- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
v2izzy
tag
Üdv!
Van egy Ionos netbook-om és feltettem rá a media player home cinemát, hogy tudjak rajta nézdni hd-t. Viszont mikor elkezdek játszani egy mkv-t nincs felirat, nem észleli a program. Feltettem a directvobsubot és most már van felirat viszont mintha kép elkezdett volna lassulni és most igy elcsuszik a kettő
Valaki tudna segíteni hogy mitévő legyek?
Előre köszönöm a segítséget!
üdv -
Thom!
veterán
mkv filmekhez mikor lesz DD/DTS kívül HD hang társítva, mert azért nem veszek erősítőt h csak HDMi menjen ki DD/DTS hang, mert a filmek mást nemigen tartalmaznak mkv konténerben?
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #7691 üzenetére
Szerintem félreértettük egymást. Én tapasztalatból azt állítom, hogy a 24.000Hz támogatás a kijelzőn önmagában még teljesen nézhetetlen videót eredményez 24.000Hz kimenettel és 23.976fps forrással párosítva. Ezen a 48.000Hz vagy a 72.000Hz kijelző nyilván ugyanúgy nem segítene.
Az persze egy érdekes kérdés, hogy nekünk felhasználóknak ezzel minek kell egyáltalán foglalkozni, és mégis minek csináltak 24p támogatás címén 24.000Hz kimenetet a PC-re. De az is érdekes, hogy ha a Catalyst-ben bekapcsolom a HDTV supportot (ez az a bizonyos 23Hz, amit olyan nehéz odavarázsolni a dropdown-ba), akkor miért 23.000Hz-et kapok kimenetként... mert az legalább olyan haszontalan, mint a másik érték.
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
paraszt2 #7680 üzenetére
Csak 24Hz-es megjelenítőn lehet megoldani...
tdd587: A 48Hz, és a 72Hz miért ne segítene? Egész számú többszöröse a 24-nek, ergó frankón szinkronba lehet hozni. És nem csak elvben van ez így, ki is próbáltam. Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy a Blu-ray ripek milyen tulajdonságúak. Valóban nincsen 24ps megjelenítőm, és csak elméletben tudok róla beszélni, de csak feltettem egy kérdést, mert kíváncsi voltam rá...
shiliquar: Első hszt olvastad? Szinte biztos vagyok benne, hogy a probléma a film grain, amin nem lehet segíteni. A kamerák ennyit tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
shiliquar
csendes tag
na majd esetleg kereslek stevve
köszike addig is[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #7675 üzenetére
A válaszom most is egyszerű lesz: azért mert úgy nem működik.
Egészen pontosan amit most sikerült megoldani:
23.796fps filmeket (az összes blu-ray rip ilyen) kitolni 24.000Hz-et fogadó megjelenítőkre, miközben a hang SPDIF-en keresztül megy és szinkronban is marad.
Ez az általam ismert egyetlen megoldás a problémára, azt pedig el lehet felejteni, hogy 24Hz itt is, ott is, tehát működnie kell, mert NEM működik, egy éve szórakozok ezzel. Ezt tipikusan olyanok szokták beírni fórumokba, akiknél nincsen 1080@24p képes megjelenítő, csak az elmélet, hogy működnie kellene.
Zárójelben: az nyílván ugyanúgy nem segít, hogy 48Hz vagy 72Hz, mert hogy az sincs szinkronban a 23.796-al...
-
válasz
huskydog17 #7681 üzenetére
Érdekes... én is átállítom otthon este, de eddig ilyet nem nagyon tapasztaltam, bár nem a Custom-ot használom.
Thom!:
Akkor annak mindenképp elégnek kell lennie. Milyen alaplapod van? C'n'Q be van kapcsolva? Ha kikapcsolod, akkor is ezt csinálja? volt nálam egy Asus lapos C2D-s gép, annál voltak hasonló gondok a C'nQ miatt - megakasztotta kicsit a gépet, mert filmezés közben is a legalacsonyabb szinten tartotta a procit.shiliquar:
Milyen lejátszót használsz? Tudsz esetleg egy képet (720p és1080p hibás) mutatni róla? Milyen CPU, VGA van a gépedben? Bocs a sok kérdésért, de úgy könnyebb kitalálni az okokat.[ Szerkesztve ]
-
shiliquar
csendes tag
Helló mindenki
Lehet tudtok nekem segíteni
720 p -s filmet játszok semmi gondom nincs , ha 1080 ast akár p -st akár i - st,
akkor pedig szemcsés a kép .
próbáltam már több lejátszót is de mindnél ez van .
szóval akinek van ötlete azokat várom
előre is köszi -
huskydog17
addikt
Az EVR customnál a resizer mire van állítva? a Full D3D be van pöttyintve?
A Resizer "Bilinear" beállításon van. Ha a Full D3D alatt a D3D Fullscreent-t érted, az nincs bekapcsolva, mivel akkor nem lehet menüt használni film közben.
A legutóbbi hozzászólásomban leírtam, hogy hogyan sikerült megoldani, de az előtt így volt beállítva az EVR Custom:
EVR buffer: 5 (alapértelmezésben 9-en volt)
Reinitialize when changing display: kikapcsolva
Alternative Vsynch: kikapcsolva -
válasz
A hanggal is volt baj, amikor a kép szinkronban volt, azért kell a sok kerülőút. Reméljük, egyszer lesz erre egy integrált megoldás.
tdd587:
Grat!Így legalább megy és tudjuk ajánlani másoknak, ha ilyen felmerül.
huskydog17:
Az EVR customnál a resizer mire van állítva? a Full D3D be van pöttyintve?Thom!:
Ha csak 1080p, akkor CPU is lehet. Milyen procid van?[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
válasz
WonderCSabo #7677 üzenetére
ált.
720p-nél ha beletekerek OK. -
Thom!
veterán
válasz
1701 a vége
-
WonderCSabo
félisten
-
Thom!
veterán
válasz
WonderCSabo #7670 üzenetére
5mp akadozik és utána folyamatos lesz kép, persze h DXVA
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #7668 üzenetére
Félreértettél valamit: én megvettem az 1080@24p képes vetítőt már jó ideje, a cél az volt, hogy valóban működjön is a nyamvadt PC-vel. (Az most nem boldogít, hogy blu-ray lejátszóval tesztelték és úgy megy simán.)
Nos örömmel jelenthetem, hogy sikerült. Jobban élek, mint egy éve...
Tehát:
1080@24p képes vetítő
Ati HD4890 VGA
Win7 x64
24Hz kimenet a vetítő felé (simán catalyst alól, semmi trükk)
MPC-HC x86 (x64 most nem jó...)
EVR sync render (sync video to display, freq adjustment 0.0012, target sync offset 13ms, control limits 2ms)
ReClock 1.8.6.4 feltelepít (csak x86 van belőle...)
External Audio Filter-ként hozzád preferáltként (AC3filter-t blokkol, ha van)És ReClock konfigban:
Audio settings: PCM és bitstream beállít WASAPI Exclusive módba (a bitperfect átvitelhez...), ehhez az SPDIF kimenetet kiválasztja hozzá alatta
Time Stretching-et bekapcsolja (when slowing down és when speeding up)
Accept bitstream formats kiválaszt
Video settings: guess a better media speed bekapcsol
Advanced settings: VSYNC correction mindet bekapcsolÉs ennyi. Kb. 20 videóval teszteltem (mind 1080p, 23.796fps, DTS) és tökéletes.
Pár megjegyzés.
A megoldás nem atombiztos, pörgetéstől lepusztul időnként az MPC-HC.
Időnként indításkor folyamatosan szaggat a film és nem simul ki a lejátszás. Újraindítva a lejátszót megjavul.
Nagyon ritkán a bitstream nem sikerül, egy pause majd play megoldja ezt.
A time stretching azért választottam, hogy nehogy újramintavételezze a hangsávokat. Cserébe időnként (elvileg 32ms csúszás esetén) eldob egy audio frame-t. Nos ezt kiszúrni nem sikerült pedig hifista volnék. -
huskydog17
addikt
válasz
huskydog17 #7671 üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, hogy megoldódott a probléma, legalábbis ugyanannál a filmnél leellenőriztem és most az jól megy Full Screen módban is.
Annyit csináltam, hogy átkapcsoltam EVR Synch Rendering-re és a Full Screen menüpontban meg bekapcsoltam az Autochange funkciót. Majd még a hétvégén próbálkozom több filmmel is. -
huskydog17
addikt
Nekem a következő lenne a problémám:
EVR Custom renderer alatt ha teljes képernyőre rakom a filmet, mintha sokkal több erőforrást igényelne, ugyanis ekkor néha beszaggat, még a hang is. Azonban ablakban tökéletesen megy.
Haali Renderer alatt ilyen probléma nincsen, de ott nem olyan szép a kép, mint EVR Custom alatt. Ráadásul Haali alatt nincs Shader használat.Miért akad EVR Custom módban teljes képernyőn miközben ablakban tökéletesen megy?
720p filmekről van szó és CoreAVC 2.0 mellett. -
Thom!
veterán
MPC-HC legújabb vs TotalMedia Theatre Platinum 3.0.1.161
nos AMD X2 ketyeg +HD3200 a 1080p filmeknél, DE sokkal jobban folyékonyabban játssza le TotalMedia főleg ha beletekerek ? MPC akad 10mp a kép mire beáll folyamatosra, TotalMediánél nincs ilyen minden OK(ott más gond van
)?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Sztem nem érdemes próbálkozni vele, én már nagyon sokat kisérleteztem és semmi eredménye nem volt. A megoldás az, hogy 24p-s monitort/TVt kell venni. Vagy 72Hz-eset. Én kipróbáltam az én monitoromon 72Hz-en és gyönyörű sima volt a eljátszás. Sajna max felbontáson a monitorom nem támogatja a 72Hz-et...
-
-
Thom!
veterán
DTS>DTS-HD, DTS-MA
DD> Dolby TrueHDközött mennyi hangbeli különbség van vagy csak marketing az egész? nincs egy vájt fülem, de azért DD és DTS között ha jó az anyag érzem a különbséget...
-
tdd587
őstag
Most nézem a ReClock nevű filtert, de egyelőre nem világos, hogy jó lesz-e nekem. Úgy tűnik azt erre találták ki, viszont ha nem hagyja békén a DTS-t, akkor nálam felejtős... de ez még nem derült ki a doksijából, folyton Ac3-ról van szó, azt nem kell dekódolnia, szóval ott lehet játszani 32ms audio csomagok ismétlésével/kihagyásával.
Na még művelődöm tovább...
-
Ja, sejtettem én, hogy egyről beszélünk... csak én hosszabbra vettem a figurát.
tdd587:
Az a gond, hogy a szinkron fenntartásához folyton, úgymond, el kell rontani a lejátszást és emiatt lép fel a csúszás. A pulldown, meg ilyesmik egy-egy keretet többször villantanak fel, mint a többit és ez nyilván a hangsávokban is érezhető lesz egy idő után. Ha pedig elkezd csúszni, akkor arra egy külön logikának kell figyelni, hogy mindig ütemezze. Szerintem PC-n ilyesmit egyelőre nem lehet vagy legalábbis én nem találkoztam hasonlóval.[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #7247 üzenetére
Üdv mindenki,
1080@24p próbálkozással hogy álltok? Nekem az EVR sync renderrel végre valahára sikerült megcsinálnom a tökéletesen folyamatos lejátszást. Ehhez 24Hz-re állítottam a kimenetet, EVR sync render, Synchronize video frame rate to display refresh rate, 60Hz-es vetítő révén pedig Target sync offset 13ms. (Ha jól rémlenek a számok.) Ezzel rövid tranzienst követően tökéletesen folyamatos lejátszást élveztem... volna. Sajnos olyan 20 perc után már nagyon észrevenni, hogy az SPDIF-en kiadott audio elcsúszik. Sajnos ezt írják is itt, megoldást még nem találtam rá, az AC3filter csak konstans eltolást tud, itt pedig folyamatos elcsúszást kellene visszakorrigálni.
A powerstrip-es megoldást nem próbáltam, nehézkesnek tűnik, meg ugye az SPDIF out of sync probléma ott is fennállna, tehát értelmét sem láttam, a 24p-t az első megoldással is sikerült elérnem. A harmadik opció meg érdemben nem csinál semmit, eddig sem akadt meg nálam látványosan a kép.
Szóval kérdés, hogy az SPDIF passthrough előtt lehet valahogy visszaszinkronizálni a hangot a képhez? Természetesen szeretném elkerülni a veszteséges átalakítást (egy DTS-->Ac3 nekem már a horror kategória).
-
válasz
WonderCSabo #7653 üzenetére
A nyersanyag logikusan valamilyen "raw" formátum, amit általában MPEG-2 be is betesznek mielőtt AVC-re kerülne a sor. Több transzkódoláson áteshet egy film, mire végleges színteret, formátumot kap. Lehet prózai oka is annak, hogy MPEG-2 kerül a lemezre, miszerint nem akarnak vagy nem tudnak fizetni a további kódolásért, utómunkáért. Viszont sokszor az a helyzet áll fenn, hogy a film hossza, komplexitása szinte megköveteli az AVC-t. Ilyenkor általában próbálnak a plafonhoz, a 40 MBps-hez közelíteni, hogy a minőség a legjobb legyen és nem a tömörítés a fontos. Persze kalkulálniuk kell a hangsávokkal, extrákkal, lemeztípussal, stb., tehát egy film méretét, kódolási paramétereit már a producerek is befolyásolják, még mielőtt eljutnának a tényleges kódolásig.
-
WonderCSabo
félisten
Köszönöm a választ.
Maga a Blu-ray szabvány és az AVCHD specifikáció is mind megszabják, hogy milyen lehet egy-egy sáv - mert ugye filmeknek azért közel azonos minőséget kellene hozni mindhárom kódolással. Az MPEG-2 transport az alap és azt tömörítik tovább, ha kell vagy akarják.
Ezt viszont nem teljesen értem. Szóval betömörítik MPEG-2-be, ami kb. teljesen betelíti a lemezt, és azt tömörítik tovább H.264-be, vagy VC-1be, ha akarják? Természetesen gondoltam, hogy nem olyan egyszerű, de iszonyat nagy a különbség.
-
scope2007
addikt
válasz
Pottyos1 #7636 üzenetére
nálam is volt ez a hiba... de rájöttem a megoldásra [legalábbis nekem az]....
próbáltam vlc, bsplayer.. stb stb, de mindegyiknél az volt hogy lefagyott a lejátszó vagy kellett várni vagy fél percet mire a pörgetett résznek a képét egyáltalán behozta.... nem a gép hibája/vagy kevés neki a vas, hanem egyszerűen maga a wmv lét
ezek voltak a wmv tulajdonságai:
Teljes adatsebesség: 20 Mbps
Legnagyobb adatsebesség: 19,9 Mbps
Szélesség: 1 920 képpont
Magasság: 1 080 képpont
Képarány: 16:9
Képkockasebesség: 29,970 fpsfogtam egy remek konvertáló programot... és ugyan ezekkel az értékekkel átkonvertáltam avi-ba... és lám fullra ugyan az a minőség csak aviban máris pörgethető oda-vissza, mindig egyből játssza onnét a videót... azóta semmi ilyen problémám nincs.... mindent aviba átnyomtam... [kb 2éjjel át is kódolta őket, de megérte] ajánlom hogy te is próbáld csak ki.. szerintem tuti megoldás
[ Szerkesztve ]
-
Ez így azért nem egészen igaz. Mit értesz H264 alatt? Csak mert a H.264 az a szabvány, amit felhasználhatnak BD készítésekor MPEG-2 és VC-1 mellett. Vagy mi az a "gyengébben kódol"? Természetesen az MPEG-2 és a VC-1 nem rendelkezik olyan jó tömörítéssel, mint a H.264, ezért ezeknél nem nehéz jobban tömörítettet előállítani x64-gyel.
A H.264 (AVC) szerint kódolt BD-k esetében persze nem az x264-et használják, bár nem tudom, mivel kódolnak. A nép számára is elérhető még más H.264 tömörítő, úgyhogy van miből válogatniuk (természetesen keményen fizetnek érte). A lemezeknél első sorban azt kell figyelembe venni, hogy ők a nyersanyagból előállított filmet tömörítik be, ami eleve jóval nagyobb, mint ami végül a lemezre kerül. A fő szempont azonban nem a halálra tömörítés (inkább hagynak teret), hanem a minőség. Maga a Blu-ray szabvány és az AVCHD specifikáció is mind megszabják, hogy milyen lehet egy-egy sáv - mert ugye filmeknek azért közel azonos minőséget kellene hozni mindhárom kódolással. Az MPEG-2 transport az alap és azt tömörítik tovább, ha kell vagy akarják. Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy miért nem tömörítenek jobban.
Az x264-es rip-ek pedig azért olyan jók, mert ott viszont az a cél, hogy minimális veszteség mellett a maximum tömörítést érjék el (a legjobb algoritmussal, értelmes kódolással), illetve a nyersanyag is nyilván nagyon jó minőségű. Tehát nem csupán az x264 érdeme ez, mert ugyanezt megcsinálom a Mainconcept-tel is, hanem a marha jó szabványé leginkább.
Egzakt válasz tehát szerintem nincs, bár én sem tudom kívülről az öszes white paper-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #7647 üzenetére
Blu-ray-en nem x264-et használnak hanem H264-et ami kicsit gyengébben kódol. Amúgy meg látszik azért valami különbség és filmtől is függ az egész (az átlag 18Mbps-es VC1-gyel kódolt BD25-ös Blade Runnernek van olyan jó képe,mint egy 30Mbps-es H264-gyel kódolt BD50-es filmnek).
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Lenne az x264 enkódoláshoz értőkhöz egy régi kérdésem: hogy lehet az, hogy a Blu-rayeken lévő ~40Mbps filmeket a releasekben szinte u.a. minőség mellett negyed akkora bitrátával kódolják? Ennyire vacak kodeket használna a Blu-ray?
Hiszen a szabvány mindkét esetben AVC.
-
Thom!
veterán
-
Thom!
veterán
Intel GMA HD HDMIn mit tud kiküldeni?
DD/DTS kívül? -
WonderCSabo
félisten
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #7640 üzenetére
Itt konkrétan arra értettem, hogy ha sok codec-et felpakolsz, akkor szinte biztos, hogy "összegubancolódnak", vagyis külső codec függő lejátszó hibásan vagy nem is fog tudni lejátszani bizonyos fájlokat.
Pottyos1: ezen a konfigon valóban tökéletesen kéne futnia, még az 1080p wmv-nek is!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #7638 üzenetére
Miért ártana a Windowsnak? Csak felesleges felrakni őket.
Pottyos1: Ezen mennie kéne flottul. Törölj le mindent kodeket. És úgy próbáld meg lejátszani. Husky tanácsát se árt megfogadni!
[ Szerkesztve ]
-
Pottyos1
csendes tag
válasz
WonderCSabo #7637 üzenetére
OK, kitöltöttem, de ide is leírom. A videokártya lehet, hogy gyengusz, nem tudom. Asrock M3A770DE, AMD Phenom II X4 925, Geforce 8600 GT, 2X1 GB ddr3 1333 MHz ram, 200 GB Sata HDD.
-
huskydog17
addikt
válasz
Pottyos1 #7636 üzenetére
Ez még simán lehet codec hiba. Bizonyosodj meg róla, hogy a MPCHC csak és kizárólag a belső codec-jeit használja. Tehát próbáld meg azt, hogy az Internal Filters menüpontban mindent jelölj be. Ha így is rosszul megy, akkor az a gyanú, hogy esetleg gyenge a konfig.
WonderCSabo: igen, valóban, de arra gondoltam, hogy a sok codec a Windows-nak árt.
-
Pottyos1
csendes tag
válasz
WonderCSabo #7635 üzenetére
Szóval az van, hogy elindul a film, de 1 perc múlva megáll. Ha pause-olom, és várok, akkor tovább játssza, mint egy amikor egy netes filmet bufferol. De ha "beletekerek", akár előre, akár vissza, rögtön lefagy az egész Windows, néha resetelni kell. Ha kodek hiba lenne, gondolom el se indulna. Olyan, mintha gyenge lenne a gép, pedig szerintem nem az. A poén az, hogy minden lejátszóval ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #7634 üzenetére
Nyugodtan fel lehet rakni kodekeket, csak gondoskodni kell arról, hogy az MPC-HC ne hasznája őket.
-
huskydog17
addikt
válasz
Pottyos1 #7632 üzenetére
Minden driver, direct x frissítve, kodekek letöltve.
Remélem attól , hogy a codec-eket letöltötted még telepítetted fel őket, mert akkor az lesz a ludas. Semmilyen codec-et nem szabad felrakni. A WMV videót is simán vinnie kell a MPCHC-nak. Nekem egy darab HD minőségű WMV fájlom van, az hibátlanul megy.
-
Pottyos1
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni 1080p wmv kiterjesztésű filmmel kapcsolatban. A gond az, hogy a film elindul, de kb. másfél percnél leáll, a mp számláló pedig megy tovább. Többféle lejátszót is kipróbáltam(GOM, KMPlayer, WMPC home cinema), mindegyiknél ugyanott áll meg. Már egy másik filmnél is ugyanezt csinálta, tehát a film valszeg jó.A gépem amd phenom 2 x4, 2 GB ram, Geforce 8600 gt. Minden driver, direct x frissítve, kodekek letöltve. Van valakinek ötlete? -
iMaverick
addikt
válasz
WonderCSabo #7627 üzenetére
Nem mindenki ilyen igényes, mint mi...
Viccet félretéve: ha várok egy filmet, akkor nekem is jó szokott lenni a mozis! Persze nem mindenáron... Az Avatar egészen nézhető volt (bár az orosz feliratokkal nem igazán tudtam mit kezdeni amikor azon a Navi, vagy milyen nyelven csacsogtak), viszont most kíváncsi lettem volna az Alice in wonderland-re (Johny Depp meg a H.B. Carter csaj. Hát még egy ilyen elmebeteg párost! Annó a Sweeney Todd-os musical-en is majd besz@rtam. Szerintem nagyon jó párost alkotnak!)
Csak hát amit eddig találtam, olyan fostalicska minőség volt, hogy ihaj! Nem baj, türelem filmet terem...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #7627 üzenetére
Valamit nem értek ezzel a listával kapcs. Azt tudjuk, hogy külföldi tv sorozatot letölteni legális (artisjus beszélgetések). A Bközt epizódokat viszont nem? Kicsit mintha összemosnák a dolgokat.
-
WonderCSabo
félisten
Warez statisztika - Nem kell a HD, bőven elég mozis verzió ... [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Srácok, kellene egy kis help nekem, vagyis Anal kollégának a cikkünk fórumában: [link]
-
WonderCSabo
félisten
-
scope2007
addikt
ANT: alapból klónozásra állítja a gép... próbáltam osztottba.. stb, de nem tudtam átállítani.
ok MPCből teszek fel újat... WonderCSabo köszi a linket isnandris 10.2es ccc van fent... xp van fent nálam azért ilyen.. gondolom nálad meg win7
-
nandris
aktív tag
válasz
scope2007 #7616 üzenetére
Szia
Lehet nem ártana frissítened a videokártya szoftverét is, mert az a fajta CCC már tavaly óta megváltozott, persze az nem azt jelenti, hogy nem is jó. Az MPC-HC ból mindenféleképp újabbat rakjál, mint ahogy WonderCSabo is javasolta, mert abban már elérhető az a funkció is amit hiányolsz. A CCC-ben is van lehetőség az állításra, azért kellene belőle frisebb, mert akkor az útvonal is megegyezik, nincs az ,például, hogy hiányzik egy fül .
A CCC-ben itt lehet állítani, de inkább a MPC-HC-ban állítsd ha lehet, úgy más asztali alkalmazásoknál mehet nyugodtan 70hz-en a TV-d. -
WonderCSabo
félisten
válasz
scope2007 #7616 üzenetére
Rakd fel a legújabb béta MPC-HCt. És azzal be tudod állítani, hogy milyen FPS-hez milyen frekit használjon.
-
scope2007
addikt
válasz
nandris #7608 üzenetére
hali!
igen 1920x1080ba van mind a monitor mind a TV is.. mindkettő fullhd-s
tehát az szóba se jöhet hogy azért nem jó mert különbözőek a felbontás beállítások...
vettem már lejjebb a TVn is... de akkor se jó..
igen tudom.. használom is a mediainfót... jó progi...
van 1080as és 720as filmem/trailerem.. is ami 20000 kbps... fps 29.97 tehát extra fullos... monitoron tökéletes tvn már kicsit szaggat.. bár most pár állítgatással már sokkal jobb lett. de most se 100%osna amúgy mpchcbe nekem tök más ablak van.. nézd...
de végül is az lenne e a lényeg hogy valaki segítsen abba hogy hogy tudom megváltoztatni a TV Hz-t 75ről 60ra... sztem ez a gáz neki.. de sehol se találom
[ Szerkesztve ]
-
todie
tag
sziasztok!
friss win7re felraktam mpchc x64-es utolso stabil verziojat es olyan problemam van, hogy a masodlagos kepernyon (plazma) a kep also harmadanal(oldaliranyu illetve mas gyors kameramozgasoknal) ugy tunik mintha szakadna/vibralna/villodzna a kep.
korabban (xp-nel) volt ilyen gondom. akkor azt a valaszt kaptam, hogy rakjam fel win7et. megtettem es kb fel evig minden nagyszeruen ment is (mondjuk az x86-os enterprise) de teljesen mas okbol ujraraktam win7et (ez most x64-es ultimate)
szoval wint ujraraktam. legujabb directx, ati catalyst (radeon 4770-em van) es a legujjabb mpchc es megint elojott a villodzas. majdnem elsirtam magam...
kerlek, ha valaki tud segitsen!
elore is koszi: Balázs
-
ProdyG
őstag
válasz
WonderCSabo #7610 üzenetére
igen, a totalmediát értem 3.-ként. a másik 2 hulladék úgy ahogy van, a totalmedia tökéletesen működik, mindent tud, de a monitoromon nem szaggat csak. TV-n vmiért szaggat. a TV 1080p@24hz-re van állítva, a filmek is 24fps mind és mégis beszaggat néha.
-
ProdyG
őstag
válasz
WonderCSabo #7604 üzenetére
próbáltam 24hz-n is, 60-on is, de egyik sem jó.
a windvd nem szaggatott, csak a hang csúszott. a powerdvd-nél pedig a kép is és hang is jó volt, csak nem jött be a menü.
tehát a 3 progit kéne összegyúrni valahogy, így nem tudok egyikkel se filmet nézni -
nandris
aktív tag
válasz
scope2007 #7606 üzenetére
Szia
Neked most ...x...@70 hz re van állítva a tévéd, ami alap asztali alkalmazásoknál tökéletes, nem tudom 1280x720-at vagy 1920x1080-at használsz-e, azért javasolnám inkább az 1280x720- at inkább, mert ennél a beállításnál teljesen korrekt az asztal méret,a betűk és ikonok normál méretűek. Asztali használatnál, böngésző, és egyebek is teljesen használhatóak ezek a beállítások, nem is beszélve a Pl: DIVX-es filmek lejátszásához is nagyon jól alkalmazható. A mediainfo progival megtudod nézni milyen paraméterekkel rendelkezik a film amit szeretnél lejátszani. Az MPC-HC rendelkezik olyan lehetőséggel, hogy képes az asztal és a frekvencia felbontás megváltoztatására a lejátszás idelye alatt, és csak azon a kijelzőn amelyiken teljes képernyős módban használod. Lejátszás közben is le ellenőrizheted hogy átállította-e a lejátszó a paramétereket jobb klikk video átalakító beállítások-->statisztika fül aktiválásával. Itt nyomon követheted mit változtattál a beállításoknál. -
scope2007
addikt
válasz
WonderCSabo #7604 üzenetére
az addig oké is lenne... de ezt alapból állítja be, és nem tudom sehol átállítani... nem értem :S
ismét köszi nandris... már alakulgat de még nem teljesen 100%os a minőség.. de sokkal jobb lett
-
-
válasz
WonderCSabo #7600 üzenetére
Meglehet, hogy dömping van.
Nem baj, még addig hátha eszembe jut valami és belegyúrom.
-
scope2007
addikt
válasz
nandris #7596 üzenetére
köszi nandris és stevve.... már állítgattam elég sok mindent... és már kezd alakulni...
stevve az a baj hogy nem találok olyan beállítási opciót ahol a tvnek tudnám változtatni a Hzjét... tehát elvileg full 75be nyomja mindig a monitor meg 60ba.. az is az elsődleges....
lehet kipróbálom hogy a tvt teszem elsődlegesnek és akkor elvileg 75lesz az alap.. és a monitor meg mind1 már... -
ProdyG
őstag
válasz
WonderCSabo #7600 üzenetére
a film is 24p
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GTA V
- Politika
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...