Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Színek sokkal szebbek az biztos és több részlet látszódik egy kicsivel a nagy tömörítés hiánya miatt(pl. esti felvételeken több pötty(hangyásodás) látszódik). Hiába 1080p mindkettő a Blu-ray változatban több információ van és amikor kiteszi a képre a megfelelő pixeleket több látszik az átlagolásból. Transformers mkv és full Blu-ray(43GB) változattal néztem.Hang meg egyértelműen jobb Blu-ray-en.
Nem azt mondom,hogy nagyon nagy különbség van a kettő között,de 43GB-->11GB elég sok adatveszteségnek számít.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
720p-ket szoktam nézni általában ,mert ezeket bírja a proci (BD csak a hardveres gyorsítás miatt ment jól) és tényleg elég már ez a felbontás,hiszen teljesen látszódik minden kis részlet. Érdekes lesz,hogy hova fog fejlődni a HD-ról a technika,mert szerintem 1080p-nél nagyobb méretnek nincs értelme semmilyen esetben sem,de már nyomatják néhol a 2160p-t meg 4000p-t tök feleslegesen.
TruHD-vel néztem,mkv-s verzióban 640kbps-es AC3 hang volt.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Amennyiben normális ref.frames értékkel kódolták a filmet akkor EVR egyedinél "downgrade cpunál" nem kellene hogy szaggasson. Ezért lehet hogy a film van "durvára" kódolva.
Nézd meg a film ref.frames értékét. MPC-HC lejátszás közben shift+F10 -re a tulajdonságok jön elő ott a média infó fülre kattintva keresd ki a Video bekezdésben. 1080p-s filmnél nem szabad hogy nagyobb legyen 4-nél. Annál a filmnél mennyi? Lejátszás közben kiírja a player az állapot sorában azt hogy (DXVA)?
A te MPCHC-d verziója újabb mint 1.3.1271.0?[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
Ha a legújabb driver a legújabb DX (2009.augusztusi) és a legújabb MPCHC (1.3.1285.0) van fent de nincs semmilyen codeccsomag vagy codec feltelepítve és w7 esetében EVR egyedibe van akkor egy DXVA-s filmnél (tehát UVD ready filmnél) és downgrade cpunál" nem szabadna hogy szaggasson. A CCC-ben a Pulldown be van kapcsolva? Milyen hz-en járatod a monitorod?
mod.: Miközben "downgrade cpunál" szaggat, mekkora a cpu terheltség?
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
"Jelenleg minden 48kHz/16bit-nél jobb felbontású HD-hanganyagot a lejátszó progik "lebutítanak" 48/16-ra. Hogy ez kinek mennyire feltűnö az fül/rendszer függő."
Rémlik valami. Régebben olvastam róla arról is ,hogy miért.
"Ennek elkerülésére lehet próbálkozni az mkv/FLAC módszerrel, ami jó, csak időigényes a konvertálgatás..."
Marad a 16bit 24bit akkor csak SPDIF-en van és támogatnia kell az erősítőnek. Az az érdekes,hogy a DTS-HD belső DTS-e is 24bites és azt is 16biten nyomja ki az AC3 Filter,pedig nem HD hang.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mert a dvi-hdmi kábel nem visz át hangot. A karihoz adtak elvileg dvi-hdmi átalakítót, azt bedugva a kariba, és abba egy hdmi kábelt dugva már át fog menni.
Mi a tököm az a "46b6000"? TV típus lenne? Kicsit tömörítetted a mondandódat...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
veterán
Talán legjobban tdd587 hozzászólása segíthet.
(#7727) WonderCSabo:
wifin keresztül egyelőre tényleg nem megy a HD stream-elése. Volt a PH-n egy hír valamilyen brutál (talán) Cisco cuccról, ami fog ilyesmit tudni, de az biztos drága lesz.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
-
WonderCSabo
félisten
Ehhez én nem értek, egy régi 60Hz-es LCD TVm van. Csak az elvet ismerem.
Mindenesetre asszondják, hogy a nagy frekvencián a mozgás simább lesz. A 600 meg frankó, mert a 24, 60, 50 is meg van benne maradék nélkül.
kovi166: Mire állítottad a frekiket? A TVd tuti támogatja azt, amire állítottad?
[ Szerkesztve ]
-
Seb3s
tag
ha a plazma 600hz-re gondolsz akkor az nem p.vakítás. egy lcd kb 800 vagy még kevesebb sort tud megjeleníteni mozgókép esetén, de egy "600 hz-es (sub-field)"plazma 1080-at. minden képhez létrehoz 12 alképet (50x12=600), amivel megszűnik az elmosódottság. 4:4pulldown az igazi amikor a minden képet 4szer jelenít meg=96kép/sec. ami még jó a 3:3, 3x24=72. ennél még sokan nem veszik észre a ricegést. filmeket csak 24Hz-en szvsz, ha jó a tv a többit megcsinálja.
Tough ain't enough.
-
band1103
őstag
Pontosan azért kell a 600 mert az tényleg mindenre jó. Bár matekból vannak homályos foltjaim de azt hiszem 600 a legkisebb közös többszörös így nincs ennél olyan kisebb Hz érték ahol mind a 50 mind a 60 (30) mind a 24P -s felvételeket egyaránt gond nélkül le lehetne játszani.
Az ennél nagyobb Hz lenne a parasztvakítás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ahogy WonderCSabo mondja, annyi kiegészítéssel, hogy az X4500MHD-hez van egy registry kulcs, ami tiltja a magas ref frames értéket, de ha átállítod, elvben a killa_sample-t is kell tudnia dekódolni.
A GMA HD és a proci is jobb a másikban, de ha nincs rá 40K, akkor is elégedett lehetsz vele, ha az 1080p filmeknél meg találsz olyat, amit nem visz, le lehet szedni általában másik verziót is.
update: Megy a scaling is, miért ne menne?
Füleske:
SD tartalmakhoz nem megy a DXVA jelenleg. Ez MPC-HC beállítás, de ATI driver hiba (ismert).Egyébként ezzel a videóval is lehet tesztelni, ez értelmesen van kódolva. Jó ez az új driver.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Próbáld ki a Splash Lite-ot. DXVA terén sokkal kevésbé érzékeny, mint az MPC-HC, és gyorsabb is. Ráadásul TMT-ven szemben kezeli az mkv-kban a több hangsávot és feliratokat is rendesen.
-
WonderCSabo
félisten
Micsoda érvek.
Miért lenne gyorsabb? A kinézet engem nem érdekel, én a filmet nézem, nem a GUIt. Full képernyőn meg nem is látod a GUIt... MPC-HC is mindent lejátszik. (igen VP8-at még nem, de majd beépítik, meg ez nagyon új)
versionen: MPC-HC a linkelt kodekkel nálam is kb. annyi procihasználtsággal játszaná le, de vmi gebasz van a rendszeremmel. Steelmanus procija gyengébb, azért a 30%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs