Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26321) Lipton válasza Stehe (#26312) üzenetére


Lipton
őstag

Szerintem indukciósat vegyél:
- kizárólag a gáz lehet "alternatíva", a normál (halogén?) abszolút nem, én már gázost sem vennék
- gáznál számolni kell a kiépítéssel, engedéllyel, ide meg kellemzően nagyobb betáp kell és egy fázis nem is nagyon elég, "mennyi áramod van" a lap helyén?
- az indukciós olyasmi érzés mint egy vízmelegítő, nagyon gyorsan forral, egy virsli/tojás stb. rövid főzés esetén az üveglap max lagyos lesz, sokkal kevesebb a hőveszteséged mint egy halogénnel mert direkt az edényt melegíti
- nem minden edénnyel működik, mágnessel tudod ellenőrizni

Sütő
Katalitikus szerintem bullshit, nálunk ilyen van de kb fel sem tűnik... Vigyázni kell, hogy ne follyon ki semmi. Amennyiben megtörténik, akkor le kell takarítani azonnal és nem kell hagyni ráégni. Súrolós szivacs, hideg zsíroldó, citromos vízzel "bepárásított beltér", stb. - van sok varázseszköz.
Arra figyelnék, hogy az előlapja hűtött legyen (több réteg üveg közötte szellőzéssel). Nekünk majd egy óra sütés után még csak langyos az eleje, gyerekek esetén meg pláne nem mindegy.

Szagelszívó
Szívási teljesítményt nézzed és a légszállítást. Milyen hosszú lesz a kivezetésed? Mennyi kanyar van benne? Hogy van a külső kivezetés megoldva? Csendes legyen - külső motor.
Nem kell kürtő, van sima laposabb is ami teljesen jó.

A konyhához:
Elektromos tervezésre nagyon figyelj. Sütőnek, mikrónak, főzőlapnak és hasonló eszközönek illik saját dedikált kábel és kismegszakító. Legyen elég dugalj a falon több helyen is, kb semennyi nem elég sok.
Felső szekrény és/vagy munkalap világításhoz legyen behúzva előre jó helyre betáp.
Bútornál a használhatóság szempontjából szerintem nagyon fontos a fiókok/szekrények belső felosztásának és tartóinak megtervezése, hol és mit tárolsz majd, hova milyen betétek kellenek.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.