Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz tboy93 #35113 üzenetére
Mi a tanultaknak megfelelően indítottuk az LG-n az első mosást, azaz jó meleg, csak mosószer, ruha nélkül. Mivel nem tudja lemérni mennyi ruha van benne, így a maximum ideig mosott 3,5 óra után éppen azt beszéltük, hogy vissza kéne vinni gyorsan. Mára megszoktuk, csak időzîtővel mosunk szinte. Hajnalban kezd, reggelre kész.
Ha van rajta Delicate program, az 40 fokon, nem túl koszos ruhákra jó és gyors is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz saelin #35146 üzenetére
Szia! Ilyet vegyél. Nem csökken a szívóerő. 30-40 között megkapod az egyszerűbb animal care változatokat. Bocs , mobilról vagyok:
https://www.rowenta.hu/Porsz%C3%ADv%C3%B3k--takar%C3%ADt%C3%B3-eszk%C3%B6z%C3%B6k/Porzs%C3%A1k-n%C3%A9lk%C3%BCli-porsz%C3%ADv%C3%B3k/X-TREM-POWER-CYCLONIC-ANIMAL-CARE/p/2211400012
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ribarszki #35150 üzenetére
Szerintem meg a Rowenta-nál jobbat normális áron nem talál. Most vettem, az eddigi legjobb porszívónk. A feleségem a kőpadlón nem tudja megmozdítani a fejet, ha le van állítva legalacsonyabbra, úgy szív. Nem tudom miért kell rávenni, hogy vegyen újra zsákosat, amikor csak a nyűg van vele, meg viszi a pénzt. Na mindegy....
Persze a Dysonnal egyetértek, de hát az ára.
-
őstag
válasz arcitec #35157 üzenetére
50 volt a keret. Ezért nem kap Miele-t, sem Dysont. Mert ha már porszívó, akkor Dyson és nem Miele. Innentől kár vitatkozni és mondani, hogy csak egy 10-essel drágább a maxnál, amit írt. A Dyson meg csak 150-nel. Miért nem inkábba arra várjon. Annyival jobb, mint a Miele.
Próbáltam egyébként, csak nem vettem meg, így nincs jogom írni róla, hogy milyen szuper. Mert tényleg szuper. Mondjuk nem ezt a legolcsóbb Miele-t próbáltam.
2 év múlva kidobom a francba ha tönkremegy, mert egy olcsó használati eszköz és nem több. 25ért vettem fekete pénteken és ennyiért nem fog érdekelni, eddig is elköszöntek 1-2 éven belül. Ennyi pénzért viszont nagyon jó.
-
őstag
válasz joysefke #35238 üzenetére
Folyékony mosogatószer, öblítő, meleg vízre van kötve. Só nincs, mert 3-mas a víz, de mielőtt az lett, azelőtt se volt, mert a tablettában van só. Addig sót tartalmazó tablettát használtunk. Só kb. 1 évig volt beletöltve. Most 13 éves Fagor. Eddig egy ajtó-tartó szakadás volt az összes hibája.
-
őstag
-
őstag
Üdv! Van egy halogén csöves kenyérpirítónk (Moulinex). Már lassan 20 éves napi használat mellett. Ebben soha nem szakad meg a szál, ezért ilyet szeretnék még egyet, de sajnos nem találok. Rájöttek, hogy ez nem megy tönkre és ezért nem gyártják?
-
őstag
válasz BB9000 #35711 üzenetére
Miből gondolod, hogy az? Nem látom a csövet. Az középen lenne pont az üveg mögött.
Szerk:
Egyébként találtam ott egyet. Jó drága. :-) Kvarc csövesnek hívja.
Itt a videón látszik, hogy néz ki. Ilyen az enyém is. Sajnos hosszú változat kell, de jó kiindulási pont. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BB9000 #35713 üzenetére
Köszi!
Közben én is megnéztem a youtube-on, tényleg az. Sajnos azáltal, hogy alul van a cső és nincs mögötte hőtükör nem túl jó a teljesítménye a tesztelők szerint. Meg nem is pirít egyenletesen.
Továbbra is keresem a megfelelőt. Már találtam többet (pl. Bosch) de sajnos mindegyik ilyen rövid és nincs hosszú változat.
-
őstag
válasz ribarszki #35782 üzenetére
Ém már 2 éve áttértem az ipari rostlapsütőre. Azóta azon gondolkozom, hogyan tudtak átverni addig, hogy nekem faszenes, gázos, tárcsás stb. sütőre van szükségem. A simát kell venni, nem a bordázottat. Takarítás kb. 20 perc utána (a módszer egyszerű, pont ugyanolyannak kell lenni, mint amikor megvetted), a sütés egy kicsit rövidebb. A legnyugisabb dolog a világon, csak egyszer kell beruházni.
-
őstag
válasz Csabroncka #36034 üzenetére
Azért azt tisztázzuk, hogy a mosógépet minden valószínűség szerint azért nem engedi hosszabbítóval használni, mert azt leteszed a földre. Vizes helyiségben pedig nem teszünk konnektort a földre, mert ha kiömlik a víz akár a mosógépből, akár a kádból, akkor megráz az áram.
Szóval mielött komoly barkácsolásra biztatunk mindenkit (a garancia elvesztésével együtt) talán ésszerűbb lenne olyan tanácsot adni, hogy olyan hosszabbítót használjon, amit legalább 50 centivel a föld felett rögzít....
Az, hogy egy Németországban szétgyakott, lomtalanításból hazahozott és itthon megfoltozott és eladott használt Miele dicsőítése hogy jön ide, azt végleg nem tudom. Félreértés ne essék, a Miele az egyik legjobb háztartási gép gyártó a világon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DinkaDanka #36134 üzenetére
-
őstag
válasz DinkaDanka #36136 üzenetére
Miért nem? Meleg van, többet megy? Ezzel mi a bajod?
-
őstag
válasz Kephamos #36338 üzenetére
Szerintem semennyire. Alapvető dolog, hogy ha van egy mosógéped 8 kg-os dobbal, akkor a hozzá való 8 kg-os szárítógépnek kb. dupla akkora a dobja, mert a működési elvéhez az kell. E szerint úgy fog működni, hogy kimosod a ruhákat, majd a felét ki kell venned, hogy meg tudd száritani először az egyik felét, másodszor a másik felét.
Legalábbis kb. 5-6 éve, amikor vettük az első szárítógépünket, akkor még így volt. Lehet, hogy változott, de furának tartanám, mert a mai szárítógépeknek még mindig sokkal nagyobb a dobja. Tedd egymásra a kettőt, ha hely kell. Ja és vedd a legolcsóbb, 3 év garit adó, maradék idő kijelzős, szárazság ellenőrzővel ellátott fajtát nyugodtan. Pont annyit tud, mint a többi, legföljebb nem világt benne a lámpa ha kinyitod, meg hasonló felesleges dolgok.
-
őstag
válasz WaterWawe #36348 üzenetére
Persze. Biztos, amikor építették a házat, akkor szabálytalanul építették. Esetleg mikor észlelte ezt a szabálytalanságot, akkor úgy hagyta, csak csövet cserélt az életveszélyes cuccon? Vicces szakemberek vannak. Szerintem inkább pont annyi pénzt tudott kérni ezért is, mint azért is, de ez kevesebb meló.
Én jól visszahívnám, hogy csinálja meg szabályosan, mert ilyen munkát biztos nem adhat ki a kezéből.
-
őstag
válasz ribarszki #36433 üzenetére
Már tesztelték. Kb. mint a V8 csak féláron.
A neten fent lévő Dyson V8 videók szerint a V8 kb. ugyanolyan gyorsan szippantja össze a műanyag palackot, mint ez.
Tök érdekes, hogy még az Áfa mentes EU priority line is ingyen van hozzá, az EU express is csak 1,53. Ez így nagyon megéri.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz blattida #36449 üzenetére
Ezaz. Feltörekvő Gorenje-t kell venni 5 év garival. Én már egy ideje ezt teszem és semmi gond. Persze kop-kop.
Sajnos ez sem olyan, mint a mellette álló Gorenje fagyasztónk, ami 20 év körül van (inkább több) és a mai napig kirázza a kisujjából a -22 fokot. Mondjuk hangos, meg biztos sokat fogyaszt, de annyira nem, hogy megérje lecserélni.
-
-
őstag
válasz #40553216 #36475 üzenetére
Szerintem te ezt most félreérted.
1. Az én esetem kivétel. Ahogy feladták, pár napon belül szóltak, hogy elrontották, és Áfát kell majd fizetnem, amit megtérítenek.
2. Számtalan példa van arra, hogy amennyiben megfelelő szállítási móddal rendeled, akkor nem kell utána semmilyen Áfát és vámot fizetni, kizárólag a szállítási költséget, ami bizonyos esetekben lehet 0 forint. Azon lehet vitatkozni, hogy ezt hogy intézi el a cég, de valahogy elintézi. Az szinte biztos, hogy van egy EU-s cégük valószínűleg valamilyen vámszabadterületen és oda érkeznek meg a dolgok és onnan jutnak az únióba. Én egy példát láttam, amit leírtam a trükközésre. Ezt alapból nem láthattam volna, mert a helyes postázás módja az lett volna, hogy a Gearbest feladja a csomagot az únióban lévő cégének, az levámoltatja, majd onnan küldi tovább Magyarországra egy új csomagban, amiben már nincs benne a számla.
-
őstag
Üdv. Jó minőségű és jó árú indukciós főzőlapot keresek max. 15000 forintig. 26 centis edény jó lenne ha rámenne. Ja. Hordozható kell.
-
őstag
válasz spidersoft #36803 üzenetére
A felső evőeszköz tálca az egyik legjobb dolog a világon.
Az automatikus ajtónyitás a második.
A gyártók honlapján mindig vannak termékfotók, használatik stb.
A felső evőeszköz tálcás Gorenje-k a legnagyobbak belül az én kereséseim alapján így azt vettünk. Belefér a legnagyobb edényünk is alulra. Az összes tartó lehajtható. Külön mosó van az evőeszköz részén, de egyébként a középső tálcán a poharak is 2 szintben rakhatók és azokat is elmossa. Én sem értem hogyan, de megteszi. Ez 16 személyesnek hívják.
Nem a legolcsóbb Gorenje-t kell venni és akkor jó lesz. 5 év garival adják.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz spidersoft #36813 üzenetére
A márkabolt az ez. Én innen vettem az általad választottal egyenértékű totál beépíthetőt (GV64161), csak az ott írt árnál olcsóbban. Nincs bajom vele, pár hónapja megy naponta, az eddigiek alapján ajánlom. Itt meg tudod nézni rendesen a képeken, hogyan néz ki.
Real Necro: Eddig egy eléggé minőségi Fagorunk volt (11 éve volt 150k) aminél a Gorenje halkabb. Mondjuk a totál beépíthető asszem a leghalkabb.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz mr.tamasbiro #36826 üzenetére
Akkor a konyhalapoddal van a baj, mert elvileg bírnia kéne. Nálunk bírja több, mint 10 éve. De hogy ne aggódj, úgy oldják meg, hogy kapsz egy széles csíkot, amit oda fel kell ragasztani a mosogatógép betolása előtt. Ez védi alulról a lapot.
Egyébként nem azonnal nyílik, hanem kb. 10 perc után.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz mr.tamasbiro #37144 üzenetére
Kb. 10mp alatt megtalálod a neten, hogy motor felpörgetéssel kapcsolatos problémát jelez (szenzor hiba). Az első tanácsot is, mely szerint húzd ki 10 percre a gépet, majd utána próbálkozz újra, mert lehet ez is megoldja.
-
őstag
válasz Sefter #37228 üzenetére
Nekünk is ilyen Gorenje hűtőnk van. A spájzban áll így nem nagyon izgat a hangja. Nekünk nem kapcsol be minden alkalommal, ha kinyitod. Ha bekapcsol, akkor a ventilátornak tényleg van hangja, ami elindul (gondolom, hogy megpörgesse bent a levegőt, mert qva nagy) de ki lehet kapcsolni az oldalán lévő kapcsolóval. Azt viszont nem tudom, hogy az milyen hátrányt okoz.
-
őstag
A fagyasztóládák nagyon takarékosak a kialakításuk miatt, ha nem nyúlsz hozzájuk. Ezek az értékek természetesen akkor élnek, ha nem nyitod ki. Ha elkezdesz benne pakolni, akkor viszont már más a helyzet és általában sokkal tovább vannak nyitva, mint a hűtő, mert nehezebb megtalálni benne amit keresel.
-
őstag
"fagyasztóládák nagyon takarékosak a kialakításuk miatt"
Köszönjük, hogy ezt a mondatot kifejtetted két oldalban teljesen feleslegesen. Szerintem mindenki már 5. általános felett jár a fórumon. Abban nem értünk egyet, hogy ha pakolsz benne, akkor nem kavarod benne a levegőt. A nagy ipari hűtőket pedig ne hasonlítsuk ezekhez.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nincs elírás. A maradékidő kijelzés a beállításkor (becsukás előtt) van akkor. Ott kiírja mennyi ideig fog tartani. A piros ponttal meg jelzi, hogy még megy, tehát ne nyisd ki, hiába nem hallasz semmit. Bocs, nekem Gorenje van, ami magától nyílik ki, így nem szükséges kijeleznie, hogy megy-e még. Mondjuk ennek is van a csúcskategóriában padlóvilágító funkciója, de sok értelme nincs az automatikus nyitás miatt.
-
őstag
válasz #40553216 #37652 üzenetére
Szerintem egy Miele megvásárlása esetén tök felesleges a fogyasztást (víz, mosószer) számolgatni. Annyival kerül többe, hogy nem nagyon számít, hiszen költséghatékony nem lehet.
Minden normálisabb mosógép tiszta ruhát produkál ha megfelelő vízzel és mosószerrel mosol vele. Mióta a vízlágyító 3-masra lágyítja nálunk a vizet és kikísérleteztem, hogy melyik mosószert szereti a gépünk, azóta kifogástalanok a ruhák mosás után, pedig csak egy 130k-s LG gép. Ha valakinek van helye, akkor inkább vízlágyító-jó minőségű mosógép kombináción gondolkoznék.
-
őstag
-
őstag
válasz blattida #37670 üzenetére
Hát nem tudom. Van pár külföldi közeli rokonom, de sosem hallottam, hogy használt Miele után kajtattak volna. Egyszer szívesen elmesélem a kinti fogyasztói társadalmat, aminek a lényege a fogyasztás, ami nem a használt gépekben merül ki. Csak vegyünk egy példát. Szerinted Hollandiában, ahol már a készpénz fogalmát sem nagyon ismerik (értsd úgy, hogy csak úgy tudtam a ruhaboltban készpénzért vásárolni, ha pont annyim volt, mert nem volt mivel visszaadni), mennyire keresik a használt Miele mosógépet, és mivel veszik meg? Vagy USA-ban, ahol a háztartások kb. 30%-ában van mosógép, azok a szerencsések, akiknek lehet biztos a használt Mielet keresik?
Azért ugye egy használt autóval nem akarod összehasonlítani a használt mosógépet? Vagy végleg hitelteleníteni szeretnéd magad a fórumon? Arról nem is beszélve,hogy amilyen autókról beszélsz, azok szintén Magyarországra jönnek a használt Miele mosógépekkel egy platón. 😀
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik