Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
nokia3650365 #4199 üzenetére
Az 55q7f jelenleg egy alacsony komódon (?) àll, mögötte fal van. Attól félek, hogy a gyerek magára borítja.
Van valakinek ötlete hogyan rögzíthetném, a konzollal falra fúráson kívül? Semmilyen fület nem találtam a hátán amivel ez megoldhazó lenne. -
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok!
43A7GQ
Valaki akinek van ilyen tv meg tudná nézni nekem, hogy a talp ráfér-e egy 52cm- hosszú asztalra, mert akkora a beépített tv asztalom. Köszönöm szépen! -
dropi
senior tag
Srácok hol tudom megnézni, hogy ez a verzió V1000.01.00S.L0923 mikori frissítés?
-
dlor
tag
Befejezem a szaggatós dolgokat. Nem hiszem, hogy bárhogy meg lehetne 100% ig oldani. Lg tv-im voltak már nagyon régóta. Most ahogy egymás mellé tettem a tvket, az Lg meg olyan mintha húznák magukkal sokszor a szellemképüket a mozgó dolgok.. Csak most tűnt fel ehhez képest. De kevésbé vibrál az egész. Azt szokhatta meg a szemem. Másfajta elmosás lehet gyárilag. Meg 3D tv-k, ki tudja mit hogy mókoltak azokon.
-
dlor
tag
Azt már észrevettem hogy kikapcsolva is beragadt a smooth. Viszont miután kikapcsoltam minden képmódnál bemenetekent, azután nem vettem észre még. A sima menűben a Rendszer /haladó beállításoknál már első nap kikapcsoltam a gyorsindítást. A service menu-ben lévő nem ugyanaz?
-
Kiezamajom
csendes tag
Helló.
Az a problémám ,hogy miután vincsesztert cseréltem nem látja a tv a megosztott tartalmat .
Tv : 65A7GQ. Eddig teljesen jól működött.A drive neve ugyanaz .Megosztást megcsináltam (remélem jól ),de semmi .Magát a hálózatott látja a gépet is de a vinyót nem . Mi lehet a probléma ?Köszi a válaszokat előre is . -
Gijon
senior tag
Ugyan ez volt nálam is..., a megoldás nálam (hátha segít) az volt, hogy beléptem a szervízmenübe és kikapcsoltam a gyorsindítást.(így lassabb, hosszabb a bekapcsolási idő, de nem vészes, máshoz nem nyúltam és nem is javaslom.) + az élességet 0-ra raktam minden olyan bemeneten, ahol filmeket nézünk. így megszünt a szappanopera hatás. Valószínű, hogy szoftveres hiba lehet, mert előtte olyan érzésem volt, hogy kikapcsolhatatlan az ultra smooth. Néha még látok egy-egy röccenést, de az elenyésző, vagy csak beképzelem. Viszont ez a módszer is generált egy hibát, mégpedig hogy nem engedi a bemeneteken állítani a képernyőméretet. Ezt a forráskészülékeken be tudom állítani, szóval nem olyan zavaró, de a hiba az hiba. (A dolby vision, csak az egyedi, saját beállításoknál engedi kikapcsolni a smooth-ot.) 7:15-nél van a Fastboot, azt állítottam off-ra. [link]
-
dlor
tag
válasz
Zizi123 #4190 üzenetére
Persze ugyanaz a bajom igen. A filmek 24-en futnak ezért lesz filmszerű. Ezt szoktuk meg. Viszont nem úgy "folyik" a 24 mint amit megszoktam megszokhattunk. Lehet valami olyan képjavítást ami itt nincs.. ezért szaggatás érzés van. A smooth mű valóságát viszont nem tudom elfogadni mozifilmként. Természetfilmen jó, ott nem baj.A 60 fps mozitól is rámjön a kapcsoljuk ki érzés. Biztos ez a 60 fps mozifilm a jövő de nem nekem, mert már öreg vagyok.
-
Zizi123
senior tag
Nem lehet, hogy neked is ugyanaz a bajod, ami nekem is volt, hogy a "cinema szaggatás" zarav? Amikor 24p-t 60Hz-es kijelzőn?
Itt beszélgettünk róla:
https://prohardver.hu/tema/hisense_lcd_es_led_tv-k/hsz_3101-3150.htmlErre nekem tökéletes megoldás volt a "Smooth: Lágy" beállítás.
Nem mondom, hogy soha nem láttam laggot a képen, de sima, gördülékeny (smooth), gyönyörű a kép, és nem rángat folyamatosan. -
dlor
tag
A francián is ez a legfrisebb verzió.
-
dlor
tag
válasz
Hieronymus #4187 üzenetére
Elvben igen... automatán. ha manuális update kell akkor olyan nem történt ..L1029 van fent
-
dlor
tag
válasz
SztiviVander #4185 üzenetére
Nem azt mondom, hogy képregény.. de máshoz volt szokva a szemem. Engem zavar a családot nem.
-
SztiviVander
addikt
Nekem 55-os van, sehol sem eszleltem semmi szaggatast, se netflix se d+ se jutub se dvbt2 adasoknal. Kiveve a dlna-rol vagy plexrol lejatszott s21-el felvett 4K videoknal. De az konkretan fel percenkent egy kepkocka volt szoval az biztos nem az amire te gondolsz. Van az a vibralas vagy mi csokkentes amitol kicsit sotetebb is lesz a kep, mintha azt olvastam volna valahol h az okozhat ilyet, de nekem az off. Meg az az automatikus felismeres is off h epp mit nezel. Ultra smooth-tol kivagyok, foleg h valami bug miatt a netflix/d+ mindig visszakapcsolja (menuben off nyilvan, de latszik a keoen h on) es allandoan nyomkodnom kell hogy be majd ki hogy valoban elmuljon. Es mindegy hogy a kepbeallitasok mindenre vonatkozora vagy bemenetenkenti egyedire van allitva. Ennyi bugot talaltam en eddig benne.
-
dlor
tag
Üdv. Vásároltam egy 65u8gq készüléket. Meg lennék elégedve a képminőséggel. ha nem érzékelném a már emlitett szaggatás érzetet a filmeknél. Próbálkoztam mindennel de nem jártam sikellel.Minden javítás kikapcsolásával is érzékeltem. Az ultra smooth motion beállítás szappanoperázása természetesen hidegrázós de próbálkoztam valami egyedi beállítással .. hátha. Amit észrevettem, hogy ott nekem valami nem ok. Ha egyedi paramétert adok meg akkor képváltásoknál mintha beragadba egy kép vagy hasonló hatást ad. Másnak nem ilyen?
-
-
dropi
senior tag
Nah, meg is van 55A7GQ! Az U7B-nek is elégedett voltam a képével, de ez sokkal jobban tetszik! Nekem bejön a fényes felület is, valahogy prémium érzést kelt
A másik hasznos infó, hogy ezen van jack bemenet, ami meglepetés volt, de nagyon is pozitív, mert én így kötöm rá a hifit, és ez az előzőnél nem volt, szenvedtem is miatta.
Másik pozitívum, hogy végre át tudom állítani a meleg színtónust a DV filmeknél semlegesre, ezt se lehetett a korábbinál
Amúgy teljesen elégedett vagyok vele, a 135 ezer forintos árának minden forintját megérte -
csongi
veterán
Sziasztok.
Hogyan lehet telefon kijelzot megosztani a keszulekre?
Sehogy nem latja a teleront.
Csak akkor ha hangot akarok lejatsazni. -
Levente1991
tag
Sziasztok!
50' A7GQ: Standard képmódot használok, ennek részletesebb beállításai személyre szabottak. Rá van dugva egy Mi Box 3, aminek beállításai között a HDR ki van kapcsolva, de mégis úgy jelennek meg a tartalmak. Összehasonlítási alapom a TV gyári Plex kliensének képmegjelenítése és a Mi Boxé között van, és a tévéé jobban tetszik, természetesebb, viszont sok mindent nem játszik le, míg az androidos Plex app mindennel elboldogul.
A Mi Box forrásán ugyanazokat a képbeállításokat használom, mint a TV-n, a Mi Box esetén mégis ott virít a HDR Standard, hiába ki van kapcsolva.
Van erre valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!
-
Hieronymus
veterán
válasz
SztiviVander #4171 üzenetére
Az IPS panel sajátossága a háttérvilágítás átszűrődése. Leginkább a sarkoknál jelentkező barnás beködösödés, nagyon sötét képnél. Ez a panel felépítésből adódik. Vagy jobban vagy kevésbé, de minden IPS panel ilyen. (IPS glow)
-
SztiviVander
addikt
válasz
SpongyaBob #4169 üzenetére
A világítás szerintem nem a paneltől függ hanem attól hogy az u8qf is FALD pont mint az U8GQ ami ips (az is szép homogén). A VA-s LG nano753 meg egy f*startály volt ilyen szempontból is, pedig állítólag az is direct led-es (igaz local dimming nélkül).
-
-
Márton
nagyúr
Én nappal is látom, hogy egy tv-nek 1200 vagy 5000-es kontrasztja van-e. És gyanítom ti is látnátok, ha egymás mellett lennének.
-
dropi
senior tag
válasz
SztiviVander #4165 üzenetére
Na ezaz! Én ezt a feketézést nem is értem
Nekem volt két év alatt LG Oled, TCL Qled, Philips ambilightos tévé, most Hisense, de én bazzeg nem látok különbséget a feketék között. Nekem mindegyiken mindig fekete a fekete
-
Ghard
őstag
válasz
atthany #4152 üzenetére
Én múlt héten vettem az emagról, már 140ért is megérte.
Mivel egyre többet játszok konzolon, a régi samsung lcd-t le kellett cserélnem, mert nem volt flicker free és fáradt tőle a szemem 5-6 óra után. Gondoltam teszek egy próbát, legfeljebb visszaküldöm, de szerencsére telefon kamerával nézve nem vibrál a panel és a szemem szerint sem. Érdekes, hogy az összes tévé adatlapján minden szart feltüntetnek, kivéve ezt ami azért elég fontos dolog...
A képe nagyon szép, játékokban is minimális elmosódás van csak, ennél már csak az 1ms-es gémer monitorok jobbak, vagy az oledek, de utóbbit nem láttam élőben. Persze a feketék nem az igaziak, a széleken végig halványan látszik a bevilágítás ha tiszta sötét a kép éppen. De láttam már ennél sokkal rosszabb ips panelt drágábban is. És a kép borítása sajnos nem matt, csak minimálisan, így fényes szobába/nappaliba nem ajánlanám, mert eléggé tükröződik. A saját okostévé rendszere marha gyors, rengeteg beállítási lehetőség van, de nem tudsz akármilyen programot feltenni, mint androidra. (Pl reklámmentes youtube klienst a SmartTube-ot.)Jelenleg csak egy gondom van vele, PS5-el nem megy a 4K HDR RGB módban és a VRR-se, azt írja a HDMI 2.0 limitje miatt. Pedig a tévé 2.1es elvileg, 2022 májusi gyártású.
-
atthany
aktív tag
Sziasztok, 55A7GQ most 135 eFt, ajánljátok ezt a típust?
-
tsilver
aktív tag
válasz
SztiviVander #4144 üzenetére
mondjuk e szerint majd 5-szöröse a kontrast a Hisense javára és Fényerőben is sokkal jobb
-
NB2
aktív tag
válasz
SztiviVander #4147 üzenetére
mondjuk nekem régi divx filmet nem játszotta le a 7qf
-
SztiviVander
addikt
A lejátszás is szoftver. Én ennél nem tapasztaltam semmi akadozast, de biztos van olyan amit vagy a dlna/plex nem. küldene jól a tv-nek, vagy az nem tudná értelmezni. De ez fhd-ig nem lehet gond, 4K videoknal vannak mar olyan kodekek/mittudomenmik amikbe beletorhet a foga akar a tv-nek akar a kiszolgalonak (plex/dlna). Vedd meg online azt amelyik jobban fedi az igenyeidet es van 14 napod kirpobalni. Ha nem nyert akkor egy het utan berendeled masikat es amelyik a kevesbe bejovos azt visszkuldod/visszaviszed.
-
csuzso72
tag
Sziasztok! Én is vettem egy 55u8qf-et. Igaz már csak outlet terméket sikerült, de most kimondottan mozizni (vegyes fényviszonyok, de főleg este) kerestem és OLED-re nem akartam többet áldozni. Van még úgyis a lakásban másik 3tv (2UHD és egy FHD lcd) családi játszósnak, ez meg nekem
Azonnal fissített OTA M0222-re ha jól emlékszem. Tv műsort még nem, csak Netflix, Disney+, stb-t próbáltam rajta (HBOMaxot majd boxon). Eddig meggyőző. Lehet a beépített helyett egy MIBox-S-sel fogom hajtani, vagy esetleg a ChromecastUltrával (ezekből van itthon). Nem tudom, hogy a képminőségen, egyéb dolgokon változtat-e, hogy HDMI-vel küldöm rá a tartalmat, nem a TV dolgozza fel belül teljesen.
Ha esetleg valakinek van jó beállítása a képmódokhoz, megoszthatná velemigaz most még a gyári is egész pofásnak tűnik. Képakadást ezeknél a forrásoknál nem tapasztaltam, de majd kipróbálom sport műsorral, csak sajna a Flip max 3 beltérit ad, annak meg van helye.
-
siege5
aktív tag
válasz
SztiviVander #4144 üzenetére
Az az igazság nehéz így, hogy nem tudom megnézni ténylegesen őket. Sok fícsört el tudok engedni, de még így is érdekes a szitu.
Valószínű elégedett lennék én is;)
Az akadozást láttam mind a két esetben, ott inkább a szoftver miatt, itt meg mint ha a lejátszás közbenire panaszkodtak volna többen. Kihámozni nehéz kinek fals a probléma(mondjuk rosszabb darabot fogott ki vagy hibásat esetleg jobban zavarja az ilyesmi, vagy epp olyan tartalmat hasznal amit én sosem fogok) és kié valós. És mivel nincs összehasonlítási alapom inkább a menü akadjon be néha, mint a műsor amit nézek.
Amúgy alapvetően ips párti vagyok, így megértelek. -
SztiviVander
addikt
nekem 55u8gq van, nagyon elégedett vagyok vele. énis megnéztem a tcl-eket alzában, de nem győzött meg hogy a rajtuk futó 4K demokon kívül és nem üzleti bemutató módban (minden beállítása maxra húzva kb) is jó lesz-e a kép oldalról, lévén azok VA panelesek. az hogy röccen-e annak semmi köze a panelhez, az a szoftveren meg a cpu-n múlik. ha beleolvasol a tcl topikba látod mennyi röccenés van azokon is egy egy vacakabb fw után :) nekem netflix fhd, disney 4k röccenésmentesen megy, otthoni plexről meg fhd filmek. a képe nagyon szép, a digitális sd adások felkonvertálása is példás (nem nézhetetlen pixeles trágya mint némely tv-n), fald miatt a fekete is fekete és oldalról sem torzul semmit a kép. menüje gyors, nem túl csilivili de nem is túl minimál. a fényereje pedig jóval nagyobb mint az átlagos lcd-knek. láttam másik topikba mintha kérdezted volna a betekintési szöget is, nos az azt jelenti hogy 178 fokról még látsz rajta képet, de arról nem szól a fáma hogy az a kép nézhető /élvezhető is vagy amúgy egy hígf.s. Egy jó IPS-en (és ebben az van) mindenesetre nem torzul a kép még ott se ahol már amúgy a szög miatt alig látni a kijelzőt, a VA viszont legyen akármilyen jó minőség, ezt nem fogja sose tudni. Ezek alapján dönts.
Én amúgy itt nézegettem mi mit tud, bár nekem két tcl és 3 hisense (két lcd meg egy oled) volt a kalapban. -
Tasunkó
őstag
Tök jó, nekem nagyon tetszik. A kép érzékelés szubjektív és nem fogok 20 gigás tartalmakat letölteni, szóval kompromisszumot kötök. A szakavatottakon kívül egyébként a többség, mindenféle filmmegosztó portálokon keresztül bele sem merek gondolni miről felkonvertált tartalmakat néz, plusz a kétes kábeltévé felbontástovábbítást. Kelet -európa még 10-20 évig nem lesz kész a 4K-ra, szóval a 720p-vel így is a felső 10 000-ben vagyok
. De természetesen jobb a nagyobb felbontás, ezzel nem azt akartam mondani hogy nem.
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Keresem jövendőbeli tv-met, a két másik topikban már körberágtam néhány dolgot, így itt specifikusan kérdeznék, hátha tudtok még infót adni.
Az alap szitu (Lg 42LA620S csere - Hisense 55u8gq vs TCL 55 C728)
ALapvetően a Hisense felé hajlottam, főleg a világos helyiség és betekintési szögek miatt, de többször belefutottam, hogy bár a tv képe "szép egy IPS-hez képest", de tapasztalhatóak benne akadások meg "röccenések" különböző műsorok nézése közben.
Valaki meg tudja ezt nekem erősíteni, vagy cáfolni? -
Hieronymus
veterán
válasz
SpongyaBob #4137 üzenetére
A terjesztés valami logika alapján történik, nem egyszerre mindenkinek.
Talán a teljesen azonos jelű tévék között is vannak hardveres eltérések és ez az alapja terjesztés elhúzódásának.
-
65U8QF-re az imént érkezett frissítés, most települ.
M0518 végű, ha jól láttam, M0222-n voltam előtte.Changelog:
Vidaa 4.4
Szoftverjavítások
a többire nem emlékszem -
Tasunkó
őstag
válasz
mihione #4133 üzenetére
Szerintem a képjavító funkciók miatt lehet gondod a mozgással , amennyiben frissítetted, illetve a fast boot-ot kikapcsoltad. Nálam U7QF 55-nél nincs ilyen gond. Viszont a képbe csak a háttérvilágítás javításokat , esetleg kontraszt javítást kapcsolgatom, a különböző zajszűrőknek meg motion nak nem tapasztaltam értelmét. Más kérdés persze ha beleteszik ezeket , illene hogy működjenek. Nameg filmben 720p -t nézek, illetve pc-röl 60fps full Hd, lehet hogy a tartalmak is beleszólnak 4K-t még nem látott a tv. A távirányítója is egy áldás, összevetve az LG légegeresel amit ha használok állandó késztetést érzek hogy szétharapjam, és ha nem megy akkor addig verjem betonba, szóval az a tv ha tönkremegy ünnepélyesen ripityára csapom a távirányítóját.
-
mihione
őstag
válasz
McDoug6lak #4130 üzenetére
Tartalomtol is fugg mennyire fossa ossze magat,bizonyos meseknel katasztrofalis,normal filmeknel alig eszreveheto merteku anomaliak lepnek fel.A taviranyitoval kimondottan nekem sincs bajom bar a fobb gombokat jobban elvalaszthattak volna a tobbitol (hangero,prog gomb pl.) Az elejen sokszor elofordult a vissza gomb nyomas hangositas helyett
Nekem eleg lenne egy pici fogombos samsumg fele tav.Mas:tegnap rendeltem egy airaux sar 3 soundbart,most sar 2 van es bitang jo de csabitott az extra teljesitmeny,na meg baromi jo akcioban volt,kivancsi leszek mennyivel tud tobbet.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Ez 1 szuper jo tavkapcsolo. A Sony TVm-hez volt olyan kapcsolo, hogy 5 ev hasznalat utan sem talaltam sotetben rajta gombokat tapintas alapjan. Nem votlak igazi gombjai, nagyjabol szimmetrikus volt a 2 vege felol, igy fogalmam nem volt sotetben, hogy melyik veget fogom.
Ennek a kapcsoloja szerintem siman a jobbak kozul valo. -
Hieronymus
veterán
válasz
Legalább egy tucat fajta kompatibilis távirányítót lehet hozzá kapni.Ha nagyon zavar vegyél egyet.
A tévészoftverét vagy kényszermunkások követték el vagy utálnak tévét nézni. Mondjuk a tévégyártók többségénél is van hasonló probléma. Néhány apró ám bosszantó hibát pár perc munkával javíthatnák. Ha akarnák. -
McDoug6lak
tag
válasz
mihione #4129 üzenetére
Már olvastam máshol is ezt a mozgás gondokat, de az én szememnek sosem volt ezekkel baja
Pedig lassan egy éve használom...
A rendszer egy szarcsomó, viszont ezt a meglátásomat mai napig tartom
Hja és a kezeit törtem volna el, aki ezt a távkapcsolót gyártásba engedte...Viszont a képi világa nagyon szép, és mivel tv-ről beszélünk, ez nem hátrány
-
mihione
őstag
válasz
McDoug6lak #4128 üzenetére
Azert van mozgassal baja nem kell szepiteni
Nekem is u7qf van de hajlamos kepi hibakra es reccenesekre ha smooth motiont hasznalsz (nekem film modon van igy nem szappan opera de vannak igy is hibak)haloban egy belepo 2019-es samsung van,na az vaj sima minden korulmenyek kozott.
Ha csak este nezed es nem erdekel a hdr akkor felesleges ekkora fenyero,foleg hogy csutka hattervilagitasnal nem fekete lesz a fekete.Ettol fuggetlenul valoban szep kepe van a hisensnek,hdr is szep rajta. -
McDoug6lak
tag
válasz
tsilver #4127 üzenetére
Hali!
Nekem egy 65 colos U7QF van és és nem nagyon tapasztalok mozgással kapcsolatos problémákat... Feketének a fekete tényleg fekete. Az új modellekről semmit sem tudok, de gyakran olvasom ezt a fényerő mizériát, és nem is értem pont egy hálóba(nekem is ott van, kb 2,5m-ről nézem)mi az a fényerő ami kevés? Én minimumra levettem, de így is majd kiégeti a szemem egy hírtelen világos jelenetre váltáskor... Ha használsz HBO-t, akkor ne erőltesd a hisense irányt. Persze ha beáldozol egy sticket, akkor problem solved. A rendszere egy rakás használhatatlan szar, viszont képileg az uncsim sonyját is körbehuggyantja. A FALD is megszokást igényel amennyi előny, annyi hátrány is. Csalódni nem fogsz benne, de kezdeti morgolódások előfordulhatnakOlyan nincs, hogy nem fér be
Nézd át azokat a bútorokat még egyszer, megéri az a +7 col
Én már 65 col alá nem mennék, és két nap után már te sem
-
tsilver
aktív tag
Hálóba kellene igazából egy 43"-os TV nem sok pénzért mert csak este max 1 órát nézem tök sötétben. Most egy sima régi Panasonic HD van. Nagyszobába VA paneles nagy Samsung van az tökéletes.
Amit néztem azok is VA panelesek, (fontos a fekete nekem) az egyik az 50U7QF bár nem biztos hogy befér és minden teszt azt mondja, hogy a mozgást nem bírja. vagy 43A7GQ, itt meg nincs elég fényerő állítólag. Egy árban vannak. HDR nem érdekel, most is a Pana viszonylag elfogadható SDR-ben FireTV-ről.
Még nagyon olcsón van a 43A6BG, de ennek aztán tényleg nincs fényereje.
Mi szól mellettük, ellenük vagy van alternatíva 140.000 Ft-ig? -
pluhm
aktív tag
válasz
SpongyaBob #4123 üzenetére
-
sz_abika
addikt
A távírányító gombjai programozhatóak? Azt a RakutenTV logot szívesen használná az asszony egy-klikk Disney+ra
-
zolem
aktív tag
Nekem ma dobta fel az M0518 verziót. (Bár egy hete nem volt bekapcsolva) U7qf
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
milyen beállítások mellett javasolt a kép/videó szerkesztés egy Hisense 55U8QF megjelenítőn? esetleg van aki képben volna még az AMD Adrenalin vagy az MSI center beállításaival?
Videókártya RX 580 -
csucsu54
tag
válasz
SpongyaBob #4058 üzenetére
Ma frissítettem az M0222-re,nekem a készülék ajánlotta fel,minden beállításom megmaradt érdekes módon,pedig ettől tartottam,így már van disney és alma is!
-
csab001
tag
válasz
SztiviVander #4112 üzenetére
Hogy érted azt, hogy reboot? Nálam sincsenek borítók a plexben és eléggé zavar a dolog.
Mondjuk nekem automatikusan lefrissített a tv, de azóta sincsenek borítók... -
Gabesz87
veterán
válasz
SztiviVander #4112 üzenetére
[link]
Assistance fül, és be kell írni az Extra ID-t, ami a címkéne van a TV hátulján. Pl. A190429 -
SztiviVander
addikt
Sziasztok. Bocs ha debil a kérdés, de honnan szedtek friss FW-t? Semmi oldalon nem találtam amiket gugli dobott ki a hisense firmware download keresésre.
Vettem egy 55U8GQ -t (és egyelőre ez adja azt amit vártam egy új tv-től, fényévekre van a kipróbált és gyorsan visszavitt LG 55NANO753PR -től minden tekintetben) de ezen még L1029 fw van és nyilván nem talál frissítést. Magyar a régió/nyelv beállítás. Nem katasztrófa (főleg hogy egy reboot után megjelentek a borítóképek is a plex kliensben), de azért nem lenne baj ha lenne hozzá valami támogatás. Köszi. -
Gabesz87
veterán
válasz
SpongyaBob #4109 üzenetére
Wow. Nekem is U8QF van. Most így látatlanban nem tudom biztosra, de úgy rémlik, nekem M0222-t ír ki a TV.
-
-
mihione
őstag
Nekem ma eloszor feldobott valami ota frissitest a tv.Meg nem neztem milyen verzio,kb 1 hete ment fel az M0222 usbrol,ezert eleg furi
-
Hieronymus
veterán
válasz
swaggie5 #4104 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a BT eszközben és/vagy a tévében a hangbeállításoknál megpróbálod eltüntetni a hang csúszást.
Minden más felállásban is szükség lehet erre a csúszás megszüntetés játékra.A vásárlásos megoldás például.
Tihokile HDMI ARC Adapter, Digital auf Analog Wandler HDMI Audio Extractor ARC Toslink Koaxial auf Toslink (Optisch) Koaxial Stereo L/R 3,5 mm KlinkeEz a HDMI és Toslink kábellel is működik. Az ARC támogatás szükséges, mert azokon a csatlakozókon megy át a AVR eszközökre a hang. Ezért s a TV HDMI ARC dedikált csatjakozóját kell használni.
Nyilván, olcsóbban lehet HDMI vagy Toslink konvertert külön kapni.
-
swaggie5
csendes tag
Sziasztok!
Olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van egy Harman Onyx Studio 7 BT speakerem, és egy Hisense 58A7GQ TV-m, és szeretném őket kábelesen összekötni, mivel sajnos kékfogon késik a hang (minden más eszközön tökéletesen működik). Vettem is egy Jack-jack kábelt, mivel a hangszórón csak olyan AUX kimeneti port van, de szörnyen gyenge a minősége valamiért /(gondolom, mivel egy fülhallgató jel van a TV jackdugójára rajzolva, arra lett kitalálva és talán nem bírja a frekvenciát kezelni.) mert a PC-hez használt 2.1-es hangszórókat is rádugtam és az is sokkal rosszabbul szólt, mint a gépnél./Kérdés: mivel tudom a kettőt összekötni? Létezik Jack to HDMI kábel?
Ezek a portok vannak a TV-n [link] -
Hieronymus
veterán
válasz
csab001 #4101 üzenetére
A szolgáltatók dinamikus sávszélességű streameket használnak általában. Ha a szolgáltató oldalán, ha a fogyasztó oldalán sávszélesség probléma van, automatikusan csökken a tartalomra fordított sávszélesség.
A 4K film, a tartalom kezdetéig általában HD. De volt olyan 4K tartalom, ami FullHD marad a teljes film alatt.
A szolgáltatók célja, hogy a tartalom ne szakadozzon. Inkább alacsonyabb minőséget adnak, mint semmilyt.A Youtube is csak akkor 4K, ha kevesen használják éppen.
A dolby Vision nem felbontás függő. A Prime Videon is marad a HDR, amikor nagyon terhelt a rendszer és HD a tartalom felbontása.
-
csab001
tag
válasz
Hieronymus #4099 üzenetére
Minden más streaming szolgáltatónál (Netflix, Apple+, Amazon) megy a 4k, csak a Disney-nél nem.
Egyébként az a fura, hogy most néztem valamit és a tv beállításainál "dolby vision egyéni" jelenik meg, de a jelinformaciónál továbbra is csak hd adatok vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7370 - Intel Core m7 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest