- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
8 vagy 10 bites 4K videó?
MPC-HC-ban a Belső szűrők -> Videó dekódernél DXVA2 Native van beállítva és be van pipálva a 4K és a HEVC is? YouTube-on csak Microsoft Edge-dzsel megy a 4K videó (akkor, ha az about:flags ablakban engedélyezed a VP9 videót és gyorsítást), ugyanis Chrome alatt például le van tiltva, mert többször kifagy a VP9 kodek miatt, amit nem teljesen támogat a HD520, csak a mostani HD620.
[ Szerkesztve ]
-
rmmm
tag
Sziasztok!
4k HEVC videot proalok lejatszani. Elvileg i5 6200u procimmal, HD520 videokartyaval menni kene, de szaggat. MPHC letoltve, 4k UHD hardveres tamogatas beallitva, de még mindig nem jo. Van tipp? Youtube 4k se az igazi.
köszi! -
PuMbA
titán
válasz
membrandj #24090 üzenetére
Az a G4400-hez hasonlóan csak a 8bit-es HEVC-ket viszi. A YouTube-os VP9 kodeket és a 10 bit-et nem.
"Illetve ha jól értem, akkor a hdmi 2.0 csak a 60 hz-et oldja meg vagy jár még valami előnnyel?"
HDMI 1.4-en maximum UHD 30Hz mehet ki, ami ugye 50 vagy 60fps-es videónál már gond.
"Ha létezik hdmi 2.0 lap, akkor egy g4560 zokszó nélkül vinné mondjuk a 100 GB-os uhd filmet?"
Igen.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
membrandj #24088 üzenetére
A G4560 minden 4K videót lejátszik, a G4400 csak némelyeket. A legnagyobb baj az alaplapokkal van, tehát vagy a Displayportot kell átalakítani HDMI 2.0-ává vagy HDMI 2.0-ás alaplapot kell venni, hogy 4K 60Hz-es kimenetet kapj. Gyakran olcsóbb megoldás egy Geforce 1050 vagy egy RX460, de ott van még az ASRock J4205 lapja HDMI 2.0 kimenettel.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ha jól olvasom, akkor 4k 10 bit lejátszásához már 1050 szintű vga kell.
Egy asrock h110m-hdv + g4400/ i3-6100 , illetve egy asrock b250m pro4+ g4560 vagy g4600 mire elegendő?
Leginkább azért kérdezem, mert a milyen asztali gépet vegyek topicba 1-2 havonta beesik egy-egy kérdező, aki 4k videonézésre akar gépet ( gondolom leginkább filmeket nézne ) és sose tudunk válaszolni.
Köszönöm előre is!
-
Cassio1987
tag
Feltelepítettem, így már ott van a menüpont de csak az integrált kártya van rajta a listán.
szmegma: Laptopon kicsit korlátoltabb a driver mint asztali gépen, a 3d beállításoknál átállítottam mit használjon, igaz most nem akad ha bekapcsolom az anti ringing filtert. Köszi[ Szerkesztve ]
-
szmegma
aktív tag
válasz
Cassio1987 #24080 üzenetére
Az nvidia control panelben a hasznalt vga opcional ne "AUTO" legyen hanem "gtx960m".
-
PuMbA
titán
válasz
Cassio1987 #24084 üzenetére
Ha külön felteszed a LAV Filterst telepítéssel a gépedre és megmondod az MPC-HC-nak, hogy ezt használja, akkor kirakja, ha jól tudom. Viszont a beállításokat a Start menüben lévő LAV Filters gyors hivatkozásokkal tudod elvégezni.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #24082 üzenetére
Options/Internal Filters/Video Decoder rész alatt a Hardware Acceleration/Hardware Decoder to Use menüben válasz ki, hogy DXVA Copy-back, majd alatt a Hardware Device to Use menüben a videókártyát.
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #24080 üzenetére
Eleve azt kellene használnia, mert arra van kötve a monitor nem?
-
dhcodoki
senior tag
Nálam annyi a fejlemény, hogy dunkel fórumtárs segítségével az MPC-HC+madVR-el tökéletes lejátszást tudtam elérni. Sőt, még a "chroma upscaling"-ot is "szuper-xbr - sharpness150"-re fel tudtam tekerni.
Viszont Kodi 16.1 dsplayer-el továbbra is szenvedek. Megnéztem a kodiban a lav filtert, ugyanúgy van beállítva, mint az MPC-HC-nál.
Valamiért filmlejátszás után valamikor visszaállítja alapra a madVR-t. Mondjuk ezt lehet azért teszi, mert eléggé szaggatja a képet. -
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #24077 üzenetére
Megtörtént, megjavult. Elég sok scaling beállítás más lett mint volt. A táblázat alapján állítottam be, ami az összefoglalóban van, de gondolom az már elég idejemúlt és sok minden változot azóta.
Közben elkezdtem szépen visszaállítani, hogy kiderüljön mi okozza. Akkor kezd el akadozni ha az image downscalingnél bekapcsolom az anti ringing filtertt.
Köszi a helpet.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #24076 üzenetére
Állítsd defaultra a madVR-t.
-
Cassio1987
tag
válasz
Fandango #24074 üzenetére
Igen látható, épp ezért nyomtam ctrl-j, mert láttam, hogy nem stimmel.
Pumba: Most pontosan nem emlékszem miket állítottam el a default beállításról de a fontosabb beállítások
Deinterlacing: automatically when needed: if doubt, deactivate deinterlacing.
Chroma upscale: cubic, bicubic 75 active anti ringing, image down: cubic, bicubic50/catmull rom active anti ringing, image upscale: lanzos 3 taps active anti ringing. Ezenfelül aktív a full screen exclusive mód. Smooth motion always, meg windowed módnál present several frames in advance pipa, how many ...... 8. De ha kiveszem a pipát és a backbuffer 3 default értéken van is ugyanez a jelenség áll fent.Nem tudom ezekből hirtelen melyek alap értékek de ezeken kívül tuti nem nyúltam semmihez. Ötlet?
-
Fandango
veterán
válasz
Cassio1987 #24073 üzenetére
Windowed módban, láthatóan akadozik is a kép?
Egyébként szerintem beállítási probléma lesz. -
Cassio1987
tag
Üdv, most vettem észre, hogy laptopnál olyan jelenségem van mphc madvr párossal, hogy ha windowed módban megy a film akkor frame droppok és presentation glitches hibákat generál minden másodpercben. Azonnal megszűnik a jelenség ha full screenbe rakom a filmet és visszatér ha kiveszem belőle. Kizárólag 1080p videókkal jelentkezik a hiba, 720p és kissebb felbontásnál nem. Processzor i7-6700hq és a benne lévő integrált vga-t használja a lejátszó. Bár mivel full screen esetében tökéletesen megy a film ezért nem hiszem, hogy ezzel van a baj
Valaki ötlet, hogy mi okozhatja? Valami beállítás?
-
PuMbA
titán
válasz
icecube23 #24069 üzenetére
A 8 bites 4K videókat simán bírja a géped, a 10 biteseket viszont már nem. Az alaplapodon HDMI 1.4 van, tehát UHD-ban csak 30Hz-et tudsz kinyomni, ami csak filmek 24 fps-éhez elég. Ahhoz kell külön VGA, ha a 10 bites 4K videókat akarsz nézni 30 képkocka fölött.
(#24067) dhcodoki: Melegszik a processzorod és lejjebb veszi az órajeleket vagy, de ennek kicsi az esélye: VGA driver hiba
[ Szerkesztve ]
-
icecube23
tag
Sziasztok
Van egy lg 661v tévém.
Uhd tartalmat szeretnék lejátszani rajta. Az a kérdésem, hogy mi lenne a legjobb opció a lejátszásra: usb, pc(i3-6300, 8gb ddr4, vga kari nélkül nem tudom hogy birja-e a 4k videót), vagy egy media box...az a helyzet, hogy nem nagyon tudom összehasonlítani melyik a jobb, mert csak 16g pendriveom van, nincs media boxom, és nincs videokari a gépemben...fhd-hoz vettem tavaly ezt a konfigot, azt meghajtotta, de vhol azt olvastam hogy lehet kelleni fog hozzá...amugy az lenne a legutolsó hogy videókártyát vegyek, de ha csak aza megoldás?! -
dhcodoki
senior tag
Annyival kiegészíteném, hogy a madVR eléggé le van butítva. Pl. Chroma: Bicubic75
1-2 hónapja semmi gondom nem volt. Minden szépen futott. Azóta kapott a rendszer egy plusz HDD-t és ennyi történt. -
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Ha az összefoglaló szerint állítottam be a madVR-t, de mégis időnként meg-meg akad a lejátszás, akkor csak az algoritmus beállításokkal lehet gond? Jellemzően a dropped és delay frame számlálók pörögnek (1-2 perc alatt 100 környéki érték). Illetve a avarge stats alatt lévő értékek magasabbak a Vsync-nél.
Esetleg kutakodjak az algoritmus beállítások mellett máshol is?WIN7 64bit; AMD A10 5800K 3,8Ghz; 4GB Kodi és MPC-HC
Készítettem egy videót. Jól látszik, hogy az elején viszonylag rendben pörög, majd megindulnak a számlálók.
Link[ Szerkesztve ]
-
Ubul02
tag
válasz
ggeleven #24065 üzenetére
Eddig mindent lejátszott, ami a kezem ügyébe került. Ennél a filmnél sajnos a két felirat közül egyiket sem eszi.
Gépen VLC gond nélkül hozza.
Azért a Serviio-t lehet, hogy majd tényleg kipróbálom, de egyébként az a gyanúm, hogy a médialejátszó problémájáról van szó. Legalábbis józan paraszti ésszel, laikusként szemlélve a dolgot, ez látszik valószínűnek... -
ggeleven
őstag
-
Ubul02
tag
válasz
ggeleven #24062 üzenetére
LG Smart Share van a gépen. És más filmeknél nem volt gond, simán vitte a feliratokat eddig.
Kipróbáltam, kimásoltam a filmet külső HDD-re, és USB-ről játszottam le a TV-n, akkor is ugyanez volt a helyzet. (Régi asztali PC, HDMI sajnos nincs benne.)
Gondolod, hogy azért érdemes egy próbát tennem a Serviio-val?[ Szerkesztve ]
-
Ubul02
tag
Sziasztok!
Abszolút hozzá nem értőként volna egy kérdésem, nem tudom, ide tartozik-e vagy inkább LG tv topicbaHD filmet játszanék le LG tv-vel, saját médialejátszójával, DLNA-val wifin keresztül. Megy is szépen, de a feliratot nem jeleníti meg.
Médiaboxom sajnos nincs, tehát ez a lehetőség kizárva.
Számítógépen VLC hozza a feliratot.
Van valami lehetőség, vagy tegyek le róla, hogy ebben a formában működni fog a dolog?
Köszi a válaszokat előre is! -
tutitibi
senior tag
válasz
NateDogHUN #24047 üzenetére
Valódi 4K-s TV adás, Dreamboxról hardveres H.265 támogatással átsztreamelve PC-re, FULLHD-s monitorra.
Intel CoreI3 4330-as CPU, NINCS DXVA, szinte 100 % CPU leterheltség de nézhető.
A Dreambox CPU-ja H.265-ban csak FULLHD-t tud, a TV-n (FullHD) fekete lesz a kép de PC-re kitehető és ott nézhető.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
dzsóbácsi #24054 üzenetére
Másik AMD drivert megpróbálhatnál, mert régebbi AMD kártyákon nem mindig tökéletes a filmek lejátszása
BIOS frissítés játszhat még, illetve a Support Pack helyett a hivatalos Audigy driver, bár nem hiszem, hogy ZS-re van, így próbáld ki alaplapi hangkártyával
foobar2000 mondjuk.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Szia!
I5 3570 és HD7870em van 8GB memóriával és samu 830 SSD-vel.. Audigy ZS hangkari 6.1es support pack-al.. Win7-en semmi ilyesmi problémám nem volt.. Kép is hang is megakad filmezés közben.. sőt még a YT videók is be-be szaggatnak néha.. MPCHC-t használok... Winamp helyett mit ajánlanál.. fontos lenne a FLAC formátum kezelése is..
áá.. Win10pro az oprendszer..Köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Hiába kapcsolom be a normalizálást az MPC-ben, mégis hangosabbak az effektek a beszéd viszont halk. Mit kellene még beállítanom, hogy ne kelljen a távirányítóért nyúlnom, ha valami robbanás történik a filmben?
-
Fandango
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24047 üzenetére
Ez valami háttérben futó program miatti lassulásnak, driver gondnak, Windows energiagazdálkodási beállításnak vagy BIOS mizériának tűnik
BIOS-t csak a legutolsó esetben frissíts, de nézd át az összes drivert a gépeden, hogy friss legyen, illetve próbálj meg kihúzni minél több USB-s eszközt a gépből és háttérfolyamatot bezárni, hogy marad-e a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
A rendszerem egy MSI B150 VDH alaplapom, egy i3-6100 proci, Win1064, MPC-HC.
Ha bitstreamra rakom a lejátszást a LAV filterben, akkor a DD megy, de a DTS-re váltásnál néma csönd van.
MI lehet a baj? -
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24044 üzenetére
Windows 10? N-es Windows verziód van? Legújabb VGA driver felrakva?
-
NateDogHUN
tag
válasz
NateDogHUN #24042 üzenetére
Basszus, elkiabáltam.
Két részt megnéztem a Man in the high castle-ból, minden ok volt, ma a 9. résznél ugyanazt kezdte produkálni. Szaggató kép, egér mozgatásra megszűnik. Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
NateDogHUN
tag
válasz
NateDogHUN #24041 üzenetére
Minden ok, megy! Köszi a tippet.
-
Thom!
veterán
Mpc-hcnal ha a topic elejen leirtak szerint beallitok mindent a 24p lejatszashoz akkor Bluesky Frame Rate Converterre van-e szukseg?
Win10
Amd kabini -
Thom!
veterán
Win10, amd kabini 24p lejatszast hogy lehet a splash 2.0 kikenyszeriteni hogy ne 60hz menjen a film?
-
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24035 üzenetére
Van magyarázat: elavult. Folyamatosan változó világban élünk. Semmit sem jelent, ha valami régen bevált vagy nem volt vele gond
[ Szerkesztve ]
-
tutitibi
senior tag
válasz
NateDogHUN #24035 üzenetére
MPC-HC-t használj, dobd ki a VLC-t.
-
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24033 üzenetére
Egyik lejátszó sem jó, nézd meg a honlap tetején a téma összefoglalót
-
NateDogHUN
tag
Hello!
Filmek lejátszása közben akadozik a kép, ha az egérkurzort megmozgatom, megint rendben van, majd 10 percenként újrekezdődik a móka. VLC playerrel is és POTplayerrel is ugyanez a probléma.
Konfig:
QuadCore Intel Core i7-2600K 3600 MHz, Asus P8Z68-V LX lapban, NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (6 GB), 16 gb RAM.
Ötletek? -
mesger82
csendes tag
Sziasztok,
Teljesen zöld fülűként írok... Szeretném beállítani a MadVR-t az összefoglaló szerint, de nálam nincs a downscaling-nál catmull rom. Én rontottam el valamit? Mivel nem N-es a win ezért nem töltöttem le a media features packot.
i5 3570k, 8GB RAM, GTX950, Win 10 Pro (friss telepítés), friss MPC-HC és MadVR...
Lehet az a baj, hogy még csak a monitor van a gépre csatlakoztatva DVI és nem a TV HDMI-vel? Vagy nincs köze hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
HD5500-as IGP nem rendelkezik még hardveres dekódolási képességgel HEVC-hez, ezért csak prociból - szoftveresen - tudja dekódolni a videót. Ez a magyarázat arra, hogy az alacsony bitrátással még csak-csak megbírkózik, de a magasabbal már nem bír szuflával. Atom X7-Z8700 már rendelkezik hardveres dekódolóval, így nem kell hozzá erős proci, hogy le tudja játszani a HEVC-el kódolt videót.
HEVC dekódolást Intel vonalon Braswell-es Atom (csak 8bit) prociktól kezdve SkyLake, Apollo Lake és most nemsokára megjelenő Apollo Lake procik tudják hardveresen gyorsítani.
ARM alapú SoC-ok már régóta rendelkeznek hardveres HEVC dekóderrel, pl. az Amlogic S905, S912 procik.
AMD oldalon asszem 460-as dedikált VGA-ra van szükség hozzá. Vagy majd a Ryzen APU pár év múlva.
-
hito
nagyúr
válasz
huskydog17 #24020 üzenetére
Köszi, sajnos nem segített, ugyanúgy kevés hozzá a hardver valószínűleg.
-
huskydog17
addikt
Próbáld meg a Splash 2.0-t, talán ott jobb lesz!
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tudna valaki segíteni HEVC lejátszással kapcsolatban? NX500-as fényképezőm van, ami HEVC kodekkel rögzít videókat. A gép, amivel le szeretném játszani a videókat Lenovo Thinkpad Yoga 12, HD 5500 GPU-val. Ez alapjáraton nem tudja a hardveres gyorsítását a HEVC videóknak, de kijött egy frissítés, amivel elvileg már tudja. Gyakorlatilag viszont azt tapasztalom, hogy nagyon alacsony bitrátájú HEVC videókkal megbirkózik (cca. 15mbps), de ahogy szembe találja magát valami izmosabb bitrátájú videóval (60, 90mbps) megszűnik működni, átmegy diavetítésbe.
Kérdésem az lenne, hogy próbálkozzak valami beállítással (ha igen, tippeket megköszönöm), vagy a HD 5500 ennyit tud, magas bitrátájú HEVC videók nem fognak menni (?). MPCHC-ban HEVC és UHD pipa a gyorsításnál bent van.
Az érdekessége a dolognak az, hogy valamelyik nap próbáltam egy szutyok Atom X5-Z8700 procival is lejátszani, még a 100mbps HEVC videók is vajpuhán mentek.
-
Fandango
veterán
Attól, hogy nem Intel VGA-ja van, attól használhatja azokat az opciókat. madVR előtt én is bekapcsoltam mindig azokat.
Valami viszont nem jó nálam egy ideje madVR-el, mert töbször megakadnak a videók, és nem tudok rájönni, hogy mi okozza. EVR CP-vel teljesen jó, de madVR-ben hiába állítgatok, nem javul.
Egy Catalyst frissítés után kezdte, azt hittem az okozza, de visszaraktam a régi drivert, és a hiba megmaradt. -
PuMbA
titán
válasz
tutitibi #24012 üzenetére
Tudom, bele kéne tenni a az IT Tartalom kikapcsolását, a Teljes tartományú HDMI kimenetet, valamint a képrontók kikapcsolását (dinamikus kontraszt, zajcsökkentés, bőrszín tónus stb.)
MPC-HC-ban pedig a D3D Teljes képernyőt és a 3 függőleges szinkronizálási videó átalakító beállítást.
[ Szerkesztve ]
-
tutitibi
senior tag
-
PuMbA
titán
-
Fandango
veterán
válasz
Ra's al Ghul #24003 üzenetére
Chroma upscaling: NGU (ami a vas elbír, teszteld ki), SuperRes nem kell
Image upscaling: NGU algorithm quality: luma (ami a vas elbír, teszteld ki), chroma let madVR decide, algorithm to use after doubling: let madVR decide mindkét helyenEgyéb kérdés?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali,
van itt valaki, aki használja a legújabb madVR-ban a legújabb algoritmust NGU?
Ha igen akkor tudna segíteni beállítani? -
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!
Win10-re váltás óta akadozik a filmek és audióanyagok lejátszása.. Filmekhez MPCHC-t zenéhez Winamp-ot használok.. Audigy Support Pack 6.1 és legújabb Amd VGA driver van fenn..
Elvileg a Windows is frissíti magát ha van mire..
Mi lehet a probléma??
Köszönöm!! -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Hardveraprón nézegettem az integrált procis lapokat, de nem igazán tudom, hogy ha én LibreElec-el használnék egyet pendrive-ról HD filmek lejátszására akkor mi lenne a minimum proci szint amivel mindez akadás mentesen futna?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...