Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Williams

aktív tag

Sziasztok!

Megpróbálom tömören-érthetően megfogalmazni a problémát, remélem ebben a fórumba tartozik a téma:
    PC1 = ezen készült a mentés
    PC2 = ez a mentett vinyó gépe

PC2 gép vinyóját lementettem Acronis True Image Home-al a2 PC1-es géppel. A lementett vinyó egy idő után behalt, sebaj, visszaállítom a mentésből. Jó vinyó be PC1-be, mentés visszaállítása. Bekötöttem PC2-be nem bootol, felvillan a HDD led, de csak a kurzor villog, nincs hibaüzenet sem. Különböző gépeken is vissza állítottam a mentést, de PC2-be akkor sem bootol. Megoldás: PC2-be beraktam a visszaállított nem boot-olós vinyót, melléraktam egy másik üres vinyót, majd Norton Ghost-al a partíciót átmásoltam az üres vinyóra. A másolat így már boot-ol, tökéletesen működik. Már többször jártam így, hogy a visszaállítást a lementett gépbe kellett visszaállítanom, mert csak így hajlandó bootolni. BIOS beállításokat (Cylinderek, fejek száma stb) próbáltam a két gépen ugyanúgy beállítani (nem teljesen egyformán ismerte fel), de nem változik a végeredmény. A probléma tapasztalatom szerint nem a mentéshez használt progin múlik, és nem is OS függő... A kérdésem az lenne, hogy ezt a problémát mi okozza, illetve ha valaki tudja a megoldást, hogyan lehet kiküszöbölni, hogy ne legyen ennyire macerás. Remélem érthető volt a leírás. (PC2-n az Acronis nem bootolt be, ezért kellett Nortont használnom a kegyelem döféshez.) Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák