Hirdetés
- Carmageddon 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SpeedCsiga: Beépíthető konnektorok – A modern konyhák és irodák láthatatlan hősei
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Jarod1
üzenetére
Jarod1 és VIPowER
Igen, de ez nem LED! Egyszer itt a prohardveren már írt is valaki róla, de nem találom, hiába keresem.
A hozzá való táp bemenete a 12V DC.
link
1000-2000 Hz közötti AC-t ad, de azt nem tudom, hogy milyen feszültségen, és azt se, hogy feszültség- vagy áramgenerátor kell neki.Q:
What is the assignment of the 12 V DC plug? Which pin is plus and which minus?
A :
it works on 12v AC not DC -
_ATi_1
senior tag
válasz
Jarod1
üzenetére
Szia,
Nem teljesen világos, hogy mire gondolsz. Mit jelent az, hogy "hálózati feszt rétegelni" ?
Engem konkréten az érdekelne, hogy létezik-e követelmény két külön rétegen lévő, más potenciálon lévő vezetősáv egymás közti távolságára?
Pédaként: Egy 4 rétegű PCB top rétegén vezett fázis vezetősávja alatt egy belső rétegen huzalozhatok-e szekunder oldali vezetősávot? -
-
Doki16
addikt
válasz
Jarod1
üzenetére
Bontott 18650 cellákkal jól el vagyok látva meg ledszalagokkal is. Az a zsanérkapcsoló meg bazi drága, főleg az elem bele.
(#69202) darvinya: Csak azért mert ilyet rendeltem Ali-ról még régen és 1 darab kellett az 5-ös csomagból így maradt négy. Meg régebben is azért rendeltem váltókapcsolót, mert ugyanannyiba kerül mint az egy pólusú. Ezt meg így multifunkciós és bármire, bármikor feltudom használni.

-
Ribi
nagyúr
válasz
Jarod1
üzenetére
De az sem járja, hogy időnként felrobban a kondi és cserélgeti.
Jobb védeni és évekig egyiknek sem lesz semmi baja.
Amúgy egy 35A-es egyenirányító dióda kocka 450Ft.
Egy normálisabb 4700uF, 16V kondi 400ft, amiből kell 2.
Tényleg márkás kondi meg jóval drágább.
De van alap kondi 160-ért is, szóval mondjuk kb azonos. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Jarod1
üzenetére
Itt nem az a lényeg. A hálózati feszültség nem szimetrikus terhelése miatt eltolódik a fázis szinusza a null vezető potenciáljához képest Y irányban. Nem lesz se több se kevesebb a fázisfesz, csak eltolódik. Ez a jól kihasznált transzformátorok esetében túlgerjesztést, egyenáramú felmágnesezést okoz. Néhány száz milivolt a primer ellenállásán meglehetősen nagy DC áramot hoz létre. Ezt próbálja meg ez a kapcsolás "helyreállítani".
-
Lompos48
nagyúr
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jarod1
üzenetére
Ugyanazt csinálja, értéke is azonos, csak az a másik tápfesz láb.
Az viszont érdekesebb, hogy az egyik szűrés nem ottléte az egész IC-t használhatatlanná teszi. Ebből az következik, hogy vagy az IC iszonyat érzékeny, vagy az alaplapban a tápfesz problémás. Ez utóbbira következtetek a hiányzó puffer elkók miatt. -
benneddeck
tag
ezt tom h lehet venni a elektroboltba csak az most éppen fél éve zárvavan ''határozatlan ideig zárva tartunk''
már régebben is nézegettem öket mert ki akartam cserélni a háztalpamban a zöld ledeket kékre de aztán igy maradtak, nem azzal van a gondom h nem tom mi mi hanem azzal h hogyan tudnám ezt rákötni a ventire ha a ventiagyba nemtom beforrasztani, pl molex vagy egyéb lehetőség......
de azé THx
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad P14s Gen2. Ryzen 5 Pro-5650u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS
- SAMSUNG Odyssey G4 LS27BG400EUXEN + INGYEN SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max - 256GB / Space Gray / 83% + Spigen tokok
- Logitech Trueforce G923 kormány és pedál szett váltóval, break moddal
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Purple- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4042, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

már régebben is nézegettem öket mert ki akartam cserélni a háztalpamban a zöld ledeket kékre de aztán igy maradtak, nem azzal van a gondom h nem tom mi mi hanem azzal h hogyan tudnám ezt rákötni a ventire ha a ventiagyba nemtom beforrasztani, pl molex vagy egyéb lehetőség......
ekkold