- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Mosqu!to #90683 üzenetére
nem ismerem őket, azt tudom, h akiket megkérdeztem cégeket ilyen témában, már akkor is kevesebbet tudtak mint én, pedig akkor én sem sokat tudtam, aki vállalta volna elmebeteg áron, úh. egy segéddel nekiálltam én, ha már megterveztem legyen a kivitelezés is az enyém ( : mikor elkészült az előtétfal, rengeten utánaolvasás után hangszigetelésben, akusztikában, akkor láttam meg egyik tüzép leírásánál, h szögre ugyanezt a módszert ajánlják, akkoriban ismertem meg a parafát is, úgy gondoltam még egy réteget abból is kaphatna, lakásfelújítós topikban kb lehülyéztek, aztán arról is kiderült, ha valaki 100% fölé akar menni, akkor még egy réteg parafa sem árt ( :
aki járt benn előtte/utána, az egyből érezte, h pozitívan változott az akusztikaén ezt csinálnám:
először a mennyezetre ragasztani 3cm rockwool nd gyapotot, néhány dübellel felfogatva - 120kg/m3 testsűrűség -
ebbe a mennyezezetre fel a vasalás, rigips blue acoustic gipszkarton - spéci hangszigetelő üvegszálas karton, nem marketing, a tömege a normál kartonhoz képest uo. vastagságban 2x-es vagy több, 2,5 körüli pontos érték rémlik, tehát ha a standard 12,5mm karton tömege 12kg, akkor a blue acoustic 30kg -
a vasalásnak a fallal érintkező részeire pae hangszigetelő szalag, dübelezést nem hangszigetelő műanyag dübellel csinálnám a plafonba a nagy tömeg miatt, tehát mindenképpen hagyományos erős dübelezéssel, v méginkább acél beütőékekkel, az előírtnál sokkal sűrűbb mennyezeti függesztéssel, sajnos ez felülről továbbíthajta a hangot valamennyire, viszont a karton ennek nagy részét már meg is fogja, és máris jobb az akusztika, de erre zárórétegnek 4-6mm-es parafa tekercs ragasztással, így teljesen lezáródik még az a minimális felület, amit a gp csavarok átvisznek a vasalásból, erre glett, és kb kész vagyvagy még egyszerűbben, némileg kevesebb hatékonysággal szimplán parafa felragaszt 8mm-es legalább, aztán glett, lehet ez önmagában is elég lenne, minimális kosszal jár és kvázi hangtalan a készítése, előbbinek nem, és sokkal drágább is
persze kérdezz meg cégeket, meg olvasgass a témában erősen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest