- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
Mit értesz ezen? Nem azért vannak ezek a funkciók amit a neve is sugall hogy javítsanak a képen? Ha be vannak kapcsolva akkor rossz lesz a kép pl sportműsornál ahol vannak gyors mozgások? Illetve a szétesik a kép az pontosan mit takar, darabos lesz, nem folyamatos a mozgás, stb vagy mi?
Köszönöm a választ! -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy [ilyen] készüléket de a lenti írásoktól egy picit elbizonytalanodtam. A felhasználás tök átlagos 90%-ban dig tv adás (optikai hálózat), azon belül is sport (jégkorong), ahol azért elég gyakori a gyors mozgás. Viszont azt olvasom hogy gyors mozgásoknál "szétesik" a kép? Ez igaz, mert akkor egy jó kis hoki mérkőzés nemigazán élvezhető rajta és akkor mást kell keresnem. Lent a kolléga azt írja hogy egy kézi labda mérkőzésnél is látható a labda mintha egy "csíkot" húzna? Vagy valamit félre értek?
Köszi! -
alfonzz
csendes tag
Sziasztok!
58A6BG-ről valami vélemény esetleg?
Sötét hálószobába kéne, kb 2,5-3 méterről nézném szemből.
Leginkább netflix és sport adások. -
Apucy01
őstag
arról amikor mondjuk úgy látszik mintha egyszerre 3 labdát dobna el a kézis csaj vagy vagy mondjuk piroska után még szalad a farkashoz 3 ugyan olyan piroska sznite egyszerre.
a készülék azt irja a legfrissebb szoftver van rajta...
nem örülök neki mert anyám engem nyúz a csatornák miatt...
igazából nem zavar csak fura volt...
ráfogok nézni a digi oldalára és megnézem kézi kereséssel.
köszi mindenkinek.
-
Hieronymus
veterán
válasz
Apucy01 #3589 üzenetére
"1. az első bekapcsolás óta nem jelenik meg a Hisense logó ez normális? "
Alapbeállítás a gyorsindítás. KB úgy mint a számítógépeknél mostanában. Ha zavar, akkor kikapcsolható a készülék beállítások vagy hasonló nevű menüben."4. például az M1 et nem találja meg hd ben de a dunát sem ez vajon miért van? "
Elő szokott fordulni a kábelen, hogy egyes frekvenciák valamiért gyengébb minőségben jönnek.
A DIGI oldalán vagy leírásában meg kell nézni, hogy mely frekvencia beállításokkal kell jönnie a hiányzó csatornáknak.És kézi kereséssel ellenőrizni a frekvenciát. Miután egyszer megtalálja a tévé a frekvencia tartalmát, utána már nézhetőek lesznek a hiányzó csatornák."3. érdekes számomra hogy nincs szoftver frissítés vagyis OTA nem talál semmit 2 éves modelt már nem támogat a gyártó?"
Korábban többször volt linkelve a Hisense francia oldala. Onnan tölthető le kézzel az utolsó frissítést. -
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Megérkezett végre anyunak az edigitáltól a A5600F 40" tv
Eddig hü haaa de azért van pár dolog amit nem értek, semmi tapasztalatom a márkával eddig nem volt!1. az első bekapcsolás óta nem jelenik meg a Hisense logó ez normális?
2. van egy kis szappanopera efektus főleg sport müsoroknál venni észre ezt megtudom szüntetni valahogy? ( az én 10 éves samum menüében van motion plus beállítási lehetőség) itt viszont nem találtam ilyesmit.
3. érdekes számomra hogy nincs szoftver frissítés vagyis OTA nem talál semmit 2 éves modelt már nem támogat a gyártó?
4. fura de digisek vagyunk és például az M1 et nem találja meg hd ben de a dunát sem ez vajon miért van? nincs digis box sem semmi csak a kábel.Más minden rendben van talán tulságosan is.
-
Hieronymus
veterán
válasz
Gabesz87 #3587 üzenetére
Nekem hasonló felállásban.
TV <-> AVR eARC kapcsolat
TV <-> Chromecast with Google TVEz idáig tiszta. nem igényelt külön beállítást. A Chromecast kapcsol mindent és átmennek a vezérlőjelek.
A tévéhez kapcsolódik egy noti időnként. Kézzel kell áttenni az aktuális HDMI bemenetet a pécéhez.
Van egy régi H-K DVD lejátszóm. Az közvetlenül kapcsolódik az AVR-X1600H erősítőhöz. Be kapcsolja, ami jó. Sajnos a tévét is bekapcsolja. Csak CD hallgatás nosztalgiázásra használnám. -
Gabesz87
veterán
Volt téma a CEC nemrég. Na ennek kapcsán kérnék segítséget, mert nekem teljesen zűrzavaros, érthetetlen, hogy mit hogyan mire kellene állítani, hogy úgy működjön, ahogy én akarom. (már ha lehetséges) Lehet, hogy a házimozis topikban kéne érdeklődnöm, de úgy rühellem azt a topikot, hogy ha lehet, inkább elkerülöm messzire. Szóval adott a köv. lánc: 65U8QF - Denon AVR-X1100W - nVidia Shield TV. Ezek a beállítások vannak az eszközökön:
TV -> ebben benne van a hangbeállítás is, ami kérdéses számomra kicsit (ha a TV hangját akarom kiküldeni HDMI-n, pl. Netflixről
Erősítő
Shield
Én úgy szeretném, hogy ha a TV-t kapcsolom be (saját távjával), akkor csak a TV kapcsoljon be. Kikapcsolásnál felőlem kikapcsolhat mindent. Csak TV nézésnél elég a TV hangszóró, ilyenkor nem szoktuk használni az erősítőt.
Ha az erősítőt akarom használni filmezésre, akkor jó lehet úgy, hogy a Shield távja kapcsolja az erősítőt is.
Tudnátok segíteni, mit kéne ehhez beállítsak? -
KaksziLajos
senior tag
Köszi mindenkinek.
rainman72 végül ilyen TV-t vettem. Igazából alap, tudom, de a kép egész jó rajta. Legalábbis nekem megfelel, jobb,mint vártam. Egyedül a mozgás megjelenítés tűnik gyengének, az talán még a full HD tv-men is jobb volt...
-
rainman72
nagyúr
válasz
82Splinter #3571 üzenetére
Itthon nem találsz csak vidaa op.rendszerű Hisense tvt hivatalos forrásból!
-
Márton
nagyúr
válasz
Hieronymus #3582 üzenetére
Mármint 60-as adásnál.
PAL jel esetén természetesen (remélem) 50Hz a panel képfrissítése, különben nem lenne kadenciahelyes, mikrougrások lennének folyamatosan.. -
Hieronymus
veterán
válasz
KaksziLajos #3580 üzenetére
Jó,
Az adás vagy 25i vagy 50p Európában. A panel képfrissítése 60Hz. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
KaksziLajos #3580 üzenetére
Szia! Hiába tud 60hz vagy 120hz -et a tv ha 50hz jelet kap akkor 50hz fog menni rajta. Ugyan ez van a felbontással is.
-
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy belépő szintű Hisense 55A6G TV-t. Ez elvileg 60Hz-es tv.
Ennek ellenére minden TV csatornán csak 50Hz-et ír ki. T-Home HD képes beltéri egységem van.
Én nem értek valamit, vagy ez így jó?Köszönöm a segítséget!
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #3574 üzenetére
Így van, de nem minden tartalomnál. A Witchernél sokszor előjön például, de pár új filmet néztem eddig, ott nem.
-
Recon666
Közösségépítő
-
82Splinter
csendes tag
Sziasztok! Lehet tudni azt, hogy melyik szériában nem vidaa az opp rendszer? Csak mert szeretném a mostanimat lecserélni egy olyanra, ahol elérhető applikáció a Netflix, Prime, HBO, és júniustól a Disney+ is.
-
mauimagic
senior tag
65A7500F netflixnél jeleneten belül, ha világosabb lesz a kép, pl bejön egy fehér ruhás szereplő a képbe, akkor az egész kép fényereje változik, ez néha zavaró.
Ráadásul nem is minden sorozatnál fordul elő.
Gondolom valami HDR lehet, de nem tudom, hogy ez ilyen, a tv hibája, vagy a műsoré.
A tv-n kb minden képjavítást kikapcsoltam.Youtubeon nézve HDR Dolby Vision tesztet nincs probléma.
Valakinek van ötlete, tapasztalata?
-
szeva000
addikt
válasz
Gabesz87 #3568 üzenetére
Nálam látja a gigabites hálózati NAS-t (UPnP vagy samba), de gyakrorlatilag teljesen használhatatlan 50-60GB-os HDR vagy Dolby Visionnál , kár is kínlódnod vele kábelen is. ( Talán a FHD filmek nagyja elmegy még,de van ott is ami szaggat. )
Próbáltam plex-et is, tök ughyan az a hiba...
Természetesen USB-ről mennének, de ne dugdossuk már a hdd-t, röhej.
Külön gigabites hálókarival egy lejátszó és minden megoldódik. -
Gabesz87
veterán
válasz
szeva000 #3561 üzenetére
Tényleg, hálózatról a TV-ről hogyan lehet tartalmat lejátszani? Mert a Média gomb megnyomásával nem láttam semmilyen hálózatra vonatkozó lehetőséget. Egyedül a Plexet találtam a TV-n, amivel sikerült. Illetve csak félig meddig. Dolby Vision-el próbálkozom még mindig, mivel a Denon erősítőm régebbi típus, így az nVidia Shield-emmel nem tudok azon keresztül DV-t lejátszani. Közvetlenül TV-re kötve elvileg jó, legalább is a Shield menüjében megjelenik a DV opció, csak valamiért a forrás (Halálos Iramban 9) mégsem DV-el indult el. Próbálkoztam úgy is, hogy egy HDMI splitterrel megosztottam a jelet, egyik HDMI a TV-be, másik az erősítőbe, de ez sem jött be, valamiért csak full HD volt a kép.
SZóval TV-n Plexről elindítottam a filmet, de csak folyamatos homokórázás volt, néha néha a hang elindult, de kép nem. Igaz, hogy csak wifin van a TV, kipróbálom majd kábellel is. Csak furcsállottam, hogy alapból a médialejátszóban (már ha a Media gomb erre volna hivatott) nincs hálózati elérés. Egyébként a TV 65U8QF. -
Skilly
aktív tag
December ota elvezem az 55u7qf modellt. Nekem vodabox-al a hd adasok szepek es eles a kep (ne tv2 hd meg ilyen sz*r csatornara gondolj, ertelmes filmes, termeszet, de a sport csatorna is jo). Nem ertem a negativ kritikat erre.
Viszont az igaz, hogy otthoni streaming szolgaltatashoz be kellett szerelnem melle a mi box 4-et, es igy a 4k hdr gyonyoruen mukodik. A beepitett plex vagy barmi massal 10bol 8 film akadozott. Valoszinuleg szoftveresen ennyit tud vagy a wifi adapter nem az igazi, de kulso mediabox-al hibatlan.
Tehat a tv-nek a kepe es a hangzasa az arahoz kepest szuper.
A betekintesi szog korrekt, bar szembol filmezel szerintem.
A gyors mozgasnal valoban eszreveheto a nem sima kepvaltas/mozgas, de ez is megszokhato.En akciosan vettem 170e huf-ert. Ennyiert nem kaptam volna jobbat egyik markabol sem, sot a tv topikban is ezt ajanlottak.
-
o_tom
aktív tag
-
szeva000
addikt
nem lesz remegés egy normális külső lejátszóval. Én most taknyoltam össze egy CoreElecet egy s912-es procira próbára. Megy mint a jóég kadencia helyesen.
Sajnos a gyári lejátszó halott ügy, Egyedül tényleg a netflix és youtube tökéletes, ellenben minden más esetben külső lejátszó kell. o_tom leírta miérteket jólDe a kép minősége kárpótol, ebben bizta vagyok!
-
o_tom
aktív tag
Helló
55U8QF-ről van tapasztalatom:
A TV műsorokat felskalazza, (igaz nekem Vodafone TV boxról megy) de messze elmarad a TV képességeitől. Nézhető, de nem élvezhető.A gyors mozgásoknál valóban hajlamos szétesni, nem vészes, de észrevehető.
Betekintési szög korrekt. Szerintem oldalról úgysem nézi senki a TVt.
Mindenképp nézd meg élőben, vigyél magaddal teszt anyagokat is. Én, amikor az Auchanba néztem, célirányosan U7QF-et keresetem tesztelni és meg is riadtam, többet vártam tőle, amig csak a gyári demo anyag ment rajta. Miután a pendrive-ommal teszteltem megnyugodtam, jó kis készülék.
Viszont Plex az gyakorlatilag használhatatlan rajta. 10cm-re van a routertől és már egy FHD 8GB film is akadozik rajta, egy 30-60Gb-s HDR vagy Dolby Visionnak esélye sincs elindulni. Ugyenzt kipróbáltam UTP kábellel is, ugyanez a helyzet. Az előző LG TV-m perfeketül játszott mindent - viszont a képe a Hisense-hes képest szörnyű.
A saját belső lejátszója is válogat picit, kb 10-ből 2 film nem indul. Viszont amelyik elindul, annak gyönyörű a képe.
Amazon és YouTube 4K tartalmak fantasztikusak rajta. A Netflix hiába 4K előfizetés, nem az igazi szerintem.
Mindent összevetve érdemes mellé egy Xiaomi Mi Boxot S-t, mivel az formátumban mindenevő.
-
lenrok
tag
Sziasztok
Lenne egy pár kérdésem a 55U7QF-ről, hogy akinek ilyen van mi a tapasztalata minden napi használat során. Tv műsorokat fel tudja "jól" skálázni? Gyors mozgásokkal tényleg gond van? 24p s filmek eseten olvastam, hogy van remegés az a TV lejátszójából adódik? Vagy ha külső médialejátszót használok és a tv csak egy kijelző ez a hiba akkor is van? Betekintési szögek mennyire vészesek?
kiváncsi vagyok atapasztalatokra élőben még nem láttam ilyen modelt de árához képest sokat ad.
nos?
-
Apucy01
őstag
válasz
Ferenczi Áko #3554 üzenetére
Csatornák szerkesztésére annó samunál valami ilyesmit használtam [link]
azt hiszem ugy müködött hogy megkereste a tv az összes csatornát majd lementettem egy penre a fájlt amit a progi fölismert és átszerkesztettem ahogy nekem jó majd ismét mentettem a szerkesztettet penre és vissza másoltam tv re és készen volt minden ott volt ahol én akartam. reméllem itt is müködik.
De találtam ilyet is. [link]
-
Jana33
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #3554 üzenetére
Köszönöm, szerintem nálam is ez lesz akkor.
-
Jana33
csendes tag
Sziasztok,van egy 50A6BG típusú televíziónk.A kérdésem a következő lenne,csatornák sorrendjét szeretném megváltoztatni illetve ami kétszer van meg azt meg törölni,hogyan lehet ezeket megcsinálni? Mert én sajnos nem jöttem rá.
-
maverick_ss
csendes tag
válasz
Zizi123 #3435 üzenetére
Én is felraktam az L1103-ast (55A7500F) de ahogy nezem, rosszabb mint az elozo. Az a problema hogy nem figyeltem melyik volt az elozo szoftver rajta ( valami 700 valamennyi remlik, most banom hogy nem irtam le). Az L1103-al, a media stream lefagy gyakrabban mint elozoleg (szinte mar 1 vagy 2 video utan lefagy, semmilyen uzenettel, csak fekete kep; hosszabb Power es/vagy Exit gomb nyomasra eszre ter, de hogy rendesen mukodjon kell egy ki/bekapcsolas is), es a Youtube alkalmazas is lefagyott, ami eddig nem fordult elo. Meg maga a TV is mintha lassabb lenne, de ezt meg figyelem. Tobbi funkciot nem probaltam, nem is szoktam hasznalni.
Es elozo szoftver listat se talaltam sehol a neten, hatha latva az elozo verziokat rajovok hogy mi volt az L1103-as elott es tudnak downgrade-et csinalni ... :(
Media stream: kabeles halozaton keresztul, WIN10-es geprol, 720p es 1080p video, max file meret: 4,5 GB, MKV file. -
mauimagic
senior tag
Tegnap óta van a falamon egy 65A7500F.
Elvileg ez VA paneles, de nem vagyok hasraesve a sötét jeleneteknél, túl világosnak tűnik a fekete.
Az normális, hogy az oldalsó széleken világosabb a kép, ha nem teljesen középről nézem? Olyan, mintha oldalról világítana egy ledcsík.Képbeállításokra van valakinek ajánlása, mit mennyire állítsak?
-
Persie12
aktív tag
Sziasztok!
55u8gq-val van valakinek valamilyen tapasztalata?
Mennyire gázos ez az egész IPS téma?
Másik kérdés, most ez a tv 120 Hz-es panellel szerelt igaz?
Harmadik kérdés, a tv rendelkezik Hdmi 2.1-es csatival vagy sem? Külsős oldal szerint nem [link]
Gyártó oldala szerint igen [link]
YouTube videoban a csatikra meg mind az van írva hogy 4k 60 Hz.
Segítene valaki ezt tisztázni? -
Danex
addikt
válasz
mihione #3544 üzenetére
Szerintem az változhat hogy mondjuk mi legyen előnybe magasabb highlight vagy sötétebb fekete, ergo egy a zonánál kisebb fényes pont esetén inkább próbálja megőrizni a feketét vagy éppen ha van bármi aminek fenyesnek kell lennie akkor az fényes legyen.
De ezek gyakorlatilag sehol sincsenek dokumentalva
-
Kiezamajom
csendes tag
Helló
Vettem egy 65A7GQ tv-t és sehogy nem bírom elmenteni a favorit csatornákat . A ki szívek ott vannak de egyik se jelenik meg a favoritok között .Ötlet esetleg ?
-
mihione
őstag
Local dimmingre van 3 fele beallitas,lehet nalad highon van es akkor nem veszi ugy vissza a zonakat.Pontosan nem tudom mi allithato vele nekem annyi tunt csak fel hogy mediumon alapban sotetebb lett az egesz kep.
De Yt van local dimminges tesztvideo ott valszeg jobban kijon hogy mi az egyes beallitasok kozti kulonbseg.
-
Danex
addikt
válasz
SpongyaBob #3540 üzenetére
Valamilyen szinten lehet hogy megy, de lényegesen gyengébb. Ne szemből nézd hanem oldalról. Úgy látni a mukodest.
-
tocijozsi00
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #3528 üzenetére
Részben.Nekem a7gq van 55 ősben.ez a tipus 50 es méretig va panel.afelett ips.hisense hu n.lehet nézni.kontraszt számok beszédesek.erre amim van 1:1200 van irva.50 esre meg 1:4000.ebből ki lehet találni.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Ferenczi Áko #3528 üzenetére
Igen? Én vagyok lemaradva, az biztos!
Közben leesett, hogy én tavaly vettem az enyémet, az idei év teljesen kimaradt -
mauimagic
senior tag
Sziasztok!
A 7100-as, 7500-as sorozat ajánlott low budget TV-nek? Azért nézem ezeket, mert VA panelesek és fényerőben is jobbak, mint az ideiek.A 7500-as szériának érezhetően jobb a fényereje? (+50cd/m2)
A Dolby Vision ami még extra ezekben, nem tudom hogy azt kihasználnám e.Főleg Netflix, Youtube a felhasználás, inkább este.
Most egy 2006-os belépő szintű IPS paneles Samsungom van, gondolom azt a szintet lazán megugorja mármelyik.Hosszabb távú tapasztalat van ezekkel? Nem lassul be a menürendszer/appok?
-
Danex
addikt
válasz
csemege86 #3529 üzenetére
Kalibralni nem lehet szemre, azt ki kell mérni műszerrel.
Módosítani lehet hogy neked tetszen de az nem lesz kalibralva.
A kalibralt képet a legtöbb ember amúgy fakonak és sargasnak látja először,mert a kiallitott tv-k többsége illetve a sok média miatt a tulszaturalt túlságosan hideg fehéret tekintjük jónak.
Csak ezeknek nincs köze a valósághoz és ahhoz amit a rendező akar átadni hangulatot.
-
csemege86
tag
Tudnátok adni valami kapaszkodót kép kalibráláshoz 55U7QF? Egy link kezdőknek például.
Tudom, hogy erre mindig az a válasz, hogy ez egyéni, meg forrás függő, de én hiába próbálkozom bármivel, meg se közelíti a tévé képe a kis asztali samsung színeit, összhatását.
Vagy egyszerűen csak tükrözzem a képet, hogy PC monitor és tévé ugyanazt mutassa, aztán állítgassak mindent a kép beállításokban? -
KD6-3.7
őstag
Tudtommal Hisense nem használ IPS panelt csak VA-t!
Ez a boltban megnézés nem tükrözi a valóságot! Ott brutál a megvilágítás illetve szeretik túlkalibrálni a képet, hogy minél élesebb, színesebb legyen. Lehetőleg “Mozi, Film, Cinema” módban tesztelgesd, ezekben van a legkevesebb haszontalan képjavítónak csúfolt funkció bekapcsolva, láthatod a “nyers erejét”. Otthon a nappaliban teljesen más lesz, de egy próbát megér, ha már ott vagy.
Nálunk van egy ársávban megegyező TCL TV is, VA paneles. Az A7100 kontrasztosabb, szebb képet ad. Nem elfogultságból mondom, mindkettőt én választottam. Igazán egyikkel sincs baj képügyileg ennyi pénzért. -
embe
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #3524 üzenetére
Köszi - ismét - az infót!
Megpróbálom háta MM-ban vagy Euronicsban megtudom nézni. Nem merek látatlanban (megint) venni egy tévét. De közben elkezdtem szép lassan a rászánt összeget is felfelé strófolni.
Nem tudom hol lyukadok ki.Ezekkel is lehet fennáll az mint a TCL-nél, hogy azonos sorozatnál az eltérő méretű tévéknél másfajta panel kerül beszerelésre.
-
mihione
őstag
válasz
Zizi123 #3521 üzenetére
Igen,de egy csillagos egboltnal pont vannak olyan pontok ahol nem tudja lekapcsolni.Az u8qfnek asszem tobb fald zonaja van,de sztem ott is latszik erosen a kulonbseg ha egy mukodo zona mellett ott egy lekapcsolt,ez a blooming jelenseg.Mivel a mukodo zonaban nem lesz korom fekete a fekete.Egyebkent abszolut vallalhato kepe van a tvnek,engem legalabbis nem zavar.Akit meg igen az meg dobjon hozza meg 1x ennyit es kap oledet.
-
KD6-3.7
őstag
Szia!
Megint én!
Nekem ebből az 58 colos méretű van.
Ennek a sorozatnak a tipushibája a keret körüli bevilágítás ami statikus képnél látható inkább, film közben nem zavaró, pl.: szélesvásznú filmnél az alsó-felső fekete sávnál nem látszik. Felhősödést én nem tapasztaltam, a topic indulása után nem sokkal volt erről az A7100-rol sok szó, én is többször leírtam a véleményem.
Röviden: jó kontraszt, valósághoz közeli színvilág, 60Hz.
Kis képbeállítgatás után szerintem jó ennyi pénzért! Olvass vissza és biztosan találsz még hasznos infókat. -
embe
nagyúr
válasz
tocijozsi00 #3522 üzenetére
Ejj nehéz a választás. Karácsonyra kipakolták az üzleteket, és igazán ami van azokat meg nem lehet kipróbálni.
Azért kérdezgetek inkább.
Köszi az infót! -
tocijozsi00
csendes tag
Bocs.EMBE nagyurnak szántam.Volt.50 esben.Váltottam nagyobra/a7gq/Eladtam.Felraktam a facebokra.Hamar el is vitték.Jo képe volt.Ami zavart a szűrke foltok.Világosabb háttérnél látszott.De néztem a YT n rola teszt videot.azon is kb ugyanolyan alakzatban.Viszont Sőtét tonusu filmeknél/VAN HELSING/szép volt a képe.Még sd ben is.
-
mihione
őstag
Ezt a korom fekete hozzaszolast en is erosnek ereztem
Igaz nekem nem u8qf van de egy dolby vision tartalomnal feltolt fenyeronel kizartnak tartom hogy oledhez kozeli fekete legyen.Bar ezen lehet jatszani egyeni beallitasokkal,de a latvanyos hdrhez kell a nit,csodak nincsenek.
-
embe
nagyúr
Ilyen tévéje van valakinek? Hisense A7100F
Ha igen mi a véleményed róla? Illetve ezekhez a tévékhez lehet vezetéknélküli egeret, vagy billentyűzetet csatlakoztatni, felismeri? -
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Egy 50A7GQ vajon megbírkózik egy 4TB-os külső merevlemezzel?
-
mrThomi
addikt
A kontrasztról kérdeztél illetve hogy melyik ips vagy va
A tavalyi U széria 2x jobb fényerőbe mint az idei A7GQ modellek. Én is megnéztem boltba és ezért döntöttem az 55U7QF mellett, de szerintem a másik modellekben sem csalódnál, de ezt már neked kell tudni. Ennél a videónál sötétben azért lehet làtni a zónákat [link] , de még így is jobb mint egy ips ahol az egész kijelző szürkés valami lenne.
Valaki erre tud valami megoldást ?
[link]
-
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Keresem de nem találom U8 QF képbeállítását. Valaki tud segíteni. Köszi.
-
KD6-3.7
őstag
Szia!
VA paneles = nagyon jó a kontrasztja, fekete szint is viszont a betekintési szöge lehet kevés, főleg az ilyen olcsóbb modelleknél kezd el fakulni a kép hamar, ha nem középről nézik. Szerintem a képminőséggel nem lesz gond, HDR gyengesége miatt sem kell, hogy fájjon a fejed, hiszen ez csak egy FHD.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A fiam szobájába szeretnék egy tévét venni. Egy 40"-os elég is lenne. Olcsón szeretnék vásárolni, de jót.
Felhasználási terület: filmnézés, YT, Netflix
Olcsó kategóriában úgy gondolom hogy felesleges okos tévét venni a nem kiforrott rendszer miatt, jobban járok ha veszek hozzá egy androidos boxot, pl. ilyet. Ilyen van is otthon, egy másik tévé van vele felokosítva.Az egyik kinézett a Hisense 40A5100F
Mi erről a véleményetek?
-
csemege86
tag
válasz
SpongyaBob #3510 üzenetére
Nem, nem, nagyon izmos új kábel van már üzemben
-
csemege86
tag
válasz
SpongyaBob #3508 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez megoldódott. Többieknek is köszi, akik írtak tippeket.
-
csemege86
tag
válasz
SpongyaBob #3499 üzenetére
Ja értem. Ha elindítok egy alkalmazást teljes képernyős módban (pl. egy PC játékot), már 60 Hz-et ír a tévé. Csak alapból a Windows-t vetítve a tévére mindig 30 Hz. Akkor ez a normál viselkedése? Akkor már csak az nem tiszta, hogy a Windows-ban mért van 60 Hz-es opció a 2. képernyőre, ha ez csak alkalmazások futtatása esetén érvényes? Kicsit zavaró. Azt hittem, az alap Windows-t is 60 Hz-cel kéne, hogy átvigye a tévére.
-
csemege86
tag
válasz
SpongyaBob #3499 üzenetére
Úgy érted, pl. 2160 p filmet? Igen, néztem most is egy ilyet. Miért? Akkor kell állítani valamit? Bármilyen ötletet szívesen fogadok és kipróbálok. Nem értem, mi lehet még a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- sziku69: Szólánc.
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Samsung Qled 50" (127cm) 4k uhd hdr smart led tv
- Ford fejegység,cd,rádió
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó