Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Van arról valami infó, hogy a Alpenföhn Wing Boost 2 - Snow White Plus 120-as ventik miért hiányoznak a piacról, illetve mikor lesznek elérhetők?
-
fogtunder
nagyúr
na rendeltem 4 Halost, Pesten mindenhol nyilván csak a 14cm-es verzióból van műanyag, a fém 12-es meg több, mint 5K, úgyhogy Merlin lett a vége, kíváncsi vagyok, mikor jön meg, majd tudósítok, ha megvolt a szerelés. a szépsége, hogy a Merlin ezeket ugyan árulja, de a Phanteks RGB adapter kábelt már nem, úgyhogy azt vehetem meg még egy másik helyről és moddolhatom át a vezérlőhöz (sajnos a Halos-nak speckó csatlakozói vannak, nem tudok otthon nulláról kábelt csinálni)
-
Televan74
nagyúr
Köszönöm a Thermalright TY-147A ajánlását! Brocken3 -al szépen teszik a dolgukat. A NoiseBlocker nem volt jó válsztás a részemről a felfogatás miatt,ugyan rá lehetett erőszakolni,de volt az igazi.

-
Grózi
Topikgazda
Manual szerint hybrid aljzatok(tehát 3 és 4 pin-t is tudsz szabályozni),de biztos ami biztos ellenőrizd a biosban hogy van-e váltási lehetőség dc és pwm mód között.
A WB2 jó választás és az árkategóriájában sok alternatíva nincs-picit drágábban a Lepa Bol.Quiet jobb választás.
Mondjuk az Enthoo esetén előre biztos 2db 140-s ventit raknék-ott a WB2-nek nincs párja az adott árkategóriában. -
XenHai
senior tag
Hali
Kéne egy kis segítség adott 4 db Alpenföhn® WingBoost 2 140 (fehér). Elől és hátul semmi bajuk nincs. Hang nélkül teszik a dolgukat. DE ha felülre rakom be őket (kifújásra) mindegyik zörgő hangot ad és eléggé idegesít.
Valami ötlet? Mivel lehetne helyettesíteni 1db-ot.Üdv
XenHai -
csubuka
addikt
Ó, akkor ez nem olyan egyszerű!
Sajnos pont ilyet, mint ami benne van nem lehet itthon kapni, max ebayről túlárazva.
Sok venitnek nincs megadva ez az indítófeszültsége sajnos. A gyári Yate Loon-nak kimérhetném itthon változtatható feszültségű DC tápról, de amit vennék - az ajánlott listáról még korrekt áron - azoknak nemigen van ilyen adat megadva.
Esetleg egy korrekt CFM-es lassú 1000rpm alatti ventit bele és azt egy sima molex csatihoz a tápról odavezetni, hogy menjen mindig maxon a biztonság jegyében? A tápon belül levő csatira meg semmit se rakni? Akkor az kizáródna, hogy a gyári vezrlés nem tudná rendesen kezelni a más paraméterű ventit... Kissé mókány, de amíg valaki nem húzza le a csatit random addig jó. Lehet nyomtatni rá egy Veszély feliratot, meg hogy ne húzzák ki

-
Grózi
Topikgazda
válasz
ron233
üzenetére
Én így csinálnám ez esetben:
Előre befér 2 db TY-147A-oda biztos azt tenném.Ha nem tetszik,akkor még ezek jöhetnek szóba előre:
3 db Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-ezt csak akkor javaslom ha mindenképp 120-s ledest akarsz)
2 db Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-ledes alternatíva 2
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
Be Quiet Silent Wings 3 140
Hátra 120-s méretben:
Aerocool Dead Silence 120(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Noiseblocker E-Loop B12-3
Be Quiet Silent Wings 3 120
Felülre általában felesleges,tudnom kéne milyen konfig van a házadban részletesen. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy LC8700 tápban egy YateLoon D14SM-12-őt kellene lecserélnem:
140mm-es, minimum 62CFM-et kellene szállítania az újnak is gondolom. Mást nagyon nem kell itt nézni ugye? Azt hozza az összes topikban felsorolt.
Két kábel megy nekem ide, tehát gondolom a 3-pineseket kell vennem, a visszajelző kábel meg fityegni fog a semmiben...
Ide nem nagy statikus nyomású ventik kellenek ugye?
-
ovics
senior tag
Üdv!
Ház ventit keresek, olyat ami halkan teszi a dolgát és tudom vinni a következő házamba is amit a közeljövőben lesz.
Jelenleg zalmaz z11 hf1 van gyári ventikkel, amiket szeretnék lecserélni.
Az új ház Phanteks Enthoo Pro M TG lesz.Alaplapom MSI B350 PC Mate, ez egyelőre marad
Az elképzelés az hogy zöldbe öltöztetem a házat.
Alpenföhn Wing-Boost 2 Toxic Green Plus 120 ventikez néztem ki, ez megfelel mind a két házhoz? Ebből gondoltam 3-at vagy 4-et igazából (ez még átgondolás kérdése, mert ha lesz új ház akkor a vízhűtésen is gondolkozok, ott meg kell hely a radiátornak ugye, vagy radiátorra is mehet ez a venti?)
A világítást is szeretném megoldani, esetleg valami aura fénnyel, de a phanteks aura világítása elég drága (több mint maga a venti). Erre valami megoldást tudtok mondani?Árban itt körül gondolkozok max mint az Alpenföhn venti terén.
Előre is köszönöm!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok tornyos hűtőre 9cm-es molex csatis ventilátort ajánlani?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
szasza8712
üzenetére
Akkor az aljzatod is hybrid vagy feszültségalapon szabályoz.
-
chopin42
addikt
-
ron233
tag
Ok, akkor folytatom.
Van egy Phanteks Eclipse P400-as házam a fent említett alaplappal.
A gyári ventiket szeretném lecserélni. A házba elől befér 3db 120-as vagy 2 db 140-es, hátra 1db 120-as ill. fent 2db 120-as venti.
A cél hogy játékok közben jobban hűtse a házat mint most ill. hogy legyen halk. Az ár nem fontos a lényeg hogy hatékony legyen. Mit lenne a legjobb választás? És a tetejére érdemes lenne e rakni vmit? -
dqdb
nagyúr
válasz
ßrainiac
üzenetére
Ez elvileg hibrid, gyakorlatilag az ASRock lábkiosztása néha kérdőjeles tud lenni. Az első csatlakozónál vagy hibás a lábkiosztás leírása, és valójában csak PWM-es szabályozásra képes, vagy a BIOS-ban tudod állítani a szabályozás módját. Az előbbi lehetőség már előfordul ASRocknál, az utóbbihoz a letölthető kézikönyv kevés, mert a BIOS ezen részének leírása hiányos, neked kell megnézned, hogy találsz-e valamit.
Grózi: a hibrid lábkiosztás mellé szerintem kellene egy figyelmeztetés betenni, hogy ASRock alaplap esetében előfordulhat, hogy a hibridnek tűnő csatlakozó valójában csak PWM-et tud. Ha ilyen alaplapja van, akkor a kézikönyv és BIOS fotók segítségével inkább kérdezzen rá a topikban.
-
Nimda
addikt
Grózi egy kérdésem lenne:
Melyik 120mm ventinek van nagyobb statikus nyomása?
Alpenföhn WB2 plus, vagy a Lepa BQ pwm?
A mérési videókat nézegetve, nem tudom mennyire hitelesek, de mintha a Lepának nagyobb lenne, igaz annak nagyobb az rpm is. Melyiket ajánlod bordára és házventinek? Tudom mindkettő alkalmas a leírás szerint, erre is arra is, de mégis nehéz a döntés

-
ron233
tag
Sziasztok
Mielőtt kérdezek ezek azok az infók amiket meg kéne adnom az alaplapomról? /Msi H 270 Gaming M3/
A honlapon meg ezt találtam:
Internal I/O Connectors
- 1 x 24-pin ATX main power connector
- 1 x 8-pin ATX 12V power connector
- 6 x SATA 6Gb/s connectors
- 2 x USB 3.1 Gen1 connectors (supports additional 4 USB 3.1 Gen1 ports)
- 2 x USB 2.0 connectors (supports additional 4 USB 2.0 ports)
- 1 x 4-pin CPU fan connector
- 1 x 4-pin water pump fan connector
- 4 x 4-pin system fan connectors
- 1 x Front panel audio connector
- 2 x Front panel connectors
- 1 x LED connector
- 1 x TPM module connector
- 1 x Chassis Intrusion connector
- 1 x Serial connector
- 1 x Clear CMOS jumper -
-
ßrainiac
addikt
Koszi!
Ez alapjan hibridnek tunik, van opcio BIOS-ban CPU, NB es valami Tctrl alapu vezerlesre, meg custom fan curve-re.
Minden esetre ugy tunik, hogy csak a cha fan 2 es 3-mal tudok szamolni, az egyes nem csinal semmit, maxon porgeti a 3pines SP120 RGB-t. Vagy ez PWM-es ventinel mukodne rendesen?
Ugye ezt irja az Asrock
3 x Chassis Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)***
***CHA_FAN2 and CHA_FAN3 can auto detect if 3-pin or 4-pin fan is in use.
Lenyeg a lenyeg, 3 ventit kellene vennem, kettot felulre, egyet hatulra, fent van egy magneses porszuro, szoval oda valszeg mas kell mint hatulra (asszem olyan mint a radikra).
Nem lenne rossz, ha vilagitana, de ha nem, akkor max mokolok bele egy LED csikot. Osszesen max 10e Ft-ot szannek ra sztem.
-
-
válasz
fogtunder
üzenetére
sok boltban kaphato mindenhol 24k a 6db venti +vezerlo/hub.
De amugy kozben jobban utana neztem ,es van egy nagy hatulutoje ami miatt ki is esik .
Szoval ezekbol a ventikbol1db 6pines vezetek jon ki amit a mellekelt kis hubra kell kotni . Es taviranyitoval lehet csak szabalyozni a fordulatszamot 500-1500 rpm kozott 150rpmes lepcsokkel.Nincs lehetoseg alaplapra kotni es homerseklet alapjan rpmet alligatni
Ettol fuggetlenul akkor is baromi olcso 24k ert. -
marquuard
veterán
Sziasztok. Ez lenne az összefoglalóban ajánlott Xilence Red Wing 120 PWM?

-
ENERMAX T.B. RGB szettel van valakinek tapasztalata ?
Hogy a francba lehet ilyen olcso 6db RGBs venti meg egy 8portos RGB vezerlo ?! -
dqdb
nagyúr
válasz
rErEaT
üzenetére
Az alaplapodon a három pines SYS_FAN2 és PWR_FAN nem szabályozható, így maradt a 4 pines SYS_FAN1, ami azonban csak fizikailag 4 pines, valójában feszültségalapú szabályozásra alkalmas, így 3 pines ventilátorokra lesz szükséged és egy elosztóra.
Ha nagyon ragaszkodsz a piros színhez, akkor az összefoglalóban is megtalálható Xilence Red Wing megfelelő lehet, ha a piros iránti vágyat feláldozod inkább a hűtésért cserébe akkor a nem PWM-es Be Quiet Pure Wings 2. Az ajánlott ventilátorok közül a többi nem fér bele az árkeretbe.
Azt meg kellene nézni a BIOS-ban, hogy meddig tudod levinni a SYS_FAN1 szabályozását, mert elképzelhető, hogy csak 50%-ra, ami eléggé bekavarhat a ventilátorválasztásba.
-
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
Keresek 120 centis házhűtő ventilátorokat, Gigabyte GA-970-Gaming alaplappal rendelkezem.
3 pines csatlakozói vannak ugye és olyan 2-3 ezer forintot szánnék rá. (Darabjára)Lehető legjobb légszállítás, azaz a hűtés a cél, de ha lehet egyedi kívánságom, akkor piros szín nem árt ha van benne, nem feltétlen ledre gondolok, de az se baj

(Néztem az összefoglalót és ott igazából csak a Be Quiet Pure Wings 2 120 tetszett meg, de azért kérdezek így is, hátha kapok több lehetőséget
) -
heavygrip
senior tag
Sziasztok
Kinéztem egy proci hűtőt,ezt : DEEPCOOL GAMMAXX 400 RED PROCESSZOR HŰTŐ
Azt szeretném kérdezni,hogy ezt bekenik pasztával vagy rendeljek hozzá egyet? Végül is nem sokba kerűl a paszta,meg jó ha van itthon,csak kiváncsi vagyok, hogy bekenik előre.Előre is köszönöm.
-
Exom
tag
Vásároltam egy CoolerMaster MasterCase MC500 -as házat. Szeretném lecserélni a meglévő 3 pines ventilátorokat 4 pines PWM 140 mm -es ventire. Szeretném megkérdezni melyiket ajánlanátok:
Akasa Apache 140mm (AK-FN062)
Thermalright TY-147A SQElméletileg , katalógus alapján a 147a csendesebb, és nagyobb a levegőszállítása. Ezt meg tudjátok erősíteni?
Esetleg van másik típus amit érdemesebb lenni használni ? -
Grózi
Topikgazda
-
z123456z
őstag
Köszi. Amúgy melyik ventinek van nagyobb jelentősége, az elsőnek, ami szivacson meg apró réseken keresztül szívja be a levegőt, vagy a hátsónak, amelyik minden akadály nélkül éhezhetően fújja ki? Előbbi szerintem harmat gyenge és fix molex, míg utóbbi pwm, és mint rájöttem, a lap szabályozza. Mi van, ha megcserélem őket, vagyis egy éhezhetően jobb teljesítményű szívna, míg egy gyengébb fix fordulatos fújna?
-
hm15
senior tag
Lehet ez a kérdésem ebben a topicban értelmezhetőbb.
-
vargapdavid
tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Gondoltam megosztom az eredményt amit elértem egy ház és cpu hűtő cserével. Úgy sikerült az eredményt elérni, hogy a szekrényt oldalt még mindig nem vágtam ki és valószínűleg nem is fogok hozzá nyúlni..
Bitfenix Phenom M; Scythe Iori cpu hűtővel:
IDLE: 50-60 fok
High Load: ~100 fok (nem 100% használat esetén)Fractal Design Focus G Mini; be quiet! Pure Rock Slim hűtő
IDLE: 25-38 fok
High Load: ~75-85 fokKonklúzió: BitFenix Phenom M ház csak HTPC használatra alkalmas, nem gamer periférkákkal.
Mindenkinek nyugodt lélekkel ajánlom ezt a Fractal házat. Szép, olcsó, könnyű szerelni, jól szellőzik és kicsi.Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kékes525
üzenetére
Ha lehet hinni a Manualnak,akkor hybrid aljzataid vannak-így választhatsz 3 és 4 pint is.Én előre betennék 2 db 140-st ezek közül:
Nanoxia Deep Silence 1100 rpm
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Be Quiet Silent Wings 3 140Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Be Quiet Shadow Wings 140 Pwm
Be Quiet Silent Wings 3 140 Pwm -
Grózi
Topikgazda
válasz
z123456z
üzenetére
Keríts valahonnan egy 3 pines akármilyen ventit,tedd rá és ha maxon forog+nem tudod szabályozni akkor pwm-s az aljzat.
A DS légszállítása házhűtésre bőven elég lesz,ebben biztos lehetsz.Viszont molexre nem javaslom,ha csak 1 aljzatod van akkor vegyél egy y kábelt is-pár száz forint. -
z123456z
őstag
Igen, tudom, hogy 3 pines, csak ha mégis pwm lenne, akkor inkább wb2-t vettem volna. Egyébként a ds légszállítását hogy kell elképzelni, nyomja rendesen, kézen érezhetően? Mert ezt a zalmant biosból maxra tekerve ~1230 körül pörög, nem igen hallani, kézfejen nem túl erősen, de határozottan érezni. Ettől többet várok a ds-töl. Az elsőt dugjam simán molexre? Az 12V, ugye?
És ha mégis pwm aljzat, akkor a 3 pinest küldhetem vissza?
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Rendeltem 2db Nanoxia DS 1300-at, de egy picit elbizonytalanodtam. Mint régebben kitárgyaltuk, elvileg a lapon csak a cpu fan pwm képes ( "Adott egy Gigabyte H110M S2H alaplap, amin van egy cpu és egy system fun csatlakozó. Azt már kiderítettem, hogy a cpu pwm képes, a sys az nem, bár 4 pines, 1. GND 2. Speed Control 3. Sense 4. VCC." ). De a megrendelés után nézegettem a BIOS-t, és a system fan-ra dugott gyári beépített pwm-es házhűtőt tudom biosból szabályozni, és a grafikonon pwm felirat van, bár sehol nem tudom átkapcsolni fesz alapúra. Tehát, akkor ez most mégis pwm képes aljzat, vagy egy apró hiba a biosban ( nem törölték a pwm címkét )?
-
Kékes525
félisten
Erre gondolsz? Asrock Z370 Extreme4
-
-
Kékes525
félisten
Milyen ventilátort tudnátok javasolni ebbe a gépbe (és hová, melyik helyre), mert az SSD egy kicsit jobban melegedik a kelleténél, különösen majd nyáron a kánikulába.
Most ezek vannak benne:

A ház: The Be Quiet! Silent Base 600 ATX Case Review, SILENT BASE 600
"Cooling
Front
2 x 140 mm (one included)
Rear
1 × 120 mm (included)
2 × 120 mm / 140 mm (optional)
Side
1 × 120 mm (optional, solid panel version only)
Bottom
1 × 120 mm / 140 mm (optional)" -
Misi 007
őstag
Nekem szabályozható a házon keresztül, ezért semmiképp sem pörgetném maxon őket. Az alaplapom: Asus P8Z77-V LX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung kuponkunyeráló
- Gyúrósok ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN TL Wireless ventilátor, ARGB, PWM, 3 darab - 120 mm, fekete (12TL1W3B)
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- LianLi SL120 Infinity Wireless és CL 120 Wireless fekete/fehér és RVS/Normal Blade eladó
- Lian Li SL 120 Wireless fekete 3as szett eladó (Update: 04.19.)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Használd egészséggel!!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)