- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodius
őstag
Olyan hibával találkoztam, ami.......elég furcsa.
Filmlejátszás közben jön elő, hogy a kép bizonyos pontjain megjelennek apró fehér,zöld vagy más színű pontocskák. Aztán ha beletekerek, eltűnnek, majd a kép egy másik pontján újra előjönnek. Csak/Vagy más színűek más kiterjedésűek.
Videókártya akadékosodhat? A monitor zsír-új kalibrálva, pixelgarival, szóval ott nem lehet semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Exodius #26093 üzenetére
Az MPC-HC-ben található LAV Filters a régisége miatt nem ismeri fel / kezeli rendesen a HDR adatokat, ezért kell frissíteni, ugyanis a 4K-s filmek HDR-esek egyben. A LAV Filters-en nincs igazán állítani való a D3D11-es legújabb dekódolási interfész kiválasztásán kívül, mert a fájlban megkeresi / azonosítja a feliratokat, hangsávokat, HDR adatokat stb. és és dekódolja. Még, ami érdekes lehet és állíthatsz benne, hogy minden filmben ne az alapértelmezett hangsávot válassza ki a lejátszó, hanem mindig az angol nyelvűt. A megjelenítésért felel az EVR vagy a madVR.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
Norby-007 #26080 üzenetére
Ha a videó H.264-ben van kódolva, akkor gond nélkül, ugyanis a 980Ti csak H.264 esetén ismeri a 4K gyorsítást. HEVC gyorsítást elvileg szoftveresen lehet rajta kényszeríteni (stream processzorokon), azt nem tudom, hogy van-e olyan szoftver, ami képes erre.
Radeon 380X pedig ugyanez: H.264 esetén működik a 4K gyorsítás, de csak ott
-
-
Fandango
veterán
válasz
Exodius #26091 üzenetére
Az LAV Filters maga a codec rész, ami által képes a program a fájlokat értelmezni és megjeleníteni.
Nem igazán kell hozzá leírás, mert lényegében alapbeállításokkal is teljesen rendben van, persze vannak dolgok amiket érdemes beállítani, de nem kötelező.
Azért nem szerepel az alap leírásban, mert az MPC-HCnek már régóta része, nem kell külön telepíteni.
Mostanában azért van róla külön említés, mert az MPC-HCt nem igazán fejlesztik, viszont az LAV Filterst igen, így azt érdemes külön frissíteni, hogy ne legyen gond.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Skacok!
A LAV Filters mire jó és van-e valami leírás róla, ami optimalizálhatja a filmnézést? Ha nagyon jó, miért nem szerepel az alap-leírásban?
-
kalidor55
tag
válasz
Norby-007 #26087 üzenetére
ha Pumba barátunknak igaza van, márpedig, biztosan jól tudhatja, akkor a te karid nem tudja herdveresen támogatni a cpu-t? a zálltalam említett teszt is azt mutatja, hogy a 980ti nem tudja a herdveres támogatást, igaz megjeleníteni megtudja a 4k felbontást, de csak ennyi, a procid, maga alá fog fosni, mire kikódolja a videoanyagot, mert, hiába a sok gigányi ram, a lejátszás a proci erejétől fog függeni te esetedben. a te i5-ösöd, kb az én xeon x5470-esemnek felel meg erőben, ha szerencséd van, akkor, fogja játszani a géped, de, a proci majd 100%-on fog nyöszörögni és lesznek röcögések is talán, de egy próbát megér! legfeljebb próbáld kicsit meghúzni a procit, némi többlet energit elérve, hátha, nem fog annyira röcögni, meg aztán függ a 4k milyenségétől is, hogy hány bites, meg mennyire van betömörítve, meg hasonlók. egyszerűen mondva! a 4k fogja játszani és megjeleníteni, de nem biztos, hogy mindet!, ha szerencséd van, talán mindet!?
próbáld ki és vetíts mi van
-
PuMbA
titán
válasz
Norby-007 #26087 üzenetére
Az a baj, hogy 2015-ben, amikor kijött a 980Ti még nem volt elterjedve a 4K külföldön, Magyarországon meg azt se tudtuk, hogy mi az és ezért nem tették bele a VGA-kba az ilyen videók hardveres gyorsítását, mert még gyerekcipőben volt az egész. Egy csúcs kártyánál sajnos számolni kell, hogy hiába nagyon drága, de technológiailag ugyanolyan gyorsan avul el, mint egy olcsóbb, közép kategóriás kártya. A GTX960-ban egyébként már más videó feldolgozó egységet tettek, mert később jelent meg, mint a 980Ti.
[ Szerkesztve ]
-
Norby-007
tag
válasz
kalidor55 #26086 üzenetére
köszi,
én is úgy vélem, hogy a szumma videókarival 400 k-s pc-nek tolnia kellene majd a 4k videót
sajnos már javában volt 4k tv mikor ez a kártya megjelent, érdekes lenne ha nem menne a videókártyán és a gépben összesen 22 GB ram van, i5 procival beszarnék ha nem menne vele, de sajnos lehet, hogy egy 35 ezres videókártya segít majd, tiszta röhej -
kalidor55
tag
válasz
Norby-007 #26080 üzenetére
én gtx 960-assal tolom a 4k filmeket tv-re! és simán megy!,10-15% prociterhelés melett, 775-ös platform, xeon proci. azaz, vannak mikroakadások és képszétesések olykor, de ez valószínű, hogy nem a kártya hibája, csak még nem jöttem rá, hogy mi...
de, átvittem a gyerekem gépébe a karit és ott akadásmentesen játszotta a videokat a gtx960-as és semmi képszétesés, teljesen jól megy minden!, viszont!, ha jól tudom, a 980-asok nem támogatják a hardveres rásegítést 4k-hoz? a gyereknek is ilyen van! és igaz játsza a 4k filmeket, de törölgeti a proci a homlokát,kb 80% prociterhelés van. mert izomból kell neki egyedül melózni a 4k-án a videokari nem akar besegíteni! szerencse, hogy erőmű van a procifoglalatban, i7-es, 4,5 gigára megcibálva.azért, majd okosabbak véleményét is várd meg, hátha van valami középút, vagy segítség a kártyádhoz? én a kártyám a gtx960-ast 15 ruppóért vettem! nekem nagyon bejön, filmezés terén! játszani nem szoktam, de a gyerek tesztelte játékon is és azt mondta, hogy, nem rosz azon sem. remélem segítettem?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Norby-007 #26082 üzenetére
Ezek régi kártyák, nem jók 4K-hoz
AMD Radeon RX400 vagy RX500-as sorozat kell, illetve NVIDIA Geforce 1000-res sorozat ugye, de ez kevésbé ajánlott. Egy RX550 is megteszi egyébként, újonnan 35-40k-ba kerül csak.
(#26084) Exodius: AMD Radeon RX400 vagy RX500-as sorozat. Újítás, hogy jobb minőségben skáláznak valamint képesek 4K felbontásban 60Hz-et kiküldeni HDMI-n.
[ Szerkesztve ]
-
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Van a pc-mben egy GTX 980Ti 6GB-os videókari, amire azt írják HDMI 2.0 4k 60 Hz, no most ez képes a pc-ről 4k filmet akadás mentesen megjeleníteni egy 4k-s tv-n? Ugyanis most szeretnék venni egy ilyen tv-t de kérdés, hogy kell-e videó karit is cseréni hozzá, nekem ez nem derül ki sehonnan egyelőre.
Köszi. -
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Asszony csinált egy videot a Panasonic LX7-es gépünkkel, de sajnos manuál video módban.
Ez azt eredményezte, hogy a számítógépen az mp4-es video lassított felvételben hang nélkül játszódik.
video részletei:1280*720 ; 25képkocka/mp ; adatsebesség: 7220kb/mp
Lehet ezt valahogy átkódolással módosítani?
Amit a gép 1920*1080 -ban csinált 25képkocka/mp-vel ; adatsebesség:20093kb/mp ott rendesen lejátsza.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
UE43mu6102k -val szeretnék hálózaton keresztül PC-ről megosztott filmet lejátszani. Lehetséges?
Üdv, Zoli
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26075 üzenetére
"gyerek sokat szívott vele"
Aki Win7-hez szokott az szívhat. A 10-est is meg kell szokni és kiismerni, mint minden új dolgot. 20 év múlva úgy sem használhatsz 7-est, szóval csak késleltetni tudod a szívást, de megkerülni nem. Én már a 10 megjelenésekor váltottam, ugyanúgy szívtam, szerencsére csak kicsiket, de már ismerem a hülyeségeit.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Hompi01 #26071 üzenetére
4K TV-nél 2160p23, 2160p24, 2160p50, 2160p59, 2160p60-t kell beállítani, nem 1080-at
Nem látom, hogy a LAV Filters-t betetted volna az MPC-HC-ba a Külső szűrőknél. Arról raksz be képet? Ja és ne így screenshotolj, hanem úgy, hogy teljes képernyőre kitetted a filmet a TV-re.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26067 üzenetére
Egy Windows 10-zel lehet, hogy megjavulnának a dolgok
Más nem jut eszembe.
(#26068) Hompi01: MPC-HC alá kell a legújabb 0.71-es LAV Filters, amit innen le tudsz tölteni, majd az MPC-HC beállításoknál Külső szűrőként hozzáadni az MPC-HC-hoz és a használatát engedélyezni (LAV Audio, Video és Splitter a listában). Azután a LAV Video filtert be tudod konfigurálni a Start menüben a LAV Filters alatt és rakd be a D3D11 hardveres gyorsítást DXVA2 helyett.
Ja és madVR-ben beállítottad a felbontás váltást? "2160p23, 2160p24, 2160p50, 2160p59, 2160p60" a téma összefoglalóban is található helyen.
[ Szerkesztve ]
-
Hompi01
tag
Sziasztok olyan problémám akadt hogy akadozik a film egy 55"-os Philips tv-én 8 m-es hdmi kábel összekötése során.
Az összefoglalót elolvastam illetve teljesítettem MpChc + Madvr kombó illetve a leírt beállítások segítségével próbálkoztam. Jobb is lett mint ezek nélkül simán VLC-vel de nem tökéletes.
Tudnátok tanácsot adni mit állítsak ?
-
kalidor55
tag
van, xp, 32 bites, de azt csak munkára használom, és win 7, 64 bites azzal nyomulok, multimédiában. legújabb vga driver fenn van, de menézem, nincs e újabb, ez jó 5-let!, minden lejátszóval megvannak a tünetek, mpc-hc használom leginkább, de most nem raktam fel az új winhez a mad vr-t, csak a lejátszók vannak, mellesleg, amikor fenn volt a mad vr statisztikában, már nem írt ki frame dobálást, esetleg, ha teljes képernőre váltottam, vagy vissza, de az nem gáz, azt kibírnám, csak a filmek közben ne lenne. ez a szaggatás, és képszakadás, valami furmányos dolog lehet, mert elég régóta látom a videokon, pedig voltak platform cserék is közben, igaz mindíg nvidia karim volt, lehet ez a bajok forrása mégis? jó lenne oylannal bezsélni akinek nvidia van és megoldotta a szaggatást és képszakadást. a nagyobbik kölkömnek, gti980 asa van és, nem is tudja miről beszélek, mikor mondom a tüneteket. neki 1366, os platform van i7 procival, inteles vonalon.
-
-
kalidor55
tag
cserélek? ezt hogy kell értenem? az inteles cuccaim, alaplap, proci, jónak tűnnek, az amd video kártya nem jött be eddig, volt 2 is.azt gondolom, hogy meg kell keresnem a problémám okát és nem cserélni bármit, mert amúgy jól működnek a cuccok, csak ez az akadás és képszakadás keseríti meg az életem. ha ez mmegszűnne, akkor mondhatni, hogy tökéletes a rendszer, amire nekem kell.
-
kalidor55
tag
hali! nem rég beszéltünk itt a teering képszétesés jelenségről, nekem még mindíg van, igaz kisebb mértékben, mint régen, de nem teljesen sima a lejátszás és van némi mikroakadozás is, van még ötletetek, mit nézzek ezügyben?
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Adott egy AMD E2-3800 Quad-Core APU with Radeon™ HD 8280 és egy Epson 8350 proj.
Tanuló fázisban vagyok, az első kérdésem az lenne, hogy Radeon Settingsben beállítható a kimenet RGB4.4.4 YCbCr4.4.4 vagy YCbCr4.2.2 elméletileg YcbCr kimenet kell a projnak. én a YCbCr4.4.4 állítom be 8bit-tel
A kérdés, hogy ez Űbereli e a madVR ban állítható Devices-Epson8350-properties 0-255 vagy 16-235 beállítás?
Szintén tudtommal a szűkített tartomány kell PC monitoron kívül a megjelenítőre. A beállítás változtat a fekete szinteken, de még mindig a hibám, hogy jobban hiszek az előírásnak mint a szememnek.A másik kérdés, hogy 4k videók nézhetetlenek a hardveren. Mindenféle kombinációt próbáltam a Lav ban a hardveres gyorsításra de egyik sem volt jó. CPU 100% a videó nézhetetlen.
4096x2304, 24fps, 22127kp/s , MP4, h264 8bit
Legújabb LAV és madVR van fent.
Illetve gopro 1080p 60fps videók még éppen mennek, de rengeteg a dropped frames. Itt írja az MPC, hogy hardveres gyorsítás,és a CPU 20-30%, ennek ellenére is droppol.
Kevés a hardver, szoftveresen ez nem lesz jobb? Filmnézésre amire vettem tökéletes, csak kísérleteznék.Köszönöm a türelmet, thx!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kalidor55 #26057 üzenetére
LAV Filters-ben a videó beállításoknál a VP9 be van pipálva, hogy gyorsítsa? A 32bit támogatását már szinte minden cég befejezte, szóval nincs értelme azt használni, mert 2-3 éve a 64bit jobban támogatott, gyorsabb és még biztonságosabb is, mert a memóriacímzéssel nagyobb tér jut a programoknak és jobban "szét lehet szórni" az adatokat. A 32bit esetén jelen lévő 3,5GB-os maximális memória határ is elég fájó már 2-3 éve, mert ma minden gépben ennél több van.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
köszi a választ!, de azért kérdeztem, mert nem így működik nálam!, gta 960-am van. a vinyóról a filmeket sem játsza le mindet gyorsítással, csak amelyiket úgy akarja, nem tom miért... arra gyanakszom, hogy talán a 32bites winfos miatt talán? izomból is lejátsza a gép a cuccot, de 80% körűli processzorhasználat melett.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
lehet nem pont ide tartozik, de megkérdem, hátha valaki tudja a választ, hogy a youtubon lejátszott 4k videokat, lehetséges hardveres segítséggel lejátszani? cuda, vagy hasonlóval?
-
Kelvin
őstag
Olyan sokan írtátok az MPC-BE-t, mint alternatívát, hogy kíváncsi lettem rá. Telepítés után itt is van teendő mint az összefoglalóban a madvr-el?
-
FélénkSAS
csendes tag
válasz
Fandango #26051 üzenetére
Köszi hogy jelezted, gondoltam, ezért is írtam, hogy "félve kérdezem", de még hivatalosan sem tudom pl az Onedint jó minőségben MEGVENNI.
Magam nem töltögetek le SEMMIT !!! ez fontos és ezért írtam nem is tenném, csak EZEN NÉGYRE keresek megoldást, csak nem tudok, ez a probléma.
Magyarul én akár használtan is megvenném jó minőségben EREDETIT, csak legyen valami. Megoldom.Köszi mindent !!, nem zavargok.
-
FélénkSAS
csendes tag
PuMbA
1803as verzió nekem is a windows 10 és lám.Egy kérdés ami nem ide tartozik és félve teszem fel én Sherlock Holmes, Poirot, Columbo, Onedin sorozatokat szeretem. Ezek nem könnyen szerezhetőek be.
A "sima helyeken" elég rossz minőségben vannak meg ezek, meghívót szeretnék az nCore oldalra, ez lehetséges ?, hogy simán csak kérni meghívót, de nem tudok adni más meghívót (csere így nem lehet), vagy nem ? Ezen négy régi sorozatot szeretném, aztán kész, ott fent vannak minimum BDrip ként.Fandango
Igen köszi szépen ! így már minden rendben, eddig is szépen mentek a filmek és más, (ez tévesztett meg) csak 70 %-80%-os CPU használat nekem nem tetszett, most így a 5-10 % azért más.Most már csak a fenti négy sorozatot akarom megszerezni.
Köszi mindenkinek mindent!
Edit,[ Szerkesztve ]
-
FélénkSAS
csendes tag
Nem ezzel nincs gond, jogtiszta windows 10, rendben.
Intel oldalon olvastam, hogy ez gyakori probléma, ezért a intel letöltő oldalán külön figyelmeztetik is erre az embereket.
A Windows 10 alapból Microsoft Basic Display adaptert találta hozzá.Fandango
Igen az update is rendben.Nem volt más gond, mint az hogy én voltam hülye, mert megtévesztett ,hogy milyen szépen megy.
[ Szerkesztve ]
-
FélénkSAS
csendes tag
Igen köszi szépen, csak önmagában is szépen, gyorsan akadozásmentesen !! ment minden rajta addig is, ezért volt hihetetlen, hogy nincs fent a saját drivere. Ez zavart meg.
dxdiag.exe vel néztem meg, Microsoft Basic Display adapter volt csak alapból, a windows ezt hozta hozzá, valamit kellett.
A normál intel driverrel még szebb lett és valóban csak 5-10%os CPU használat.Köszi mindenkinek mindent.
Integrált CPU grafika kártyától nagyon nagyon szépen megy és hoz, meglep.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
FélénkSAS #26034 üzenetére
Semelyik 1080p film nem terhel le egy mai processzort 5-10%-nál jobban, szóval nincs fent VGA drivered, ez azt jelenti
VLC 3-at nyugodtan használhatsz egyébként, mert a 4K HDR filmeken kívül mindent jól visz és a VGA-t kihasználja, de a VLC 2 még béna volt.
[ Szerkesztve ]
-
FélénkSAS
csendes tag
válasz
Fandango #26037 üzenetére
Köszi, és bocsi az utolsó kérdésért, de a Windows 10 nekem még új.
1/ elméletileg ez a driver lenne nagyon jó, de hol tudom megnézni mi van most fent esetleg pont ez, vagy egy régi, a windos 10 mit rakott fel ?
https://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=711656&rtoid=26037&url=%2Ftema%2Fhd_film_azaz_mkv_lejatszasa%2Ffriss.html
2/ Ennél az alaplap / CPUnál Open GL vagy Direct X nem kéne külön ?
-
FélénkSAS
csendes tag
válasz
Fandango #26035 üzenetére
VLC-t használtam de máshol MPC-HC ajánlották.
GÉP: alaplap: ASRock Z370M Pro4 / CPU Intel Core i3-8100 box / memória: 8GB 2400MHz DDR4 Crucial / Szoftver: Windows 10
Nem lehet, hogy egy szükséges driver nincs fent esetleg ?
A hanghoz van realtek high definition audio driver. De grafikához hol keressek valamit ?
De Open GL vagy Direct X nem kéne ?
Intel® Graphics Driver for Windows® 10 ?
Vagy mivel most is szépen megy minden, nem ez lehet a gond. Csak nem látom hol lennének fent.Üdv: edit.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
FélénkSAS
csendes tag
GÉP: alaplap: ASRock Z370M Pro4 / CPU Intel Core i3-8100 box / memória: 8GB 2400MHz DDR4 Crucial / Szoftver: Windows 10
Felhasználás célja: 1. Munka + 2. Filmnézés / Játék NEM !!!Nincs benne külön grafikai kártya. A CPU - benne az Integrált grafikus kártya – Intel HD Graphics 630 - önmagában is erős és elviszi könnyen ami nekem kell, DE a gond az, hogy a rendszer/processzor használat egy jó minőségű 1080 HD film közben 60 %-80 % között mozog, érhetően, hisz egyedül kell elvinnie ezt is, nincs kártya mely átvenné a CPU-tól, de azért nekem mégis magasnak tűnik.
Nőként félve írom le (remélem nem nagy hülyeségek), de a gond, hogy EZ egy elég stabil és gyors gép munkára, filmeket is nagyon szépen hozza be gond nélkül. Szeretem, megbízható és két és fél hónapja üzemel itt. Külön grafikai kártyát mind az ára miatt, mind akkor szükséges nagyobb ház miatt sem szeretnék.
DE ha sok filmet nézek rajta a 70-80%-os CPU használat több órán keresztül nem strapálja le nagyon a gépet idővel, jóval a szokásos időn belül ? Vagy egy ÁTLAG napi 5-6 órán keresztül 70-80 % CPU miatt nem kell idegeskednem ?Vagy beállítás gond lehet esetleg akár a CPUnál akár a lejátszónál.
Előre is köszönöm szépen ha valaki segít és válaszol, pl megnyugtat.
.
Üdv: Edit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fandango
veterán
-
calevara
csendes tag
Hát próbálkozom még mindennel aztán meglátjuk. nem akarlak feltartani téged sem, hogy ezzel baszkódj, hogy ez a bajom, privát holnap rád írok ha nem baj, hogy haladtam e valamire legfeljebb.
és igen, a legfrissebb ma megjelent nvidia driver van fent, win 10 a tv-n ha állítgatok az nem befolyásolja a sávosodást, mindent próbáltam ott.
meg ha ua file-t rárakom pendrive és a tv lejátszója játszom le akkor nincs sávosodás
próbálgatok még mindig ezt azt aztán írok majd privi, vagy ha más tud vmit esetleg akkor nagyon szívesen fogadom!!
szép estét addig is mindenkinek!
-
PuMbA
titán
válasz
calevara #26025 üzenetére
Neten több embernek van ilyen gondja, szóval nem csak nálad van ez. Legújabb NVIDIA driver van fent? Windows 10-ed van? TV-n nincs valami dinamikus kontraszt vagy kép/ színjavítás bekapcsolva, ami esetleg ilyet okozhat?
"a madvr-ben a trade for quality menüben pedig semmi nincs kipipálva, így olvastam, így a jó elvileg.2
Ez nem befolyásolja a sávosodást, de jó úgy is, ha kivetted.
[ Szerkesztve ]
-
calevara
csendes tag
Nos megtettem, már azt is, hogy csak fullscreen exclusive módot pipáltam be, aztán meg a d3d11-et is, mert akkor ad 10 bit jel még, de a sávosodás nem tűnik el rohadt anyját. érdekes ahogy ha alblakban futtatom nem full screen akkor kevésbé látszik a sávosodás.
Tényleg már annyi mindent olvastam meg variáltam de vhogy nem akarja az igazságot. most hoztam alzá-ból próbára egy belkin 2.1-es hdmi káblet már hátha vmivel másabb de változás nem volt semmiben.
a madvr-ben a trade for quality menüben pedig semmi nincs kipipálva, így olvastam, így a jó elvileg.
-
PuMbA
titán
válasz
calevara #26022 üzenetére
Itt látom, hogy több beállítás nem az alapértelmezett értékeken van, szóval a madVR mappájában indítsd el a restore default settings.bat-ot és ezután csak a frekvencia váltásokat állítsd be a madVR-ben és pipáld be csak a fullscreen exclusive módot
A többi beállításhoz ne nyúlj és indítsd újra az MPC-HC-t majd pedig egy 4K HDR videót. Így eltűnt a sávosodás teljes képernyőn? Rakj be róla egy képet a madVR kijelzésével.
[ Szerkesztve ]
-
calevara
csendes tag
Most gyorsan még kipróbáltam amit te irtál YCbCr 12 bit, de nincs változás.
-
calevara
csendes tag
Kedves PuMbA!
Nagyon köszönöm a válaszod.
1. Megtettem amit kértél, köszönöm.
2. A 0.71 lav van fent eddig is mind a 3 amit leírtál és engedélyeztem is mert csak "értékesség beállítása" volt megadva de most mindhárom pipa a használat fülen és d3d11 gyorsításon volt eddig is.
3. ezen a szintén még se képkocka eldobás nincs, de ismétlés amúgy, de jelenleg hogy most épp JINC 3 vagy NGU verziós lehetőség vannak, nem áll fennt válozás abban amit csatoltam most is. ahogy látod változott a kijelzett szöveg az infoban, de a kép sajnos nem változott.
Nagyon köszönöm ha tudsz még esetleg vmi segítséget.
-
PuMbA
titán
válasz
calevara #26011 üzenetére
1. NVIDIA hülyeség: 24Hz-en akar 23.967Hz-et lejátszani, szóval azzal csinálj valamit (23Hz-et írj be 24 helyett), mert annak pontosan 23.976Hz-en kell lennie. Minden más VGA tudja alapból, csak az NVIDIA nem.
2. MPC-HC alá kell a legújabb 0.71-es LAV Filters, amit innen le tudsz tölteni, majd az MPC-HC beállításoknál Külső szűrőként hozzáadni az MPC-HC-hoz és a használatát engedélyezni (LAV Audio, Video és Splitter a listában). Azután a LAV Video filtert be tudod konfigurálni a Start menüben a LAV Filters alatt és rakd be a D3D11 hardveres gyorsítást DXVA2 helyett.
3. Az NGU chroma eléggé VGA megterhelő 4K-ban és ahogy a képeden látható 35ms-ot megeszik, szóval 30fps-es videónál már szaggatást fogsz látni, ami nem valami jó[ Szerkesztve ]
-
calevara
csendes tag
Sziasztok!
Van egy oled b7-es tv-m, hdmi 2.0b jó minőségű kábelem, gtx 1050ti 4g kártyám, 7th gen intel procim. Mp-hc madvr-rel együtt használom, és 4k hdr filmeknél nem homogén a kép, mondjuk az ég átmenetes kék vagy elemlámpa vagy ha csatolt képen látszik a fehérnél is mintha vmi 256 color vga kép minőség menne át, pedig átkapcsol hdr-re a kép felismeri a tv a gép meg továbbítja. gondolom szoftware-esen állítok vmit szarul. mit kéne tenne, hogy végre homogén gyönyörű legyen a kép?
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
Aki összerakott 4k, HDR mozira alkalmas HTPC-t segítsen már legyen kedves! Szívok vele egy ideje, de valami nem kerek.
Hardver: Intel Pentium G4600 CPU, AMD RX560 4GB, meg 8GB DDR4 RAM.
Szoftver: Windows 10, Kodi DSPlayer legújabb (madVR)
TV: Sony 55XE8505Adrenalin-ban beállítottam a 10bit-et és a full RGB-t.
Így a TV folyamatosan 4K, HDR jelet kap, míg a Kodi menüben lépkedek vagy elindítok egy SDR filmet, akkor is.
Emellett madVR beállításokban a HDR-nél, ha úgy hagyom, hogy ő döntsön akkor egy SDR-re konvertált képet látok, ugyanazt mintha átállítanám convert HDR content to SDR by using pixel shader math-re.
Ha itt át rakom passthrough HDR content to the displayre, akkor egy fakó képet kapok.A kábel biztosan jó, mert már a 3. amit kipróbálok, meg rákötöttem az Xbox One X-re és ott HDR játék közben gond nélkül átváltott.
Az optimális az lenne, ha alapból egy 4k, 8bit YCbCr 4:2:2 képet látnék 60hz-en amíg el nem indítok HDR tartalmat, de ha ezt állítom be egy sima SDR filmnél kb 5 másodpercenként elmegy a kép, miközben nincs kép az egér is megakad a Windowsban, illetve hiába lövöm be, madVR-ben a HDR passthrough-t, nem vált át a TV.
Itt tartok most.
Ha valakinek lenne ötlete mit állítsak, be hogy végre működjön normálisan kérem jelezze.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GTA V
- Politika
- További aktív témák...