- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értelek, köszi. Nem egyszerű ez a hűtés téma, de hamarabb kiismerem majd magam rajta, mint legutóbbi hw bővítésnél, az épp az SSD volt. Annak azért örülök, hogy a ventiknek tök mindegy, hogy Wint vagy Linuxot használok, mondjuk ez sem igaz minden esetben, de nálam most igen!
-
törölt tag
válasz
Glaz-dozfhut #18286 üzenetére
Köszönöm. Ezek valóban elég "erősek".
-
Grózi
Topikgazda
válasz
FirstTripla #18289 üzenetére
Hasonló a tapasztalatunk!
mihione
Az Akasa Apache Black-t nyugodtan ajánlom,én is használom.Már kis fordulaton is(800 rpm) nagy légszállítás,nyomás és alacsony hang jellemzi! -
FirstTripla
tag
válasz
Grózi ebben egyetértek, hatalmas hangja van a JetFlo-nak és ha nem egy nagy teremben vagy akkor nagyon hangos max fordulaton. Hangfalakat is feljebb kell tekerni, hogy ne legyen zavaró a zúgás. Ja és a rács a venti előtt a a légáramlást elrontja (vagyis nem középre nyomja a levegőt) és zavaróan hangosabbá teszi.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
A Jetflo-t azért én nagyon nem ajánlanám,nem hiába kapta
a nevét..
-
Grózi
Topikgazda
Én nem erőltetném...
mihione Egy nagyobb statikus nyomású ventivel sokat nyernél a radin.Örülök,hogy bejött a rács.
PeachManAkasa Viper R (AK FN-073)ha teljesítmény kell(800-850 rpm-ig halk),TY-147A ha inkább a halkság(többen jelezték hogy mostanában akad pár hibás példány-csak tudj róla)
ubyegon2 A pesti dolgot nem kell komolyan venni,csak vérszívás.Igen Merlin=Varázsló.Sajna a szállítás nem olcsó,ha előreutalsz akkor posta pontra/csomagautomatába olcsóbb(azt hiszem 900).Sajnálatos módón a Nanoxia és Thermalright,Lepa Bol.Quiet ventiket csak ők forgalmazzák. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
#68216320 #18284 üzenetére
Scythe Grand Flex PWM, Cooler Master Jetflo 120, Akasa Viper R Thermalright TY 143. Ezek inkább erősek, mint halkak.
-
Nem vagyok pesti/függő, bár itt élek 1000 éve.
Ettől még az egyik bolt, ahol vételezni szoktam meghajtót, egyebet, egy km- re van a melóhelyemtől, a másik hazafelé útba esik., itt rendeltem meg reggel az SSD- t, este meg átvettem. Azt most nem említem, hogy talán a legtöbb számtech bolt eme településen van. Emiatt nyekeregtem.
Vagy várok 4-7 napot (jön a kánikula) és a termék árának feléért- harmadáért jóltartom a futárcégeket!
Leesett most a Varázsló is, eddig mindíg olvastam, hogy rendelj a Varázslótól és azt hittem ez valami titkos kód.
Reggel még nem vettem észre, de a különbség a garancia ideje, 7 voltos adapter mindkettőhöz jár!
Azért köszi a javaslatokat, erős a gyanúm, hogy nem kapok jobbat és ez marad! Ha meglesz, jövök még beszerelési tanácsokért! -
törölt tag
Egy ilyen venti adta meg magat a CPU hutomon. Ez 140mm, de a csavarjai 120mm venti elhelyezesben vannak. Max 96CFM legszallitas es PWM jellemzik. Tudnatok ajanlani hasonlo parameterekkel 14 vagy 12 cm-es ventit? Legyen ekkora ereje es pwm legyen.
-
mihione
őstag
Na,kivagtam a hatso es az also racsozast a venti elol,teljesen elhalkult a masina F12-vel pedig mind max fordulaton mennek,koszonom a tippet eg es fold a ketto kozti kulonbseg!viszont most hogy levettem a radirol a masodik ventit es atraktam felulre ugy erzem hogy sokat visszafele dolgozik a radin levo venti,ha odarakom a kezem hatarozottan erezni lehet hogy mintha nem tudna attolni a radin igy "lepattan" rola es visszafujja.hofokok is romlottak igy.szerintem megy vissza hogy radin keresztul szivja at.kivancsi leszek javul-e.
-
Dzsozi56
tag
Talán túl amatőr kérdés, de ezt sem árt megtudnom!
2 db be quiet silent wings 140 mm-es PWM-es ventillátor kerül a gyári 200-as helyére egy CM 690 III típusú ház elejére. Melyik rögzítést célszerű választanom a kézikönyvben leírt 3 lehetőség közül?1.) Kemény műanyagos sarokelemmel történő rögzítés csavaros felfogatással a ház elülső lemezéhez.
2.) Antivibrációs gumielemmel, 1 mm-es hézagot hagyva a ventilátor keret és a ház lemeze között. (A sarokelem "L" jelű vége néz a ház lemeze felé)
3.) Antivibrációs gumielemmel, de a légkavaró gumis kerete közvetlenül felfeküdjön a ház lemezére. (A sarokelem "S" jelű vége néz a ház lemeze felé)Köszi a reménybeli javaslatokat: Dzsozi56
-
Grózi
Topikgazda
válasz
ubyegon2 #18275 üzenetére
Ej ezek a pösti emberek..ami nincs Pesten,az szinte nem is létezik..
(Isten hozott az én cipőmben,vidéken minden csak rendelésre megy!
)
Hátra azért fixen járatva(molexről) a 80mm-s Nanoxia az halkabb lenne(feleannyi rpm) és ha már rendelsz előre Varázslótól 120mm-s Nanoxiát,akkor hozzáteteted azt is.A két 120mm-s Nanoxia között annyi a különbség,hogy a drágábikhoz adnak 7V-s adaptert,ami jól jöhet sokszor(pl.ha a lapod nem szabályozza,akkor fix 7V-n hulla csendes)
Gh0sT
Hardverk@r-be nézz be,náluk néha szokott lenni ilyen elosztó-igaz nem harisnyázott. -
Gh0sT
addikt
Tudnátok ehelyett valami alternatívát ajánlani, ami Pesten kapható?
-
& Grózi
Köszönöm az igen részletes helpet! Igaz, most még nagyobb a homály.
F2A85-M alaplapról van szó, bocs, ezt írhattam volna.Hátulra találtam hamar beszerezhetőt,
Be Quiet Pure Wings 2 80mm
Jó, hogy Bp- n nem lehet a többi javasolt tipushoz hozzájutni.Jól értem, hogy elől egy Nanoxia a 3 pines vezérelhető biosból fesz alapon és Be Quiet 3 pines meg fixen menne hátul ?
Van ez a másik Nanoxia, ez jobb lenne, mert én nem látom a különbséget? -
TomiLi
addikt
Meseterek!
Nincs tapasztalatotok a DeepCool UF120(R) ventivel kapcsolatban?
A múltkori ajánlásaitok szerint a Be Quiet Shadow wings 120 PWM lenne a befutó, de még erre a DeepCool-ra rákérdeznék a rendelés előtt!
Az jobb, vagy rosszabb, hogy golyós csapágyas a venti? (zaj szempontjából) -
Grózi
Topikgazda
Még jó hogy ilyen alapos vagy,én nem néztem az ő adatlapját.Mondjuk pwr csatiról hajthatja a Be Quiet-t vagy a Nanoxiát,még fullon is elég halk.-viszont akkor a 4 pin-s 120-s venti felesleges.
A másik kérdésedre válaszolva,ha feszültség alapon megy a szabályozás akkor én 3 pin-s ventit javasolnék,de csak azért mert általában olcsóbb mint a pwm-s társai. -
dqdb
nagyúr
válasz
ubyegon2 #18268 üzenetére
Ha az adatlapodon szereplő F2A85-M alaplapról van szó, akkor két rossz hírem van:
1. a 3 pines PWR_FAN nem szabályozható, fix 12 volton megy
2. a 4 pines CHA_FAN mindössze a kialakítását tekintve 4 pines, de nem tud PWM-es szabályozást, csak feszültség alapút (bár jó hozzá PWM-es ventilátor is)PWR_FAN: Rotation, 12V, GND
CHA_FAN: DC Mode, IN, PWR, GNDGrózi: elméleti szinten egy ventilátor PWM-es vagy 3 pines változata a szerencsésebb megoldás feszültség alapú szabályozás esetén? Láttam tesztet, ahol mindkét esetet lemérték, és mérési hibán belül volt az eltérés a hangot és a légszállítást tekintve.
-
-
Köszi, akkor ezek szerint nem kell 4 pines elosztó, előre 120- as pwm, hátra 80- as 3 pines. Sajna a képekből nem derül ki pontosan és a ház weboldalán sem, hogy fogad- e 120- as frontot.
Tipusra javasolhatnál valami csendeset a linkelthez hasonló árfekvésben, 2-3 eft/db.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
ubyegon2 #18260 üzenetére
Én előre 120mm-st tennék ha már lehetséges. Hátulra jó a 82mm-sből 3 pin-s is és nem kell egetverő légszállítású,hiszen felsőtápos házról beszélünk.
joe979
Nálam a leírt gyakorlatilag állandó készlet,hiszen nem titok nekem szakmám és kenyérkeresetem is ez-így nagyobb mennyiségben rendelek mindig.És amit írtam az csak az új vagy minimálisan használt ventik mennyisége-régebbi(főként molex-s) tűrhető csendességű ventiből van pár doboz.. -
joe979
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #18259 üzenetére
Azért így sem rossz
Megértem a problémádat , a rendelést is, és az aprón kifogni valamit eszméletlen jó áron .
Házon belül van 5. Házon kívül, dobozban van 8 darab. Ebből 3 gyári Corsair, és 2 ZeroInfintyFreeFlow+ proci hűtőhöz adott, ami egy fokkal jobba a gyári Corsair Carbide 500R cuccnál, de inkább közepes kategória, de a színe kicsit legalább buheres. Ezt leszámítva simán jók vagytok gyűjteménnyel.
Bár én ezt is soknak érzem amim van ... -
Sziasztok!
Vennék egy ilyen házat, mert a régit nem lehetett front oldalról befúvatni. Az alaplapon csak 1 db 4 pines csatlakozó van. Segítsetek abban, hogy milyen két ventivel oldjam meg a hűtést, érdemes- e a topikon linkelt 4 pines osztóval megoldani két 80-as venti beszerelését vagy előe ill. hátra érdemesebb szabályozhatót tenni. Minél halkabb megoldás a cél, nincs semmi extreme használat Linuxon böngészek, letöltök media fájlokat.
Ilyen venti megfelelő lenne, ha mindkettő szabályozható lenne? Gondolom ugyanazt a fordulatszámot adnák az elosztó miatt vagy előre vegyek inkább fix rpm- est?
Köszönöm a tippeket! -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
joe979 #18244 üzenetére
Nekem is van egy pár darab, (majd' 40) , de én munka szintjén nem vagyok kapcsolatba a hardverekkel. Az idióta Imagerz megszűnt amit évek óta használtam képfeltöltésre.
Ez egy '14-es januári kép;azóta vettem még egy-kettőt, meg kaptam egy házat amiben volt négy. Szeretem meglepni magam rendeléssel és ez pont az az árkategória, ami elviselhető árban. Csak egyre nehezebb meggyőzni barátnőmet, hogy még mindig kell egy.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Rick3D #18256 üzenetére
Ne haragudj,de megnéztem és továbbra is tartom amit mondtam-megoldható felülre(az egy dolog,hogy ott nincs gyári venti).Hogy te mit hogy értelmezel,az a te dolgod.Próbáltam privátban is segíteni-pedig nem szokásom,mivel jó páran rám írnak fórumtémával kapcsolatban és ez elég fárasztó.
Ezentúl javaslom szorítkozzunk a topic témájára. -
Rick3D
senior tag
Én teljes mértékben elfogadom hogy ha előre rakom be akkor a többi hardvernek nem lesz annyira jó.A létező összes teszt ahol ezt a háztípust használták fel mindenhol a ház elejébe rakták be a radit illetve rábukkantam egy "moddingos" oldalra ahol eszméletlen mennyiségű embernek van ez a háza és szuperül meg moddolták viszont egyik esetben sem találkoztam olyannal hogy felülre rakták volna a radit ! Szóval ha tegnap nem ások még mélyebbre akkor ezt ilyen formán megszívtam volna. Semmi esetre sem szeretnélek megsérteni (Az rendben van hogy nem volt ilyen házad.) de a 3-4edik mondatodból kiderül hogy tulajdonképpen még csak meg sem nézted azt az oldalt amit elküldtem és még csak a ház kialakitását sem tudod.Hiszen megnézted volna az oldalt amit elküldtem akkor te is észrevetted volna a ház anyaga amit odaírtak(a ház kialakitása stb.. stb.. 10másodperc végig futni rajta.) és ebből következik hogy még csak meg sem fordul a fejedben hogy "bili" anyagról beszélj vagy "meg lehet oldani egy kis moddingal" és tudnád azt is hogy fent nincs gyári venti csak elöl . . .
Mindenesetre köszönöm a ventillátor márka+modellt ami javasoltál , nagyon jónak ígérkezik.Ha a többiben is szeretnél segíteni akkor azt továbbra is szívesen fogadom ! -
FirstTripla
tag
válasz
adatfalo #18241 üzenetére
Ahogy nézegettem a neten, talán ez segíthet neked. A lényege, hogy 1db 4 tűs pwm kábelből csinál 6db-ot és (ha jól néztem csak az egyiknek a sebességét mutatja a többi nincs bekötve), és mivel ez egy ágra biztosan sok lenne terhelésileg szinte minden ventilátorból ezért egy sata táp csatlakozóval tudod biztosítani az áramot hozzá. Így tudod szabályozni ugyanazzal a jellel mind a 6db-ot de külső tápról üzemel. Javítsatok ki ha tévedek
-
Grózi
Topikgazda
válasz
adatfalo #18241 üzenetére
6 Viper egy ágon az sok lesz szerintem!!
joe979
Szerintem nem mondok túlzó számot,ha azt állítom több mint 100 venti fordult meg nálam,csak az elmúlt 2 évben.A Varázslós utalást mire véljem?
polgi803 Akasa Apache Black,Lepa Bol.Quiet Red,Alpenfoehn Wing Boost 2-bármelyik jó lesz arra a procira.
Rickboy
Ha előre rakod akkor befele nyomja a meleg levegőt,ami a vga,lap stb. hőfokainak nem használ.Nem biztos hogy felfér felülre(nem volt ilyen házam)-viszont biztos meg lehet oldani egy kis moddingal.A kérdés az,hogy mennyire merev a háztetö-mert ha bili anyag akkor rezonálni fog(főleg a gyári ventivel) -
Rick3D
senior tag
Grózi mindenféleképpen
-
Rick3D
senior tag
Üdv Grózi !
Amit már beszéltünk build akadt pár kérdésem.Majdnem 100%ig biztos hogy KrakenX61 lesz a cpu hűtőből.Ugye azt mondtad hogy a 200mm venti helyére érdemes felszerelni a radiátort.Közben találtam egy tesztet ahol szerencsémre pont azt a házat használják teszt gyanánt ami nekem is van
Szóval a kérdésem az volna hogy a Kraken felfog férni a ház tetejére? A tesztben az elülső 2 ventilátor helyét használták fel a radiátor elhelyezésére.Azért lenne fontos ezt 100% biztosra tudnom hogy amit írtál elsőre működik mert a keretem sajnos nekem is véges és a kraken ventiket azonnal nem cserélném le.(Tehát ha nem férne fel a tetejére akkor az elülső 2venti helyére megy a radi és rajtam marad 2venti ami helyett egy 200mm is vehettem volna felülre.)
(Esetleg ha kellene valami kiegészítő pl : Y elosztó vagy ventiszabályzó akkor azt is írd meg légyszíves)
Mihamarabbi válaszodat előre is köszönöm !!
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Dilemmába vagyok,mert ehhez a cucchoz kellene lehető leghalkabb és legjobb hűtő ventik ház, illetve Ninja 3 Rev.-B-re, lehetőleg ne aranyárban,de 1 ventire szánok mondjuk 4k-t...és amennyit és ahová javasoltok, annyi lesz. Köszönöm a segítséget előre is! Esetleg annyit,hogy fekete és piros lenne a dizájn...
Giga B85-D3H
I5 4440
8 giga Kingston Savage
Corsair Carbide 200Rilletve, ha kellene még valami kiegészítő azt is írjátok meg légyszi! Pl. Y elosztó,vagy ventiszabályzó...
-
joe979
aktív tag
A ventilátor témában ki itt a legnagyobb gyűjtő ?
Érdekelne a darabszám is -
mihione
őstag
válasz
S.Y.S. #18242 üzenetére
Melegedéssel nekem nincs igazán problémám,viszont ahogy berakom a ventit a gépbe főleg befelé szívásra úgy megjön a hangjuk,üresen pedig nagyon halkak.egyedül emiatt vágnám meg a házamat.Kérdés tegyem vagy ne?Mennyit számít az a rács ténylegesen?szabályzás nélkül mennek egyébként az F12-esek
-
S.Y.S.
aktív tag
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Milyen venti adapterrel lehet 6 ventit (akasa viper) egybekötni és egyszerre szabályozni egy ventiszabályzóval (pl.: phobya touch 6) ? Azért kéne adapter, mert összesen 12 ventiről lenne szó, elég távol a szabályzótól, és se szabályzó se kábel nincs ami megfelelne ezen paramétereknek.
Előre is köszi!
-
Szinyák
őstag
Köszi a helpet , sikerült jó árban be szerválnom a radira 2db Akasa Apache black .-et 1300rpm 4pin. + vettem még egy Akasa 15cm y elosztót is hozzá . Kérdésem az alaplapomon a cpu fan egyedül 4tűs érdemes akkor ide kötni őket ? azért vettem hozzá y elosztót akkor erről vezérli majd mind a 2 ventit gondolom ?
Remélem be fog válni és jobb lesz mint a Arctic F12 1300rpm nem lesz kevés ?
Köszi a választ.
Üdv,
Szinyák -
Grózi
Topikgazda
válasz
TomiLi #18230 üzenetére
A SilentWings nagyon jó és csendes is.A Shadow Wings szintén.A fülem és a mérő szerint a Nanoxia egy szinten van az utóbbival,csak jobb a légszállítása egy kevéssel(+10 cfm).A saját Viperemnél nem tapasztaltam rotor hangot(120mm) és a Viper R-nél se.
Kálmi2
A Pure Wings jó választás,de hasonló áron van led-sben(kék vagy piros) a Lepa Bol.Quiet ami kicsivel jobb is nála+ 4pin-s.A SickleFlow elég gyenge eresztés. -
Kovbob
senior tag
válasz
Kovbob #18231 üzenetére
Találtam egy BE QUIET ventit is, ez kicsit drágább, de komolyabbnak néz ki, erről mik a vélemények?
Szerk: Ja látom is, hogy ez már az ajánlottak közt ott van. -
Kovbob
senior tag
Üdv! Mi a véleményetek erről a ventiről? Mennyire halk ez? Egy coolermaster elite házba lenne előlapi ventinek az eredeti helyett, ami szörnyű hangos ha nem veszem le minimumra a fordulatot. Megfelelne az amit linkeltem, vagy keressek inkább valami led nélküli ventit? Max 3k-t költenék 1db ventire. Halknak csak annyira kéne lennie, hogy, ha üresjáratban van a gép akkor ne halljam a hangját a gépelőtt ülve. Ha terhelésnél van egy kis szélzaj az nem zavar, mert a vga-nak is van olyankor.
-
TomiLi
addikt
Ismét köszönöm a segítséged!
Tehtá akkor a SilenX a közép kategória. Az Akasa-t szintén nem merném bevállalni, mert Viper-em volt. Annak számomra zavaró rotor hangja volt (140-es/120-asnak is) Persze az apache más, de a Viper tapasztalatok után inkább nem.
Be Quiet-tel szintén hasonló volt a tapasztalat: Volt egy 120-as Pure2-esem már, annak volt motor zaja. De volt szintén Pure2-es, de 140-es ventim, az meg teljesen néma volt.
A Be Quiet ennek ellenére szimpatikus, mert most egy cpu hűtön is az van. Na ez tényleg hangtalan...A silent wings hol helyezkedik rangsorban a Nanoxia, és Lepa ventikhez képest. (sajnos árát nézve elég húzós, mert ahogy néztem már csak a 2-es verziót kapni)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyarr #18225 üzenetére
Ha tudod szabályozni,(mivel 3 pin-s) a Nanoxiát is akkor azt választanám.De csak azért mert mostanában 2 ember is kifogott hibás darabot a TY-ból(persze cserélik gariba,dehát kényelmetlen).És igen mindkettő volt,sőt TY most is van itthon.
ceaser
Azért a SilenX nem Xilence kategória,írtam is hogy az a belépő szint alja.Viszont valakinek az is tökéletesen megfelel-az ő füle kevésbé érzékeny,ennyi.Viszont azért a Bol.Quiet,DS vagy mondjuk az Apache lényegesen jobb a SilenX-nél is -
TomiLi
addikt
Én is még vacilálok...
Igazság szerint a mostanában legjobban ajánlott ventik, amiket Grózi is ajánlott, nem tetszenek, hiába hatékonyak és halkak. (Talán a Nanoxia... de nagyon talán. A ledes Lepa viszont nem jön be pont a led miatt)
Azt hittem, hogy nem fog érdekelni a külcsín, de mégis.... Ezért azt szeretném kérdezni, hogy az ajánlásban szereplő SilenX Effizio 120/3pin mennyire marad le a top Nanoxia DS (3pin/PWM), és a Lepa Bol.Quiet ventiktől?
Gondolom a SilenX Effizio-nál a szín nem befolyásolja a felépítést.Csak nem bírtam magammal és vettem próba képpen egy Xilence 120 PWM-et... hát tényleg eléggé fura....
Elég zavaró motor hangja van - nekem. Attól félek, hogy a SilenX is hasonlóan fog muzsikálni csak még több pénzért...Ebben még tudnátok tanácsot adni?
-
betyarr
veterán
és akkor véleményed szerint ez a nanoxia vagy a TY-147A lenne jobb választás ha minél nagyobb légszállítást minél alacsonyabb zajjal szeretnék?van személyes tapasztalatod mindkettővel?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AeSDé Team #18223 üzenetére
A kábelkötegelő csodákra képes,csak akkor az odd helyekre szerkessz valamilyen rácsot,hogy ki is nézzen valahogy(mondjuk akár a rácsra is csavarozhatod a ventit).Ezt ajánlom neked,1000 rpm és nagyon csendes:
[link] -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, támadt egy ötletem.
CM K350-es házamban az első 3 DVD slot kihasználatlan, és úgy vettem észre hogy ott (kezemet odatéve) eleve befelé áramlik a levegő. Lemértem, és oda be kell férnie egy 12cm-es ventinek. A kérdésem az hogy csinált-e már valaki itt ilyet, és hogyan oldotta meg?Másik mellékes kérdés: szeretnék beszerezni 2 (vagy ha sikerül a fenti ötlet akkor 3) darab 12cm-es ventillátort, lehetőleg fix 800-1000 rpm körül és nem túl drágán. Örülnék ha minél csendesebbek lennének mert jelenleg is van egy 12 cm-esem, de az brutál hangos és ahogy terhelem a gépet csak egyre elviselhetetlenebb lesz.
Van valamilyen konkrét ajánlott típus? -
Grózi
Topikgazda
A 2K-ért 10-12 dBa lehetetlen.Meg úgy alapba is lehetetlen,csak gyártói leírásban létezik ilyen...
A Nanoxia Deep Silence sorozat 140-sét ajánlom neked,de az nem 2K.
Gh0sT Mindkettő csak Varázslónál van,én nyugodtan ajánlom őket-sokat rendeltem tőlük és maximum 1-2 napos csúszás fordult elő 1 vagy 2 alkalommal,de kompenzáltak is érte.
betyarr A gyártói leírást általában Andersen írja...A TY-147A is halkabb mint a te Scytche-d,de a Nanoxia is kiváló választás!
mihione
Igen sokszor ennyit számít egy rács,bizonyos ventivel sziszeg-fütyül-másikkal nem. -
mihione
őstag
Mokoltam kicsit a venti elrendezeseken es azt vettem eszre hogy ha leszedem a radiatort a helyerol akkor szinte teljesen hangtalan,de ha visszarakom akkor viszonylag hangos szivozaja van.ennyit szamitana ez a racs?most pull-pushra raktam eddig csak pull volt.igy talan kisse halkabb.elso-alsoval szinten ez volt a problema de azt leraktam alulra igy megszunt a szivozaj.megoldas lenne esetleg ha kivagnam a ventinel a lyukat es kapna valami mas szolidabb racsozast?eleg barbar de mas otletem nincs.
-
betyarr
veterán
közben rájöttem,hogy nekem nem is a slim változata van a scythe ventinek,hanem EZ.így (ha lehet hinni a leírt adatoknak) akkor a ty 147a zaj-ügyileg visszalépés lenne,hiszen 17-21 dba-t ír,közben a scythe meg csak 10,7 dba.
így azon gondolkodom,hogy a scythe-vel szemben ez a nanoxia lehetne előre lépés,mivel kb. azonos zaj mellett jóval nagyobb a légszállítása (60,1 cfm és 10,5 dba).és hogy nyilvánvaló legyen hogy hová is kell:
van egy cooler master elite 110 házam [link],aminek a hátulján a táp helye üres,mivel a gép egy noti táppal üzemel.egy amd athlon 5350 proci van benne,amit a gyári 4 centis venti hűt jelenleg leszabályozva.előlről küldi be a levegőt a fent említett scythe.
mivel nem vagyok teljesen elégedett a zaj/hűtés aránnyal,ezért menne egy passzív radiátor [link] a procira és a scythe ventit szeretném cserélni egy halk,de jó lészállítású ventire.ezért gondolkodom ezen a nanoxián: [link]mi a véleményed?jól műküdne a dolog ezzel az új felállással?
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Az összefoglalóban ajánlott ventiken kívül érdemes bármi mást venni?
Sajnos nem találtam köztük elég halk típust az általam megcélzott árkategóriában.
2db 14cm-es ventit szeretnék venni, amelyek nagyon halkan biztosítanak viszonylag jó légszállítást. 10-12 dBA körül gondoltam.
2k/db alatt jó lenne megúszni, de ha a kettő kijön 5k-ból, az már elfogadható. Az egyik lehet valamivel gyengébb légszállítású, mint a másik (ha olcsóbb).
Az nem számít, hogy 12V-on ilyen halk, vagy 5V-on. -
Grózi
Topikgazda
-
betyarr
veterán
mit gondoltok,egy scythe slipstream slim 800rpm-hez képest mennyire lenne előrelépés (zajcsökkenés és légszállítás terén) egy TY-147A?
-
mihione
őstag
Koszi az infot,neked is Grozi!
Akkor ezek szerint megiscsak az lenne a legegyszerubb ha vennek egy potis ventiszabalyzot es arra kotnem oket?
Vagy ha sys fan2-re kotnem a radin levo ventit amit amugy is maxon jaratnek.y elosztoval sys fan1-re mehet ketto felso venti es cpu fanra az elso-also.igy szoftveresen lehetne szabalyozni oket? -
Rick3D
senior tag
Rendben akkor jelentkezni fogok mikor már a kezemben lesz az új config. Addig is köszi a segítséget
Ha minden jól megy 1 - 2 hét és írni fogok
(#18207) Szinyák : Köszi a tesztet igen csemegézek belőle
Az árakat én is néztem valóban nagyon jó az ár/érték aránya.
Ezt a tesztet kezdtem el böngészni és ha minden jól értelmezek akkor a NZXT Kraken X61 viszi a prímet bár lehet hogy tévedek . . . nézek még pár tesztet.
(Sok helyen olvastam hogy az 51dB- hez nem nagy durranás ilyen teljesítményű hűtést csinálni amit el is fogadok ebből a szempontból de nekem a hangerő nem lényeges.) -
Szinyák
őstag
válasz
Rick3D #18200 üzenetére
Hi én is a Tritonra szavazok , ezt használom meg vagyok vele elégedve van benne tartalék rendesen teljesítményben hozza azt a szintet , sőt még jobb is szerintem 2 normális ventivel. Én is ezt használom és egy 10.-es olcsóbb is több marad a zsebedben illetve többet tudsz a többi cuccra költeni...
itt egy jó kis teszt bogarásszad
szerintem mindet el mond
-
dqdb
nagyúr
válasz
mihione #18203 üzenetére
A dokumentációban csak ilyenek szerepelnek:
CPU_FAN
PWM-es szabályozás, 4 tűs ventilátor kell hozzá.1. GND
2. +12V / Speed Control
3. Sense
4. Speed ControlSYS_FAN1
Feszülség alapú szabályozás, 3 tűs ventilátor kell hozzá (vagy 4 tűs is lehet).1. GND
2. +12V / Speed Control
3. Sense
4. ReserveSYS_FAN2 és PWR_FAN
Nem szabályozható sem szoftveresen, sem BIOS-ból. Ha halkítani szeretnéd, akkor ellenállást kell beiktatni, vagy külső vezérlőt, de mindegyik manuális lesz.1. GND
2. +12V
3. SenseHa mégis automata szabályozást szeretnél mindenhová, akkor vagy a CPU_FAN, vagy SYS_FAN1 csatlakozót kellene a 3+1 ventilátor között megfelelő kábellel szétosztani.
Grózi: Látom,te megelőzted!
Ezt pillanatok alatt ki lehet túrni, ellenben jó nagyot lehet vele szívni, ha nem tudod, mit kell nézni. És sajnos a kamu 4 pines csatlakozókkal, szabályozhatatlan 3 tűs csatlakozókkal tesznek arról az alaplapgyártók, hogy laikusként ne legyen könnyű dolgod. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Rick3D #18202 üzenetére
Egyszer szerintem fixáld le milyen hűtés lesz benne és hol-akkor ajánlok pontos típusokat.Általánosságban radira Akasa Apache/Viper,házhűtésre 120mm-ben ha nem gond hogy led-s akkor Lepa Bol.Quiet,esetleg Apache ide is,Thermalright TY-147A vagy Akasa AK-FN073(Viper R) feltéve ha elférnek.
mihione
Ellenőrizd az alaplapod könyvében,hogy a 4 pin-s ventihely valóban pwm-s e.
Ha így van,akkor igen:1. Ground
2. +12V
3. Sense
4. Speed ControlHa így akkor nem:
1. Ground
2. Speed Control
3. Sense
4. NC -
mihione
őstag
Hogyan lehet szoftveresen szabalyozni a hazventiket egy Gigabyte GA-790xt-usb3 lapon?3db f12 van hajtva rola 2 chase fan aljzatrol amibol az egyik y-al le van osztva.biosban van egy smart fan kapcsolo amivel le lehet halkitani oket picit, de a laphoz tartozo oc meg stb progival hiaba allitom a fordulatot nem tortenik semmi,ha pedig offon van a smart fan control akkor fullon mennek es tovabbra se lehet allitani rajta.lehet hogy a cool n quietet bekapcsolva lehet csak szabalyozni oket?
-
Rick3D
senior tag
Bocs hogy rossz helyre írtam.Igen ezzel már én is találkoztam hogy csak az a jó illetve minden úgy van ahogy " ő " gondolja.Pár témában én is hasonlóan vélekedem de jelen eseteben mindenre nyitott vagyok , már megszoktam hardver körökben hogy x teszt szerint ez a legjobb y szerint pont a másik ,kissé már unalmas mármint amennyi időt én ezekkel töltöttem hardverre lebontva
a hűtéses téma nekem még teljesen új.
Kicsit elkanyarodtam a témától szóval esetleg tudsz nekem ajánlani egy ház ventillátor buildet ami ebbe a HAFXB-be elég jól muzsikálna?
(A válaszaidat mind kettő helyen köszönöm.) -
Grózi
Topikgazda
válasz
Rick3D #18200 üzenetére
Ez egy másik topic témája,linkeltem is neked a Vízhűtés topicban.Véleményem szerint a Corsair játékvizei és ventilátorjai vastagon túl vannak árazva+ahány kompakt vizem volt tőlük,mindegyik pumpája hangos volt-kerepelt.(2 el is halt) Persze a Corsair tulajok majd megpróbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről,párszor én is le lettem hurrogva..(tudod sok embernek ami éppen van az a legjobb és más véleményt nem fogad el)
Corsairben(ha mindenképp ragaszkodsz hozzá) a H110-t ajánlom,ez az egy kivétel volt nálam pumpahang ügyben és jobban is hűt valamelyest a 280-s radi+ 140 mm-s ventik miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400