Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Fractal Design Meshify C Mini szeretném javítani kicsit hűtés szemponjából. Gyárilag 2 db Silent Series LL 120 mm 3pin (katt) van szerelve. A házba manuál szerint így lehet pakolni a hűtőket(katt).
Sajnos az ASRock B450M PRO4-F alaplapi manualja sokat nem ír(katt), bios fan control(katt). Nézem, hogy a 3pin ventiket nem tudom szabályozni, ezekbe én nem is tudok hozzányúlni, csak az alaplap vezérelheti?
A gyári két venti maradhat még felülre vagy rossz minőségűek és menniük kell vagy oda se kellenek?
Azt néztem, hogy előlre érdemesebb 2x14-es ventit rakni, mivel ha 3x12-es venti kerül, az alsó csak a háttértárakra fúj 90% és csak a maradék megy a VGA-hoz.
Az a tervem, hogy a két gyári ventit felülre rakom, kap egy elosztót, és az alaplapi 3pin-re kötöm.
Az alaplapi 4pin-re, meg egy elosztó segítségével kötnék 3 db 14-es ventit, kettőt előre, egyet hátra.
Találtam új Alpenföhn Wing Boost 3 140mm PWM fekete 4k/db-ért, elől jó a 140 mm, hátra 120 mm kell, de Topik összefoglaló szerint a venti 120 mm furatos. Alpenföhn szimpatikus, mivel a procihűtőm is az lesz, ha végre megérkezik.
Ahogy néztem, sorba tudom kötni a ventillátorokat, így csak egy hosszabbító fog kelleni. -
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #37409 üzenetére
Update:
Hátsó ventihelyre nem fér el a Alpenföhn Wing Boost 3 140mm PWM, szóval újratervezés.Fractal Design Meshify C Mini + ASRock B450M PRO4-F.
Házba így lehet(katt) a hűtést megoldani. Az alaplap meg elég spórolós, mert csak a 4 pin-es ventiket vezérli(katt).Visszamondom Alpenföhn Brocken ECO Advanced CPU hűtőt, cserélem egy Arctic Freezer 34 eSports-ra.
Nézek egy Arctic BioniX P120-at, ami hátul fogja kifújni a levegőt, a CPU hűtőn ugyanez a venti van, és PST-s, így arról lenne vezérelve. A maradék házhűtő venti pedig 4 db Arctic BioniX P140 PST lesz, együtt vezérelve az alaplapi 4 pin-ről, egyedül kell valami 4 pin-es toldó, mert a VGA és a CPU között van az alapi 4 pin csati.Csatlakozónként egyforma ventik lesznek, 1A max, amit előír az ASROCK csatlakozónként (egyiken lesz 2x0.15A, a másikon 4x0.15A).
Ez így rendben lesz szerintetek?
-
grizlisandor
veterán
válasz Kempetlen #37490 üzenetére
Ott az összefoglaló, van lista, beszerzési ár alapján válassz.
Meg sokat nem kellett volna visszaolvasni.
(#37469) chopin42:
"Gyári adat lóf....kamu. Ami tuti jó, és olcsó, az az Arctic p12/p14(pst) széria. Ettől jobb kb 6k fölött van."[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Kempetlen #37493 üzenetére
A kereső mindent tud: A sima változatot vedd, az halkabb csapágyazással
Vagy:
Ez nem ajánlat csak érdekesség, hogy van belőlük CO (Continuous Operation, Folyamatos működés, 24/7)Szerk.:
BlackSilentFan[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #37457 üzenetére
Egy hét alatt benyögte Bluechip, hogy nem tudnak se proci hűtőt, se Arctic BioniX P140-et szerezni nekem.
Bezzeg az apróságokat sikerült.Jött Alza, ott meg venti nincs, de vannak apróságok(antivibrációs csavar PWM hosszabbító. Szeretem az alzát, volt minden raktáron, elvileg ma fel is adják. Ventiket meg a First Computer-től rendeltem meg, remélem az is csak ideér.
-
grizlisandor
veterán
Beszereltem a 4db P140 Bionix ventiket, szellősebb lett a ház, bios-ba beállítottam silent (normál is próbáltam) üzemmódba és kiderült, hogy terhelés alatt a VGA a leghangosabb. A 2 front ventinél van valami érdekes hang, talán mintha kicsit búgna. Bekapcsolom a gépet, felpörgeti a ventiket, olyan mintha valami turbina lenne.
Kitesztelem melyik ventinek van ilyen jó hangja, meglátjuk mi lesz, de gondolkoztam rajta, hogy visszaküldöm a ventiket és elől marad a 2 db 14-es befújó, hátul marad a 12-es kifújó, vagy érdemes a felül a 2 db 14-es kifújó?
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz chopin42 #37553 üzenetére
Gondolkoztam a simán is, de CPU hűtő egy ARCTIC Freezer 34 eSports DUO lett, az egyik venti ment hátra kifújónak, meg egységet akartam a házba.
Majd kiderül mennyire lesz zavaró, ha bekerül a ház a helyére az asztal alá és nem mellettem lesz az asztalon.
Na már csak azt kellene kitalálni, hogy 14-es ventikből a házba kell-e, van-e értelme(?) felülre az a kettő, mert akkor 2 db visszaküldök.Vagy
CPU hűtő és a ventik is mennek vissza, és veszek egy BQ szettet.
Pure Rock 2 CPU hűtő
Be Quiet! Pure Wings 2 120mm PWM lenne hátul.
Be Quiet! Pure Wings 2 140mm PWM vagy inkább legyen a high speed?Árba ez is beleférne, ha elég előre a 2 db 140 venti és felső ventillátorok nem hoznak annyit hőmérsékletben.
Mit gondolsz(gondoltok)? -
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #37554 üzenetére
Megrendeltem őket, mert normál módban hangoskat nekem. A búgás nem zavaró, hogy lekerült a gépház a helyére a foldölre. Nézegettem a teszteket, halkabbak a BQ ventik, csak CPU hűtőben hűtés ügyileg lesz kicsit gyengébb a BQ szett(részletkérdés).
Érdekes, hogy a 14-es Bionix ventik tapintásra sokkal merevebbek, mint a 12-es társaik.
(#37558) gunco0202:
Normális CPU hűtőt vegyél, topikjában segítenek.
VGA hűtőd hűvös és hatékony, topikjában olvashatsz az undervolt(uv)-ról és a ventiprofilról.
Az alaplapi manual szerint az összes ventit tudod pwm módban szabályozni, de alapértelmezetten DC módban 100% pörög, azért hangos nálad. Azt írja, hogy a Bios-ban a Hardver Monitor résznél kell átállítani pwm módra, hogy szabályozhatók legyenek. Utána vagy ott állítod be a sebességeket, vagy MSI Command Center-ben, találtam egy videót(youtubealert), ami alapján nekem szimpatikusabb, mint a Bios.[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #37554 üzenetére
Sokkal halkabbak a silent módban BQ ventik.
Egyedül annyi baj van, hogy nem fekete cpu hűtőt küldtek, így az megy vissza és majd küldik a fekete cpu hűtőt. -
grizlisandor
veterán
válasz takacsbotond #37710 üzenetére
Kereső:
(#37399) Mizol29 írta:
"Arctic P12 PST vagy ugyanebből 14-es. Alapból van rajta y kábel így egy alaplapi csatlakozóra akár többet is köthetsz." -
grizlisandor
veterán
válasz Kiscsőke #37767 üzenetére
Nézd meg, hogy el fog férni a 140-es venti fizikailag, nem tarkarja ki pl PCI-E foglalatot, de elvileg nem kellene.
A gyári ventillátor méretei 120×120×15mm, arra feltélen ügyelj, hogy 15 mm vastag legyen az új ventillátor, mert nem tudom, hogy a vastagabbat tudsz-e a bordához rögzíteni. -
grizlisandor
veterán
válasz hegegabi80 #37772 üzenetére
Néztem, hogy adnak hozzá hosszabb csavart, azt hittem az valamelyik socket-re kell a rögzítéshez, de akkor nem szóltam.
-
grizlisandor
veterán
válasz Mázli01 #37873 üzenetére
Item Number alapján igen, mind2 boltban ugyanarról a Arctic P14 PWM PST Value Pack-ról van szó.
Ha a PCX-től akarod rendelni, akkor előtte alul van a Kapcsolat, oda írsz, hétköznap fél órán belül válaszolnak rá.A PCX-es rendelésemnél volt egy kis probléma, rossz hűtőt küldtek, de írtam nekik és volt, hogy 5 percen belül válaszoltak(intézték a visszafutárt és ingyen kaptam a jó hűtőt).
-
grizlisandor
veterán
Előtte nézd meg tudod-e vezérleni a 3 pin-re kötött ventit, mert nekem is ilyen alaplapom van, és én nem tudtam. Így én a 4 pin-t osztottam el, és 4 pin-es ventiket vettem bele.
Most a 2.20 legújabb BIOS van fent, azzal még nem próbáltam, de kétlem, hogy változott volna. -
grizlisandor
veterán
válasz seedorf88 #38062 üzenetére
Pl.: ARCTIC PST Cable Rev.2 ezzel 4db ventit tudsz sorba közni, ha PWM-es ventijeid vannak.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz seedorf88 #38066 üzenetére
Nanoxia 4 x 3-Pin adapter kell neked.
A nevében nem tudom mit keres a Molex szó, mert az EAN számra rákeresve a képen szereplő terméket hozza az internet.Szerk.:
abdulka1, gyorsabb voltál, mire összedobtam a hsz-t meg rákerestem az EAM számra.[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz szudar90 #38103 üzenetére
Nem olyan rég ajánlottam egy PWM elosztót.
-
grizlisandor
veterán
válasz szudar90 #38109 üzenetére
Ki kell keresni az alaplapos kiskönyvből, hogy mennyi kakaót tud adni az adott csati. Elvileg 4 db ventit ezekből a BQ ventikből vinnie kellene. Nálam majd 4 db BQ PW2 140 HS PWM fog menni egy csatiról. Meg egy kettes elosztóról megy a CPU hűtő és a házból a hátsó venti, mivel mindkettő BQ PW2 120 cm PWM.
Az az ajánlás, hogy 1 csatiról csak 1 féle ventiket köss össze/vezérelj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elite: Dangerous
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest