az összes fokozatot, leállítod, majd ismét felöntöd. Még 1-2deci be szokott menni.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
TaylorPro #54507 üzenetére
A pumpa az Unixtól van, kedvezménnyel 15 rugó.
Váltóolajcsere folyamata:
0. Autót vízszintesen kell tartani (csápos emelő, vagy legalább akna nem árt).
1. Az lenti ábrán A-val jelölt csavart kitekerni, hogy könnyebben kifolyjon a régi olaj.
2. A D-vel jelölt csavar kitekerésével leereszted az olajat. Ehhez kell egy 9,5 mm-es négyszögkulcs.
3. Miután kifolyt, ezt a csavart egy új tömítéssel visszateszed és 39 Nm-re meghúzod.
4. Az A-furaton betöltöd az új olajat, amíg ki nem folyik a nyíláson, papírforma szerint ez 1,5 liter.
5. Az A-csavart visszateszed egy új tömítéssel, ezt 44 Nm-re kell húzni.
6. A gép forog, az alkotó pihen, lehet bontani egy sört.szerk.: Én a hét elején rendeltem egy ilyen OBD-olvasót Lengyelországból.
Sajnos az esetek 99%-ában adnak az ilyen kütyükhöz egy lemezt tele tört szoftverrel, ami miatt meg is szokták fogni a NAV-osok. Bár így drágább volt, de bízom benne, hogy EU-tag országból érkezve simán át fog csusszanni. Én iPhone-nal és a DashCommand nevű alkalmazással használnám, a MacBook Próban meg amúgy sincs optikai meghajtó. -
szabonagyur
félisten
Ma kiégett a hátsó helyzetjelzőm... tiszta móka sötétben, út szélén kárpitot bontatni majd rájönni, hogy nincs izzó, elrohanni Tescoba és annak a parkolójában befejezni a műveletet
-
TaylorPro
addikt
Tudtok ajánlani olcsón jó OBD olvasót? Pl ilyet: [link]
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #54503 üzenetére
Annyira nem ismerem ezeket a motorokat, de tudtommal nincs különösebb baj a dízelekkel. Az 1.4-es benzines viszont nem ajánlott, nagyon sovány ahhoz a kasztnihoz.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok! Civic ufo 8gen disel mi a véleményetek ? Mennyire megbízható vagy inkább a benzines 1.4 vagy 1.8 a javasolt? köszönöm
-
tboldi
nagyúr
Rendeltem 2 liter MTF3-at, mert a gyertyák után akarva-akaratlanul is felmerül bennem, hogy lehet, hogy a váltóolajat sem cserélték, csak kiszámlázták. Apum WagonR-ében most kell cserélni, ezért vettem egy ilyen fasza pumpát, tehát semmi akadálya, hogy a Jazz-ben is cseréljek.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest