Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Acheron #121677 üzenetére
Találtam olcsón Miskolcon komolyabb minőségi szint
ha nem kell a HDMI csati
még olcsóbban de ez már HDMi csatis ez amolyan alap kezdő szintA megjelölt Denon zeneileg nagyon jó az is igaz régi modell,de anno csúcs gép volt
Mivel írtad,hogy alig használtad,ezért nem érdemes nagyban gondolkodnod,drágább cuccokban sem.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Acheron #121681 üzenetére
minden használt műszaki cuccok elromlanak idővel,elfáradnak,az alkatrészek pl.: a kondik kiszáradnak.
használtra nem lehet mondani,hogy elmegy még 2 évet tutira.ezért lehet,hogy szerencséd lesz,lehet,hogy nem. jobb ,drágább cuccokba tartósabb alkatrészeket építenek be elvileg.
esetleg akkor inkább egy Yamaha RX-V397-t vegyél ami közel 80000Ft rosszabb esetben 95000Ft és viszonylag új cucc. Ezzel 2évre tutira garantált a gari és utána még talán jó néhány évig. Esetleg az Onkyo-t megtekinteni és hallgatni.
Páran a Denon AVR-X520BT -re esküsznek mind zenei hallgatásra jobb lehet. Házimozira úgyszólván mindegyik egy szinten van.
A Pioneer és a Denon-ra 3év gari van. -
axwel18
senior tag
válasz Acheron #121803 üzenetére
Hát esetleg Pioneer VSX-923 és egy Denon AVR-1911 bár még nincs ára a Denonnak de 70-75.000Ft körül jó vétel.
-
-
jézusom
addikt
válasz Acheron #122130 üzenetére
Én személy szerint a kanapét előbbre tolnám, hogy egy négyzetesebb forma jöjjön ki, de gondolom nem véletlenül van így
robi-k: szomorúan olvasom, hogy ilyen meghibásodások vannak. Én is szeretnék új erölködőt. Ha mondjuk használtan veszek, mit érdemes lecsekkolni? Próbáljam ki az összes bemenetet? A video skálázást? Gondolom ha csak egy chip romlik el benne, akkor az adott funkciót kell letesztelni...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Acheron #122129 üzenetére
A hangdobozok közötti távolságok nagyon kicsik, a térhatás nem lesz megfelelő. Nyugodtan teheted azokat egymástól 3 m távolságra. Pluszban a háttérsugárzók túl közel lennének a kanapé szélein ülők füleihez.
A kanapé falhoz tolása kapásból lehetetlenné teszi a jó hangzást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Acheron #122169 üzenetére
Remek ötlet az elforgatás, nem gondolkozz rajta sokat!
Az a DALI szett bomba vétel és méretét tekintve illene a szobádhoz. 4000-es Denon kellene hozzá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz Acheron #123225 üzenetére
Szeretem a Lektorokat és szerintem kellemes meglepetést tudnak nyújtani még ekkora méretben is. Alacsony hangerőn is rendben van, de erősítőtől is függ. Részemről ajánlott, mindenképp.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Acheron #123261 üzenetére
"A Lektor 2 reflexnyílás kérdésre van esetleg valakinek ötlete?"
..... 2012 előtti vagy utáni gyártás, volt egy kis módosítás a szériában "félidőnél" .... ha jól emlékszem ...... nincs semmi jelentősége .....
(#123260) bajnokpityu
"És a komolyabb cuccokhoz komolyabb miki is jár, szóval tudják a proggik,h mihez viszonyítanak. Tényleg nem hallottál erről még?"
.... a komolyabb "miki" miatt tudják, hogy mihez viszonyítsanak .... vagy én értem félre ....?? ..... a mikrofon nem csak egy eszköz, ami érzékenyebb/jobb minőségű vagy kevésbé .... de szegény honnan tudná, mi az az"etalon", amihez a frekvenciát állítani kell ....?? ...... azt nem a gyárban adják meg a szoftvernek, hogy szerintük mi a "lineáris" hangkép....?? ..... és ez alapján korrigál a mikrofontól kapott adatok alapján ....??
(.... de most már tényleg ne menjünk ezzel tovább .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
blakey
titán
válasz Acheron #123261 üzenetére
Akkor lehet, hogy "régi", bár ha valóban volt ilyen változat is akkor miért nem jelölik pl. MKI/MKII vagy bármi.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Acheron #123265 üzenetére
Csak infóként, 1 hete adtam el egy pár újat 5 év garanciával, 85e-ért.
-
Acheron
őstag
válasz Acheron #124287 üzenetére
A Denon 3310 - Dali Lektor szinergiáról van esetleg vélemény? Olyasmi hangfal szettet szeretnék összerakni, amit viszonylag jól kihajt ez az erősítő, de ha egy kategóriával magasabb kerül elé (pl 4310), akkor sem jön zavarba, nem lesz szűk keresztmetszet. Ennél magasabb szintet belátható időn belül nem tervezek. Mivel nincs tapasztalatom ezekkel a (számomra) komolyabb hangfalakkal, elég sok kétség munkál bennem, hogy jól választok -e (pl a Lektor 1 fizikai dimenzióit elnézve nehéz elhinni, hogy egy ilyen pici doboz komoly hang kiadására képes - persze azért rá tudom venni magam, hogy elhiggyem. Egy MA RS1 méretét azért könnyebb elfogadni). Hallgatózni sajnos itt nincs ehetőség, még a MM -ban is "csak" Zensorokat lehet fellelni. Debrecenben némileg jobb a helyzet, de oda ritkábban jutok el, Budapestről nem is beszélve.
Kapkodni nem szeretnék vele, de valami normális hangszóró kell már a rendszerbe - a Beyer 770 -el belehallgatva az erősítő hangjába azért kaptam némi képet, milyen piszkosul jól szólna ez normális hangkeltőkkel, a jelenlegi... hm... nem túl jó hangszórók hangja helyett. -
Csabroncka
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Acheron #124333 üzenetére
Az a baj,hogy az “elvárásaidhoz” alacsony a kereted. Ha komolyabb erősítőt veszel,akkor komolyabb dobozokkal is kell(ene) számolnod. Sajnos nincsenek univerzális megoldások ahogy csodák sem.
A Lektor 6 szett jelenleg nagyon jó vétel,de felesleges “komolyabb” AVR-t “fejlesztened” hozzá,ha má mindenképp cseréli akarod vegyél újabbat,ami jópár évig kiszolgál(hat).
(Pl. Denon x 3/4,Marantz 6/7,stb. elég a Lektor szetthez)
Természetesen vsz
blakey:
Pár napja (hete) volt az MM-ekben “utolsó darabos” akció. 169e volt a Lektor 8 pár![ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
fehér_ember
addikt
válasz Acheron #124347 üzenetére
Azért nem teljes egészében keverte , csak részlegesen.
(#124166) tomic[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Acheron #124347 üzenetére
Kábel ügyben érdemes elolvasni Roger Russel weboldalát. Föleg az a rész érdekes, amikor azt fejtegeti, hogy az kiállításokon az emberek lenézték a McIntosh eszközöket, csak mert közönséges hangszóró kábelt használtak.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz Acheron #124355 üzenetére
Sokan azt mondják, hogy a Lektor köröket ver a Zensorra és a Zensor a Concept-el egyenértékű. Én Denon és Pioneer erősítőkkel halgattam a két típust. Nekem a Zensor karakterisztikája jött be. Sokan ezt nem szeretik, de szerintem a Zensor (7) közép és magas tartománya sokkal szebben szólt (számomra) mint a Lektor. Mélyben a Zensor 7 viszont pontatlan, kevésbé dinamikus. Ahol nagyságrendi különbséget tapasztaltam az az Ikon volt, de az árcédula kijózanított.
"in medias res"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Acheron #124412 üzenetére
Akkor a ”körülmények áldozata” (is) lettél....
Nem emlékszem,hogy szettben gondolkozol vagy “darabokban” és mi a felső határ,de amit még érdemes lehet meghallgatni a Lektor szett ára környékén: Heco Music Style/Aleva szett,Canton Gle 476/496 szett,Q Acoustics 2xxx/3xxx szett,jelenleg mindegyik “akciós áron” fut .... árban feljebb esetleg Sonus Faber Toy szett,Canton Chrono szett vagy Dali Ikon (ha még van valahol esetleg)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
palesz53
senior tag
válasz Acheron #124429 üzenetére
Örsön van mm, de nagyon karcsú a dobozválaszték. Dali-ból mondjuk van pár darab.
Ha autóval vagy, a stream kb 10 perc (villamossal 15-20) az Örsről.
Az audiocentrum sincs messze, hétvégén megy arra troli közvetlenül az Örsről (autóval max 5-10 perc).
(Fővám térnél nekem hirtelen nem rémlik semmi, de más biztos jobban képben van azzal a környékkel.)
[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Acheron #124615 üzenetére
Igen. Ha ki tudod használni a különbséget. (....és természetesen ha Velodyne-t akarsz venni.)
(de 100-150e körül most elég nagy választék van kifutó, új, garanciás sub-okból határainkon túl, nézz szét osztrák/német oldalakon, persze csak ha nem mindenáron azt a kettőt akarod, amit írtál )
Hmm ....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- YouTube
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Milyen monitort vegyek?
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest