Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11851) INGJOKE


INGJOKE
veterán

A bankmonitoros cib eco-val ez a baj:

További feltételek: A promócióban részt vehetsz, ha érdeklődésedet leadod a Bankmonitor oldalán 2019.01.01-2019.12.31. között és 2019.01.01-én nem rendelkezel a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával (kivéve CIB Malacpersely Számla) és nem igényled a CIB ECO Diákkedvezményt.

(#11852) Mercutio_ válasza #07746304 (#11850) üzenetére


Mercutio_
félisten

A "jóváírás" =/= jövedelem átutalás :N
Az bármilyen egyéb külső számláról, akár több tételben érkező összeg lehet, ha együttesen eléri a limitet.

Nálam pl. megjön OTP-re a teljes fizum, onnan rendszeres utalásként küldöm át a szükséges minimum összeget.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11853) sifarr válasza axioma (#11841) üzenetére


sifarr
senior tag

Estere meglesz az sms szovege, atkuldom neked privatban.
Küldheted, de mondtam már, hogy úgy sem tudjuk eldönteni, mi történt konkrétan.
Ha általános volt a hiba, akkor történhetett az is, hogy a bankok - azt hiszem - 2 óránként küldik az utalásokat a GIRO felé. Addig nem terhelik a küldő számlát, csak gyűjtik az átutalási tételeket. Ha ebben az időszakban történt adatvesztés, akkor az összeg a küldőnél nem terhelődött, címzett pedig nem kapta meg. A hiba érinthetett csak 1 kétórás időszakot, a többi napi utalást nem.
Márciustól kötelező lesz az azonnali átutalás. Ekkor a feladónál azonnal megtörténik a beterhelés, és a címzettnél másodperceken belül a jóváírás. Ráadásul mobilszám, emilcím alapján is lehet majd utalni. Azaz egy ilyen hiba azonnal kiderül, akár a küldő, akár a fogadó banknál történik.
Ennek a bevezetését (kötelező) egyszer már elhalasztották. Megjegyzem, nem a CIB miatt. A jelek azt mutatják, hogy ő felkészült.
Kivácsi leszek, hogy újra elhalasztják-e. Vagy ha bevezetik, mennyi probléma adódik majd belőle és mely bankoknál.

Amig ezt a CIB nem tartja alapveto normanak, addig en bizony ezt a tenyt kozolni fogom azzal, aki kerdezi.
Én nem azt írtam, hogy a CIB mit tart alapvető normának! Arról nincs tudomásom, csak ügyfélként van közöm a CIB-hez.

ott a banki mukodesre vonatkozo osszes eloiras, azt tartsak be.
Én is örülnék, ha minden szolgáltató, cég, stb., minden tevékenységét teljesen a jogszabályok szerint folytatná. Szigorúan az ügyfelek érdekében.
Bár ... nem is tudom, hogy jó lenne-e ez?
(irónia jön) Biztos te is hallottál a kikezdhetetlen munkalassítási sztrájról. Nem kell mást tenni, csak mindent maximálisan a szabályoknak megfelelően, és ... és a rendszer összeomlik. :K
Ez az élet minden területére igaz.

(#11854) #07746304 válasza Mercutio_ (#11852) üzenetére


#07746304
törölt tag

Hopp igazad van, de hitel felvételnél már ragaszkodnak elvileg az utóbbihoz :)

(#11855) RR-13 válasza INGJOKE (#11851) üzenetére


RR-13
őstag

Már nincs vele ez a "baj" sem, mert meghosszabbította a CIB 2020. december 31-ig az promóciót, csak a Bankmonitor oldalán még nem frissítették. :N

(#11856) INGJOKE válasza RR-13 (#11855) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nah szuper akkor már ez sem akadály :)

(#11857) g_g_g


g_g_g
őstag

Tudna valaki abban segíteni, hogy a CIB bank online vásárlás esetén az sms-ben küldött megerősítő kódot milyen telefonszámról küldi?
(az sms-t egy 20-as telefonszám fogadja, nem tudom ennek van-e jelentősége)

Előre is köszönöm.

(#11858) axioma válasza sifarr (#11853) üzenetére


axioma
veterán

Hagyjuk, te direkt azt akarod kihozni, hogy a CIB jol cselekedett mikor csak informalt. Amugy de, terhel (konyvel), befogadaskor, csak lehet ezt visszavono rollback.
En azert nem gyanitom hogy pont a cib keszen all az azonnalira, mert tobb bank sajat hataskorben (azaz bankon belul) mar megcsinalta a 24/7 utalast. Az hogy a bankon kivulre a Giro is kell, az trivi, es nem lennek meglepodve ha azt a hataridot megint halasztanak (sajnos).
Azert az eros tulzas hogy a szabalyok betartasa osszeomlast hozna. Van olyan hogy tulbuzgosagi sztrajk, de az csak akkor mukodik, ha kreten (vagy csak szarul megirt, vagy mar elavult) szabalyok vannak. Azert a penzintezetek jogi kornyezete kozel se ilyen...

(#11859) sifarr válasza axioma (#11858) üzenetére


sifarr
senior tag

Hagyjuk, te direkt azt akarod kihozni, hogy a CIB jol cselekedett mikor csak informalt.
Nem. Csak annyi a véleményem, hogy még mindig jobb, ha a bank hibázása esetén értesítést küld, mintha simán csak ejti a meghiúsult tranzakciót.
Csak azért "védem" a CIB-et, mert nem rosszabb, nem hibázik többet, mint bármelyik másik hazai bank.

En azert nem gyanitom hogy pont a cib keszen all az azonnalira, mert tobb bank sajat hataskorben (azaz bankon belul) mar megcsinalta a 24/7 utalast.
Már nagyon régóta működik a 24/7 utalás bankon belül. Az azonnali utalás még ötlet sem volt, amikor működött. Olvasd el a banki órarend hirdetményét, ott is le van írva.
A #withPAY pedig pont az azonnali előszobája. Bankon belül már most is lehet azonnal, mobilszám alapján utalni.

de az csak akkor mukodik, ha kreten (vagy csak szarul megirt, vagy mar elavult) szabalyok vannak. Azert a penzintezetek jogi kornyezete kozel se ilyen...
Hát? Ha a jogi környezet olyan tökéletes lenne, meg a bankfelügyelet, akkor nem lennének időnként bankcsődök.
A Takarékbanknál is volt az átállásokkor mizéria rendesen, az MKB-nál is, amikor lecserélte a rendszert. Meg tudta akadályozni jogszabály vagy a felügyelet?
"Ami elromolhat az el is romlik." Murphy alaptörvénye. Amit ember csinál, abban hiba is lesz. Törvény, szoftver, autó, bármi - mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#11860) Mercutio_ válasza sifarr (#11859) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csak azért "védem" a CIB-et, mert nem rosszabb, nem hibázik többet, mint bármelyik másik hazai bank.
Ezt milyen objektív adatok/mutatók alapján mondod? ;]

A Takarékbanknál is volt az átállásokkor mizéria rendesen, az MKB-nál is, amikor lecserélte a rendszert. Meg tudta akadályozni jogszabály vagy a felügyelet?
Khm, mindkettő Tudjukkik fennhatósága alatt áll, kíváncsi lennék egy nembaráti bank hasonló bakija esetén hivatalból milyen retorzió/bünti repülne :D

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11861) sifarr válasza Mercutio_ (#11860) üzenetére


sifarr
senior tag

Ezt milyen objektív adatok/mutatók alapján mondod?
Ott a pont pont! :C
Mentségem csak annyi, hogy próbálok több oldalról tájékozódni.
Szűk családban jelenleg van 2 cib-es, 1 rafis, 1 otp-s, 1 erstés, 4 gránitos. Ez is egy merítés.
Rendszeresen olvasom az index bankos fórumát, valamint a Tékozló Homárt is.
Ezekben nemcsak a CIB-ről írnak időnként kritikát. Olvashatók zaftos történetek a többi bank kapcsán is. Nincs kivétel.

Khm, mindkettő Tudjukkik fennhatósága alatt áll, kíváncsi lennék egy nembaráti bank hasonló bakija esetén hivatalból milyen retorzió/bünti repülne
Ebben is igazat adok neked.
Pont ezért, ha váltanom kellene a CIB-ről, akkor a hazai bankok közül nekem csak leánybankok jöhetnének szóba, a többi nem. Esetleg az OTP. A Gránitot is otthagytam, pedig nagyon jó csomagom volt (már lezárt). A családtagokra viszont nem erőltettem a váltást, így ők maradtak.

(#11862) cocka válasza g_g_g (#11857) üzenetére


cocka
veterán

+36209000717

[ Szerkesztve ]

(#11863) g_g_g válasza cocka (#11862) üzenetére


g_g_g
őstag

Köszönöm.

(#11864) axioma válasza sifarr (#11859) üzenetére


axioma
veterán

Nem igaz, hogy nem hibazik tobbet a CIB. Van itt kognitiv disszonancia is rendesen...
24/7: lehet, en arra emlekszem hogy a paypass funkcioban az utolsok voltak, es az azonnalit se remlett hogy olvastam volna. Amikor eljottem toluk, meg biztos nem volt.
A #withpay egy szemelyes adatokat gyujto app, felesleges belekeverni. Lehet, hogy funkciojaban egy barion-jellegu megoldast is kinal (csak hogy magyar peldat mondjak, ne a revolut-ot/paypalt), de az azonnali utalashoz nem tudom mi koze (az azonnalihoz, nem a vele egybegyurt egyeb azonositosnak, en az azonnalinak latom csak ertelmet).
Megy a privat. A szamokra rosszul emlekeztem, de mobilbank emlegetese nelkul, siman "benyujtott" megbizasokrol szol.
Mizeria mashol: az, hogy valamilyen szolgaltatas nem elerheto (vagy lassan vagy stb.) az egy rendelkezesre allasi problema, de nem feltetlen kotelezo eleme a szerzodesnek. Az hogy rossz adatot ad meg a bank, vagy teljesitettnek hitt tranzakciokat kihagy, az meg ordas hiba.
Felugyelet: hat ha lenne rendes fogyasztovedelmi szellem, akkor talan. Amig mindenki ugy van vele, hogy "ez belefer, tokeletes program nincs", addig ezt is fogja kapni. Neked hany feljelentesed volt mar a pszaf-nek mashol levo hibakrol (ma mar mnb)?

[ Szerkesztve ]

(#11865) Huroq


Huroq
senior tag

Nem a vitát szeretném szítani (véleményemmel/tapasztalatommal), de amióta eljöttem a CIB Banktól (12 hónap után) nyugodtabb az életem.
Sokan nem szeretik az OTP -t és ezt maximálisan tiszteltben tartom, mert egyéni szokások szerint lehet akár a legrosszabb választás is, de nekem eddig a legjobban bevált bank (teljes online bankolás).
A CIB Bank nálam csak akkor nem akart működni amikor épp szükségem volt rá. A legtöbbet hó elején és hó végén léptem be, de mindíg vagy dög lassú volt, vagy valami hiba kiírása mellett a belépés is lehetlen volt (ilyenkor withKEY se generált kódot). Néha egy sima egyenleg ellenőrzés több 10 perc volt és valljuk be nem egy bonyolult dolgot szerettem volna megvalósítani. A webes felület nagyon "fancy", de még mindíg nem tudták pl. azt megoldani, hogy számlakivonatot tudjak letölteni, vagy éppen ne az anya bank kopi pésztelt szövegei legyenek benne. A sablonok (bár ez egyéni megítélés) borzalmasan illogikus felépítésűek és első blikkre átláthatatlan. Félig magyar, félig angol, félig "default"webtemplate szöveg. A hétről hétre kiírt karbantartások díjcséretesek, de nem láttam soha a javulást. Sajnos ha jobban belegondolnék tuti találnék olyan dolgot amit nem tudtam a webes felületen vagy az appba megcsinálni, vagy épp bugosan vagy egyáltalán nem működött. Az OTP-nél amióta náluk vagyok olyan még nem fordult elő velem, hogy valamilyen megbízást ne tudtam volna 1-2 percen belül megoldani, ha esetleg hibára is fut egy újrapróbálkozás megoldja. A kettő között ég és föld a különbség az ÉN véleményem szerint. Persze simán eltudom képzelni, hogy más meg az OTP -re fúj, de a saját tapasztalataim nagyon pozitívak. Nem akarom belevinni a céges dolgot, de ahol dolgozom a CIB -nél vezetik a számlát. A könyvelő és aki felviszi a megbízásokat az is minden hónapban a haját tépi a logikátlan működésük miatt (pl. a POS elszámolási rendszer a CIB Banknál olyan egyedi, hogy szinte követhetetlen). De ez már legyen az ő gondjuk.

(#11866) #07746304


#07746304
törölt tag

Egy dolgot hiányolok a CIB-nél ami a BB-nél adott volt :) Nincs ügyfél invitáló programjuk. BB-hez vittem embert, ha sima kártyás számlát nyitott, akkor 5K-t írtak jóvá, ha hitelkártyát akkor 10-et :)

(#11867) sifarr válasza #07746304 (#11866) üzenetére


sifarr
senior tag

Van. Most hosszabbították meg január 31-ig.
Arra viszont figyelj, hogy csak az ellenségedet ajánld. Dupla öröm. Pénzt is kapsz, ő is szív. ;)

(#11868) sifarr válasza axioma (#11864) üzenetére


sifarr
senior tag

Nem igaz, hogy nem hibazik tobbet a CIB.
Ha van olyan összesítés (mondjuk a felügyeletnél), amelyben bankonként számszerűsítik a bankok rendelkezésre állási mutatóit, hibázásait, ügyfélpanaszait összesítve és típusonként, mondjuk ezer ügyfélre vetítve, akkor eldönthető a vitánk. Ilyet én is szívesen olvasnék. Ha tudsz ilyenről, küldd el az elérhetőségét! Ha nincs ilyen, akkor nincs értelme tovább erről vitázni. Legyen kinek-kinek hite szerint.

A #withpay egy szemelyes adatokat gyujto app, felesleges belekeverni.
Hát ...? Egyetlen új információt tud meg rólad a CIB, hogy az kontaktjaid közül ki a cib-es. Ezt meg is osztja veled és vele. Ez nem érzékeny információ és semmilyen üzleti haszna sincs belőle. A bankkártyás vásárlásaidból sokkal értékesebb profilt lehet készíteni bármelyik banknál is vagy.

de az azonnali utalashoz nem tudom mi koze
A fejlesztésekkel az utalások készpénzhelyettesítő szerepét akarják növelni. Ennek az alapja az azonnali utalás. A kényelmi szolgáltatás pedig az alternatív azonosítók, a fizetési kérelem bevezetése. Miért fejlesztené a habot a tortán, ha a torta nincs kész?

Amig mindenki ugy van vele, hogy "ez belefer, tokeletes program nincs", addig ezt is fogja kapni.
Nincs gondom a maximalizmussal. De - és ezt ne vedd személyeskedésnek, csak általában írom - szeretem, ha egy maximalista először magával szemben maximalista. Én toleránsabb vagyok. Nem a bankok, szolgáltatók felé, hanem az ott dolgozók felé.

Neked hany feljelentesed volt mar a pszaf-nek mashol levo hibakrol (ma mar mnb)?
Több mint 40 éve bankolok, idők során sok banknál, sok szolgáltatást igénybe vettem és veszek. Meg fogsz lepődni, sosem voltak ilyen szintű gondjaim. (Tudom, az ultraszerencsés 1 %-hoz tatrtozom!) Egyik banknál sem. Ritkán megestek kisebb problémák, de megoldhatók voltak. Ez ügyfélhozzáállás kérdése is.
Olykor megesik, hogy szórakoztat 1-1 szolgáltatói hiba. Most épp a Telenor nem terheltette be a decemberi számlám csoportos beszedéssel. Küldött egy e-mailt, hogy az ünnepek banki szünnapjai miatt nem tudott terhelni. Elnézést kért, s megnyugtatott, hogy nem büntet a késedelmes teljesítés miatt. Természetesen hazudott, hiszen ő hibázott, más szolgáltató terhelt december végén is, megoldotta. Bosszankodhattam volna a levél miatt, de inkább röhögtem egy jót.Ő hibázott, magának csinált pluszmunkát.

Azt hiszem, mindent kiveséztünk. Jutottunk ahová jutottunk, én abbahagynám.

[ Szerkesztve ]

(#11869) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Valakinél nem volt probléma az Erste mobilpay-el? Nekem ma reggel 3 különböző boltban is elutasította. Erste nem lát semmit szerintük a terminál rossz. Vigyem magammal a kártyám is biztos ami biztos. Eddig ezt nem kellett. :(((

(#11870) axioma válasza sifarr (#11868) üzenetére


axioma
veterán

Hibak vs rendelkezesre allas: nagyon nem mindegy.
Mondj nekem olyan HIBAT (hibas adat, nem teljesult aminek kell vagy teljesult aminek nem kellett volna) korabbi tapasztalataidbol! En tudok, de nem szamlavezetes temakorben.
Habot a tortan: pontosabban valami mas, sajat diszitest. Nem magat a habot.
A dolgozok fele tolerans vagyok addig, amig nem mondja azt hogy ne vele kiabaljak :) Ha valaki beul kepviselni egy barmilyen gazdasagi tarsasagot (vagy akar gazdasagi nelkul), azt tegye ugy, hogy 1. kepben van a cegrol 2. nem probal erzelmi zsarolni (nalam nem jon be...) 3. vallalja a kozvetito szerepet, es nem agal ellene hogy miert neki mondom.
En bizony mikor a bank nem volt hajlando korrigalni akkor (tobb kor bankkal levelezes utan) ment a pszaf bejelentes. Mondjuk utana visszakaptam a kulonbozetet, de rossz erteknappal, es ami me'g duhitobb, aki valaszolt a levelemre nem is ertette mit mondok. Most evekig fizetek 2-5 Ft per hoval tobbet, mert feladtam. De jelentettem fel az otpltp-t is, mert allitottak hogy jo az aszf-juk. Nem volt az, ellentmondott a torvennyel, javitasra koteleztek oket. Csak addig ki tudja hany embertol tagadtak meg a kifizetest a sajat szovegezesuk alapjan... [megjegyzem, en nem akartam akkor kifizetest, csak eppen tudok penzugyi-jogi szoveget olvasni, es valaki nekem hivatkozott ra]. Neked jobb lenne, ha ezeket a bejelenteseket nem csinalom meg, hanem kenyere-kedvere ter el a normalistol a penzintezetek mukodese?

(#11871) Mercutio_ válasza sifarr (#11868) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olykor megesik, hogy szórakoztat 1-1 szolgáltatói hiba. Most épp a Telenor nem terheltette be a decemberi számlám csoportos beszedéssel. Küldött egy e-mailt, hogy az ünnepek banki szünnapjai miatt nem tudott terhelni. Elnézést kért, s megnyugtatott, hogy nem büntet a késedelmes teljesítés miatt.
Axioma által írt esetben ez úgy nézett volna ki, hogy a szolgáltató küld egy sms-t miszerint nem tudott beterhelni, haladéktalanul intézkedj, különben jön a bünti.
Így már kevésbé szórakoztató a szolgáltató;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11872) sifarr válasza axioma (#11870) üzenetére


sifarr
senior tag

Régi vágású ember vagyok. Ha valakivel eszmét cserélek és hozzám szól, akkor válaszolok. Lagalább annyit, hogy most már lezárnám. Utoljára válaszolok, és utána részemről lezárom ezt a fonalat.

Hibak vs rendelkezesre allas: nagyon nem mindegy.
Nem azt írtam, hogy vs, hanem felsorolás volt, "és" értelemben.

Mondj nekem olyan HIBAT (hibas adat, nem teljesult aminek kell vagy teljesult aminek nem kellett volna) korabbi tapasztalataidbol!
Jó. OTP-s, nejem esete, több évvel ezelőttről. A bankkártyás vásárlások sms-eiben rossz volt az egyenleg (több volt). Banki hiba. Feleségem sosem használta sem az internetbankot, se a mobilappot, azóta sem. Hiba az ügyfélnél. Elhitte az egyenleget, mínuszba ment. Bank büntetett, bankot otthagyta. Ügy lezárva.

Habot a tortan: pontosabban valami mas, sajat diszitest.
Nem saját. Mindenki be fogja vezetni. Az alternatív azonosítókat is, a fizetési kérelmet is.

A dolgozok fele tolerans vagyok addig, amig nem mondja azt hogy ne vele kiabaljak
Tehát kiabáltál vele. Én nem szoktam. Ha nagyot hibázna, akkor sem. De nem vagyunk egyformák.

Neked jobb lenne, ha ezeket a bejelenteseket nem csinalom meg, hanem kenyere-kedvere ter el a normalistol a penzintezetek mukodese?
Pont az lenne a dolga a hatóságoknak, hogy pl. az Áfsz-eket folyamatosan monitorozza és az ügyfelekre hátrányos rendelkezéseket kijavíttassa.
Ügyféloldalról pedig, ha szerződéskötés előtt nem olvastam el, nem elemeztem ki az ászf-üket, akkor az az én felelősségem is. Feljelentgetni, pereskedni nem szeretek, nem szoktam. Igaz, ilyen ügyem nekem nem volt.
Viszont tisztelem azokat, akik - főleg másokért - ezt bevállalják. Ha igazán altruista személyiség vagy, akkor pl. a bankod minden ászf módosítását kielemzed (ha nem vagy érintett, akkor is), hiszen az ügyfelek 99,99 %-a nem foglalkozik ezzel. Ha harcolsz is a kijavításukért, akkor különösen tisztellek.

Még egyszer, befejezésül. Én ezt a fonalat lezárom. Ennyit még sosem írtam ebbe a topicba, és ez már nekem sok.

(#11873) sifarr válasza Mercutio_ (#11871) üzenetére


sifarr
senior tag

Nem egészen jó az analógia. axioma privátba írt részleteket, ez alapján is mondom.

És azért sem, a Telenor konkrétan nem mondott igazat. A banki szünnapokra fogta, a saját késedelmesen benyújtott csopbeszedési megbízását. Ha más szolgáltató meg tudta oldani, akkor ő is megoldhatta volna.
Azt meg nem merte volna írni, amit te írtál. Ugyanis minden bank igazolhatta volna, hogy ő nem indította el időben, a szünnapok figyelembe vételével a beszedési megbízásokat. Tehát, ha ilyet írt volna nekem, akkor ment volna a levél, hogy: nono! Nem intézkedek az a te dolgod. Büntiről szó sem lehet, mert megy a panasz. Először hozzád, aztán a felügyelethez.
De nem véletlen, hogy nem ilyen sms-t küldött. :K

Na, most már végképp sok vagyok magamnak. ;)

(#11874) RR-13


RR-13
őstag

Valaki próbált már a Budapest Banknál hitelkártya típust módosítani?
Pl. UPC-ről Főgázra? Vagy bármilyen változatban?
Egyáltalán lehetséges -e ez a BB-nál, arra lennék kíváncsi, mert Pl. az Ersténél lehet ilyet kérni. :K

Más:
A CIB Bank kiadott (végre) egy frissítést a Mobilbankjához:
Újdonság: A kivonatok elérhetők a mobilalkalmazásban.

(#11875) KTU


KTU
addikt

A CIB ECO bankmonitor.hu-s ajánlaton kívül,
van-e olyan HUF bankszámlacsomag amiben valóban ingyen utalás van?
Értem ezalatt, hogy a tranzakciós díjat sem kell megfizetni.
Tehát, bármennyiszer és bármekkora összeget lehet utalni díjmentesen.

Ilyen ingyen utalásos céges bankszámlát is keresek.
Sajnos még nem találtam.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#11876) Peter.70 válasza KTU (#11875) üzenetére


Peter.70
őstag

Szerintem nincsen

(#11877) axioma válasza KTU (#11875) üzenetére


axioma
veterán

Maganszemelyesnek Raiff premium gold 2.0, ha van 400e netto fizud, VAGY tudsz es hajlando vagy 400e-et utaztatni havonta (mas szemely bevonasa nelkul: pl. MAK-on at tuti ingyenes).

[ Szerkesztve ]

(#11878) KTU válasza axioma (#11877) üzenetére


KTU
addikt

Párat megnéztem amik itt forognak a topikban, sokat utalok, és sokszor.
Eddig a Raiffeisen-t valahogy nem néztem.
Köszönöm.

Találtam bankmonitor.hu-s, :D Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag ajánlatot.

"... havi számlavezetési díja 0 Ft, amennyiben legfeljebb három részletben összesen minimum 400 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza átutalás érkezik bankszámlára VAGY az ügyfél megtakarításainak egyenlege minimum 8 millió Ft. 2019.12.31. után a 400 000 Ft összegű jóváírásnak egy összegben kell érkeznie. Egyéb esetben a számla havidíja 10 722 Ft. A fél éven belüli számlazárás díja 5 000 Ft. Egy elektronikus bankkártya éves díja 0 Ft, amely utólag kerül visszatérítésre, ha az ügyfél a díjterhelést megelőző év során összesen legalább 500.000 Ft (ez havonta 41 667 Ft-nak felel meg) összegben hajt végre bankkártyás vásárlási tranzakciókat, és/vagy rendelkezik OneCard hitelkártyával. Ellenkező esetben a bankkártya éves díja az első évben 0 Ft, a 2. évtől 6 066 Ft."

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#11879) axioma válasza KTU (#11878) üzenetére


axioma
veterán

Hmn, a raiff honlapjan nincs ez kihuzva (nekem a Select van mert ugyis utaztatunk penzt, de nem szoltak hogy barmi megszunes lenne... a jan.1.-tol ervenyesben is benne van, sot szerintem a bankmonitor rosszul huzta ki, az egyosszegben helyett 3 osszegben az mindig akcios kedvezmeny csak, de megint hosszabbitva van iden dec.31-ig, az elozoben valoban 2019.dec.31 volt, ezert lehet hogy azt akarta kihuzni, nem a beerkezesre ervenyesseget).

szerk. ja latom javitottad... de mondom, jan.1. ota ervenyes szerint is lehet 3 reszletben, de ha van 400e penzed akkor MAK-ba utalod es vissza tok ingyen, es igy tuti ingyen a gold 2.0

kieg. ajanlo program van :)

[ Szerkesztve ]

(#11880) KTU válasza axioma (#11879) üzenetére


KTU
addikt

Azt én húztam ki, mivel utána írja hogy:

"2019.12.31. után a 400 000 Ft összegű jóváírásnak egy összegben kell érkeznie."

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#11881) axioma válasza KTU (#11880) üzenetére


axioma
veterán

En eredetileg is ezt mondtam. De egyosszegu, barhonnan (kiveve maganszemelytol bankon belulrol) lehet, es a MAK-ban tokingyenes webkincstar szamlat nyithatsz, onnan sajat szamlara utalni ingyenes, ezert irtam hogy 400e utaztatasaval ingyenes. De 3x ugyanannak a 150e-nek az utaztatasaval is iden decemberig biztosan.

(#11882) #07746304 válasza sifarr (#11867) üzenetére


#07746304
törölt tag

Mennyit adnak? :) Link leírással? Tudok embert :D

(#11883) sifarr válasza #07746304 (#11882) üzenetére


sifarr
senior tag

[link]
Remélem, működik.
Ha nem, akkor Kondíciók és díjak -> Promóciós és részvételi szabályzatok -> CIB Welcome Ügyfélajánló Program

(Kipróbáltam, működik a link.)

[ Szerkesztve ]

(#11884) KTU válasza #07746304 (#11882) üzenetére


KTU
addikt

Szerintem a "CIB Welcome Ügyfélajánló Program", rosszabb feltételeket ad, mint a bankmonitoros.
Még ha az online nyitást, 10 000-es jóváírást is nézzük, bár felhasználás függő, pl. csak 20 e Ft alatt ingyenes az utalás.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#11885) sifarr válasza axioma (#11881) üzenetére


sifarr
senior tag

Azért én ezt az utaztatást nem propagálnám nyilvánosan. Ezt a topicot nemcsak a bankok, hanem a MÁK is olvashatja.
Ez egy kiskapu, amit kihasználni nem jogszabályellenes. De ...
A MÁK tr illetéket nem fizet, de a GIRO neki sem ingyenes. Ha sokan élnek ezzel a lehetőséggel és ez eléri a MÁK ingerküszöbét, akkor ugyanúgy bezárhatják ezt a kiskaput, mint a hitelből állampapír vásárlásának lehetőségét.
Pl. felmondják az utaztatók kincstári számláját. Nekik sincs szerződéskötési kötelezettségük, ahogy a bankoknak sincs. Ez főleg azoknak lehetne kellemetlen, akik nemcsak utaztatnak, hanem állampapírt is akarnak venni. Ha pedig a bankoktól elvennék az állampapírok forgalmalmazását (ahogy időnként sejtetik), akkor különösen megszívnák.
Vagy megszüntetik minden ügyfélnél a saját számlák között ingyenes utalást, s bevezetnek valami díjat. Tehát szív mindenki.
Egyik eset sem lenne jó.

De akár a rafi esetében is előfordulhat hasonló. Mondjuk szigorítanak a feltételeken és csak jövedelem átutalását fogadják el.
A hitelkártyás visszatérítéseknél is kiderült, hogy bankok a trükközést csak egy határig tűrik el.

Ökölszabály: minden kiskapu addig van nyitva, amíg nem akarnak túl sokan átmenni rajta.
Szóval, inkább privátban, ha mindenképp muszájnak érzed. A saját érdekedben is.

(#11886) KTU válasza sifarr (#11885) üzenetére


KTU
addikt

Evvel nem értek egyet hogy ne írjuk le, amit nem tilos használni.

Ökölszabály ide vagy oda, akkor is becsukhatják a kiskaput ha csak valaki úgy gondolja hogy másképp jobb lesz.
Én pl. Revolut-ról utalok ingyen, akár CIB-es számlákra, és nem csak azért hogy teljesüljön a feltétel, hanem mert szükségem van ilyen írányú pénzmozgatásra.
A MÁK utalást erre a célra, ezután sem fogom használni.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#11887) #07746304 válasza sifarr (#11883) üzenetére


#07746304
törölt tag

Köszi, 3x 10K beesik :R

(#11888) sifarr válasza #07746304 (#11887) üzenetére


sifarr
senior tag

Nincs mit. Örülök, hogy segíthettem és jól jársz. :K

(#11889) sifarr válasza KTU (#11886) üzenetére


sifarr
senior tag

Evvel nem értek egyet hogy ne írjuk le, amit nem tilos használni.
Félek, nem értetted jól, amit írtam.

Egy szolgáltató, egy bank, a MÁK kifejleszt egy szolgáltatást. Meghatározott célra vagy célokra, az üzletpolitikájába illeszkedve.
A szolgáltatást azonban többen elkezdik másra is használni, mint ami a cél volt. Ráadásul ez neki számára indokolatlan költséget is okoz. Ilyenkor vagy változtat a feltételeken, vagy kizárja a különutasokat, vagy valahogy igyekszik bezárni a kiskaput. Megpróbálja kizárni a számára nem előnyös használatot.
Erre hoztam példának a hitelkártyás visszatérítés, illetve a hitelből állampapír vásárlásának esetét.
A Revolout az egészen más eset. Azt pont arra hozták létre, hogy kis marzzsal válts a devizák között, és így vásárolj vagy utalj ingyen. Tehát a te használatod pont beleillik a cég üzletpolitikájába. Ez neked olcsó, jó, használd egészséggel.
Az más kérdés, hogy a Revolout masszívan veszteséges, és hogy ez az üzletmodell meddig tartható fenn. De ez legyen az ő problémájuk.

(#11890) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Helló! Tudtok valamit erről a PSD2 EU-s szabályról, hogy mennyire van már kész? Arra gondolok, hogy appok rátudnak csatlakozni a kiadásainkra anélkül, hogy meg kellene adni a jelszónkat.
Elvileg már rég készen kellene lennie.
Takarékbanknál én nem találtam ilyet.

(#11891) UberMutant válasza ReSeTer (#11890) üzenetére


UberMutant
őstag

ersténél van

(#11892) ReSeTer válasza UberMutant (#11891) üzenetére


ReSeTer
senior tag

Egyébként ilyen applikáció is van már, ami használja ezt a hozzáférési lehetőséget?

(#11893) temporello válasza sifarr (#11885) üzenetére


temporello
tag

A tranzakciós illetéket nem kellett volna bevezetni.

(#11894) szabogabor10 válasza temporello (#11893) üzenetére


szabogabor10
veterán

Pontosan. Szavakban harcolnak a kp ellen, de a tranzakciós adót nem hajlandók megszüntetni. Rohadt dögök.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#11895) axioma válasza sifarr (#11885) üzenetére


axioma
veterán

Amennyiben az utaztatast nem szereti a MAK, akkor nem 1 hanem 15 napra kell a 400e (vagy egy hitelkartya ami ugyis van): vesz a leggyorsabban lejaro DKJ-t. Nalunk eleve mindig ugy megy be. Amugy a visszaterites "megszuntetesehez" semmi koze nem volt a MAK-nak, azt a bankok zartak ki, mar amelyik (az otp bonusz, tesco es auchan nekunk me'g mindig ad, igaz lehet hogy az ujak nem, otp-nel tudom hogy nem). Es a MAK mar akkor jol jar ha nem aznap utalja vissza, ingyen penze van... es amugy az volt az alap h ingyenes, rendes _dija_ sose volt, csak egy ideig (meg most is nem sajat szamlara) nem engedik el a tr.illeteket, szoval ketlem hogy ez annyira nagy hasfajas lenne naluk.
Raiff persze szigorithat, akkor megyek vissza Gold 2.0-ra, azt megugrom siman.
Nem ertem, miert tartod ezt kiskapunak. A Raiff azt mondta, neki beerkezo penz kell. En meg tudok beerkeztetni. Annyi ember nem fog nekiugrani a 400e-rel szorakozni, hogy komoly lyukat utne a modellukon...
A hitelkartyas amugy az index forumon indult mar nem is tudom hany eve, de tuti tobb mint 5. Es ha nem jott volna a tr.ado (amit most benyelnek a kartyas vasarlasoknal), akkor nem szoltak volna bele abba se. Sot konkretan ismerek olyat akit jol meg tudtak vagni emiatt dijtetelre (egyiknel triggerrel toltak az eves dijat amikor 2 napra lenullazva felejtodott, a masiknal meg az ingyenesseg szinten dijterheles miatt a teljes, sokszazezres MAK vasarlasrol megszunt, mert 2e hiany volt de az volt az utolso vasarlas - gyanitom ennel az atlagember tobbet hibazott vele).

(#11896) sifarr válasza temporello (#11893) üzenetére


sifarr
senior tag

Egyetértek.
A bevezetés vészintézkedésként még így-úgy elment, de már rég meg kellett volna szüntetni. A többi különadóval együtt.
Csak a balgák hitték el, hogy ezeket nem az emberek fogják végül megfizetni. Akik elhitték és most is elhiszik, azok is fizetik, bár lehet most sem tudják.
És sok másról is lehetne ennek kapcsán beszélni (pl. euro nem bevezetése), de az gazdaságpolitika és politika. Nem ebbe a topicba való.

(#11897) sifarr válasza axioma (#11895) üzenetére


sifarr
senior tag

Amennyiben az utaztatast nem szereti a MAK, akkor nem 1 hanem 15 napra kell a 400e ...
A kincstárnak nem célja, hogy egy természetes személy a számlájára beutaljon 4-5-600 ezret akár kártyával is, vegyen pár napra/hétre kötvényt, és ugyanabban a hónapban 4-5-600 ezret visszautaljon a számlájára. Ő a befolyt pénz pihentetésében, a hosszútávú kötvények vásárlásában érdekelt.
Ha sok olyan lesz, mint te, akkor előbb-utóbb lépni fog ellene. Mint a lombardhitelből vásárolt MÁP+ esetében tette.
De ettől tőlem még csinálhatja bárki. Csak ha bekövetkezne egy szigorítás, akkor ne lepődjön meg, ne legyen felháborodva. Mint egyes hitelkártyások. Kiprovokálták, aztán szidták a bankokat.

Nem ertem, miert tartod ezt kiskapunak. A Raiff azt mondta, neki beerkezo penz kell. En meg tudok beerkeztetni.
A rafi esetében ezt nem tartom kiskapumak. Nem is írtam. Azt írtam, hogy "előfordulhat hasonló" (eset), azaz szigorítás.
Egyébként egy bank nem azért csinál ingyenes prémiumszámlát, hogy az ügyfél havonta 4-5-600 ezret ingyen elutaljon, bankkártyával elvásároljon (ezen ugyan kicsit keres). Ő azt szeretné, ha hitel kell, akkor azt nála vedd fel. S főleg azért, hogy a befektetési szolgáltatásait vedd igénybe, minél nagyobb, havonta növekvő állománnyal. Ezeken sokszorosan behozza az ingyenes számlavezetés veszteségét.

Es ha nem jott volna a tr.ado (amit most benyelnek a kartyas vasarlasoknal), akkor nem szoltak volna bele abba se.
Bankkártyánál max. évi 500 a tr adó kártyánként. Ezt a bankok rég beépítették a kártyadíjba, és kifizetik akkor is, ha egész évben nem használtad a kártyád. Ez egyszerűbb nekik, mint figyelni a limitet.
Tehát a hitelkártyák változtatásainak nem volt köze a tr adóhoz.

(#11898) #07746304 válasza sifarr (#11888) üzenetére


#07746304
törölt tag

Igen, hát ez szuper ;)

(#11899) sifarr válasza #07746304 (#11898) üzenetére


sifarr
senior tag

Biztos voltam, hogy menni fog, tapasztalatból. :K
Bár engem nem izgatott ez az akció (se), de épp itt kért meg valaki, hogy legyek az ajánlója. Lettem, s megkapta a pénzt ő is, én is.

(#11900) axioma válasza sifarr (#11897) üzenetére


axioma
veterán

Nem tudom mit szeret es mit nem a MAK, de hogy 5+ eve csak 2 honapon belul lejaro DKJ-t veszunk mindketten mindig kartyakkal es egy szavuk nem volt az biztos.
Nyilvan a szigoritasnal atertekelem, hogy nekem mit er meg. (Jelenleg ugy 1.5M ingyenhitelunk van a hitelkartyakbol MAK-ozassal... nem mindegy, mert a cib-esert meg 7.77%-t fizetek).
Raiff meg lepodjon meg, de ha regi premium ugyfelkent nem adott rovid tavu kolcsont ertekelheto kondiciokkal (ha 7M-t kertem volna akkor lett volna csak az utcarol beesonel olcsobb, de a 3 ev minimumbol es a draga elotorlesztesbol nem engedtek, sot me'g indulaskor is le akartak venni 1%-ra -- a cofidis-nal is jobb hitelt kaptam volna), akkor nem nala bankolok. Az 1M+ hitelkartyamon a havi partizezer beszedesi megbizas maradt csak, ugy megnyirbaltak a kedvezmenyeket, ugyhogy inkabb viszem el onnan a szolgaltatasokat nem hozom, de hat pont ezzel lehet penzt sporolni, rugalmassag es tajokozottsag.
Az tuti hogy a tr.ado korul vezettek be a MAK vasarlas kizarasokat (FHB-nal meg fizettem si 3 ezreleket az 1% visszateritesert), es amugy a hitelkartyaknal volt csak ilyen, igy az hogy a beteti kartyak atlagos hasznalata mennyi, semmit nem mond el szerintem a hasznaloi korrol (nekem van beteti kartyam amit evente 1x vettem elo, na jo most a revolut-ra mar parszor hasznaltam, de ezzel is lefele huzom az atlagot - a visszateritosoknel egeszen biztos vagyok benne, hogy a kartyakoltseg visszatermelese a minimum, oda mind1 mit epitettek bele matekilag kijon hogy tobb mint 30%-a lesz annak a tr.ado, alvo kartyakkal egyutt is biztos joval magasabb a betetinel). Bocs, matematikus vagyok es ugrom a rossz "atlag"szamitasra.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.