Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Semmit se nyernél a pwm-s változattal,ha a lapod jól szabályoz dc alapon.Viszont pwm-s elosztókábelben(Akasa,Phobya,Bitfenix) van 5-s,ami külön sata/molex-ről kapja a 12V-t-azzal nem terheled a lapot.
-
Balazuz
tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy zajban van-e eltérés e 3 venti közül?:
Cooler Master Masterfan 120 RGB Air Pressure
Cooler Master Masterfan 120 RGB Air Flow
Cooler Master Masterfan 120 RGB Air BalanceÉs még azt is szeretném kérdezni, hogy
ha 1 db-ot vennék kontroller és saját szoftvere nélkül használnám,
akkor Ausus Aurára kötve (alaplapi RGB csatlakozóra), mert kompatibilis akkor milyen fényt adna?
Nem használnám az Asus Aura szoftverét sem, mert Linuxot használok. -
Szlopa
tag
Sziasztok!
Adott egy Anidees Ai6 hangszigetelt ház, amit szeretnék lehallkítani, mert a hozzá adott ventik elég hangosak. A következő ventihelyek vannak benne:
- hátul 1db 120mm
- fent 2db 140/120mm
- elől 2db 140/120mm
- alul 1db 120mmAz alaplapom H97 Pro 4:
- 2 x CPU Fan Connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 2 x Chassis Fan Connectors (2 x 4-pin)A következő megoldást gondoltam ki:
Hátra: be quiet! Pure Wings 2 120mm PWM
Előre: be quiet! Pure Wings 2 140 3pin + be quiet! Pure Wing 2 140mm PWNElőre azért kellene két venti, mert sok merevlemezem van, és mindet szeretném hűteni.
Ez így mennyi lenne halk? Jobban járnék, ha nem hátra fújna a venti, hanem felülre vennék egy 14-es PWM-est?
-
Hőfokok nálam rendben vannak és hangra is megfelelő, de elgondolkodtam azon, hogy a vételt azt nem jól csináltam, mikor beszereztem a cumókat a géphez (17.09.22.-n) és PWM ventiket kellett volna pakolni a Phanteks házba , jelenleg 3pin Nanoxia van 5db 140-es a házban, 1db alaplapi vezérlőről mennek, kérdésem az volna, hogy mit nyernék a 4pin PWM változattal? Valamilyen szempontból érdemes cserélnem, vagy hagyjam csak a 3pin-es változatot?

4pin PWM 5db nem menne el 1 alaplapi csatiról, mert úgy már több mint 1A az (3pin-es 1A-be még belefér) és 1A a határ /per csati/ és a megfelelő kábel menedzsment fontos, de 2 csatira kötve/elosztva még megfelelő lenne. /használt konfig az aláírásban megtalálható/ ha jól emlékszem, jelenlegi ház ventim DC modeba van állítva (mivel nem PWM)MD
L -
tpeter77
addikt
válasz
ULPIUS
üzenetére
550-680 közt pörög a TY147 cpu venti, tényleg nem hallani.
Az alaplapomban Silent profil van kiválasztva, és ennyit pörög.
Olyan ventit keresek, ami hasonló, tehát PWM-es és a Silent módban az alaplap 500 körül tudja tartani, akkor tényleg halk lenne a szellőzés.sajnos venti nélkül a Define R5 házban a TÁP venti óránként beindul és megy 10-15 percet, csak azt hallom.
Ha szellőztetve lenne vajon megszűnne? -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem jó lenne,de az a biztos ha a tápventi csere topikban érdeklődsz.
-
tpeter77
addikt
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Megoldható.Milyen táp?
-
válasz
Beretvás
üzenetére
Szivo vagy fujo teljesen mindegy , 1-2 fok elteres lehet max . 1 vs 2 vs 3 venti D15on is 2-2 fokot szamit .
Itt voltak paranakikteszteltek kulonbozo ventikkel,ha melyebben erdekel nezz utana.
Ha a gyari Noctua NF F15 ventiket hasznalod , azokat erdemesebb pushban(Noctua sajat ajanlasa szerint is). Pullban morgo hangot hallasz . Tul kozel van a venti motor resze a bordahoz ami turbulenciahoz vezet . Pushban ugye ott van meg a par mm muanyag keret ami pont annyira eltartja a ventit ,hogy mar nem zug.
Pullban jo megoldas egy kis tvavtarto beiktatasa. -
Beretvás
veterán
Hali.
Ha egy cpu bordára ami jelen esetben D15 szivora teszem az elsö ventit, az elméletben mennyivel gyengébb? csak mert tettem rá egy 12 est fujora és nem volt jobb a teljesitmégy mint amikor szivora van fent a két venti..
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
betyar1974
üzenetére
Köszi

Más: Tápban jelenleg egy Yate Loon D12SH-12 van. Ezt lehet cserélni egy Nanoxia Deep Silence PWM 120 - 1500-re(van itthon)? Légszállítás kb azonos, csak azt nem tudom, hogy az indulási feszültsége mennyi. Szerintetek megoldható a csere?
-
betyar1974
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
28.2 dBA [link]
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Keresnék egy nagy (20cm vagy több) ventillátort. Fő szempont, hogy minél halkabb legyen. Nem muszáj nagy légtömeget megmozgatni, csak az állott levegő megmozgatására kéne. Ilyen 500-700rpm-es bőven elég lenne, ami tényleg fontos, hogy halk legyen. Meg az sem hátrány, ha nem ledes. Az összefoglalóba főleg led-esek voltak, és ennél kisebb méretűek, ezért érdeklődnék, hogy van-e nagyobb. -
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec LBX-02B-U3-OP típusú házam, szeretnék az oldalára barkácsolni egy 12cm-es ventillátort, ami befelé szívja a levegőt, kérdés, hova lenne a legcélszerűbb? Van már bent egy 12cm-es ami a processzornál hátul fújja ki a meleg levegőt, de ugye ennek "gyári" helye van. Köszi előre is!

-
tpeter77
addikt
szia Grózi!
"Milyen házat vegyek?" topikból küldtek hozzád.
Vettem egy használt, gyári venti nélküli Define R5 házat, és keresek hozzá három darab 140-es ventit házhűtés céljából.
Sajnos a kinézett, abban a topikban ajánlott leghalkabb hűtőből kettő nem fér el egymás felett a front oldalon, mert a TY 147A aszimmetrikus: egyenként 160x140mm méretű és ebben elől 280x140mm hely van.aribadri írta:
"Kerdezd meg Grozi-t ,en szemely szerint nem tudok alternativat .A TY 147A nal csendesebb ventit meg nem halottam. Igaz a BeQuiet Silent Wings3 at meg nem probaltam."Két lehetőségem van:
a) Keresek hasonlóan halk, csapágyzúgás-ciripelés mentes 14x14cm méretű házhűtőt. De van olyan tipus, ami szintén olyan halk, mint a TY147? A morgó csapágyhangtól gutát kapok
b) Egyik ventit előre teszem, a másikat a HDD kerethez rögzítsek: ezt így (ajánlották a topikban), a harmadikat pedig hátra rakom.válaszod előre is köszönöm.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974
üzenetére
Nézz utána.A mostani lapod szerintem képes kikapcsolni a ventiket AiSuite-l,de ezt is teszteld le.
-
betyar1974
senior tag
"3 vagy 4 pines ventit tudsz szabályozni?" Ez a következő, aminek utána kell néznem!
Eddig L.fc5-el használtam, varázsütésre(0-ra) levettem a ventiket, ha nem játszottam, éjszakai torrenteknél jól jött!
Most meg direct-ből(eőlapról) kapják min. az 5V-ot. Még nem próbáltam, de a lapon sem lehet 0-ra vinni, "szerintem" -
Pro!Petya
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Szerintem a fan gyártók is tisztában vannak hogy a lapok 90% -a 1A csatikkal vannak szerelve , így próbálják 0,5 alá szórítani a max-ot még a combosabb ventiknél is hogy ne legyen probléma esetlegesen 2 db Y esetén.
Azt nem tudom hogy az ilyen csatlakozóknak mekkora a max terhelési küszöbje de én ugy gondolom hogy ilyen +-10% nak még megkéne felelniük ...
Létezhet hogy az 1 Amperes csati tönkre mehet ha esetlegesen 1.1-re lenne terhelve? -
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, az nem jó hír, mert viszont szétszedni nem nagyon tudom, vagyis, valamit muszáj Y-ozni, és így a viperek maradnak.
Az 5-ös elosztó az nem gond, viszont ha arra vissza mennek az SA-k, akkor csak 1 daraby sysfan-om marad, amire mehet venti. Több sajnos nincs.
propetya85: Innen linkeltem visszább a VIper-t, de köszönöm! Viszont ez szerint a 143 sem megy 0,5A fölé..
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974
üzenetére
A te konfigodhoz felesleges.És sokkal jobban jársz elöl 2 db 140-s ventivel,mint egy 200-sal.Előre 2 db 140(vagy ha befér 2 db TY-147A,akkor az a tuti) és hátra 1 db 140 bőven elég.3 vagy 4 pines ventit tudsz szabályozni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Minél egyszerűbben szeretném megoldani. Mst ugye az 5-ös Y kábelen van, viszont az Sata-ról kapja. Az a kábel nagyon bevált Nekem. 3 darab TY143 ment róla.
Csak PWM vezérlés CPU-ról, és sata kábelről jön a táp.Viszont ha visszakerül a SilverArrow, akkor muszáj lesz arra kötni a 2 darab TY143-at. Akkor nem nagyon lesz más.
Ilyet találtam. Ha jól emlékszem erről a ventiről van szó, de otthon megnézem majd.
-
dqdb
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én sem találtam. Ilyenkor az az ökölszabály, hogy 1 A-re van méretezve. Az a baj, hogy felpörgéskor egyszerre rúg bele a két Thermalright ventilátor a csatlakozóba, így mielőtt még szabályozni lehetne, már kárt okozhatott.
Egy 3-as Akasa külső tápellátású PWM-es elosztó a biztos megoldás, ha a Thermalrightokat használnád. Persze simán lehet, hogy semmi baja nem lenne egy egyszerű Y kábellel hosszabb távon sem, de az ellenkezője is előfordulhat, és az első próbálkozásra kinyírod a csatlakozót.
-
dqdb
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Csak akkor, ha az alaplap kézikönyvében szerepel, hogy 2 A az adott csatlakozó terhelhetősége, amúgy nem.
Tudom, hogy valszeg gyengébb lesz egy kicsit, de az nemgond.
Nem gyengébb lesz, ha túlterheled, hanem az alaplapi csatlakozót küldheted el ezzel. Szóval gond.Erre a célra külső tápellátású splitter kell.
Amennyiben nem lesz ajánlott, akkor viszont 2 darab 140-es akasa viper mehetne így, sima Y-nal sysfan-ra?
Az a baj, hogy az Akasa oldalán nem szerepel a maximális áramfelvétel. Ha a ventilátorra ráírták, vagy valahol megtalálod kimérve, és 0.5 A alatti (vagy 6 W alatti a teljesítménye), akkor mehet. -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
2 darab TY143 rámehet még 1 alaplapi csatira PWM Y kábellel? Tudom, hogy valszeg gyengébb lesz egy kicsit, de az nemgond.
Plaftormcsere volt, valszeg visszakerül az SA a procira, viszont az akasa 5-ös PWM osztóm kellett a 2 darab Sysfanra..
Amennyiben nem lesz ajánlott, akkor viszont 2 darab 140-es akasa viper mehetne így, sima Y-nal sysfan-ra?
-
betyar1974
senior tag
-
-
apple87
senior tag
Szerintetek a gyári procihűtőn ami:Be quiet! Pure Rock cseréljem le a ventillátorát egy Fractal Design 120mm Dynamic X2 GP-12 re?
Csak azért kérdem mert van 2 ilyen ventim pluszba. -
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974
üzenetére
A benne lévő 200-s jobb mint az Nzxt,csak nem világit.Ha mindenképp ledest akarsz,akkor MegaFlow.
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
A videokártya ventilátorát hol tudom szabályozni manuálisan?
nvidia vezérlőpultban nincs olyan opció -
Balazuz
tag
#30132 számú hozzászólásommal kapcsolatban még arra lennék kíváncsi, hogy ha a Corsair LL 120 RGB, vagy Reijintek Iris Rainbow 120-ast ha csak a ventilátor vezérlője nélkül dugom az alaplap pwm csatlakozójára, akkor hogyan fog világítani? Szóval hogy muszáj-e megvenni a 3 illetve 2db-os szettet vezérlővel?
-
apple87
senior tag
Köszi

-
Balazuz
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni halk, 1db, esetleg párban,
minőségi LED-es PWM-es 120mmx25mm ventilátor választáshoz.
Alapon 500 RMP körüli értéket szeretnék elérni.Ház: Raijintek Metis Plus (van egy gyári ventije, de 3 pines,
csak 1050RPM-ig tudom leszabályozni, és így hangos)Alaplap: Asus rog strix z370-i
Processzor hűtő: Zalma FX-70 (passzív)
Ami tetszik, csak nem tudom hogy mennyire jó ventilátorok,
és azt sem hogy kell-e hozzájuk a kontoller illetve a Windows-os program,
Linuxot használok..:- Corsair LL 120
- Raijintek IRIS 12 RAINBOW RGB 120Előre is köszönöm szépen!
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Erről tudna valaki tapasztalatot írni?
-
Qtya72
aktív tag
Szia!
Bocs de teljesen analfabéta vagyok a témában, pedig elolvastam az összefoglalót a linkekkel együtt.
120-as B Q Pure Wings 2 ventiket vásároltam, 1 ment a tápba, egy hátra a házba, de csak pwm-esek voltak a pcx-nél. Na most a lapon ASUS M4A88TD-V EVO-n csak 3 pines csatik vannak. Akkor ez így nem az igazi? Vegyek hozzá 1 előlapi venti szabályzót? Scythe Kaze Q KQ01-BK-3.5 esetleg? Bár az is mintha csak 3 pines lenne.
Válaszodat előre is köszönöm. -
Grózi
Topikgazda
válasz
nightvison
üzenetére
+ (#30126) alton1978
Ne haragudjatok,de mivel a véleményem miatt kaptam már párszor,így azt tudom javasolni,hogy látogassátok meg a tápventi csere topicot. -
alton1978
tag
válasz
nightvison
üzenetére
Szia!
Pontosan ugyan ez a "problémám", csupán más tápba keresek 12V 0,3a-es ventilátor.
ez alapján [link] a Be quiet! Silent Wings 3 140 mm fan ezekkel a paraméterekkel rendelkezik...Bár érdekelne, hogy Alpenföhn WingBoost 2 Plus-ak is 12V 0,3A-es...Van a házban 5 darab, de nincs feltüntetve a ventilátoron az adat. Amennyire látom...Talán valaki tudja az infot ?
Köszi!
-
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Van most 2 Coolink Swif2 120P ventim, ami a házhűtést végzi.
Ha beszerzek egy ilyen vezérlőt, akkor ez a cucc akár le is tudja kapcsolni a ventiket üres járatban?
vagy hogy működik ez?
A vezérlő leírása szerint 5-100% a működési tartomány.
AK-Ca-25Köszi

-
Grózi
Topikgazda
-
SecRS
tag
Sziasztok!

Olyan 80mm-es ventit keresek ami jól üzemel 5V-on is. (például egyes ventik tudom, hogy 5V-os step down-nal jönnek gyári csomagban, mint ez a 92mm-es Zalman itt)
Szóval 5V-on is korrekten működő 80mm hűtőt keresek hűtőbordára. Olcsó kat is tökéletes. Fehér szín előnyben. De ha nem, akkor max. átfestem.

Egyéb infók: laptop alaplapból moddolok egy kis gépet, és a laptop alaplapi csatijáról ugye 5V és 0,4-0,5A tud jönni. Ezért lenne egy olyan ventire szükségem, ami elindul és funkcionál ezen a feszen is.

Előre is köszönöm!

-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy thermalright true spirit direct cpu hűtő, nagy jó kis hűtő viszont van egy idegesítő dolog ami lehet csak user error, de elég zavaró.
Alapon netezés közben 27 fok a cpu (ryzen r5 1600) és néha néha felbúg a hűtőn lévő venti amit nem indokol semmi.. Mit kellen állítanom hogy ne csinálja ezt? -
F e Z o
veterán
60mm-es Phobya radira : Lepa Bol Quiet pwm, Akasa Viper, Apache Black vagy Piranha? Alap 600-as fordulaton mennének. Gondolom egyikkel sem lövök mellé. Ahogy nézem a specifikáckat, a Viper és a piranha közel ugyanazt tudja, csak más lapáttal.
-
törölt tag
Akkor ilyet nem játszunk

Más: azt hogy állítsam be, hogy default alacsony rpm-en induljon a rendszer? Mindig kézzel kell belenyúlnom SpeedFannal, mert nem menti el

-
-FLY->
őstag
válasz
üzenetére
Gondolom az y elosztónak az a hatása, hogy teljesen ugyanazt a kakaót adja mindkét ventinek, csak az egyik magasabb fordulaton fog menni, mint a másik, ha nincsenek párban. Ilyet nem kellene csinálni, még az is simán lehet, hogy az egyik tud pl 400rpm-en forogni x volt mellett, a másik meg ezen az x volton már állni fog.
Hasonlóan kellene kb kezelni, mint a fényképezőknél stb, ahová több akku cella kell, érdemes házasítva, ugyanolyanokat használni újkoruktól kezdve. -
törölt tag
Mi történik ha Y-elágazásra 2 nem egyforma fordulatszámú venti kerül? Egyiknek mondjuk 1300 a max fordulat, a másiknak meg 2000

-
scabi78
senior tag
Van egy zalman z9 neo házam, elöl is van benne venti és az normális dolog ha érzem, hogy a gépből a meleg levegő az arcomba kering? A meleg gépszagot is érzem, de a hdd-ssd-k nem mennek 35°C fölé, a vga 60, a cpu 40 körül van. Ma volt pubg közben egy újraindulásom...
-
dqdb
nagyúr
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nincsen mechanikai korlátozás. A fordulatszámok mellé illik megadni a gyártásból eredő lehetséges szórást is, a legtöbb gyártónál az RPM szöveg után ±10% kitétel szokott szerepelni. Valamint az ott megadott az adat 12 voltra vonatkozik, néha az alaplap ennél többet ad.
-
BullKoxa
őstag
Még egy olyat kérdeznék ha megvan egy ventinek a Max RPM-je akkor hogyan tud a felett is pörögni? nincs valami ami megakadályozná ezt mondjuk a mechanikájában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Automata kávégépek
- Proxmox VE
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- BestBuy topik
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- LEGO klub
- AliExpress tapasztalatok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- További aktív témák...
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért írtam ide, mert ez a topik talán jobban pörög.
Azért majd venti. bővítés előtt, majd más alternatíva kell, mert csak 2db fan csatlakozó van a lapomon.
Most meg direct-ből(eőlapról) kapják min. az 5V-ot. Még nem próbáltam, de a lapon sem lehet 0-ra vinni, "szerintem"