- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
Többször találkoztam azzal a véleménnyel, hogy az AVR nem igazán sztereó zenére van kitalálva.
Fontolgatom, hogy veszek egy sztereó rádióerősítőt, pl. egy ilyet: [link]
Van valakinek ilyen tapasztalata? Mennyivel lenne jobb, mint a mostani Denon AVR X1300w? -
hcs57
addikt
Majd egy éve vettem egy Wilson Sub-12 -t, most ismét akciós: [link]
-
hcs57
addikt
Keresek Atmos hangsávos filmeket, ahol az Atmos hang jól hallható.. lehet magyar szinkronos ..
-
hcs57
addikt
Van egy Denon AVR x1300w és egy Dali SPEKTOR 6 5.0 rendszerem, vettem egy Wilson 12 subot. Minap akciós lett a Dali SPEKTOR 2, útban van haza.. az elgondolásom az, hogy a mostani Dali SPEKTOR 1 helyére rakom a Dali SPEKTOR 2 -t, a Dali SPEKTOR 1 pedig Atmos hangfal lesz.
Kérdés, hova tegyem? A plafon nem járható. -
hcs57
addikt
A Denon márkaboltban féláron van a Dali SPEKTOR 2.. [link]
-
hcs57
addikt
Milyen hangja lehet? [link]
-
hcs57
addikt
válasz
DroiDMester #80251 üzenetére
-
hcs57
addikt
válasz
windlord #80138 üzenetére
Írod:
"A bejövő fázis és nullát be kell kötni egy kombinált túlfesz levezetőbe (T1+T2), innen a földelésre kell kötni.
A rákötött fázist visszük innen egy fi-relébe (életvédelmi relé), onnan a kismegszakítókra.
Nulla a T1+T2 -ből a nulla sínre és onnan ki az áramkörökre.
T1+T2 -re kötjük még a földelést és járatjuk rá a földelő sínre és megy ki az áramkörökhöz."
A nulla nem megy a Fi relébe? Akkor mihez hasonlítja a fázis áramot?? -
hcs57
addikt
válasz
nevemnetudd #79384 üzenetére
Akkor te Nagy Zoltán vagy? (tudom a neved..)
-
hcs57
addikt
Mindenkinek, aki régebben a subot (általában a sub használatát) javasolta:
azok a subok, amikről jókat írtak, azok 200 ezertől kezdődtek, s annyit nem akartam kifizetni.
Most egy jó vételi lehetőség volt, BBéci is jókat írt róla, így bevállaltam.
Eléggé kritusan hallgattam péntek óta, de meggyőzött.
Mindenkinek köszönöm a segítő gondolatait. -
hcs57
addikt
A Wilson sub-12 a doboza szerint Kínában készült, a konstrukció Dániában.
A beüzemelése viszonylag egyszerű, a használata során jó tapasztalatokat szereztem. Nem erre számítottam. Bár kinyomtattam az elállási nyilatkozatot, de az új összkép (hangkép) arra a döntésre késztetett, hogy marad a sub.
Valóban döbbenet az eredmény. Talán kicsit sok a szobámba, de már belőttem a hangerőt, így együtt szól a Dali SPEKTOR-okkal.
Nem volt subom, így hasonlítani sem tudom másokkal, de a hangja az, amit ez a teszt is ír: [link] Köszönet BBéci.
A győriek visszavitték az árát, de még néhány bolt akciósan kínálja.. a belépő házimozihoz ajánlom! -
hcs57
addikt
Sztereó műsornál (Denon AVR x1300w) a sub nem szól, a frontok pedig a beállításokban small -ra vannak állítva. Hogyan lehet a subot szóra bírni?
-
hcs57
addikt
Aki készített már sub vezetéket, attól kérdezném, hogy találtam árnyékolt vezetéket, de ennek 2 jelvezetője van. Ezt hogy kötnétek be?
-
hcs57
addikt
Rég óta 5.0-ban hallgatom a Denon AVR X1300W Dali SPEKTOR 6 házimozimat. Most találtam egy Szubot jó áron.. [link] . Ez vállalható?
-
hcs57
addikt
válasz
Dorian #74080 üzenetére
Akkor menjünk tovább.. vegyünk két közel azonos öblösségű, de egy normál üvegpoharat és egy drága kristálypoharat.. itt az illat mennyisége ugyanaz. Itt más lesz a bor íze?
Ugyanúgy, ha adott két ugyanolyan fizikai paraméterű, de más színű, nevü (azonos átmérőjű és anyagú pl. vörösréz) hangkábel, itt más lesz a hang? Mitől?
-
hcs57
addikt
válasz
Dorian #74047 üzenetére
Más edényben mitől más az illat, ha ugyanarról a kávéról, vagy borról beszélünk? Az öblösebből több ugyanaz az illat áramlik és nem más illat.
- más. A kábelen mitől más a zene? két azonos keresztmetszetű és azonos anyagú vezetőben annyira hasonló lesz az elvezetett hang a hangfalaknál, hogy azt nem lehet, csak "wudu" eszközzel különbözőnek hallani.
Ez a lényege annak, hogy a megfelelő fizikai paraméterekkel rendelkező és olcsó kábelt ajánlja itt a fórumgazda, ami szerintem is helytálló. (a szakmai ismeretem szerint) -
hcs57
addikt
válasz
Dorian #74013 üzenetére
Abban igazad van, hogy mindkettőt az agy dolgozza fel, de a receptorok teljesen más helyen vannak.. így ne keverjük össze az ízt a szaglással.
Annyit érzékeltettem, hogy ugyanazt az ízt más pohárból nem szívesen fogadjuk el.
Az íz ugyanaz, a pohár és a mi tudatunk más... miután a szánkba kerül, ugyanaz az íz, aroma érződik. -
hcs57
addikt
válasz
titanium_100 #69628 üzenetére
Azt észrevetted, hogy hiányzik is egy - két kondenzátor?
-
hcs57
addikt
A Sony elég sok mindent gyárt és árul. A vájtfülüek szerint a mások által gyártott hangcuccok jobbak. Nem akarok ebbe belemenni, de ha neked ott van az a Sony, azt is sokan használják elégedetten, csak nem írogatnak ide erre a fórumra.
Ha az itteni fórumtagok véleményére vársz, akkor rajta, ők a saját igényeiket fogják javasolni, ami biztosan ellentétes lesz a sajátoddal. Ezt szeretnéd? Szerintem nem. -
hcs57
addikt
Mondhatnám mindennél van jobb... de ez most nem lényeges.
Ha összerakod, beüzemeled és meghallgatod, akkor el tudod majd dönteni, hogy jó e neked. Másnak más a jó.
Ezt neked kell eldöntened, nem véleményeket fogsz hallgatni, hanem a saját hangtechnikádat.
Szerintem oda ez jó lesz. -
hcs57
addikt
Itt a fórumon egy másik helyen ajánlották ezt a videót: [link] szerintem sok hasznos infót tárnak fel...
-
hcs57
addikt
Az egy dolog, hogy miként hallja a mikrofon a szobát, létezik a személy füléhez igazítás?
Gondolok itt arra, hogy idővel a fülünk hallása változik, pl. a Samsung Galaxy S10+ audió beállításánál van egy "adapt sound" .. ilyesmit keresek. -
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
válasz
Morris #67720 üzenetére
Akkor én szerencsésebb vagyok, bár az is igaz, döntő többségben komolyzenei koncerteken voltam.. de a jazz koncertek is fantasztikusan szóltak. Voltam olyan koncerten, aminek az otthoni hangfelvétel messze lekörözte, de ilyen csak egy volt.
A Metallica: Through the Never koncert is biztosan maximálisan jól szólt biztosan. -
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
Talán valaki tudja a választ...
Adott egy Denon AVR x1300W, az internet rádió a denon.vtuner.com oldalon az AVR regisztrálva, éves díj fizetve.
Beállítottam favoritnak néhány rádióműsort.Hogyan lehet a távirányítóval, vagy bármivel váltani az internet rádiók között?
-
hcs57
addikt
válasz
I'am Dony #65379 üzenetére
Nem otthonról, az otthoni állapotról beszélek, hanem arról, hogy bekötött szemmel beviszlek egy koncert terembe és ott sem tudod vakon megmondani "pontosan", hogy mi honnan szól. Csupán annyit, hogy ez szélebben van az mintha közelebb lenne.
Ha ez nem megy, akkor mindegy milyen cuccod van otthon, ami meg sem közelíti a valóságot, nem fogod hallani "pontosan", mi honnan szól. A hangzásba bele fog avatkozni egy csomó hangképet módosító processzor, a szobád akusztikája, stb.
Mi alapján mondasz bármit? Radar füleid vannak?
Lépdelhetsz akár meddig ezek a hangképet befolyásolók ott maradnak, te azt hallod, amit az elektronika hallat veled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Path of Exile 2
- Gitáros topic
- Windows 11
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest