- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
közben pontosítanék, a totalmedia progi tökéletes, a monitoromon nem szaggat semmilyen film.
csakhogy a gép össze van kötve DVI-HDMI kábelen keresztül egy 42 colos fullhd tv-vel (ez a másodlagos monitor), a TV 1080p-n megy, 24hz-n (a nagyfelbontású filmek miatt). és a TV-n beszaggatnak a filmek pár másodpercre elég gyakran. -
válasz
scope2007 #7595 üzenetére
Sajnos nagyon is elképzelhető, hogy az a probléma, hogy nincs szinkronban a tv frissítési frekvenciája és a film sebessége (fps) és emiatt van az oldalazó, gyors mozgásoknál olyan érzése az embernek, mintha akadna. A kábel nem játszik be semmilyen szinten.
Mennyi a film fps-e?
-
nandris
aktív tag
válasz
scope2007 #7595 üzenetére
Szia
Megpróbálhatod pl:
1: A TV-nél a gpu méretezés engedélyezése elöl a pipát vedd ki.
2: Én a MPC-HC- használom, és ott van egy olyan lehetőség, beállítások-->lejátszás-->teljes képernyő fülön, hogy a neked (vagyis a tévédnek) megfelelő felbontásokat, és frekvenciákat beállíthatod a filmhez igazodva. Ha kilépsz a lejátszóból akkor vissza állítja az alapértelmezett beállításaidat. Így teljesen megtudtam szüntetni az oldalirányú szaggatást. -
scope2007
addikt
hali!
pls valaki segítsen... az mitől lehet hogy monitoron nézve [1920x1080] a fullHD filmet tiszta, tökéletes képpel játssza le, de már a klónozottként kiküldött képet a TV kicsit remegve jeleníti meg.. de csak akkor ha gyors mozgás történik... pl futnak verekednek... [gép simán játssza, tehát nem azzal lehet a baj.. meg mint írtam.. monitoron még perfect minden...]
DVI-HDMI kábellel van összekötve a gép és a TV [mivel a vga-n csak kettő DVI van]Monitor a felső.. TV az alsó a képen
KATT ide a beállításokért
esetleg nem lehet hogy a Hz miatt? [bár próbáltam de nem tudtam hol állítani a TVnek 60Hzre a frekijét 75ről.... a monitor meg 60at tud max]PLS HELP
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #7588 üzenetére
Megvan az időpont: 2010-03-10, szerda 12:18
-
ProdyG
őstag
válasz
WonderCSabo #7584 üzenetére
na szóval a konfigom:
Asus P5N-E SLI, Intel C2D E6400@3,2Ghz, 2x2GB Kingmax 1066mhz DDR2, Gigabyte 9600GT 512MB, X-Fi Xtreme gamer.a DirectX és vga driver nem feltétlenül a legújabbak, majd megnézem, de nem nagyon hiszem, hogy ez okozná a szaggatást
azért annyira nem régiek.
-
válasz
WonderCSabo #7586 üzenetére
elküldtem már egy ideje, de még nem lett besorolva... pedig reméltem, hogy pénteken jön, de úgy tűnik, Racecam nagyon elfoglalt lehet. Sajnos én is csak várok.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kotovics #7576 üzenetére
Azért próbáld ki. Azért "szaggat" a magyar csatorna, mert az adás és a TV frekvenciája nincs szinkronban.
ProdyG: Legújabb dx, legújabb driver fennvan?
Adatlapodon töltsd ki a cuccok rész a kongifoddal, és egyszerább segíteni, nem kell mindig leírni. Milyen procid, VGAd van?
-
-
-
iMaverick
addikt
Helyzetjelentés X264 átkódolási fronton: sikeresen átkódoltam DXVA-sra a filmet a MediaCoder-rel. Viszont a feliratot mindenképp rá akarta kódolni!!! Egyszerűen nem vágom...
A megoldás eléggé gordiuszi volt... MKVMergeGUI-val kitöröltem a két feliratsávot, aztán az így "kiherélt" MKV-t bíztam a MediaCoder gondjaira... SLOW preset-tel
Szerencsétlen gép kódolta is valami 20 órát! (2 menetben) Fincsi!
Aztán meg a MKVMergeGUI-val (isten áldja ezt a progit!) az általam átkódolt filmet megnyitva és hozzá fűzve az eredeti MKV-t (onnan kitöröl a hangsáv és videóanyag), összeollóztattam a progival a "végleges" videót. Tehát gyakorlatilag ugyanazt az MKV-t sikerült reprodukálni, csak DXVA-val.
Asszem elkezdem leszedegetni azokat a filmeket, amiket ezért nem tettem el az utókornak... (Pl. 1080p-s Nagy durranás 1-2... Ezek még qrva jó kis vígjátékok voltak, nem úgy mint a mai sz@rok.)
-
ildi_
tag
Sziasztok!
Bluray koncertDVDkkel kapcsolatosan adódtak problémáim.
Konfigom a következő:
- ASUS P5QL/EPU lap
- Sapphire HD4770
- WIN7 Ultimate 64bitEddig a K-Lite Codec Pack volt fent és minden elég jól működött a WMP Classic-kal.
Letöltöttem egy Bluray (44gb, 1080) koncert DVD-t, ami már szaggatott és a hang is csúszott. Ezután a PowerDVD-vel próbálkoztam, itt indítottam el a mappában lévő index.bdmv fájlt. Már nem csúszott, hang viszont egyáltalán nem volt.
Leszedtem minden kodeket és a topik utasításait követve raktam fel a Media Player Classicot.(64bit) Mindent videómat tökéletesen lejátssza, mkv, mpg, ts fájlokat is.
A már említett koncert DVD is nagyon jól megy, hangcsúszás és szakadozás nélkül. (az index.bdmv-t nyitom meg) A problémám viszont az, ha beletekerek ebbe a videóba, akkor kell jópár másodperc míg feleszmél és elindul, illetve recseg/rotyog a hang.
Remélem tudtok segíteni nekem! -
kotovics
tag
válasz
WonderCSabo #7573 üzenetére
1920 x 1080 60Hz
Ez valamilyen renderer probléma lehet nem?(cyberlink, coreavc 2 kodekek esetén egyaránt csinálja)Viszont ha átkapcsolok az LCD-TV belső mpeg 4 dekoderére ott szépen egyenletesen fut a kép az M1 HD-n
Az evr vista enhanced video renderer tulajdonságait hogyan lehet módosítani, beállítani? -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kotovics #7570 üzenetére
Kellene néhány adat, mert üres az adatlapod. Oprendszer, vidkari, lejátszó progi, képernyő.
A jelenség amit leírsz, abból szokott eredni, mikor a monitor frissítési sebessége nem egész számú többszöröse a felvétel sebességének. Melyik országból származnak ezek az adások?
Esetleg gyorsban próbálkozz a frissítési sebesség állításával, feltételezem lcd-t használsz.
[ Szerkesztve ]
-
kotovics
tag
Hello
Én HD műholdas adásokat nézek pc-n
Az az idegesítő jelenség van néhány h.264 adónál, mintha "szaggatna a kép" Legjobban ott látható, ha a kép alján fut egy szöveg, pl. a betelefonálók sms hozzászólásai.Ezek a feliratok nem szépen folyamatosan futnak balról-jobbra, hanem apró rángatásokkal.
Valaki tudja, hogy melyik az a beállítás kodekekben, amivel azt befolyásolni lehet? -
válasz
WonderCSabo #7565 üzenetére
A CUDÁba.
Ennyire bizonytaqlan a CoreAVC és a CUDA?
-
band1103
őstag
válasz
WonderCSabo #7565 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #7564 üzenetére
Kipróbáltam az 1.9.5 CUDAsat. Ez ugyan nem lövi ki a DXVAt, de nem is máxik. A külső szűrőknél a CoreAVCT használatra rakva, és a 2 belső h.264 dekóder elől kiszedve a pipát is a DXVAs dekódert használja az MPC-HC lol. (A státuszsorban, és Ctr+J infóra is ezt írja. Téved? Mindegy, ha a CUDával nyomta volna, akkor is szar, mert nem tudom mikor van CUDA és mikor nincs. Ja a tray icont se rakta ki...)
-
-
band1103
őstag
válasz
WonderCSabo #7562 üzenetére
Érdekes hogy első telepítéskor nekem is ilyen agresszív volt a 2.0-ás CoreAVC. Ekkor leradíroztam majd feltettem egy újabb MPCHC build-et telepítőset majd később újra feltettem a CoreAVC2.0-át és most viszont már rendesen megy. Nem értem de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
JamesHolden #7560 üzenetére
Én nem értek nagyon ehhet, de olvastad ezt és ezt és ezt a tesztet?
band1103: Mindkettő W7 x64. A szoftverkörnyezet totál u.a., a laptopban Ati kártya van, nem CUDÁS nvidia, mint a DXVA nem megy nagygépen, ha ez jelent vmit...
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz
JamesHolden #7560 üzenetére
Én csak és kizárólag a WD TV live-ot tudom javasolni mert szebb képet produkál mint más megoldások.
WonderCSabo: A számítástechnika ördöge mi
? Mindkét gépen w7-el? Menniyben különbözik a sw környezet?
[ Szerkesztve ]
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Bocs hogy itt kérdezem, de nem találtam itt olyan a topicot ahol kimondottan multimédia lejátszókról lenne szó...
Szóval szeretnék 30-40K körüli összegben venni egy multimédia lejátszót HD filmek lejátszására
Lényeg hogy külső vinyó nélkül is használható legyen, tehát PC-n keresztül hálóba kötve lássa a gépem tartalmát
Amúgy egy LG 37LH3000-es LCD-re lenne kötve
Mit ajánlotok ebben az ársávban?
Ezekkel találkoztam zömmel mostanság: Asus O!Play (Air), WD TV (Live), LG XF2, IcyBox meg a Raidsonicnak is van egy típusa e célra...
Melyik jobb és miért?Esetleg más szóba jöhető márkák?
üdv
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #7558 üzenetére
Laptopomon u.a. beállításokkal meg megy CoreAVC mellett a DXVA...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #7557 üzenetére
Mégse jó, mert kinyírta a DXVAs lejátszást. Nektek mi van az értékességen beállítva? Nekem a default értéken sosem engedi DXVAval... CoreAVC 2.0
-
WonderCSabo
félisten
Marha jó ez a CUDÁs CoreAVC, 13,5Mbps 1080p videót lejátszva átlag 6 % pocihasználat.
-
iMaverick
addikt
Közben én is szórakázok a MediaCoder-rel... Annyit már sikerült elérnem, hogy belőttem azt a bitrátát, amin "ugyanakkora" fájlméretet kaptam, mint az eredeti (hanggal, tokkal-vonóval) pár kB eltérés.
Ami az érdekes:
- rárippeli a videóra a feliratot... Pedig direkt letiltottam, hogy foglalkozzon a felirattal.
- ahol "fekete" kellene hogy legyen a film, ott az átkódolt verzió kicsit zizis képű és jóval világosabb, mint az eredetiben... Ez gáz. (Ahol "akció" van, ott nem látszódik minőségromlás. Legalábbis én nem látom.)Ami kérdés lenne: a Video fülön a PRESET és a TUNE mire való? Arra rájöttem, hogy ha a PRESET-et átrakom mondjuk Slow-ra, akkor tényleg tovább tart a kódolás, viszont gondolom hogy jobb eredményt is ad... (Ennek eredményét várom jelenleg. /Értsd: éppen kódol, mint barom./)
A TUNE viszont talány... Ezek amolyan effektek lennének a képre? A legördülő lista elemeiből gondolom.
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7553 üzenetére
Nem baj, ne legyünk telhetetlenek, 720p is esélytelennek tűnt nekem először, örülök hogy legalább az megy.
Köszönöm a segítséget mégegyszer
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7551 üzenetére
Basszus, de idegesítő...hajszál híján leszátsza az 1080p-t is CoreAVC-vel
Egy nagyon pici kraft hiányzik, mert néha beszaggat. Jobb lenne ha kifeküdne tőle teljesen, mert akkor könnyebb lenne feldolgozni. De így, hogy egy hajszál hiányzik...
Videó: 1920x1080 pixel, bit rate: 10.6Mbps
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7545 üzenetére
Még sajnos nem sikerült "megvásárolnom" a CoreAVC-t
De 1080p esélytelen lesz. Megpróbáltam simán ahogy a 720p-t és elég lehangoló az eredmény. Igazából annyira nem is izgat a fullHD, 16GB azért egy picit túlzás egy filmnek. 720p bőven elég nekem egyelőre, főleg hogy az LCD-m sem egy mai darab és "csak" 1360*768-at tud.
Azért kíváncsiságból ki fogom próbálni ma vagy holnap
-
WonderCSabo
félisten
Mert túl nagy bitrátát adtál neki. Bőven elég az eredeit fele is, és akkor nem 4GBosat kapsz, hanem 150MBosat...
Itt vagy egy DXVAval kapcsolatos x264 leírás, bár ez HD felbontásokhoz készült, nagy része SD-re is igaz. Javaslom 10 mp-es samplekkel próbálgasd, majd ha jó lett, akkor csináld meg az egésszel.
-
FF23
senior tag
válasz
band1103 #7547 üzenetére
Kösz
ezt nagyjából kipróbáltam már. Sőt sikerült egy ilyen 370MB-osból majd 4 gigás nem dxva-s 11Mb/s-ost készíteni (ami amúgy qva jó lett)
Arra gondoltam, hogyha van valakinek a progi alapbeállításain túl kitapasztalt, bevált séma (L3.1<->4.1; B-frames; mozgásbecslés.....´)
-
band1103
őstag
A Mediacoder x264-es tömörítője olyan defaultra van beállítva hogy DXVA-s legyen a video. Ha nem változtatsz semmin a haladó beállításokban akkor alapból jó lesz.
Minél több menetet csinálsz annál nagyobb az esélye hogy ugyanazon a bitréten (ahol a bitek teremnek
) szebb lesz a kép. File méretet pedig a bitrate csökkentéssel tudsz csökkenteni. Hogy minőségromlás nélkül? Ki kell hogy tapasztald, de szvsz a default használatával és ha ugyanakkora bitrate-t használsz mint amekkora a forrás videónak van akkor nem fogsz látni minőség romlást. Főleg ha több menetben készíted.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Én is próbálgatom a Mediacodert, egy kis segítség kellene.
Pl. lenne itt ez az anyag:
Video
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L3
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Duration : 41mn 5s
Bit rate : 954 Kbps
Width : 704 pixels
Height : 384 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Original frame rate : 23.976 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.141
Stream size : 280 MiB (74%)
-------------------------------------------------------
Itt [link] vagy a haladóban [link] [link] mit kell beállítani ahhoz, hogy x264 DXVA-s videót kapjak minőségromlás nélkül, az sem baj, ha kisebb méretben?[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7543 üzenetére
Oké, megpróbálom...jövök az eredményekkel, meg egy 1080p teszttel
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7541 üzenetére
MPC-HC fenn van, de az az igazság, hogy így hogy most elpörgeti a 720p-t, nem merek hozzányúlni mert amikor az előbb is fenn volt egy kodek csomag (pure codec) sokkal rosszabb volt a helyzet. De ha azt mondjátok akkor már nyomom is fel.
Pure codec-et csak azért raktam fel, mert előző gépemnél (UMID m1 umpc) a GMA500-ashoz azt ajánlották a hv-es gyorsítás miatt. Előtte filmekhez én is a Core AVC-t használtam.
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7539 üzenetére
Besz*rás...akkor miért megy ilyen szépen most? Nem szabadna neki
A VGA még mindig csak egy értékelhetetlen GMA950, proci meg egy ULV U2500-ös kétmagos Intel. Na mindjárt ráuszítom az 1080p-t, majd az kifekteti
"Cím szerint a District 9."
Szeressük!
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
-
hito
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #7537 üzenetére
Most nézem, hogy ez nem 720p elvileg. Fájlinfóban ezt találtam:
ViDEO ......: 1280*688 @ 6854 kbps
AUDiO ......: 1509 kbps DTS
RUNTiME ....: 112 mins
SUBTiTLES ..: English
RATiNG .....: 8.4/10 (87,099 votes)Bitrátára 6688-at, FPS-re 23.976-ot ír. Van valami writing library amiben azt írja, hogy x264 core. Ez nem tudom mit jelent. Gondolom átlagos, vagy gyengébb 720p filmről beszélhetünk.
-
hito
nagyúr
Ezt egyszerűen nem hiszem el...újrahúztam a rendszert, nem tettem fel semmilyen kodek pack-et, telepítettem a KM Player-t és hiba nélkül lejátsza a 720p-s mkv filmeket
Ugyanez pl. pure codec segítségével nem ment, csak bezavart ezek szerint. Annak elvileg az a célja, hogy tehermentesítse a VGA-t a proci terhére. Meg is történt, 50-70%-on ment a CPU, de gyalázatos volt az eredmény.
Most meg tessék, mindenféle csodacodec nélkül, simán KM Player-rel lazán pörgeti a HD-t
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7534 üzenetére
Akkor is...
-
WonderCSabo
félisten
Csak arra akartam utalni, hogy lehet, hogy a cikket át kéne fogalmazni egyszerűbb nyelvre, részletesebben leírva. De ez nem az én asztalom, hiszen a cikket is valóban nagyon segítőkész CPT.Pirk írta, többedmagával, egyébként sztem teljesen jó az az írás. Nem megleckéztettelek. Egyszer írtam, hogy nézd meg az elsőt, hiszen nem tudhattam, hogy mennyire értesz hozzá, másodszorra meg az előző mondataimat, mivel CPT.Pirk mindent leírt. De ha akarod tudni, hogy mennyire vagyok segítőkész, akkor olvass picit vissza itt, vagy a Firefox topikban.
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7532 üzenetére
Ezek után már nem várok segítséget tőled (nagyon segítőkész CPT.Pirk kollegánk már megtette), de szerintem elég gáz, hogyha valaki 3x annyi energiát fektet bele abba, hogy megleckéztessen valakit, mintha segítene.
Nagyon jól tudom, hogy az első hsz-ek ilyen topicokban ezért vannak, de sajnos vannak még olyan bunkók akiknek ez nem segítség, mert az alapok hiányoznak. Azt se tudom mit jelent a filter és mire való, akkor mit kezdjek egy 8 oldalas szakmai leírással?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
950-es VGA sajnos semmit nem tud, azon kívül, hogy ad képet. Gyengébbre már akarva sem tudta volna készíteni az intel, tekintve h. hiába támogatja a DX9-et, még pl. DX7-es hardveres T&L egység sincs benne.
Szóval vidkari miatt kiesik a GPU gyorsítás, a proci meg egyszerűen nagyon kevés. Szerintem pár alacsonyabb bitrátás 720p-t talán még elbír. Egyébként inkább ne erőltesd a HD témát azon a cuccon.A fórumozók meg hülyék.
Atom mellé Ion chipset kell, és akkor mehet vidkariról a HD. Ill. ha jól tudom, a Pine Trail már kap valami dekóder társ procit, de azzal még nem találkoztunk.
stevve: majd még körülnézek, hogy mit lehetne kezdeni vdubbal, én nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7527 üzenetére
Átböngésztem, de nekem az kínaiul van. Esetleg gondoltam valaki (első hsz helyett
) ajánl egy kodek-et és egy lejátszót.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges egy GMA950-es VGA és egy U2500-as (2*1,2GHz, 2MB L2) CPU segítségével akadásmentesen futtatni 720p-s filmeket? Eddig KM Player-el és Pure Codec segítségével próbálkoztam, de amellett hogy a kép beszaggat a hang is elcsúszik.
Van valami okos megoldás ilyen gyenge hardver alá? Az az érdekes, hogy fórumokban (ebben a topicban is) olvastam, hogy epécékkel (Atom + 950) 1080p-s filmeket futtattak akadás és szaggatás nélkül
Létezhet ez? Mert ha igen, az enyémnek is vígan meg kéne vele bírkóznia.
-
iMaverick
addikt
válasz
band1103 #7522 üzenetére
Fincsi...
Mellesleg megrögzött Ati-s vagyok már a 8500-ös széria óta. Maradok az Ati-nál. Ez a kódolgatás amúgy is bejön nekem: annó a DVD-s filmekből csináltam saját használatra dualdub-os "release"-ket. Persze ki nem került a netre egyik sem. Viszont jó sok időt sikerült ezzel "elcsesznem" az életemből.
-
band1103
őstag
válasz
iMaverick #7521 üzenetére
Csak és kizárólag így lehet elérni hogy DXVA-s legyen egy videó
úgyhogy nem annyira gáz hogy erre használod.
Bár ezt minden nem DXVA-s filmnél meg kell csinálni így filmenként jó pár órád rámehet ellenben ha veszel egy megfelelő nV karit ami kevesebb mint 7 órába kerülakkor minden film menni fog GPU-val.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #7509 üzenetére
Most a hétvégén próbálgattam a MediaCoder-t. Eddig tetszik. Az viszont gáz, amire használom...
Teleszaladt a t@k@m a DXVA mentes videókkal, gondoltam megnézem, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében... Konkrétan a Hellboy II 1080p-s (asszem NYTT release) verzióról van szó. A DXVA probléma elég gyorsan kibukott: 16-os B-Frame! Amit Band1103 kolléga közölt régebben "táblázat", onnan jutottam arra, hogy ennek a felbontásához max. 4-es B-Frame lehetne... Nosza: kódoljuk újra!!
Persze beleszaladtam a problémába: egy-egy kódolási menet 7 órás!!!! (Mindez egy 3GHz-re húzott QuadCore-on!!! Ráadásul a mostani Chip-ben az X64 előnyeit ecsetelgették, így természetesen rögtön a 64biteset is tettem fel, hogy azzal is gyorsabb legyen.)
A vicc az, hogy a képen nem vettem észre minőségromlást (csak HD Ready a moncsi), viszont legalább a DXVA beindult. Hurrá!
-
rihi1
tag
hátha valakinél is volt ilyen!
lecseréltem a mpchc telepités nélküli verzioját egy telepitettre,és megszünt az a kis szagattás a gyors képmozgások alatt!
mindegy volt hogy HD vagy sima Divix olyan mintha nem birta volna a tempot! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Steelmanus #7513 üzenetére
Nem a filters menüben van, hanem a compressionban, ugyanabban a menüben, mint a filters.
Csak kiválasztod, állítani nem is kell rajta, és onnan kezdve faján fog menni. Telepítés után nem kell mást csinálni, vdub látni fogja.
-
Steelmanus
addikt
válasz
CPT.Pirk #7512 üzenetére
Koszonom az infot es a linket, megszallt a filmezhetnek, mivel uj terulet ez nekem van mit bepotolni, ha feltelepitem a [x264vfw_20_1195bm_19501.exe]-t a VirtualDub-nal hol kell hozzaadni mert azt nem talalom, a Filters menupontban kerestem.
VirtualDub-1.9.8.zip ezt szedtem le, ill. hasznalnam. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Steelmanus #7511 üzenetére
Lehet h. ugyanaz, de az enyém nevében benne van, hogy vfw, egész pontosan ez az: [x264vfw_20_1195bm_19501.exe]
-
Steelmanus
addikt
válasz
CPT.Pirk #7508 üzenetére
Peldaul erre az x264 codekre gondolsz?
Gondolom mashonnan is le lehet szedni, az info lenne a lenyeg.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #7509 üzenetére
Virtualdubbal szoktam küldeni, vagy a RadTools konverterével, ha nem aviról van szó, hanem mondjuk mov fájlról, vagy vdub nem szereti...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fasza ez az x264-es codec, egy 700 megás xvides avi fájlból azonos minőség mellett csinált 154 megás, dxva-s avit.
Hamarosan majd erről is írok a cikkünkbe. -
huskydog17
addikt
Ismét szeretnék tőletek segítséget kérni.
Arra lennék kíváncsi, hogy SP3-as WinXP esetén meg lehet-e oldani, hogy az MPC-HC ne DirectSound-on keresztül küldje ki a hangot, hanem a Windows Mixerét megkerülve közvetlen a hangkártyára, úgy, mint például amikor egy zenelejátszó ASIO-n vagy Kernel Stream-en keresztül küldi ki a hanganyagot.
Rákerestem és annyit találtam, hogy a beépített MPC Audio Renderer-be bele van építve a WASAPI ami ezt a célt szolgálja, csakhogy ez WinXP alatt nem működik.
Láttam valami angol fórumon megemlítették még a Waveout kimenetet, de az nem tudom, hogy mire jó. A MPC-HC-ban jelenleg 8db audio renderer közül tudok válogatni és a többségüket nem ismerem.
Csináltam egy képet róla:
Audio RenderersJelenleg a 2.-at használom és előtte az 5. volt aktív, azonban nem tudom, hogy mi a számottevő különbség köztük. Valaki felvilágosítana ez ügyben? Melyiket érdemes használni?
-
FF23
senior tag
válasz
WonderCSabo #7504 üzenetére
Jah, igaz
Lehet, hogy csak a programok és szolgáltatásoknál kell megnézni, hogy engedélyezve van-e? Valamit keverek és Steelmanus mondhatta a frankót.
-
kingabo
őstag
Visszatettem a 32bites w7-et (amiben gyárilag van wmp), driverek telepítése elött kiprobáltam és az mpc-hc egyből az evr módban indult.
aki szintén msnd-t használ, az nézze meg, hogy mit is választ pontosan, mondjuk kb 20 verzióból nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Mesterséges intelligencia topik
- Apple Music
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...