- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaga1
tag
Mi van itt,senki sem dolgozik? Raertek irogatni?
-
zolynet
veterán
válasz
!Overdose! #31525 üzenetére
Igen igen, hidegindítás ésatöbbi...de ha azt nézzük hogy Mo éghajlata nem az a brutális hideg telűek közé tartozik, akkor a gyári előírt 10w40 pont hogy elégséges. Nem vagyok szakértője e témának ezért is kérdeztem meg Imit, Gyurit hogy mit ajánlanak, mert azért én nem csak tötymörgök vele, hanem pályázok is.
Imi: gyári 10w40 pont elég
Gyuri: motul 6100 hibátlan lesz, de ha nagyon akarod tehetünk bele 8100at is de azt verseny gépekbe teszik inkább
Én anno próbáltam valvoline 15w50 olajat is hátha az olajdfogyásom csökken, de ugye akkor már b*szhattam az ilyen fajta próbálkozásokat.
"Miért ne tennéd bele a fejlettebb technológiát?" -> azért váltottam eneos-ról motul 6100-ra, mert az elvileg jobb, de maradtam a 10w40-nél. -
EQMontoya
veterán
Ezt a "kopott motorba 10W-s olaj való" dolgot szerintem még a Ladákon szocializálódott idióta szerelők terjesztették el, felejtsük már el végre a p..ba. Meg a 10w-s olajat is bármibe, ami '95 után készült.
-
zolynet
veterán
Nekem nagyon bejön az új Honda Civic Type-R, még ha sokat is faragtak az eredeti concept-en.
Friss ropogós cikk: katt
5ajtós, belefér a family, 350mm fék, igazi öszvér, KELL! -
F.B.I.
veterán
Az olaj témához hozzászólva: tényleg jobb egy kisebb 5-40, esetleg 0-40-es olaj, én is okos szerelőkre hallgattam, akik csak a kulcsokhoz értenek és magasröptű elmélkedéseik vannak az olaj jótékony hatásáról.
Eredmény: 15w-40 a régi dieselbe, mert az jó neki...értem, ment is bele de a reggeli hidegindítások, ezzel az olajjal úgy kinyírták a motor belsejét, hogy most motor csere lesz, mert teljesen elment a kompresszió.
Nyugodtan mehet a vékony olaj a régi benzinesekbe, mert több a reggeli 10 fok alatti napok száma kis hazánkban (210K km Charade is szereti az 5w-40-et).
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! 7gen Civichez keresnék jó állapotú, bontott katalizátort (motorkód: D16W7). Ha valakinek van, lécci árral együtt jelezze! Köszi előre is!
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje nézegetem a 2003-2006 közötti Accordokat, benzines 2.0 manuális váltós típusokat. Amiket itthon lehet kapni 1.5-2 millió között, azok mennyire a legalják a felhozatalnak, mit lehet várni tőlük? Népítéletek szerint megbízható és aránylag jó fogyasztású kocsik ezek, de mire kell odafigyelni egy esetleges vételnél? -
BlacKSouL
addikt
Az nem úgy megy, hogy ha kopott a motor (a hengerpalást belső átmérő nő, a dugattyúgyűrűk vastagsága csökken, a palástnyomás csökken, a dugattyú és henger közti hézag nő, a szelepszár szimmering kopik, stb,) hogy akkor jó sűrű olajat kell bele tenni, az majd jól nem fér a rések közé....van egy rossz hírem, a 15W40 üzemmelegen elvileg pontosan ugyanolyan híg, mint a 0W40...nem fog mesterséges tömítőanyagként viselkedni, csak szarabb kenést eredményez...hidegen meg pláne. A 15W40 kb. -5 fokon olyan, mintha valaki iszonyatosan elkezdene keverni egy bögre mézet, a 0W40 meg mintha bögre teát. Sarkításnak tűnik kissé, de a bögrében nincsenek is századmilliméteres illesztések...
Azt is leírták már, én is talán, hogy attól, hogy egy olajszint 15 000 km alatt nem csökken, az nem jelenti azt, hogy az olajba viszont nem kerül benzin, ami pótolja az olajtartalom csökkenő arányát.Az ilyen szerelőket meg küldeném fatuskóba éket verni, ilyen hozzáállásokkal. Szégyen, hogy egy szerelő nem rendelkezik minimális tribológiai ismeretekkel, vagy akár ismerje a belsőégésű motor működését.
Persze. Ha soha többé nem állítjuk le a motort, akkor egyszer beindítani a 15W40 is jó. De ha valaha is kihűl, minden hidegindításnál majdnem annyit ártunk vele, mintha egy 3 kilós kalapáccsal ütnénk a vezérműtengelyt.Hidegindításnál az önindító is küszködik, az olajszivattyú is küszködik, a lassan felépülő olajnyomás, azaz a lassan kialakuló hidrodinamikai állapotok miatt tovább lesz elégtelen a kenés a siklócsapágyaknál, és még sorolhatnánk.
-
gaga1
tag
válasz
!Overdose! #31532 üzenetére
A sajat automrol irtam a tapasztalatot. Es valoszinusitettem hogy egy 10en eves auto mar kisse meg van kopva. En is szerelomtol kertem tanacsot olaj teren. Azt mondta ha az 5-os fogy akkor mehet a 10-es bele. Iszont ezt nem gondoltam jozan paraszti esszel hogy ket egyforma viszkozitasu olaj is kulonbozhet surusegben. Lehet ha mas fajta 5w40-et tettem volna bele akkor nem ette volna?
-
BlacKSouL
addikt
De én se tudom hogy mi a f@szé' linkelgetek cikkeket a levegőbe...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
!Overdose! #31532 üzenetére
Én is áttértem egy ideje az 5W-40 full szintetikus olaj használatára.
-
!Overdose!
őstag
Először is ahogy a kolléga is írta olajat nem idegen fogyaszt a kopott motor. Másodszor a 0W-40, 5W-40 és 10W-40 meleg oldali viszkozitása bár megegyezik, de gyártónként és típusonként eltérő lehet. Érdemes olajválasztás előtt utánanézni a gyártói biztonsági adatlapokon. Ezért is fordulhat elő, hogy egyik olajat eszi, a másikat pedig nem egy motor. Harmadszor pedig látatlanban nem lehet megítélni egy motor kopottságát. Az, hogy esetleg sokat futott egy autó, az még nem jelenti azt, hogy kopott a motorja. Közel 240k km-nél járok és a nívón nincs látható olajszintváltozás két csere között, azaz 10k km alatt. Kompresszió és károsanyag-kibocsátás a gyári értékeket hozza. Akkor most kopott, mert sokat futott? Természetesen nem és hogy ezt az állapotot a legtovább meg tudjam őrizni nem is locsolok bele 10W-40-et.
-
szőröscica
addikt
Akkor annak az 5W40-nek melegen hígabbnak kellett lennie mint a 10W40-nek, ugyanis a motor az olajat terhelés alatt eszi, nem hidegindításkor. Legalább egy picit olvassatok már utána, hogy mit jelentenek ezek a számok, nem várom el senkitől, hogy tribológus legyen, de ne terjesszetek szájról szájra hülye mendemondákat.
Autóitokat szerető, istenítő emberek vagytok páran, és képesek vagytok a 10W40-et mantrázni a mai napig. Hihetetlen.
-
m3tr0
őstag
Felpróbáltam a felnit...
Ennyit számít a gumi meg az ültetés, előző gazdájánál és nálam.Eladó,cserélhető.
-
Pepeninho
őstag
Na most akkor melyiket vegyem?
-
gaga1
tag
válasz
szőröscica #31524 üzenetére
Azert a 0w40 nem egy kopott motorba valo olaj. Szerintem.
Amikor az eny3mbe 5w40 ment azt szepen csipegette. 10w40 egyaltalan nem fogy. -
!Overdose!
őstag
válasz
zolynet #31523 üzenetére
A hideg oldali viszkozitást érdemes csökkenteni. Könnyen meglehet, hogy neked sem kellett volna még felújítani a motorodat, ha a kezdetektől fogva 5W-40-el használták volna 10W-40 helyett, ugyanis egy motor a kopásának nagy részét a hidegindítás során és a hideg üzemelés közben szenvedi el. Ezen kívül ritka és drága a fullszintetikus 10W-40, a részszintetikusok pedig hamarabb "öregszenek". Bár nem ismerem a B16A2 gyári ajánlását, de nehezen hiszem, hogy csak is kizárólag 10W-40 szerepelne benne. Nekem is engedi az 5W hideg oldali viszkozitású olajakat alkalmazni. Illetve ne felejtsük el, hogy a B16 talán valamikor a 80-as évek végén, 90-es évek elején jelent meg. Azóta sokat fejlődtek a motorolajok is. Miért ne tennéd bele a fejlettebb technológiát?
-
zolynet
veterán
válasz
szőröscica #31522 üzenetére
Már miért lenne az jobb mint a gyári előírt?
Áhh, hagyjuk inkább. -
vekk200
tag
válasz
!Overdose! #31519 üzenetére
Igen ezzel már sajnos én is szembesültem nagyon nagy marhaságokat írkálnak ott aztán én is meguntam és itt kértem segítséget és kaptam is
-
gaga1
tag
válasz
!Overdose! #31519 üzenetére
-
!Overdose!
őstag
válasz
tboy93 #31516 üzenetére
Ne a Facebook alapján válasszunk már olajat!
Egyébként irtózatos nagy butaságok mennek a facebook-os csoportokban. Én már arra sem veszem a fáradtságot, hogy kijavítsam őket. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az egyik önjelölt szakértő megálmodta, hogy az angol Civic dízel motorja BMW TDS. Amikor felvilágosítottam linkekkel, hogy Perkins eredetű Rover, és a BMW-nek akkoriban értelemszerűen még nem volt köze a Rover-hez (hiszen a Hondának volt) és különben sem volt soha 2.0 TDS, akkor elintézte azzal, hogy ő amit biztosan tud, arról nem vitatkozik.
-
válasz
!Overdose! #31515 üzenetére
hmm, ez erdekes, fb-n szinte minden 6gen tulaj 10w40-et tol a d14-be, ennek a regebbi konstrukcionak nem tul vekony az 5w40?
-
vekk200
tag
Én sem tudom mien van az enyémben de legközelebb ezt fogom bele tenni én is 10w40 Eneos
-
Pepeninho
őstag
Sziasztok!
Van egy 1998ban gyártott Honda Civicem. Benzines, 1.4es. 66 kw.
motorszám: d14a411226102 kérdésem lenne a kocsival kapcsolatban!
1, Hány literes a tankja!
2, Milyen olajat vegyek bele? Sajnos a régi szerelőm nem elérhető így nem tudom kinyomozni, hogy Ő legutóbb milyet rakott bele...Előre is köszönöm!
-
honda23
aktív tag
válasz
Winner_hun #31509 üzenetére
Nagyon jó lenne, de már volt fent egy egy hete, és 4 óra alatt elvitték, ha ez is jó, akkor pár napon belül elmegy sajnos. Ha találok ilyen árban 7 gen accord sportot, akkor nem mazda6 lesz.
-
honda23
aktív tag
Srácok
Ezt az accordot ismeri valaki vagy megtudná nézni nekem?
Ha jó lenne, mennék megnézni. Mondjuk a fényszórók nagyon mattok, 300e felett szokott ilyen lenni egy búra. Km gyanúsan kevés. -
szőröscica
addikt
válasz
Anomander2 #31506 üzenetére
Elvileg igen.
-
Anomander2
újonc
válasz
szőröscica #31490 üzenetére
Köszi! Ő az itt is emlegetett Papp Tamás? Jól hangzik, fel fogom keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest