Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
válasz WonderCSabo #7600 üzenetére
a film is 24p
-
scope2007
addikt
válasz nandris #7596 üzenetére
köszi nandris és stevve.... már állítgattam elég sok mindent... és már kezd alakulni...
stevve az a baj hogy nem találok olyan beállítási opciót ahol a tvnek tudnám változtatni a Hzjét... tehát elvileg full 75be nyomja mindig a monitor meg 60ba.. az is az elsődleges....
lehet kipróbálom hogy a tvt teszem elsődlegesnek és akkor elvileg 75lesz az alap.. és a monitor meg mind1 már...CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
veterán
válasz WonderCSabo #7600 üzenetére
Meglehet, hogy dömping van. Nem baj, még addig hátha eszembe jut valami és belegyúrom.
-
-
scope2007
addikt
válasz WonderCSabo #7604 üzenetére
az addig oké is lenne... de ezt alapból állítja be, és nem tudom sehol átállítani... nem értem :S
ismét köszi nandris... már alakulgat de még nem teljesen 100%os a minőség.. de sokkal jobb lett
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
nandris
aktív tag
válasz scope2007 #7606 üzenetére
Szia
Neked most ...x...@70 hz re van állítva a tévéd, ami alap asztali alkalmazásoknál tökéletes, nem tudom 1280x720-at vagy 1920x1080-at használsz-e, azért javasolnám inkább az 1280x720- at inkább, mert ennél a beállításnál teljesen korrekt az asztal méret,a betűk és ikonok normál méretűek. Asztali használatnál, böngésző, és egyebek is teljesen használhatóak ezek a beállítások, nem is beszélve a Pl: DIVX-es filmek lejátszásához is nagyon jól alkalmazható. A mediainfo progival megtudod nézni milyen paraméterekkel rendelkezik a film amit szeretnél lejátszani. Az MPC-HC rendelkezik olyan lehetőséggel, hogy képes az asztal és a frekvencia felbontás megváltoztatására a lejátszás idelye alatt, és csak azon a kijelzőn amelyiken teljes képernyős módban használod. Lejátszás közben is le ellenőrizheted hogy átállította-e a lejátszó a paramétereket jobb klikk video átalakító beállítások-->statisztika fül aktiválásával. Itt nyomon követheted mit változtattál a beállításoknál. -
ProdyG
őstag
válasz WonderCSabo #7604 üzenetére
próbáltam 24hz-n is, 60-on is, de egyik sem jó.
a windvd nem szaggatott, csak a hang csúszott. a powerdvd-nél pedig a kép is és hang is jó volt, csak nem jött be a menü.
tehát a 3 progit kéne összegyúrni valahogy, így nem tudok egyikkel se filmet nézni -
ProdyG
őstag
válasz WonderCSabo #7610 üzenetére
igen, a totalmediát értem 3.-ként. a másik 2 hulladék úgy ahogy van, a totalmedia tökéletesen működik, mindent tud, de a monitoromon nem szaggat csak. TV-n vmiért szaggat. a TV 1080p@24hz-re van állítva, a filmek is 24fps mind és mégis beszaggat néha.
-
todie
tag
sziasztok!
friss win7re felraktam mpchc x64-es utolso stabil verziojat es olyan problemam van, hogy a masodlagos kepernyon (plazma) a kep also harmadanal(oldaliranyu illetve mas gyors kameramozgasoknal) ugy tunik mintha szakadna/vibralna/villodzna a kep.
korabban (xp-nel) volt ilyen gondom. akkor azt a valaszt kaptam, hogy rakjam fel win7et. megtettem es kb fel evig minden nagyszeruen ment is (mondjuk az x86-os enterprise) de teljesen mas okbol ujraraktam win7et (ez most x64-es ultimate)
szoval wint ujraraktam. legujabb directx, ati catalyst (radeon 4770-em van) es a legujjabb mpchc es megint elojott a villodzas. majdnem elsirtam magam...
kerlek, ha valaki tud segitsen!
elore is koszi: Balázs
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amit mondasz, az a page tearing jelensége.
EVR custsom pres rendert használod kép megjelenítésre?
1. hsz-t olvastad? Annak megfelelően lődd be mpchc-t. (akkor is, ha a dxva nem izgat)
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
scope2007
addikt
válasz nandris #7608 üzenetére
hali!
igen 1920x1080ba van mind a monitor mind a TV is.. mindkettő fullhd-s
tehát az szóba se jöhet hogy azért nem jó mert különbözőek a felbontás beállítások...
vettem már lejjebb a TVn is... de akkor se jó..
igen tudom.. használom is a mediainfót... jó progi...
van 1080as és 720as filmem/trailerem.. is ami 20000 kbps... fps 29.97 tehát extra fullos... monitoron tökéletes tvn már kicsit szaggat.. bár most pár állítgatással már sokkal jobb lett. de most se 100%osna amúgy mpchcbe nekem tök más ablak van.. nézd...
de végül is az lenne e a lényeg hogy valaki segítsen abba hogy hogy tudom megváltoztatni a TV Hz-t 75ről 60ra... sztem ez a gáz neki.. de sehol se találom
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz scope2007 #7616 üzenetére
Rakd fel a legújabb béta MPC-HCt. És azzal be tudod állítani, hogy milyen FPS-hez milyen frekit használjon.
-
nandris
aktív tag
válasz scope2007 #7616 üzenetére
Szia
Lehet nem ártana frissítened a videokártya szoftverét is, mert az a fajta CCC már tavaly óta megváltozott, persze az nem azt jelenti, hogy nem is jó. Az MPC-HC ból mindenféleképp újabbat rakjál, mint ahogy WonderCSabo is javasolta, mert abban már elérhető az a funkció is amit hiányolsz. A CCC-ben is van lehetőség az állításra, azért kellene belőle frisebb, mert akkor az útvonal is megegyezik, nincs az ,például, hogy hiányzik egy fül .
A CCC-ben itt lehet állítani, de inkább a MPC-HC-ban állítsd ha lehet, úgy más asztali alkalmazásoknál mehet nyugodtan 70hz-en a TV-d. -
scope2007
addikt
ANT: alapból klónozásra állítja a gép... próbáltam osztottba.. stb, de nem tudtam átállítani.
ok MPCből teszek fel újat... WonderCSabo köszi a linket isnandris 10.2es ccc van fent... xp van fent nálam azért ilyen.. gondolom nálad meg win7
-
WonderCSabo
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Srácok, kellene egy kis help nekem, vagyis Anal kollégának a cikkünk fórumában: [link]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
WonderCSabo
félisten
Warez statisztika - Nem kell a HD, bőven elég mozis verzió ... [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #7627 üzenetére
Valamit nem értek ezzel a listával kapcs. Azt tudjuk, hogy külföldi tv sorozatot letölteni legális (artisjus beszélgetések). A Bközt epizódokat viszont nem? Kicsit mintha összemosnák a dolgokat.
-
iMaverick
addikt
válasz WonderCSabo #7627 üzenetére
Nem mindenki ilyen igényes, mint mi...
Viccet félretéve: ha várok egy filmet, akkor nekem is jó szokott lenni a mozis! Persze nem mindenáron... Az Avatar egészen nézhető volt (bár az orosz feliratokkal nem igazán tudtam mit kezdeni amikor azon a Navi, vagy milyen nyelven csacsogtak), viszont most kíváncsi lettem volna az Alice in wonderland-re (Johny Depp meg a H.B. Carter csaj. Hát még egy ilyen elmebeteg párost! Annó a Sweeney Todd-os musical-en is majd besz@rtam. Szerintem nagyon jó párost alkotnak!)
Csak hát amit eddig találtam, olyan fostalicska minőség volt, hogy ihaj! Nem baj, türelem filmet terem...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Pottyos1
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni 1080p wmv kiterjesztésű filmmel kapcsolatban. A gond az, hogy a film elindul, de kb. másfél percnél leáll, a mp számláló pedig megy tovább. Többféle lejátszót is kipróbáltam(GOM, KMPlayer, WMPC home cinema), mindegyiknél ugyanott áll meg. Már egy másik filmnél is ugyanezt csinálta, tehát a film valszeg jó.A gépem amd phenom 2 x4, 2 GB ram, Geforce 8600 gt. Minden driver, direct x frissítve, kodekek letöltve. Van valakinek ötlete? -
huskydog17
addikt
válasz Pottyos1 #7632 üzenetére
Minden driver, direct x frissítve, kodekek letöltve.
Remélem attól , hogy a codec-eket letöltötted még telepítetted fel őket, mert akkor az lesz a ludas. Semmilyen codec-et nem szabad felrakni. A WMV videót is simán vinnie kell a MPCHC-nak. Nekem egy darab HD minőségű WMV fájlom van, az hibátlanul megy.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #7634 üzenetére
Nyugodtan fel lehet rakni kodekeket, csak gondoskodni kell arról, hogy az MPC-HC ne hasznája őket.
-
Pottyos1
csendes tag
válasz WonderCSabo #7635 üzenetére
Szóval az van, hogy elindul a film, de 1 perc múlva megáll. Ha pause-olom, és várok, akkor tovább játssza, mint egy amikor egy netes filmet bufferol. De ha "beletekerek", akár előre, akár vissza, rögtön lefagy az egész Windows, néha resetelni kell. Ha kodek hiba lenne, gondolom el se indulna. Olyan, mintha gyenge lenne a gép, pedig szerintem nem az. A poén az, hogy minden lejátszóval ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Pottyos1 #7636 üzenetére
Ez még simán lehet codec hiba. Bizonyosodj meg róla, hogy a MPCHC csak és kizárólag a belső codec-jeit használja. Tehát próbáld meg azt, hogy az Internal Filters menüpontban mindent jelölj be. Ha így is rosszul megy, akkor az a gyanú, hogy esetleg gyenge a konfig.
WonderCSabo: igen, valóban, de arra gondoltam, hogy a sok codec a Windows-nak árt.
-
Pottyos1
csendes tag
válasz WonderCSabo #7637 üzenetére
OK, kitöltöttem, de ide is leírom. A videokártya lehet, hogy gyengusz, nem tudom. Asrock M3A770DE, AMD Phenom II X4 925, Geforce 8600 GT, 2X1 GB ddr3 1333 MHz ram, 200 GB Sata HDD.
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #7638 üzenetére
Miért ártana a Windowsnak? Csak felesleges felrakni őket.
Pottyos1: Ezen mennie kéne flottul. Törölj le mindent kodeket. És úgy próbáld meg lejátszani. Husky tanácsát se árt megfogadni!
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #7640 üzenetére
Itt konkrétan arra értettem, hogy ha sok codec-et felpakolsz, akkor szinte biztos, hogy "összegubancolódnak", vagyis külső codec függő lejátszó hibásan vagy nem is fog tudni lejátszani bizonyos fájlokat.
Pottyos1: ezen a konfigon valóban tökéletesen kéne futnia, még az 1080p wmv-nek is!
-
WonderCSabo
félisten
-
Thom!
veterán
Intel GMA HD HDMIn mit tud kiküldeni?
DD/DTS kívül? -
Thom!
veterán
-
WonderCSabo
félisten
Lenne az x264 enkódoláshoz értőkhöz egy régi kérdésem: hogy lehet az, hogy a Blu-rayeken lévő ~40Mbps filmeket a releasekben szinte u.a. minőség mellett negyed akkora bitrátával kódolják? Ennyire vacak kodeket használna a Blu-ray? Hiszen a szabvány mindkét esetben AVC.
-
PuMbA
titán
válasz WonderCSabo #7647 üzenetére
Blu-ray-en nem x264-et használnak hanem H264-et ami kicsit gyengébben kódol. Amúgy meg látszik azért valami különbség és filmtől is függ az egész (az átlag 18Mbps-es VC1-gyel kódolt BD25-ös Blade Runnernek van olyan jó képe,mint egy 30Mbps-es H264-gyel kódolt BD50-es filmnek).
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Ez így azért nem egészen igaz. Mit értesz H264 alatt? Csak mert a H.264 az a szabvány, amit felhasználhatnak BD készítésekor MPEG-2 és VC-1 mellett. Vagy mi az a "gyengébben kódol"? Természetesen az MPEG-2 és a VC-1 nem rendelkezik olyan jó tömörítéssel, mint a H.264, ezért ezeknél nem nehéz jobban tömörítettet előállítani x64-gyel.
A H.264 (AVC) szerint kódolt BD-k esetében persze nem az x264-et használják, bár nem tudom, mivel kódolnak. A nép számára is elérhető még más H.264 tömörítő, úgyhogy van miből válogatniuk (természetesen keményen fizetnek érte). A lemezeknél első sorban azt kell figyelembe venni, hogy ők a nyersanyagból előállított filmet tömörítik be, ami eleve jóval nagyobb, mint ami végül a lemezre kerül. A fő szempont azonban nem a halálra tömörítés (inkább hagynak teret), hanem a minőség. Maga a Blu-ray szabvány és az AVCHD specifikáció is mind megszabják, hogy milyen lehet egy-egy sáv - mert ugye filmeknek azért közel azonos minőséget kellene hozni mindhárom kódolással. Az MPEG-2 transport az alap és azt tömörítik tovább, ha kell vagy akarják. Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy miért nem tömörítenek jobban.
Az x264-es rip-ek pedig azért olyan jók, mert ott viszont az a cél, hogy minimális veszteség mellett a maximum tömörítést érjék el (a legjobb algoritmussal, értelmes kódolással), illetve a nyersanyag is nyilván nagyon jó minőségű. Tehát nem csupán az x264 érdeme ez, mert ugyanezt megcsinálom a Mainconcept-tel is, hanem a marha jó szabványé leginkább.
Egzakt válasz tehát szerintem nincs, bár én sem tudom kívülről az öszes white paper-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest