- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #9599 üzenetére
Ha valaki tud valaki olyan helyet, ahonnan le lehet szedni a Madagaszkár mindkét részét DXVA kompatibilis 720p vagy 1080p minőségben, az légyszi írjon egy PÜ-t, köszi!
-
Steelmanus
addikt
Koszonok szepen mindent a mai nappal kapcsolatban sokat tanultam, kulon Koszonet WonderCsabo-nak a turelmeert, es stevve-nek, es ugyanilyen Tisztelettel Sub-ZeRo Tarsamnak Neki egy piros pont is jar
mert ha nem veti fel a problemat, akkor kevesebb lenne a tudasom.
Minden topiklakonak szepalmokat Kivanok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #9575 üzenetére
Igen, 16 biten volt, 48 KHz. Most áttettem 24/48-ra és nincs recsegés, meg semmi egyéb, megy szépen, de mellette más nem ad hangot, ha MPC-HC fut.
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #9595 üzenetére
Nem tudom miért írtam mindig oda a H betűt is, talán reflexből.
A lényeg, hogy EVR Custom-ban ha bekapcsolom az alternatív v-sync-et, akkor megjavul, de még így is nagyobb a CPU használat, mint Sync Renderer(most jól írtam
) alatt.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sub-ZeRo #9592 üzenetére
Nincs mit.
huskydog17: A Sync (amiben még mindig nincs h) renderer is EVR-re épül, ezért megy vele a DXVA. Lehet, hogy az alternatív v-syncje zavart be, mert ebben pont az az egyik lényeges dolog.
Steelmanus: Fura. Úgy tűnik ez a WASAPI nem is támogatja a 16 bitnél nagyobb részletességet? Mindenesetre nálam még mindig fennáll a 2 probléma. Kösz a leírást, hasznos volt!
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9591 üzenetére
Hat akkor roviden a teszt hd_dolby_truehd_channel_check_lossless.m2ts 7.1 es az MPC-HC alatt a MPC Audio Renderer -el csak Kimeneti minta : PCM 16 Bit alatt van kizarolagos modban igaz akkor viszont alacsony a proci hasznalat 12-18 %.
Igy megy Stereo vagy Dolby Stereo modban is, a W7 ben a Lejatszo eszkozoknel 24 bit 44000 Hz van bealltva.
Az MPC-HC ben ahol allitgatom a PCM-et a AAC Dekodolo-nal kivettem a pipat Lekeveres Sztereora elol.
Csupan ket hanszoroval igy lejatszaskor csak az elejet hallom es a veget, mert bar kimegy a hang de nincs mit megszolaltatni. Ami megszolal az tisztan szol.
Ha atteszem 24 bitre, atvalt eltunik a kis x, viszont akkor is tisztan hallom a csajszi hangjat kulonbozo szogekbol es vegig szol is amig megy a film.
Azert kiprobaltam W7 / kishangszoro Lejatszo eszkozok 24 bit 98000 Hz-en is, na ekkor mar siman terhelte a procit 30%-on.
Elfelejtettem, minden beallitassal volt DXVA.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
Nos, felraktam mindenből a legújabb verziót, vagyis a 2058-as MPCHC és a 10.6-os Catalyst Hotifx-et, majd erre az eredményre jutottam rengeteg szenvedés után:
Win7 alatt csak az EVR Custom és az EVR Synch jöhet szóba, ezért e kettőt "teszteltem". EVR Custom használhatatlan, ugyanis amint kirakom teljes képernyőre átvált diavetítésbe, míg Synch alatt jól megy. Azt is hozzá kell tennem, hogy Synch Renderer alatt sokkal kisebb a CPU terhelés DXVA mellett is, mint EVR Custom alatt. Én ezt csak azért nem értem, mert mindig a Custom az ajánlott Render és nálam pont az használhatatlan.
De a Synch Renderer is csak akkor megy jól ha a Catalyst-ban ki van kapcsolva a V-Synch.
Nem tudom, hogy minek vagy kinek a hibája, de Win7 alatt több órát szenvedtem mire jó lett a dolog, de az EVR Custom-ot így sem lehet használni ,csak ablakban.
WinXP-n annyira szépen ment, itt miért szivat ennyire?Ja igen, és a 2058-as előtti bulid-ekkel a Synch is használhatatlan volt!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ha arra rakom kiírja hogy play és nem indul el, majd a hang is rossz. Avikat viszi így. Na azt hiszem maradok AC3 + def-e és úgy nagyjóből jó lesz minden. Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Erről az IDTről még sosem hallottam, 160ks notebookban sztem nem lehet vmi nagy csoda. De ez a hang beakadás WASAPIval, ez nagyon gáz. Meg hogy csak 16biten megy. Ezek mitől lehetnek?
Sub-ZeRo: A WASAPI az egy olyan dolog, hogy a lejátszó közvetlenül eléri a hangkaridat a win mixerét kikerülve, ezáltalt kisajátítja a hangkarit. Nem tudsz vele ezért mást hallgatni, cserébe (elvileg) jobb minőségű lesz a hang. WASAPIval sosem lesz olyan, hogy egyszerre 2 progi is elérje a hangkarit, én ezt nem tom elképzelni.
Esetleg próbáld meg a Hang tulajdonságokban letiltani, hogy egy program kisajátítsa a karit, de hagyd MPC-Audio rendereren.
huskydog17: Nos a Win7 alapból több cput fogyaszthat mint az XP, nem ez a gond? Sync renderer az egy érdekes cucc, elvileg faszán szinkronba lehet vele hozni az FPSt és a frekvenciát. Az Aerót ne kapcsold ki, mivel a GPUt használja, terhelés vesz át a procitól.
-
válasz
WonderCSabo #9581 üzenetére
Nem tudom mi az a WASAPI vagy mi. Igen fent, ha mpc renderre rakom a hangot, csak akkor szól egy. Amúgy bármelyik beállításnál megy egyszerre több hang.
Igen win7 alatt vagyok. Mundjuk az a true hd hang annyira nem zavar, mert átrakom ha azt nézem, az a lényeg hogy az ac3 már működik, meg jó a kép a cikk és a segítségetek alapján. De zavar, mert kíváncsi vagyok hogy meglehete úgy oldani, hogy minden hangot egyszerre vigyen. A driver meg az első olyan volt, ami normálisan működött 7 alatt. A többit ki sem próbáltam, mert abban sok olyan plug in volt ami csak fizetős dologgal jön elő. -
huskydog17
addikt
Segítséget szeretnék érni, ugyanis nálam valami nagyon nem stimmel Windows 7 alatt!
Felraktam a Win7 Enterprise-t, majd manuálisan a 10.3as Catalyst Hotfix-et!
Elindítottam a 2018-as bulid-et a MPCHC-ból és megdöbbenve tapasztalom, hogy a CPU használat sokkal magasabb, mint WinXP alatt a DXVA ellenére. Igaz, hogy itt most nem VMR9-en hanem EVR Custom-on van, de akkoris fura. Amit még inkább nem értek az az, hogy EVR Synch Renderer alatt a film néha nagyon belassul már szinte megáll, viszont itt sokkal alacsonyabb a CPU használat, mint EVR Custom alatt.
Igaz, hogy most megszűnt a képtörési jelenség, de cserébe 3x akkora a CPU használat, ez így nem frankó. Ez mitől van? Miért lassul be Synch alatt?A másik még inkább érthetetlen dolog számomra: ha a film közben nyomok egy jobb egérgombot, akkor a helyi menüvel együtt a film diavetítésbe vált át annyira szaggat. Ez csak akkor jön elő ha ki van kapcsolva az Aero.
-
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #9586 üzenetére
IDT az király hangcucc. Nekem is IDT van az aztali gépben és SigmaTel chipnek írja a Linux tehát kb. ugyanaz,mint az Audigy csak nem tud hardveres gyorsítást (tehát egyenlő az Audigy SE-vel). Audigy 4 ről váltottam az IDT integráltra az NVIDIA G210 miatt,de semmi különbséget nem veszek észre hangzásban.
huskydog17: 10.6 Catalyst Hotfix,DirectX-et frissítettél?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #9585 üzenetére
Igen, nem a kis xért megy...
Dehogy zavarsz, a laptopomban vmi IDT kari van, szóval várok mindent. Köszi.
student: A cikkben le van írva. A Flash uninstallerrel kell leszedni a Flasht. A kártyád jó hozzá.
-
Steelmanus
addikt
Amit most olvasok mert nem tudtam hogy mi az a WASAPI.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9581 üzenetére
Ertem, hogy mit meg nem tesz az ember egy kicsiny x-ert
Amit tettem. Vissza tettem egy regebbi ghost fajlbol a W7 64-et, ezutan eltavolitottam a hang es az ATI drivereket + a KMPlayert mert az ala be volt regisztralva a MPCVideoDec.ax.
Feltelepitettem a legfrissebb DX9-et, Realtek 2.49 drivert, ATI 10.6 drivert + CCC + AVIVO-t.
Letoltottem a legfrissebb MPC-HomeCinema.1.3.2058.0.x64.exe-t feltelepitetem beallitottam
FFmpeg-es cuccok elol pipa ki, Kimenet : MPC Audio Renderer
Realtek beallitas : 24 bit 44000 Hz Studio minoseg.
MPC HC :
Letoltottem:
hd_dolby_truehd_channel_check_lossless.m2ts 7.1De meg mielott letesztelnem szeretnem megkerdezni hogy nem zavarok-e mert Te es Sub-ZeRo Tarsunk Creative karival nyomjatok, gondolom Nektek az volna a fontosabb.
-
band1103
őstag
válasz
student #9582 üzenetére
A dx nincs benne a 10.6-ba. Viszont ez a Microsoft web isntaller letölt neked és automatikusan telepít minden olyan dx összetevőt ami hiányzik még a rendszeredből. Csak töltsd le, indítsd el és dőlj hátra. Megbízható.
Ha semmi nem hiányzik a dx-ből akkor semmit nem tölt le és ezt meg is üzeni neked.[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
válasz
WonderCSabo #9548 üzenetére
dx-t azt külön le kell szedni vagy benne ati /júni16/ 10.6 full sw suitjába?
hogy tom lepucolni egész rendszerről a flasht? elég ha remove programsnál uninstall?
amugy hivatalason nem is 4570 van hanem 5145 dehát ez csak egy átnevezés némi gyári tuninggal
win7 32bit -
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #9579 üzenetére
Ezzel pont a WASAPIt nyírod ki.
Az MPC audio renderer lényege, hogy csak az MPC haználja az eszközt, kikerülve a win mixerét.
Akkor megy a WASAPI, ha MPC jobb alsó sarkában x-es hangszóró ikon van, és nem tudod MPCvel szabályozni a hangot.
Sub-ZeRo: Winxp-n tudtommal nincs is WASAPI. Fennálnak ezek amit fentebb leírmta? Eszembe jutott, hogy neked egyszerre csak egy program hangja ment, szóval akkor elvileg van WASAPId mégis. Meg látom WIn7ed van ugye?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #9578 üzenetére
- Audigy series driver 2.18.0001.8
- Audio Console 1.20.57
- EAX Console 3.00.56 (Windows XP only)
- Graphic Equalizer 2.00.60
- MediaSource DVD-Audio Player 2.00.78
- SoundFont Bank Manager 3.20.34
- Speaker Settings 2.00.60
- Surround Mixer 4.00.63 (Windows XP only)Sajnos nem tudom melyik verzió így rakom fel inkább.
24 és 16-os szoktam őket használni. Tegnap áltam vissza 16 bitre.
16 bit, de tegnap még 24 biten hallgattam meg a demókat. Meg 10 mp és átrakom 24 bitre. -
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9578 üzenetére
-
válasz
WonderCSabo #9572 üzenetére
Nekem audigy 4-em van.
-
válasz
WonderCSabo #9575 üzenetére
Okés, felírtam teendőnek.
-
válasz
WonderCSabo #9573 üzenetére
Így most nem tudom, de este megnézem. Ha az segít, nem bántottam az alapbeállításait sehol reinstall óta.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #9572 üzenetére
Fura. A laptopomon kizárólag 16 bites hanggal megy. Kipróbálná vki 24 bites hanggal?
stevve: Neked u.a. kártyád van. Milyen beálíltásokat használsz, milyen drivert?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
LOL. Én csesztem el, mert elállítgattam az MPC-HC beállításait. Floatra tettem az audio kimenetet.
Na most:
Ha laptopon 16 bitre teszem a kimenetet MPC-HCben, és Win Hang beállításoknál is, csak akkor megy a WASAPI, egyébként nem. De az MPC-HC lassabban indul be, és időnként pausenál a hang beszaggat.
Ha a nagygépen berakom 16 bitre mindkettőt, megy a WASAPI. Pedig 24 bites karim van, mint stevvenek, SB Audigy SE. De WASAPIval zümmög, szar a hang.
Mit állítsak be, hogy mindkét helyen menjen?
Régen ment, szóval vmi én csesztem el.
-
válasz
Steelmanus #9568 üzenetére
WonderCSaboPuMbA, PuMbA, Steelmanus köszönöm a válaszokat.
Akkor egyszerre csak egyet hallgatok.Á, még egy kérdés: Az outputnál van most olyanom, hogy EVR, EVR costum, EVR sync. Melyikre kell belőnöm?
Meg belőttem mpc-hc-re és dvd film alatt hát érdekes hangom van. Csak zúg, meg ehhez hasonló.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9557 üzenetére
Koszi a valaszt, szoval igy mar tiszta a kep, igen a RAM-ok teren ha jol tudom valaszthatnak eppen azert hogy elterhessenek a referencia karitol, akkor amikor azt a gyarto ( ATI ) megengedi mert azt is ok szabalyozzak. Az 5xxx sorozatnal is volt egy kis ido amig nem terhettek el a ref.től majd amikor mar egy ideje bevezettek a piacra oket csak azutan mehet a tuning, esetleg antituning.
Sub-ZeRo Egy kicsit lemaradtam mert dolgom volt de latom hogy mar megtalaltad.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #9563 üzenetére
Érdekes... na majd este megnézem.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9565 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #9563 üzenetére
Szerintem a hangkártyától is függ a dolog.
Mod: Ja, értem. Én nem tudom megnézni,mert nincs Windowsom.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
-
válasz
Pontosan, az UVD nem változik gyártónként, az egy-egy széria sajátja.
-
válasz
Nem tudom. Belőttem mps-ben hogy a sajátját használja, ahogy te is küldtél képet, úgy, erre meg a winamp elhallgat és az output nem tetszik neki. De ha beállítom, akkor nem indul el a lejátszás, csak play és áll minden. Ha bele tekerek akkor meg minden jó.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #9554 üzenetére
Az UVD úgymond benne van a GPUban, tehát egy az egyben az AMD gyártja. Ehhez a gyártók nem tudnak hozzányúlni, a mostani trendnek pont az a lényege, hogy az AMD legyártja nekik a GPUt, ők meg köré a kártyát (ami akár lehet az AMD általt tervezett ref is).
A RAMot se a vidkari gyártók csinálják, hanem külsősök pl. Samsung, de igen, ezzel már variálhatnak.
Sub-ZeRo: Most miért lett baja a Winampnak? Az MPC-HCnak semmi köze a Winamphoz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Leszedtem a legújabbat, beállítom, majd ha winampal hallgatok zenét, akkor kiírja hogy az output-al baj van. De lejátsza mostmár ha az MPC-re állítom a kimenetnél az MPC-n belül.
-
válasz
32 bites telepítés, verzió száma 1.3.1249.0.
Úh, és ebből melyiket szedjem le? -
Steelmanus
addikt
válasz
Sub-ZeRo #9553 üzenetére
Sziasztok!
Melyik verziot hasznalod, a telepitost, vagy a portable valtozatot?
Ezt a linket szoktak ajanlani a topiclakok, itt mindket legfrissebb verziot megtalalod, en a telepitost hasznalom W7 64 -en es abban van
MPC Audio is.WonderCSabo : Erre az UVD egysegre gondoltam amikor a Sapphire sporolos hsz-t irtam, persze utolag belegondolva jo nagy hulyeseget kerdeztem
Gyartaskor gondolom a chipset + UVD egyutt erkezik esetleg a RAM-ot valtoztathatnak nem tudom, a lenyeg akkor ugye az lenne hogy adott a ket hardveres egyseg ehhez jon egy driver ami engedelyezi a hasznalatot, a lejatszok pedig vagy kihasznaljak a lehetoseget vagy nem. Jol gondolom?
Ui: A fene essen ebbe a Paint-be, mar nem akarom szerkeszteni a hsz-t mert mire megszerkesztem lejar a modido.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
WonderCSabo #9550 üzenetére
Na ha direct sound audigy4 wdm van kiválasztva akkor megy a hang.[ Szerkesztve ]
-
pussymano
csendes tag
Sziasztok, szerintetek egy 2.GHZ-es P4-el, tudok HD-s filmeket lejátszani?
Ha igen ,akkor mi az a minimális követelmény ami kell hozzá?
Gondolok itt : Ram-VGA (Mert nekem csak 4xAGP-m van
)
Dell optiplex GX260-ról lenne szó.
-
válasz
WonderCSabo #9548 üzenetére
Hm??? Az miocsoda? Bocsi, nem tudom, kezdő vagyok...
Onnan tudom, hogy szedtem le demo world oldalról egy tru hd hang anyagot, ahol a 7.1-et teszteli le. Na ha defaulton van, akkor van is hang, meg nincs is. Nem jó, zúg stb.
Ha beállítom hogy audigy 4 wdm, minden jó rajta... Megy a hang szépen. -
WonderCSabo
félisten
válasz
student #9546 üzenetére
Tehát:
- uninstall előző Flash
- legújabb hivatalos felrak
- legújabb vidkari driver megvan
- legújabb dx megvan
- engedélyezve van a GPU gyorsítás a Flashbenés mégse megy?
Atin nem a GPUt használja, hanem az UVD2 egységet, egyébként. Próbáld ki, hogy mennyi a CPU terhelés hardveres gyorsítással, és anélkül. Ha mérhetően nem kisebb az előbbi, akkor télleg gáz van.
Sub-ZeRo: MPC Audio Renderer? Egyébként honnan tod, hogy nem megy a TrueHD? Nincs hangja se?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy ha MPC-HC-ben, kimenetnek a rendszer beállítást adom meg, akkor a truhd nem megy. Ha meg megadom neki, hogy audigy4 wdm akkor megy mindenb simán rajta, és nincs akkor ac3-am. Ha alap beállítás van akkor meg van ac3-am.
Most mit állítsak be, hogy mennjen mindkettő?A válaszokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
válasz
WonderCSabo #9545 üzenetére
olvastam már nem segített. gpu 1%on megy 1080 alatt is
-
student
őstag
az vajon miért van hogy ugyanannyi vele a procihasználtság mint korábban 1080p-nél yt videoban továbbra is 40%
mobility radeon 4570
corei3 330mtudom valahogy flashba manuálisan kapcsolni gpu gyorsitást?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #9541 üzenetére
Okés!
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #9539 üzenetére
Mert az már ki van írva DVD-re és maximálisan eredeti vagyis jogtiszta!
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9529 üzenetére
Hat valojaban csak csatlakoztam iMaverick Tarsunknak irt valaszodhoz (#9520) nem is allitottam hogy Te allitottad
csupan nem tudtam hogy mi felel erte. Most mar ezt is tudom, koszonom.
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #9536 üzenetére
Király! Akkor hétvégén fel is küldöm a gépre a Win7 Enterprise-t.
-
thief888
tag
XF2-höz nem talált valaki újabb firmware-t? Néhány 720-p-s mkv-t nem játszik le.
Esetleg nem tudjátok, hogy mit kellene csinálni az mkv-val, hogy menjen? -
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #9535 üzenetére
Jessz.
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #9531 üzenetére
Akkor lehet, hogy fel fogom rakni.
A DXVA vs. DXVA2 dologra találtam egy érdekes dolgot itt. Valami olyasmiről van benne szó, hogy a DXVA2 alatt (WinVista/7) közvetlenül el tudja érni a DX9 API-t, míg WinXP alatt nem? Ez mit jelent?
Ez azt jelenti, hogy a 3450-es Radeonnal hatásosabb lesz a HD gyorsítás, mint XP alatt?[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #9522 üzenetére
Ez OK is, csak azért nem kellene elfelejtkezni a "régi" kártyák tulajdonosairól sem! Volt ott UVD és UVD+ is...
Gondolom ezzel is azt akarják elérni, hogy a "parasztja" vegyen új kártyát... Csak erről az oldalról nézve ez nem teljesen korrekt hozzáállás...
-
ArGab
őstag
válasz
huskydog17 #9530 üzenetére
Azt akartam mondani, hogy XP+EVR esetén jó eséllyel megszűnik a képtörés, tearing, de ezesetben, tehát EVR+XP alatt nem fog működni a DXVA. Win7 alatt vsz megszűnne ez a tearing gondod. Vagy próbálkozhatsz más lejátszókkal XP alatt, ezért ajánlottam a Splash-t, mert más XP-n DXVA-t támogató lejátszót én ezeken kívül nem ismerek.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #9530 üzenetére
Igen, Win7-el menne az EVRel a DXVA 2, én a helyedben tuti felraknám. Sokkal jobb multimédia terén (is), mint az XP
-
huskydog17
addikt
De sajnos rajtad ez nem segítene a DXVA hiánya miatt. Itt a DXVA2-re gondolsz? Mert most már DXVA van nekem.
Amúgy ezt a képtörést nem mindenhol (nem minden filmnél) csinálja, valahol egyáltalán nem, máshol csak alig lehet észrevenni, megint máshol meg nagyon.EVR alatt valóban nem aktiválja. Ha jól értelmezem a mondatódat, akkor Windows 7-et kéne felrakjam és akkor menne EVR alatt is a DXVA. Így van?
A Splash Lite-ról annyit, hogy telepítés után kidobott egy szép hibaüzenetet, így már ki is dobtam a kukába.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #9524 üzenetére
Nem beszéltem sehol sem OpenCLről, se DComputeról. Az én HD4330-omnál se jelezi egyiket se a GPU-Z. Egyébként a Sapphire nem tudja ezeket lespórolni, mert ez a GPUtól függ, azt meg ugye az AMD tervezi/gyártja, nem a Sapphire.
-
Steelmanus
addikt
Igen igy latom en is mert most atbootoltam XP-re es a MPC-HC 1.3.2051 + ATI 10.6 komboval EVR-re allitva semmilyen Demo ( mkv ) film nem megy DXVA-al de meg az *.mp4 sem, viszont WMR-9 ( renderless ) modban csupan az mp4 nel van gyorsitas igaz az FLV is megy DXVA modban. Az mkv az nem jo, kep az van de ahogy irtad akad a hang es ilyenkor a kep is, raadsul siet is. Hat lehet felteszem az a .Net 3.0-at csak ne volna olyan nagy az a csomag.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz
Steelmanus #9526 üzenetére
Nem mondom biztosra, mert elég régen volt, de emlékeim szerint mintha azzal a pár fájlal sikerült volna összehoznom először .NET 3 nélkül is, de aztán később, újratelepítés után .NET 3.x fel, és már működött is. Szerintem utóbbi egyszerűbb.
-
-
ArGab
őstag
válasz
Steelmanus #9523 üzenetére
Igen, erre, de ha jól emlékszem már a .NET 3 vagy újabb felrakása esetén is elérhető lesz az EVR. De ez csak az SD tartalmak esetén segít, mert DXVA tudomásom szerint nem érhető el alatta XP-n.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #9522 üzenetére
Ennek kapcsan mar regebben akartam kerdezni, hogy nalam a Sapphire valamit lesporolt a 4670 Ultimate karimrol? Merthogy nalam a GPU-Z 0.4.3 igy fest
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz
huskydog17 #9513 üzenetére
Windows XP ha jól gondolom.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ismerősömnek már kb. 2.5 éve jelentkezik a gond folyamatosan (mióta megvette az új gépet, rendszeresen kipróbált új driververziókkal és MPC-vel). VMR9 alatt folyamatosan tearing van videólejátszás közben, akárhogy van beállítva az MPC-HC. Nála ráadásul az Overlay is bugzott néha (10-20 másodpercnél nagyobb pause után szép zöld képet kapott kilépésig), úgyhogy belehekkeltem neki az EVR-t. De sajnos rajtad ez nem segítene a DXVA hiánya miatt.
Mivel más DXVA-s progi nem nagyon működik XP alatt, szerintem tegyél egy próbát a Splash Lite-tal, hogy ott is előjön-e a gond. -
iMaverick
addikt
válasz
huskydog17 #9513 üzenetére
Üdv a (3450-es tulajdonos) klubban!
Nálam két gépben is üzemel 3450, de ilyen törést még nem tapasztaltam...
Más: kiadta az AMD a 10.6-os Catalyst-et, de sajna megint csak a 4XXX és 5XXX szériás kártyákat tápolták... Könyörgöm, ennyire nehéz lenne beleprogramozni a 3XXX-es szériába az OpenCL-t és a DirectCompute-ot? (Gondolom ezek közül valamelyikkel gyorsítja a Flash videókat...) A többi új feature nem hat meg. (Ráadásul azok többsége eleve csak az 5000-es szériára van.)
-
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #9518 üzenetére
Akkor az nekem nem kell, azért használtam eddig hogy 2.1 legyen minden filmnél, de most beállítottam a mpc hc-t is erre úgyhogy mostmár jó.
Mostmeg vehetek megint egy hdd-t mert ezek a fullhd filmek pöppet sok helyet foglalnak
-
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #9516 üzenetére
Újratettem az mpc-hc-t most lejátsza rendesen. Amúgy hülye voltam, mert sztem ez a hülye ac3filter kavart be, le is töröltem most. Gondolom nem lesz már rá szükség.
Köszi a segítséget -
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #9514 üzenetére
Így 1.2gb, úgylátszik ez csak a hd része, és a tsmuxer 1.7gb-ja meg az ac3 core-al együtt annyi. Gondolom ez így nem lejátszható?
-
huskydog17
addikt
Na gyerekek, én is beszálltam ezennel a DXVA buliba, ugyanis beüzemeltem a frissen kapott 3450-es Radeonomat!
Rögtön meg is néztem a 720p videóimat, hogy melyiknél hogy megy. Nos, egyszerűen gyönyörűen viszi a videókat (VMR 9 Renderless mód kell hozzá), a 720p filmeket nagyon szépen gyorsítja, ugyanis az Athlon XP CPU kihasználtsága mindössze 10-15%-ra esett vissza, ami elképesztő szerintem. Ja igen és ezt bekapcsolt deblocking-al együtt.
Besz*rás, hogy mennyivel gyorsabban mennek, mennyivel gyorsabban reagál a tekerésre is. Egyszóval nagyon király!
1080p filmeket még nem néztem, mivel egy darabom sincs még.Ezzel együtt lenne egy kérdésem: néhány filmnél nagyon csúnyán törik a kép vízszintesen annak ellenére, hogy a V-Synch be van kapcsolva. Próbáltam variálni, kapcsolgatni az "Accurate V-Synch" és az "Alternative V-Synch" opciókat, de nem segített. továbbá néha amikor megállítom, szüneteltetem a lejátszást, a kép két darabra esik, vagyis két képkocka egy-egy fele látható. Ez nagyon bosszantó tud lenni, főleg azért, mert a D3D FullScreen nem segített rajta.
Van erre valami ötletetek? -
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #9511 üzenetére
Igen, néztem a kapcsolókat, de nem láttam olyat ami erre vonatkozna...
Mindenesetre köszönöm a segítséget -
Valdez
őstag
válasz
WonderCSabo #9488 üzenetére
Na kiszedtem az ac3-at eac3to-val, így most nem csúszik a hang.
Megpróbáltam vele a truehd-t is, de sztem ez nem jól szedte ki, mert amit a tsmuxer csinált az ~1.7gb, amit az eac3to az meg csak 500 mb.
Tehát nincs ötleted hogy most miért nem viszi a truehd-t az mpchc? Múltkor az volt a baja hogy az audio kimenet speaker-re volt állítva (system defaulton lejátszotta simán a truehd hangot). Most hiába állíthatom az audio kimenetet, sajnos nem segít. -
mg105
senior tag
sziasztok!
egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a GeForce G103M notebook videókártya milyen PureVideo HD támogatással bír? sehol nem találtam a neten. tudja gyorsítani a HD videokat és a flasheket?
-
tribal
csendes tag
Köszi a segítséget mindkettőtöknek! Megpróbálom ezt a módszert is.
-
tribal
csendes tag
Nem nyúltam hozzá mindkettőnél maradt 23.976
-
tribal
csendes tag
Van egy pár mkv filmem amit szeretnék átkonvertálni xvid-be hogy az asztali is vigye.Az Xvid4psp progival lecsekkoltam a filmet a Temp könyvtárban Preview néven létrehozott egy pár kb-os fájlt.VirtualDubMod-dal megnyitottam és a fájl fülön rákattintottam az Open Video File via AviSynthre majd F7 után kiválasztottam az avit.Meg is csinálta a konvertálást.A minőséggel csak annyi a baj hogy amíg az mkv nem szagatott a gépemen ez az avi viszont igen.Mi lehet a baj? Valami kodek kell hozzá vagy esetleg valamit még be kell állítani a VirtualDubMod-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...