- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
Az iskolában tanulok elektrotechnikát és szeretnék otthon bütyködni hobbi szinten.KbLC kapcsolásig van a tudásom és tudnátok mondani oldalakat,vagy bármi dolgot kiindulásnak.
-
_Petya_
őstag
Üdv!
A fentebb linkelt kettős léptetőmoztorvezérlést kicsit továbbfejlesztettem, beraktam egy 74LS245-öt, az LPT port védelme céljából, és egy kicsit átterveztem a nyákot is. Megkérhetlek, hogy vess rá egy pillantást, hogy ez így jó-e, vagy baromságot csináltam?
[link] itt a kép.
Köszönöm!
Petya -
_Petya_
őstag
Felmerült az a kérdés, hogy az USB->LPT átalakítóval kapott párhuzamos port egyenértékű a ''normál'' párhuzamos porttal? Léptetőmotor vezérlőt kellene irányítani, de notebookról, amin nincs LPT port. Ilyen esetben mit lehet csinálni?
Petya -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #3387 üzenetére
Annyiban pontosítanék, hogy a feltüntetett adatok egy készüléken, hogy mekkora a frekvencia átvitel, az a linearitásra vonatkozik, tehát ha jól tudom, a 3dB-es tűréshatáron belül mekkora az átviteli frekvencia. Ettől még jóval alacsonyabb, ill. magasabb frekit is képes átvinni, csak jóval kisebb erősítéssel. Jó példa erre a nagyfrekvenciás gerjedés, ami nem ritkán 100kHz is lehet, és csak szkóppal mutatható ki, illetve közvetve, hogy melegszik a végfok, pedig nincs bemeneti jel, illetve torzíthat is.
-
-
_Petya_
őstag
-
Csaba_20_
őstag
válasz
CPT.Pirk #3370 üzenetére
Szokták még digitális végfoknak is nevezni(bár ez hibás elnevezés), vagy helyesen D osztályú erősítőknek hívják az ilyet. Csak példaként egy aranyoska: [link]
Ha melléraksz egy SMPS tápot(de az állítás akár sima trafósra is igaz) lényegesen könnyebb lesz, mint egy 150W/4ohm komplementer végfok. -
törölt tag
válasz
knifemaster #3373 üzenetére
No. Akkor pont úgy kell bekötni, ahogy leírtam. Ahova bemegy a két drót, oda kell kötni a hálózat fekete, ill. kék vezetékét(egyes kábeleken a fekete helyett barna van).
A zöld-sárgát pedig valahova a venti testre kell kötni. Elvileg van rajta valamilyen csavar, ahova oda lehet fogatni a vezetéket.
Például levágod a drótot, ráraksz a végére 2 db sorkapcsot, és abba kötöd a vezetékeket.
Vagy összesodrod, és leszigszalagozod jó alaposan.
Nekem is van hasonló a bioprocesszoromat hűtöm vele. ( a kis fejemet)
-
lazydog
addikt
válasz
knifemaster #3367 üzenetére
Az elképzelhető, hogy kell még egy kondenzátor is, a segédfázis előállításához.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csaba_20_ #3366 üzenetére
Sony alapbol kilőve, volt itthon pár Sony cucc, videó, 5.1-es DVD-video combo, de egyiksem váltotta be a ''nagy'' márka ígéretét...
Na igen, a trafó sújja szokott lenni a mérvadó, de őszintén megmondom, még nem találkoztam kapcsoló üzemü tranyós erősítőkkel, de érdekes ötlet, még talán 2 db. jobb számgép táppal is meglehetne csinálni...
Viszont van egy Mitshubishi 6 fejes, hi-fi sztereo videóm (E51), az lenyomja kép és hangminőségben mindkét említett videót, pedig lassan már 20 éves lesz... -
törölt tag
válasz
[link]
Valahogy így. -
törölt tag
válasz
220-al.
fénykép csatlakozóról esetleg?
amúgy pedig a két csatlakozóra a 220 kék, és fekete drótját, a
zöld-sárgát pedig a házra kell kötni.
[Szerkesztve] -
knifemaster
aktív tag
Helló srácok,
mivel annyit értek az elektronikához,hogy ami ráz engedd el,lenne egy kérdésem.
Van 1 ipari ventim,amin ez áll:230v AC 50/60hz 1 fázis 15/14W
Mivel lehet ezt meghajtani? -
Csaba_20_
őstag
válasz
CPT.Pirk #3365 üzenetére
Sony-t már csak azért se ajánlom, mert ha helyesek az információim, akkor a Sony már nem árul utángyártott alkatrészeket a termékeihez, így az utólagos javítás erősen megkérdőjelezhető.
Akkor válaszd az erősítőt a trafó súlyával megbecsülve! A gáz ekkor a kapcsoló üzemű erősítőkkel van. Tényleg nincs más, ha csak ránézésre lehet választani. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csaba_20_ #3364 üzenetére
Sehonnan, és ez benne a jó...
Volt hogy megvettem darabokban lévő pio tranyós erősítőt, igazábol csak össze kelett raknom, megvettem a darabjait 1500Ft-ért, mert a német tulaj nemtudott mitcsinálni vele, ezután össze lett rakva, és eladtam 12000FT-ért... (ha nem lett volna pl. kikopva a hangerőpoti, még mindig itt szolna melettem, de kereskedő még ígyis átvette...)
Aztán vettem egy 6 CD-s (kazettában) Technics CD lejátszót, pusztán 2 hétig szereltem, de megérte, mert azóta működik tökéletessen, talán volt 2e forint...
Persze jártam már porul, vettem fej nélküli CD lejátszót, dehát ezért vásár a vásár, bennevan...
Az hogy mennyit ér amit veszek, azt úgy szoktam figyelni, hogy nemveszekmeg ilyen mindenféle felkapott Sony-t, meg az azalatt lévő sok vackokat. A cuccok jórészét saját használatra szoktam venni, ilyenkor még a külcsíny is számításba jön, persze csak másodlagos szempont... -
Csaba_20_
őstag
válasz
CPT.Pirk #3359 üzenetére
A #3336-tal mi volt a problémád? Általános képlet végképp nincs. Ezeket leginkább mérésekkel szokták meghatározni.
A legjobb közelítés szerintem az, ha megnézed a végfok tápfeszültségét és abból számolsz 4, illetve 8 ohmra teljesítményt(P=U^2/R képlet alapján). Annál több teljesítmény biztos nem tud kijönni belőle(torzítatlanul). Lehetőleg leterhelt állapotban mérd a tápfeszültséget, akkor kisebb hibát vétesz ezzel a számolással. Ha terheletlenül méred(hangfal nélkül), nagyobb hibával számolsz, de közelítésnek szerintem az is jobb, mint a hálózati teljesítményből számolgatni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen Yamaha házimozierősítőm nekemis volt (RX-V350) de eladtam, mert zenére nemtetszett a hangja...
Az erősítős probléma meg onnan jött, nemis igazán hogy a most nálamlévő erőítőket akarnám bemérni, hanem szoktam járni a Pécsi vásárt, és már szereztem onnan pár erősítőt, és ezeknek a teljesítményviszonyát a lentebb írt módon számolgattam eddig...
Aztán jártam műszaki bizömányiban, ahol a jókis Denon erősítőre a faszi megmondta, hogy azért 42W-os, mert a hangerőszabályzó 0-42 ig van számozva... (200W felvétele volt a hátlap szerint)
Szóval valami általános képlet kellene nekem, ami a jobb erősítőkre igaz, pl. Technics, Pioneer, stb... -
And
veterán
válasz
CPT.Pirk #3354 üzenetére
'' Mert ha jól tudom, a 250W -ot megkell szorozni kb. 0,7-el, ez a végfok hatásfoka [..]''
Nem biztos, hogy jól tudod. Annyiban igaz, hogy a hatásfok a leadott és a felvett teljesítmény hányadosa, de ez a 0.7 nem valami kőbevésett érték. Lehet, hogy nagyságrendileg helyes, de lehet jobb v. rosszabb is. A ténylegesen egy csatorna által leadott teljesítményt ki lehet mérni pl. a hangszóróimpedanciának megfelelő értékű műterheléssel (mondjuk ellenálláshuzalból tekert 8Ω-os példánnyal), szinuszgenerátorral, oszcilloszkóppal. Utóbbi kettő hangkártyával is helyettesíthető, bár ''szkópnak'' csak leosztott jelfeszültséggel használnám egy hangkártya line-in bemenetét. Ráadásul egy csatorna teljesítményét sem biztos, hogy simán fel lehet szorozni néggyel az összes leadható teljesítmény számításához, mert ezt a tápnak is bírnia kellene árammal, jelentős feszültségesés nélkül.
(Van nekem egy névleg 5*100W -os Yamaha házimozi erősítőm, ehhez képest a hátlapon ez áll: 230Volts / 210Watts / 50Hz..)
-
ReJim
őstag
válasz
CPT.Pirk #3330 üzenetére
lehet meg kellene nézned milyen tranyók vannak benne, és egyik csatornát visszaszámolni ezen képletek, leírás segítségével: [link]
bár valószínű, hogy hülyeséget mondtam, és stimmel a 40watt.
(egyébként miért olyan fontos, hogy hány wattos?)
lazydog:
hát a hangerőtől nem függ. inkább amolyan 50hz-es brummnak tűnik.vagy valmi más hálózati zavarnak...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
kicseréltem, igaz szívtam a tranyó-likjába való műanyag szigetelővel, de most működik.
már csak annyi a gondom, hogy brummog...
[link]
ezen a rajzon van két 27n kondi, az egyik eléget így újat raktam a helyükre, de azok 22n.
valahogyan lehetne még rajta szűrni? vagy itt inkább a trafó, 230-as vezeték van közel a jel vezetékéhez, vagy ilyesmi? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
number #3330 - jól írtam, vagy nem? valaki lécci mondja meg.
-
lazydog
addikt
Az egyetlen ellenállás is jobb a semminél, de nem igazán korrekt megoldás. Akkor már inkább egy megfelelő áramra méretezett biztosíték.
Jobb lenne magasabb feszültséget használni, így nem 16 db ellenállás kellene, hanem jóval kevesebb.
Tudsz valamivel áramot mérni? Hány mA folyik most? 16x20mA=320mA volna az optimális. -
lazydog
addikt
Ha majd otthonról használod a linkelt programot, látni fogod, hogy a fehér LED-ek 3,3V-osak. Az akkuk, frissen töltve 3x1,24=3,72 V, vagy még több.
Amiért mégsem mennek a LED-ek tönkre, az a kis teljesítményű akkukba láthatatlanul ''beépített ellenállás''. Ez a belső ellenállás úgy hat, mint egy az akkuval sorbakapcsolt ellenállás. Szerencsés esetben, mint valószínűleg most is, olyan áramköri viszonyok alakulnak ki, melyek közel állnak a megfelelőhöz.
Ha most lecserélnéd a három AAA akkut, három nagyobb méretűre, akkor szép tűzijátékot látnál, igaz csak rövid ideig.
Ennek megelőzésére kellenek a soros áramkorlátozó ellenállások.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
lazydog #3334 üzenetére
Semmmi infra!
Fehér ''szinü'' ledek kerültek fel, és gond nélkül megküldi az a 3 elem (aksi), elég sokáig világíthat is, szerintem.
Legalábbis, már nyúzom egy ideje, és világít mind a 16 ledecske.
Ha 9V-s elemmel küldöm meg, tuti kell ellenálás, de arra nincsen elegendő hely, hogy minden ledhez berakjak egyet, mert nem fér el. Ígyis, a led lábait tőben kellett hajlítani.
-
kovacstibor79
aktív tag
-
lazydog
addikt
válasz
_Petya_ #3342 üzenetére
A GND-re menők a lehúzó ellenállások, tehát gyakorlatilag 3 féle értékről van szó. Nem a pontos érték, csak a nagyságrend a fontos. Másrészt, ha nagyobb tápfeszültséget, például 15V-ot, illetve CMOS-IC-t használsz, akkor a magasabb ellenállás értékek felé kell közelíteni.
-
lazydog
addikt
válasz
_Petya_ #3338 üzenetére
Az elektrolit kondenzátorok 10-100uF közötti értékű, csepp-tantálok legyenek, lehetőleg rövid kivezetésekkel, az IC-tokok közelében. A FET-ek gate-jével soros ellenállások pedig néhányszáz ohm nagyságrendben célszerűek. A felhúzó ellenállások azok, amelyek egyik vége a VCC-re megy.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Kaptam egy áramkörtervet:
http://kepfeltoltes.hu/view/060528/stepper194-139sch_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060528/stepper139-194pcb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060528/stepper194-139be_lt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Sajnos csak ennyi leírást kaptam hozzá:
Nos a hétvégén szórakoztam egy kicsit egy egyszerü, unipoláris olcsó half-full step/dir vezérlővel. Mivel a neten fellelhető változat kicsit nem tetszett, újraterveztem. Érdekessége a kapcsolásnak, hogy TTL és CMOS ic-kkel is meg lehet építeni (láb és funkciókompatibilis 74LS194 vagy 40194 és 74LS139 vagy 4556). Én LSTTL-el és BDX33-al építettem, de CMOS-al ) FET is meghajtható (Ut>12V).
A ellenállások: felhúzó:50-100k, a meghajtó:0,5-1k, a 4db 1N4148 dióda katódját földre húzó: 2-5k. JP1 és 2 rövidrezárva fullstepp.
Az lenne a kérésem hozzátok, hogy segítsetek beazonosítani az alkatrészek értékét, mert a leírás nekem nem sokat mond...
Köszönom előre is!
Petya -
hezso
aktív tag
válasz
kovacstibor79 #3331 üzenetére
Talán rossz PIC, ha van másik íród próbáld ki. Bár nem túl valószínű.
Vagy a programozáshoz a 13V feszültség nincs jelen, vagy nem 13V, vagy nem kapcsol rá.
Ezt meg mérd ki. Ha mégis minden hardware klappol, akkor próbálj meg más progit, például ICProg, sztem az ismeri ezt az irot(talán) :) -
Allien
veterán
Sziasztok!
Szakmai segítséget kérnék (mivel nem értek hozzá). LED-eket kötöttem párhuzamossan, de úgy láttam, hogy ellenálásokat kellene közbe iktatnom. Erről tudna valaki infót? Lehetőleg ne linket, mert sajna, megnézni azt szinte kizárt (munkahelyi net hátránya). Illetve, a tápellátása. Jelenleg 3db AAA-s aksival hajtom meg, de másutt 9V-s elemet láttam.A cél, kb ilyen elkészitése:
[link] -
kovacstibor79
aktív tag
HI!
Ismeri valaki a PROPIC2 nevű PIC égetőt és a hozzá tartozó ProPIC XP égető progit? A minap megcsináltam és egy olyan jelenséggel találkoztam hogya PIC-et ki tudom olvasni, törölni, illetve az írási folyamat lefut és az íráshoz tartozó összehasonlítás nem jelez hibát, de mikor kiolvason ismételten a PIC-et akkor csupa nulla van beleírva, és ilyenkor ugye az összehasonlítás is már hibát jelez.
Van esetleg valakinek ötlete hogy mi lehet a hiba oka?
Üdv -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki lécci javítson ki. Mindig problémás meghatározni, hogy most akkor egy erősítő hány vattos. Ha adva van egy mondjuk 250W (felvételü) -os tranzisztoros (4 hangszórós) erősítő, akkor annak hogy vannak a teljesítményviszonyai? Mert ha jól tudom, a 250W -ot megkell szorozni kb. 0,7-el, ez a végfok hatásfoka, és a maradékot kell elosztani négyfelé, és akkor kijön a csatornánkénti teljesítmény. Vagyis jelen esetben kb. 40W csatornánként. Ha valamit nem jól tudok, lécci javítsatok ki...
Van egy kb. 1970 böl származó BD 245C tranyóm, valakinek nemkell? Drágáér eladó
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Vegyél egy pár új BD249C tramzisztort és cseréld ki a rövidzárast. Bekapcsolásnál a hálózati biztosíték helyett köss be egy 100W-os izzót, ha folyamatosan világít, akkor még mindig rövidzár szeretne kialakulni. Ezzel a módszerrel elkerülheted a folyamatos biztosítékcseréket és az esetleges újabb tranzisztor meghibásodásokat. Ha csak felvillan és aztán halványan világít, akkor minden rendben.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
szétimádkoztam, kiforrasztottam, megmértem, mégpedig:
BD239C - 90es bétát mértem (bement pici likakba)
BD249C-t viszotn nem tudtam megmérni, mert ez a drótos, csiptetős dolog ott nem kontaktol a pici likakban :S
viszont kimértem rövidzár méréssel a két tranyót:
239 lábai közt egyik irényban szakadás van, másik irányban van valami vezetés...
249nél meg mindenholrövidzár. teljesen..
szóval akkor 249 ugrott? -
ReJim
őstag
abbú csak kettő van kéznél.
(de minyán csinálok még egyet...)
nos, a lágyindító az valahogy így néz ki:
[link]
a 27n kondik zavarszűrésre vannak? mert egyik megvan pörkölve, és az erősítő eléggé búg miatta.. talán máshol lehet a hiba?
negatív delej megy a kimenetre, szóval akkor a pozitív oldalának esek neki... jólteszem? -
ReJim
őstag
válasz
Csaba_20_ #3322 üzenetére
ahha, szóval akkor valószínű, hogy a pozitív lesz, mert a pozitív oldalon repült el a bizti.
tehát akkor azon az oldalon forrasszam ki a tranyókat, és mérjem le? vagy azt a kettőt (bd239c, bd249) egyből cseréljem le?
lágyindítót nem hiszem, hogy újratervezem, elég legyen annyi, hogy szóljon
(ha füstöl akkor csak a fóli-kondi pörkölődik tovább. mert ottvan 2cm-re az 5wattos huzal ellenállat mellett... majd holnap megnézem jobban, lerajzolom, hogym ilyen ez a xar.)
syn7h37ic:
komolyan gondoltad, hogy egy TO-247-es tokozású tranyót behajtogatok a béta-mérő foglalatba?vagy forrasztgassak rá pici kis lábakat?
-
Csaba_20_
őstag
Nem szabad. A 48V a kimenetén azt jelenti, hogy kiült a kimenet valamelyik tápra. Vagyis a végfok tranzisztorpár egyike rövidzárba ment át. Abból lehet következtetni, hogy melyik, hogy pozitív, vagy negatív DC van a kimeneten. Valószínűleg nagyobb baja nincsen. De a lágyindítót újra tervezném, ha ilyen esetben elfüstöl.
-
törölt tag
-
ReJim
őstag
nah... valaki most már segíthetne: ha belerakom a biztit, akkor a lágyindító elfüstöl. ha kiveszem a bal oldalból a másik biztit is, akkor protect lekapcsol, és az egyik oldal működik.
szóval valahol a bal oldalon zárlat van.
van egy bd240, egy bd239, és két darab bd249. hogy tudom megmérni, hogy melyik szállt el? -
törölt tag
válasz
T. Almeida #3314 üzenetére
A legtutibb megoldás, hogy egy led egy ellenállás.
És ezeket a led-ellenállás egységet tudod párhuzamosan kötni.
Így biztosan egyforma fényerő lesz mindegyik leden.
Nekem gyári USB-s lámpám van
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
válasz
T. Almeida #3303 üzenetére
Sziasztok,
Egy up...nem hiszem, hogy túl nehéz kérdés lenne...
Úgy kell kekötni, hogy párhuzamos ágakban legyen 1-1 ellenállás + LED? -
ReJim
őstag
összeraktam, az ellenálást visszaforrasztottam...
a torroid működik, a lágyindító nem melegszik...
viszont protect, be van kapcsolva.
a hangfalvédő elektrónika nem kapcsol a mágnesrelén. a relé jó, a panel kap tápot...
akkor mégiscsak a hiba oka az, hogy rákötöttek két 4ohmos hangfalat, egyik oldalra, és így szépen levágta az áramkör...
(vagy a hangfalvédő nem kapcsol, míg nincs rákötve a hangfal?)
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
torrois primer ágán rövidzár van...
Izé.
Egy tekercs ugyebár _mindig_ egyenáramú rövidzár. Ha ki akarod mérni, akkor le kell választani az összes szekundert, majd a primerre néhány voltos váltóáramot kell kötni, és áramot mérni. Hasznos segédeszköz egy üvegbiztivel kiegészítet csengőreduktor. -
ReJim
őstag
válasz
CPT.Pirk #3308 üzenetére
van itthon egy-kettő multiméter. (metex, meg valami kicsi voltkraft.) anélkül nem álnék neki ilyesminek.
de én azért nem forrasztok ki minden alkatrész a cuccból, max a lágyindítóból... meg levizsgálom a gréz hidat, trafót..
ha így sem derül ki több dolog, akkor megy vissza, ahonnan jött... -
-
ReJim
őstag
hozámkerült egy keverő-erősítő, mert meg kellene javítani:
[link]
a jobb felső részében van egy panel, ami kicsit megpörkölődött, merthogy elvileg túl nagy hangfalat kötöttek rá...
de ez ha jóltudom egy lágyindító a torroidhoz, és az 5wattos elennállat hevült fel, és az égette el körülötte a panelt, és olvasztotta meg az egyik fólia kondit.
[link]
a kérdés az, hogy ez mitől következhetett be? érdemes kicserélni a kondit, és a panelt ''megfoltozni''? vagy itt komolyabb gondok vannak?
[link] -
válasz
#96302336 #3299 üzenetére
hmm, a sorosant ugy gondoltam h elöbb a kapcsoló, majd a LED és utána a mikrofon. Akkor igy sem lehet? h mekkora feszt kap, azt majd megmérem, és hoozzá teszek majd egy megfelelő ellenálást. Akkor ha jól értettem akkor párhuzamosan kell kötni a kettőt, és a kettő elé kell betenni a kapcsolót. A LED miatt nemlesz zűrzavar amit lead a mikrofon? mert hát ugyebár a mikrofon nemszabájos jelet ad le, olyan ipulzusszerüséget, de mégse azt, ellentétben a LED-del, ami folytonos feszültséget fog leadni. Tehát a LED nemfog belezavarni a mikrofon minőségébe?
-
törölt tag
válasz
T. Almeida #3300 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jogász topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest