Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
Beleolvastam a fórumba, sajnos nem találtam segítséget..
Adott egy társasház kb 20 nm szoba, hangosítást szeretnék, egyrészt házimozi, másrészt zene (jazz, progresszív beat, stb) lenne hallgatva.Anyagilag visszafogott vagyok, így a nagyon drága cuccok nem jönnek szóba.
Mit ajánltok? Itt Debrecenben nincs nagy választék..
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
hcs57
őstag
-
hcs57
őstag
Ma elmentem meghallgatni a Jamo 626 frontsugárzót.. a magas és közép rendben van, de a mély.. mi van ebben az árkategóriában, ami elviselhetően szól?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Nemir Ombe #23100 üzenetére
Milla alatt semmi hallgatható? A belépő szinten ekkora kompromisszummal lehet csak bármit venni?
-
hcs57
őstag
A Yamaha dobozai is felejtendők? Pl: NS-F51..
-
hcs57
őstag
Még mindig csak nézelődök... erről van valakinek tapasztalata? Heco Victa Prime 702
-
hcs57
őstag
válasz Nemir Ombe #23248 üzenetére
22 m2 a szoba... ide nagy a 496?
-
hcs57
őstag
válasz szasanyi #23253 üzenetére
Talán azért, mert van olyan hangfal szett, ami csak bizonyos hangerő felett kezd életre kelni... ez egy társasház, nem sok esély a hangos zenélésre.
-
hcs57
őstag
-
hcs57
őstag
Ezt rendeltem meg, remélem jól döntöttem: [link]
-
hcs57
őstag
Megtaláltam, valóban hatalmas... más, régen volt egy film, amiben valaki előre látta mi fog történni, az úton baleset volt,, a kamion farönköket szállított, a lánc elszakadt... azt a filmet keresem.
#23360 bigdigit olyan kábelt keress, ami HDMI 2.0 szabványú...
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
Kábel tekintetében mi az ajánlott ehhez a konfighoz? [link]
a kábelhosszak elől 2,5m, hátul 11m..
-
hcs57
őstag
Erre senki? - van hangzásban különbség a közönséges hangszó kábel és a drága kábel között? (a kábelek keresztmetszete megegyezik..) Hol van erről valami elfogulatlan cikk?
-
hcs57
őstag
válasz Lacielvtárs #23464 üzenetére
Azt el tudom fogadni, hogy egy vezetőnek adott esetben át kell magán engedni 5-6 ampert, néha csúcsban 20 ampert, s ezt csak akkor tuja megtenni, ha a keresztmetszete elegendő ehhez, aminek a fordítottja a vezető ellenállása. Így ideális esetben nem a vezetékben esik a feszültség, az összes teljesítmény a hangszórókon jelentkezik. Egy mély hang esetén ez nagyobb áram impulzust jelent.
Gondolom a drága kábel nagyobb fémtisztasággal rendelkezik, amit az olcsóbb kábel esetén nagyobb keresztmetszettel lehet kiegyenlíteni.
Örömmel vennék olyan OBJEKTÍV műszeres mérést, amit süketszobában mérőmikrofonnal végeznek, úgymond bizonyítva az eltérést...
Na ilyen hírt szeretnék olvasni..
-
hcs57
őstag
válasz junkpod #23483 üzenetére
Amit egy mikrofon a hallható spektrumban másként érzékel, azt a fül is... ha nem, akkor az szerintem csak placebó.. eléggé drága és csak arra jó, hogy sznobként arról beszéljünk, mennyibe került.
Szerintem.
-
-
hcs57
őstag
válasz johnywalker #23534 üzenetére
Köszönöm..
-
hcs57
őstag
válasz johnywalker #23536 üzenetére
Valami emberi áron lévő kábelt keresnék...
-
hcs57
őstag
válasz Beni2360 #23562 üzenetére
A házimozi beüzemelése kezdőknek cikkben a hangfal kábel bekötése történhet a csupasz kábel csíptetésével, vagy szorításával ill. banánhüvely vagy villás kábelsaruval.
A csupasz kábelvéget ajánlott e ónozni, van e hatással a hangra, hogyan csatlakoztatjuk a hangfalhoz és az erősítőhöz?
-
hcs57
őstag
Megérkezett: [link] Járódik, de már most barátok lettünk. A Dali egy klasszissal jobb a Jamo 628-nál. Jó döntés volt a Spektor 6.Mozihoz néha a sub jól jönne, de így is élvezhető. Sztereóban a zene élvezetes.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz sinci01 #23640 üzenetére
Egy mezei (LS 2x2,5 hangszóró vezeték átlátszó- www.mixvill.hu) 2x2,5 mm2 -r kábelt, az irány nem volt jelölve rajta, hogy melyik irányba kell bekötni. csatlakozókat sem raktam rá. Gondolkoztam azon, hogy befonom a szálait, de aztán ezt is feladtam.
Az erősítő tápkábele is a gyári.
Ez a kábel mizéria azt hiszem csak Urban legend.
A lényeg, rézkábel, elegendő keresztmetszettel legyen, a végeket ajánlatos ónozni, akkor könnyebb a csatlakozókba bekötni.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
-
hcs57
őstag
válasz Dorian #23653 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy füllel tapasztalható eltérést hallanék én is.. de! mi lehet a valós ok? A csatlakozás milyensége? A kábel paraméterei (dielektrikum, anyagösszetétel, többszálas elrendezés, ezüstözés - aranyozás .. stb)? A csatlakozók fémes érintkezéseinek milyensége (érintkezési felület, mint szűk keresztmetszet - pontszerű érintkezés avagy nagyobb felület) a kábel földön vezetése, felfüggesztése, vízerek helyzete, elektromos zavarok...
A másik ok lehet a tudat...Ezekért mennyit érdemes fizetni?
(#23654) szasanyi - amennyiben hallhatóan jobb minőséget produkál, s megfizethető számomra akkor én is örömmel cserélem.
-
hcs57
őstag
Banándugónak használ valaki ilyet? [link] Milyen?
-
hcs57
őstag
válasz Lacielvtárs #23768 üzenetére
Igen, ezt én is hasonlóan látom.. s ez hasonlóan használhatatlan? [link]
-
hcs57
őstag
válasz Lacielvtárs #23770 üzenetére
Akkor az eredeti elképzelésem lehet a jó, ugyanis csatlakozó nélkül közvetlenül a vezetéket csatlakoztattam az erősítőhöz és a hangfalakhoz.. kevesebb plusz kontaktus, nagy felületen érintkezés.
A csupasz végek ónozása jó, vagy sem?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz Lacielvtárs #23773 üzenetére
Köszönöm ... mindkettőtöknek -> (#23774) T_Stark
-
hcs57
őstag
A youtube video nem "quadrofon", így "csak" sztereóban szól... így amit csináltál, az úgy működik...
a problémád nem a házimozi kategória. Ne várj itt segítséget erre.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
Eddig szkeptikus voltam hangfal kábel ügyben, de ez a magyarázat rámutat a lényegre: [link] - erre a kábelre gyűjtök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest