- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Update: Itt volt a szerelő, és égett a pofám mint a rongy gyerekek.
Azzal kezdte, hogy kinyitotta a majdnem teljesen elzárt csapot a mosógép mögött. Én ezt nem láttam, csak a végén vallotta be.
Beállitotta a barátnőm által bejelölt pontra a mosógépet, elinditotta, szépen továbbment.
Beállitotta a másik pontra, ahol meg szokott akadni, szépen továbbment.
Ismertette, hogy mindkét pont _szivattyúzási_ program. Tehát vizet sziv a gép.
Nade miért állt ott meg? Hááááát, mert nem tudott vizet szivni!
Nézzem csak?! - erre elzárta a csapot, odaállitotta, a gép 5 percig próbálkozott szerencsétlen, aztán leállt.
Ezután elmondta, hogy mivel kezdte a szervizt : kinyitotta a csapot.
Nade hogy ne nézzetek teljesen hüjének, a következö történt: A mosógép tetején tartjuk a szennyeskosarat. Ez egy kb 40x30x100 -as kosár. A csap, ahonnan a mosógép a vizet kapja pont a mosógép mögött van a falban, úgy, hogy pontosan a mosógép tetejével elvágólag lóg ki. Tehát alá nem tudjuk betolni a mosógépet, ha már 5 centivel magasabban lenne, már be tudnánk. De épp emiatt a csap nyitókája, egy ilyen füles fekete szárnyascsavarhoz hasonló cucc, épp a mosógép teteje felett van. Igy mikor a szennyes kosarat véletlen meglöktük, az mindig zárt egy picit a csap fülén. Mig végül teljesen merőlegesre nyomtuk a szennyeskosárral, azaz a csap elzáródott.
Hát ez a vicc 1 mercimben került, de remélem másnak valamikor hasznos lesz... (Kalandor, nálad nem ez volt véletlen a gond?) -
Andie
őstag
Ahogy mondod.
Este arra kanyarodtam, a tescoban vettem egy közepes Merci bonbont, a virágosnál egy marhanagy piros masnit rá, és miután az EW ügyf.szolg pultjánál a kedves (40es), világitó kékszemü hölgyemény (igen, önnel beszéltem telefonon, emléxem) elökapta a már előkészitett számlamásolatot, én megköszöntem, és átadtam a meglepit. Elöször egy pillanatra megdöbbenés látszott rajta, aztán pironkodva lesütötte a szemét, és biztositott, hogy nem kellett volna. Én mielött meggondolta volna magát, elköszöntem és eljöttem
Nekem ennyit megért, hogy ne kelljen 15ezer ft-ot fizetnem a nemgaris javitásért, nomeg szereztem egy -bár hozzám koros, de- kedves rajongót -
-
Andie
őstag
Fejlemény : Nagyon segitökész volt a budaörsi csajszi is, mután 3 óra próbálkozás után végre felvette. Elmeséltem neki a bajom, megadtam az utalás napját (máj 18), meg hogy én vagy bnöm nevére mehetett a számla. Ha névreszólt. De nem vagyok benne biztos, hogy névre ment, lehet hogy csak sima blokk... Aszonta sebaj, ez utóbbi esetben hosszadalmasabb lesz, de kéne a mosógép pontos tipusa. Namondom, jókérdés. Otthon van a papir. Mindegy, megpróbálja igyis. Majd hiv.
2 perc múlva csörög, megvan minden, az én nevemre szól, de 16-án vettük (utalás 2 napra rá jegyzödött be ezexerint), úgyhogy máris mehetek a számlamásolatomért.
Ezúton jelezném : le a kalappal az EW előtt, különösen a Bernadett nevü kolleganő előtt
Szerintetek mit vigyek neki? Merci desszert? -
Andie
őstag
Gábor, úgy képzeld el, hogy a 3500 ft-os cipömnek is megvan a blokkja a dossziéban, a 3 évvel ezelötti 512-es memómodulé mellett, stb. Ami garis, még ha fél évig is, ottvan.
Ez ecceren nincs. Barátnöm már sirt tegnap, pedig mondtam, hogy annyit az egész nem ér (60ezer).
Kalandor : de azóta mos szépen? Vagy azóta is minden alkalommal tovább kell segiteni? Mert mi most az elmúlt napokban mostunk 4-5öt, és sajna mindig (asszem ugyanott) akad meg.
Beszéltem az Electroworld központi ügyfélszolgálatával, aszonták semmi gond, ahol vettem, ott adnak egy számlamásolatot. Ha tudom a vásárlás napját, még könnyebb, ha nem, csak az évet, az sem gond, van adatbázisuk.
Nahát? 21. század?
Most hivogatom a budaörsit, de még nem veszik fel... -
Andie
őstag
Nem pecsételtek rá, mert egy komplett használati útmutató van, aminek a hátuljában ottvan a garpapir 16 nyelven, az üres rublikákkal. Ide kellett volna betüzni azt a rohadt számlát, de nincs
Úgyhogy nincs jobb ötletem, vagy keresek valakit, aki nyár elején vett ott mosógépet, vagy fizetem a komplett javitást... -
Andie
őstag
Képzeljétek, a hétvégén megzakkant a pár hónapos Whirlpool mosolygépünk.
Mondja asszony, hogy néha nem megy tovább a program. Be is rak egy új adagot, inditja, és valóban néhány perc után csend. Vártunk 10 percet, és a tárcsa ott áll az 5-ös jelnél. Picit kézzel továbbkattintottuk, és szépen elkezdte továbbhajtani magától, vitte a programokat.
Eltelt fél óra, és a 10-11 között is megállt. Ottis tovább kellett segiteni kézzel.
Mit gondoltok? Elkoszolódott? Vagy mibaja lehet?
A nagyobb ciki az, hogy minden garipapirja, könyve, lapocskája megvan, csak az elektroworldös számla nincsmegIgy meg senki nem hiszi el nekem, hogy júniusban vettem
(elég szégyen, hogy 5 hónap alat bekrepál egy whirlpool) -
Palkó
tag
válasz
Shadowfax #277 üzenetére
Magam is ki fogom próbálni, majd beszámolok a tapasztalatról.
Nimda ! Mi baj a felültöltőssel? Kisebb helyen elfér, a dob nem egy, hanem két helyen csapágyazott, ergo stabilabb, simább működés.... Valamint amit Tildy mondott, hajolgassanak azok, akiknek ezt írta fel a doki.... -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor #272 üzenetére
Kisebb ja, de egyelőre jó darabig elég. Többre meg nem volt pénz, most. A tied 101 E volt? Az hogy lenn van a hűtő, az nekem csak jó, legalább párom kevesebbet kuksizik bele
Mondjuk nekem spec szimpibb lett volna ha a fagyasztó rész akkor amint a hűtő, és viszont. Nem sok kajánk szokott lenni, a zöme jórészt fagyasztott.
Azért lehet idővel kinőjjük...
Nimda: miért ne felültöltős?
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Mosogep vasarlas elött allok es szeretnek tanacsokat a kulönbözö markakat illetöen...elfogadhato aru,kisfogyasztasu es elsösorban megbizhato legyen...ThX!
A meret nem szamit,de ne felultöltös legyen...
[Szerkesztve] -
parazita_hu
újonc
(ijen-->ilyen)
[Szerkesztve] -
parazita_hu
újonc
Szevasztok.
Nemtudom hogy találkoztatok-e már ijen jellegű problémával de én azért megkérdezném mi ilyenkor a tendö?
Samsung mikrohulámu melegitöterében elkezdett pattogni a festékegy tenyérnyi helyen.
Most ezzel mi a helyzet szóval megfelelö kezelés (ráfestéssel) még lehet használni.
Nincs rá gari se szavatossági idő. De nem is olyan régi digi. mikro szóval kár lenne azért kidobni.
Bárki hozzászólását elöre is köszönöm.
Szevasztok -
ngabor2
nagyúr
megvettem végre a mosógépet. indesit witl106 lett a kiválasztott, 80k volt házhozszállítással. hétfőn fogják hozni, tapasztalatokat majd írok, ha kipróbáltam.
-
Integra
titán
anno mi nem márkára mentünk mikor vettünk, hanem arra, hogy melyikbe lehet a legjobban bepakolni, ésszerűen, logikusan. messze a bosch nyert. egész egyszerűen hihetetlen, hogy milyen buta elrendezésű belsővel gyártott mosogatógépeket árulnak.
60 centi széles, 12 terítékes dög, nem is volt olcsó, meg lassan 6-7 éves biztosan van, mai napig gyönyörűen mosogat. energia felhasználása meg nemtom, akkoriban biztosan a legjobb kategória volt, vízfelhasználásban is valahol elöl volt, de én azt mondom, inkább 3 literrel több víz, mint pár nem lemosott folt a mosogatni valón
én is csak ajánlani tudom a boscht -
Shadowfax
addikt
A porzsákoshoz is van illatosító rúd.
xcsab: Én Samsungot ajánlanék, ha porszívót keresel, ebben nagyon ott vannak a szeren. Én is vacilláltam a porzsáknélküli és porzsákos változat között, végülis ez utóbbi mellett döntöttem. [link] 1600W-os összteljesítmény, 400W (!) szívóerő, picike, könnyen kezelhető, s viszonylag olcsó is volt (kb. 13-14e Ft). Eszméletlenül jól szív, adtak hozzá textil porzsákot is, végszükség esetén, ha nincs otthon papír porzsák, jó szolgálatot tehet majd.
Nézegettem egyébként a Samsung SC4040-et is, de nem lehetett kapni, vagy párezerrel drágábban, ill. a porzsáknélküli változatok közül, az SC7830-at, de ez a legolcsóbban olyan 23-24e Ft. -
Palkó
tag
Javaslom a Bosch termékeket, fél éve vettünk egy motyogatógépet, akciós volt a Cora-ban, 63 900 pénz volt a 12 terítékes, két év garancia, és nagyon szépen mosogat.
A legjobb barátom háztartási gépszerelő, ő nem szokta a Whirlpool-t ajánlani.
A döntés természetesen a Te kezedben és pénztárcádban van.... -
-
xcsab
aktív tag
udv
milyen porszivot ajanlotok? -
rii
nagyúr
tud valaki nekem mosogató gépet ajánalni.... ?
kritériumokat nem tudok mondani. bár az lehet, hogy egy kitétel, hogy csak ritkán kell, kis mennyiséghez ....
előre is köszi ..... -
Loha
veterán
Most nézem hogy elírtam az egyik mondatot...
SZVSZ a közeljövőben akármennyire drágul is a gáz, a gázos megvalósítás legalább fele annyiba fog kerülni, kivéve ha vki tényleg csak nagyon keveset használja.
Egyébként én is villanytűzhelyet használok, mert nincs gáz a lakásban, meg sztem biztonsági okokból is jobb ha nincs bevezetve, de azért alaposan meggondolom, hogy mikor használom a sütőt (nagyon ritkán), mert kb. 2kW/h -ás fogyasztása van, ami 1 órai használat mellett, kb. annyi, amennyit a szgépem egy nap alatt ''megeszik'', és akkor inkább a gép
Chili7: Megmarad, mert az inox, ha jól tudom, csak egy bizonyos ötvözetű rozsdamentes acélt jelent, szóval mágneses szempontból olyan mint a többi acél.
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Inox hűtőn megmarad a hűtőmágnes?
-
phanfantom
senior tag
Köszönöm az információkat mindenkinek
Indukciós: szerintem kilőve, mert nem lehet mindenféle edényt használni rajta
Villanyos sütő: szinte mindenhol azt olvasom, hogy finomabb benne a kaja, de ez nem perdöntő számomra, mert most is finompersze nem tudhatom mennyivel lenne még jobb...
Loha alapján viszont nagyon egyszerű a dolog. Csupán matematika és fizika.
Ha a fűtőértékben a gáz javára 8x-os előny van, akkor megnézem, hogy 1 hónapban mennyit is fogyasztunk, majd azt megszorzom 8-al és kijön, hogy mennyi árammal egyenlő.
A havi 2000-es gázszámla 7000ft-os villannyal lenne egyenlő.( havi 30m3gáz= 2100ft-----30m3 gáz fűtőértékex8=240kwh------240kwhx30ftl(1kwh kb. ennyibe kerül)= 7200ft )
[Szerkesztve] -
csibor
addikt
válasz
phanfantom #242 üzenetére
Nekünk az egyik sütő légkeveréses villany a másik sima gáz.Lehet a gáz olcsobb,de a villanyosban sokkal jobban szoktak sikerülni az ételek.Ez is 1 szempont.
-
Loha
veterán
válasz
phanfantom #236 üzenetére
1kW/h áram energiája kb. 3,6MJ
1m3 gáz fűtőértéke kb. 34.25MJ
Tehát elméletben 9,5kW villamos energia fűtőértéke egyenlő 1m3 gáz fűtőértékével, persze ebbe most se a fűtőszál hatásfokát, se a gázlángnál fellépő hőveszteséget nem számoltam be. Én kb. úgy saccolnám ezért, hogy 1m3 gáz inkább 8kW árammal egyenlő.
Most nézegettem az árakat és arra jutottam, hogy ugyan azt felmelegíteni villannyal 3 szor annyiba kerül, mint gázzal.
Na most még van egy másik tényező is... Gáznak van éves előfizetési díja ami kb. 5000Ft, ha jól tudom áramnál nincs ilyen. Ebből kb. 10-15 órát mehet havonta egy elektromos főzőlap. Tehát SZVSZ, ha vki havi kb. 20 óránál nem többet használja a villanytűzhelyének egy lapját(kisebbiket), akkor kb. ugyan annyit fizet mintha gáztűzhelyet használna, utána a gáz kb. harmad annyiba kerül. (Mostani kalkulációmban még nem az új energiaárakkal számoltam...)
SZVSZ a közeljövőben akármennyire drágul is a gáz, a villanyos megoldás legalább fele annyiba fog kerülni, kivéve ha vki tényleg csak nagyon keveset használja.
Viszont a villanybojler kicsit más tészta, mivel az ''éjszakai'' árammal megy, ami kb. fele annyi mint a ''nappali'', tehát jelentős gázáremelés esetén sztem eléggé nehéz eldönteni melyik a gazdaságosabb, meg mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei... -
phanfantom
senior tag
-
phanfantom
senior tag
Egyébként tényleg ekkora különbség van árban a gáz javára? ( vagyis ami gáztűzhelynél havi 300ft-ba jön ki, az elektromos tűzhelynél havi 2000? ) Mi jelenleg havi 2-3000ft gázt fizetünk, ha csak a sütő lenne villanyos, és felül gázlap lenne, akkor is hatalmas villanyszámla keletkezne...
-
tildy
nagyúr
Szerintme meg tuti nem lesz drágább.
Egy villyanyos tűzhely szerintme egy hónapban lazán elhasznál 2000Ft villanyt, míg a gáz csak 300 Ftot havonta.. (Nekünk gáz van, de én nem használom sokat, viszont otthon anyámék rendszeresen, nekik havi 300 ft csak a gáztűzhely.)
Amellett a villanytűzhelyen nem is sül meg olyan jól a kaja, teljesen más még az íze is. (Ez főleg a sütött dolgokra igaz)
[Szerkesztve] -
phanfantom
senior tag
-
Ariadne
őstag
válasz
phanfantom #229 üzenetére
Az a gázárak emelkedésétől is függ, szvsz pár év, és tuti a villanyos lesz az olcsóbb.
Szerintem az is fontos a fogyasztáson túl, hogy melyiket szereted, én pl. régebben csak ''full gázosat'' használtam, ennek előnye a gyorsaság, hátránya, hogy a sütő egyenetlenül süt (a régebbiek legalábbis).
Most van már tapasztalatom elektromossal is, ezért nekem a felül (tűzhely) gáz, alul (sütő) elektromos jön be, és persze külön, hogy fel lehessen tenni a sütőt normális magasságba.
A kerámialapos tetejű elektromos szerintem abszolút nem praktikus, egyrészt mert nagyon nehéz tisztán tartani, mindenképp mocskos lesz, és drága a spec tisztítószer hozzá, ezen kívül lassan melegszik fel (mondjuk meg is tartja utána), ráadásul rémálmaimban gondolok arra, mi történne, ha kifutna rajta valami (gondolom lecsorog a lapról mellé)... Nem nagyon üdvözlöm a mai társasház tervezőket, a soklakásosaknál egyszerűen nem is vezetik be a gázt a konyhába. -
phanfantom
senior tag
Egy elektromos tűzhely(alul-felül) vagy egy gáztűzhely(alul-felül) üzemeltetése kerül többe?
Tud erről valaki némi info-t? -
phanfantom
senior tag
Nem tud valaki olyan céget, ahol csomagolás sérült, szépséghibás termékekhez lehetne hozzájutni?( leginkább aeg, miele érdekelne, de persze ilyen biztos nincs
, siemens, bosch is jó lenne)
-
Chili7
őstag
válasz
Kalandor #210 üzenetére
Ja, azt az italtartót első körben ki is hajítottam volna belőle!
Hát egyébként most jön a vacilálós rész: izgat ez a no frost=friss kaja dolog.
Átnéztem a whirlpool kínálatot. Van nofrost, de csak inoxban, - az meg nem kell!
Még egy dolog a whirlpoolokkal, ami most jut eszembe: már két whirl cuccal megjártam, hogy valami apró műanyag biszbasz, és egy műanyag ajtó eleve törötten volt becsomagolva! Megint más esetben, meg egyből széttört anyámék fagyasztójában valami műanyag szar!
Nem tudom, ezek mindig ilyen gyengék, vagy csak kifogtam ezeket? Ez wh betegség vagy a többi is ilyen? -
ANT
őstag
válasz
Kalandor #204 üzenetére
Ennyire részletesen nem ismerem ezt a légtartályos megoldást. Nekem Samsung RL36EBMS tip. hűtőm van, ami teljesen zárt szekrény, nem látszik belőle semmi kívülről. A feltöltött hűtőrendszer hőleadó felülete (ha jól fejeztem ki magam) nem a hűtő hátulján van (mint az a rácsos kialakítás a hagyományos tip. esetén), hanem a szekrény két oldalán. Az ételek eltarthatósága, frissesége viszont tényleg tovább tart, mint bármelyik eddigi gépemnél.
(bár nem volt olyan túl sok!)
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
válasz
Kalandor #204 üzenetére
Még egy utolsó kérdés hűtő témában.
Ezt össz-vissz egy belső ventillátor oldja meg, vagy van még más is ami ehez a technológiához kell?
Azért kérdezem, mert a whirlpoolnak nem látom, hogy lenne ilyen 'no frost' szerű fantázia neve, viszont van olyan hűtő amiben van ventillátor.
Ez a ventillátoros dolog akkor egyenértékű ezzel a no frost-al, vagy csak úgy van benne?
Az asszonynak sem tetszik kívűlről a samsung, úgyhogy valszeg whirlpool lesz belőle!
Köszi! Nem fárasztalak tovább!
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
Már bocsi, de nem teljesen más, hanem éppen az! Vagyis a No Frost rendszerű hűtőkben a fagyasztótér is belső levegő keringetésű!
Ezáltal a jég megolvad, lefolyik a víz a fagyasztó aljában kialakított mélyedésbe, ott fagy meg újra, így könnyen ki tudod szedni onnan a ''jégtáblát''! Ennyi a leolvasztása!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest