Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicarious1
aktív tag
válasz qpakcovboy #24067 üzenetére
Az Eltax Idaho a 20 cm-es mélyközepeivel nem éppen az alap DenonX1300 párja... A minőségére most ne térjünk ki... Szerintem először 200 e ből az erősítőt cseréld. Használt Onkyo 838, vagy Marantz 7009 -el próbáld, vagy ha a Denon hoz ragaszkodsz akkor X4100-at már lehet annyiért venni. Ezeknél meg fog jönni a dinamika, és egyből ugrasz 3 kategóriát felfelé. Utána jöhet a hangfal csere
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz qpakcovboy #24090 üzenetére
Nekem egy jó ideig Denon X1000 volt Dali Zensor (5 és vokal) szett mellé. Nagyon jónak mondanám így utólag is. A jelenlegi hangsugárzókat nagyon jól teszed ha lecseréled...
A Zensor széria bár külsőleg csinosabb, a Spektor szett szebben szól és zeneibb (lesz majd más vélemény is, de így van), szóval azon is érdemes elgondolkozni. Egyébként a Denon-Dali köztudottan jó párosítást eredményez és évekig boldog leszel vele.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
DALI Spektor jó, szépen szól (Yamaha és Denon AVR-rel is hallgattam) de szerintem nem ér annyit (és a center mozinál nem domborít mivel kicsi). Nagyon jó, ésolcsóbb a Castle Knight 2 szett (főleg Lincoln C2 + Knight1 összetételben [link] ami fontos , ti. nem minden szett uo. összetételű és árú). És még jobb meg persze drágább a Knight 5 szett. A Castle zenei hangzása nekem jobban tetszik a mint a Spektoré, de meghallgatás nélkül nem is lehet dönteni.
I'am Dony: ...lesz majd más vélemény is, de így van... ez ütött. Jobb csak akkor lenne, ha azt írod: itt mindenki mondja a magét, én meg az igazat.
-
sinci01
aktív tag
Nekem Denon X2000 van Spektor 6 5.0-val és egy JBL sub.al. Nagyon szépen szól, filmben és zenében is. Egy régi összevissza szettet cseréltem le vele, és nagyságrendekkel jobb. A lényeg, ha tudod hallgasd meg a Dalit és a Castle.t is (ha tudod) és utána dönts.
-
Dannibá
csendes tag
Nekem Wharfedale obsidian van. Yamaha rx-v681 el hajtom. Én meg vagyok elégedve a hangszórókkal. Mély ládám nincs egyenlőre, de igy is élvezhető.
-
törölt tag
válasz qpakcovboy #24241 üzenetére
Én megnéznék mellé egy Boston audiot is.
-
dave118
senior tag
válasz qpakcovboy #24243 üzenetére
Használt nem játszik? 130-at sem szívesen adnék azért a Jamo-ért, ennyi pénzből viszont már lehet találni korrekt ajánlatokat a használt piacon.
... Ami ami, az az.
-
sinci01
aktív tag
válasz qpakcovboy #24247 üzenetére
EZ most egy nagyon jó ajánlat. Még ha eladod az AVR-t bontatlanul, jutányos áron, akkor meg pláne.
-
Tombi
őstag
válasz qpakcovboy #24255 üzenetére
ilyenben én is benne lennék avr hiányom van!
+1 -
BBéci
legenda
válasz qpakcovboy #24256 üzenetére
Ne feledkezz el a szubládáról, anélkül nincs házimozi!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz qpakcovboy #33959 üzenetére
Nem ismerek olyan belépő szintű hangdobozokat, amiknek "aminek alacsony hangerőn is jó a dinamikája". Sőt, felső-középkategóriában is ritkaság, de még a milliós kategóriában sem mindegyik képes erre. Természetesen ez érvényes az erősítőkre is.
Több fórumtársnak van pici gyereke és nagyjából ugyanúgy házimoziznak, mint korábban. Nem megy a gyerek fejlődésének rovására.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz qpakcovboy #33961 üzenetére
Lenne értelme, mert szerintem az Eltaxok hangjával vallatni lehet, valamint minőségben nem illenek az erősítődhöz.
Kiindulási szabály, hogy az erősítő árának kétszeresébe kell kerülnie az 5.0 szettnek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz qpakcovboy #53415 üzenetére
az összes mai.. denon 1400-tól, onkyo 646-tól
-
BBéci
legenda
válasz qpakcovboy #53417 üzenetére
Dupla HDMI kimenetes lejátszóval, esetleg elosztóval megoldhatod. A képet közvetlenül a képmegjelenítőbe küldöd, csak a hang menjen az erősítőbe.
-
Kova101
friss újonc
válasz qpakcovboy #53417 üzenetére
Nekem is ilyen erősítőm van és átviszi a HDR-t, szóval nem hiszem hogy le kell cserélned. Nem tudom milyen TV-d van, de nekem pl azon kellett átállítanom, hogy melyik bemeneten engedélyezem a HDR tartalmakat. Amíg ezt nem tettem meg addig nem érzékelte se az erősítő se a lejátszó eszköz hogy HDR képes a tv. Samsung-om van szóval ha neked is az van, akkor nézd meg, hogy be tudod-e állítani a HDMI UHD Color-t a bemeneteken. Ezt az opciót a Beállítások > Általános > Külsőeszköz-kezelő > HDMI UHD Color menüben éred el.
-
BBéci
legenda
válasz qpakcovboy #53653 üzenetére
Premium High Speed, vagy Ultra High Speed jelölés legyen rajta.
-
Quqesz
nagyúr
-
Zigi
senior tag
válasz qpakcovboy #53653 üzenetére
Szia. A geforce 740 ha jól emlékszem csak hdmi 1.4 et tud. Nem lesz HDR se 4K 60Hz. mindegy milyen kábelel kötöd össze. Kivéve ha van rajta displayport.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz qpakcovboy #65070 üzenetére
"Night Mode" ha jól emlékszem.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
I'am Dony
őstag
Ez elég összetett dolog. Ha az Audyssey-t futtattad és nagy hülyeséget nem csinált, a többi igazából a centeren múlik. Ha a Dynamic EQ és Dynamic Volume ki van kapcsolva és ugy sem tetszik, akkor emelj az AVR menújében a center csatornán 2-3 dB-t.
-
VoidXs
Topikgazda
Legfontosabb a kalibráció, és ahogy mondták előttem, a center erősítése a sufnituning.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz qpakcovboy #80482 üzenetére
Csak a subbal vannak komoly gondok, a többi elfogadható.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz qpakcovboy #80489 üzenetére
Az a sub ugyanaz, csak mások az oldalarányok. Azonos árkategóriában a JBL LSR310S-t szoktam ajánlani.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz qpakcovboy #80495 üzenetére
Melyik modellre gondolsz?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz qpakcovboy #80497 üzenetére
És milyen Atmost vennél? Én amúgy ezt nem cserélném le a pici Klipsch szettre, csak a subot egy másikra.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz qpakcovboy #80506 üzenetére
Én a pattintós Atmost abszolút ellenjavallom, nem igazán érezni vele felső hangokat. Próbáltad máshogy kalibrálni a Dalikat? Elég barátságosak, könnyen lehet velük filmes hangot hozni.
-
I'am Dony
őstag
válasz qpakcovboy #80519 üzenetére
Volt teljes Zensor szettem anno és biztosan nem cserélném le az Z1-ket a kinézettre. Nagy visszalépés lenne.
-
WaterWave
veterán
válasz qpakcovboy #81049 üzenetére
Hivatalosan 30 nap
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horgász topik
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest