Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Előre kéne 12cm-es beszívóventi. Coolink 1200-as helyett tudtok ajánlani még valamit ebben a kb 2500ft-os árkategóriában ami jobb? Most van egy 8 vagy 9 centis Coolink hátul, kb 1 éve megy probléma és hang nélkül.
-
HollyBoni
veterán
Üdvözlet emberkék.
Érdekelne léteznek e ezek a ventik:
12cm-es fekete venti, fehér ledekkel
vagy
12cm-es fehér venti, fehér ledekkel
Mindkettőnél nagyon fontos lenne hogy vagy alapból nagyon alacsony fordulaton, 7-800-on menjenek, vagy ha bekötöm őket 5V-ra a led fényereje ne legyen kisebb. Szóval olyan kéne ahol külön csatlakozó van lednek és a motornak. Vagy ha egyszerűen meg lehet moddolni hogy külön legyen az is jó lenne, egy kis forrasztás nem probléma.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Mekkora fordulaton megy a 3 coolink? Nekem van egy zold 1000-es fordulaton porgo 8 centis coolink ventim, ha odateszed melle a fuled meg akkor sem hallod a hangjat. Enyem is 2-3 eves.
Az sem tul meggyozo hogy "szerintem a hazventik okozhatjak" miert nem derited ki pontosan? 2 perc.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van ezzel a ventivel valakinek tapasztalata? Szélzajt 800rpm-en nem nagyon tudok elképzelni, van valamilyen motorhangja vagy totál hangtalan?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Egyszerű, kintről kell rendelni.
-
HollyBoni
veterán
22cm-es ventikkel van valakinek tapasztalata?
-
HollyBoni
veterán
Radiátorra kell, csak azért írtam 22 centit mert az a legnagyobb PC venti amit eddig találtam (tudom vannak házak amikhez adnak nagyobbakat de az nem érdekel). Még nagyobb kéne, két brutál nagy radiátort kéne lefednie, de csak egy-egy 22 centiset fogok rakni a két radiátorra, elég lesz így is. Passzívan is elvisz mindent, csak felfűti a szobámat.
Van ennek bármilyen motorzaja? Az egész gépházban 4db 700-800-as fordulaton forgó venti lesz, olyan tápom lesz amiben csak terhelésnél kapcsol be a hűtő, a radiátor ventiket is csak terhelésnél kapcsolom majd be. Szóval kb a leghangosabb dolog az 1db HDD lesz, ezért nagyon fontos lenne a zajszint.
Vagy lehetetlen kérés egy 20-22 centis ventitől a totál csendes üzemmód?[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Na akkor leírom miért csak 1-et szeretnék. 2db mo-ra2 van, passzívan is elvisz mindent. Mikor hozzámjutott a gép, akkor egy i7 920 és egy 4870x2 volt benne. Ez a kártya fogyaszt vagy 350-400W-ot, és iszonyatosan melegszik. 50-60 fokon tartotta a hűtés passzívan. DE úgy felmelegítette a szobámat, hogy nyáron elviselhetetlen volt a hőmérséklet. A kártya meghalt (szerencsére), az egész vízhűtés iszonyat igénytelenül volt összerakva, most jutottam el odáig hogy nemsokára veszek egy új kártyát, és megcsinálom normálisan a hűtést. GTX 770-et szeretnék kártyának, szóval nem fog annyira melegedni a radiátor mint 4870x2-vel. Viszont még csendesen meg szeretném oldani hogyha picit is melegedne a radiátor legyen valami felette ami kicsit elhessegeti a meleget, hogy ne szóljon bele a szobahőmérsékletbe. Szerintem erre 1db 22-23 centis venti elég lenne.
Szóval 4db 18-as ventit vagy hasonló megoldásokat semmiképp sem szeretnék mert a halkság a lényeg, attól független tudom teljesítmény ügyileg az lenne a legjobb. 2db radiátoron lenne 8db venti, akárhogy van szabályozva az már sehogy sem halk... Nekem csak tényleg egy lightos szellő kell hogy ne totál passzívan menjen az egész, de ha nincs terhelve a gép mehet nyugodtan passzívan.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Érdekes, sima Spectre-re azt írja 0.20A, Spectre Pro-nál pedig 0.38A. Lehet nagyon hülye kérdés, de a ledek miatt vesz fel több áramot? Azt is írja hogy a Pro sokkal több levegőt szállít a simánál, viszont a sima halkabb (ha lehet hinni ezeknek).
-
HollyBoni
veterán
válasz Pete55555 #16025 üzenetére
Akkor rosszul gondolkozok, én úgy gondoltam ha egy meleg mondjuk 35-40 fokos radiátorra 20-25 fokos szobahőt fújok attól lehűl, de ok akkor nem.
Azt nem értem hogy mikor próbaképp nyáron rendes szobaventillátorral fújattam a radiátort miért nem melegedett fel, miért voltak a hőmérsékletek 5-10 fokkal alacsonyabbak, és miért nem melegítette fel a szobámat mint venti nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Pete55555 #16029 üzenetére
Ok mindegy, meglátjuk. Én erre tényleg csak annyit tudok mondani hogy nyáron fújattam szobaventillátorral az egyik radiátort, teljesen hűvös volt, a másik sem melegedett fel egyáltalán. Venti nélkül minden túlzás nélkül szimplán meghaltál olyan meleg volt, ventit bekapcsolva semmilyen hőmérséklet növekedést nem éreztem.
De pl azt írod hogy a radiátor és a keringő víz hűvösebb lesz, akkor miért ugyanannyi a keletkező hő? Ha egyszer hűvösebb a víz akkor nem melegedik fel annyira a radiátor azaz nem fog fűteni annyira, nem melegíti fel a szobát, nem?
(#16031) LonGleY: Továbbra sem értem a cáfolásokat, leírtam már kétszer hogy próbáltam ventivel, és hidegebb lett a szoba. Nem, nem egy kicsit, nem csak úgy éreztem, venti nélkül iszonyatosan felfűtötte pillanatok alatt. Ok mindegy én már nem próbálkozok, szerintetek elvben nem működik, igaz hogy gyakorlatban próbáltam és igen.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16031 üzenetére
Majd kész kész lesz a rendszer visszajövök szobahőmérsékletekkel amit mértem, addig szerintem hagyjuk.
(#16033) LonGleY: Akkor én be is fejeztem, ha ilyeneket kapok. Én rohadtam meg ebben a szobában mikor ment a gép venti nélkül, felőlem jöhetsz a basic fizikával, ha egyszer nem ezt éreztem. De ok, ne hidd el, végülis nagyon okos vagy, én hülye, és ugyebár te ültél itt 50 fokban.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16033 üzenetére
Nem éreztem semmilyen légkeringést, zárva volt ajtó ablak, a venti pedig nem rám fújt, hanem a gépre ami arrébb van. NEM melegedett fel a radiátor a ventivel, de könyörgöm én vagyok itt, én tettem rá a kezemet, én éreztem. Venti nélkül langyos-meleg radiátor, ventivel totál hideg. Most már tényleg abbahagyom, ha ennyire nem hiszed el akkor gyere ide és nézd meg.
De felesleges vitatkozni, bazmegelsz meg hülyézel (igaz már szerkesztetted) ehhez nekem nincs kedvem. Igen nagyon okos vagy, nyertél, bravó. Boldog vagy, jobb lesz a napod?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Most jött meg két Bitfenix Spectre 230mm amit rendeltem. Sima fekete nem Pro változat, led nélküli. Gondoltam leírok 1-2 dolgot ha valaki ilyet szeretne venni.
Elég masszív konstrukció, jól meg van csinálva. Dobozból kivéve megpörgettem, és egyből olyan hangja volt mint egy 5 éves hűtőnek aminek halott a csapágya. Sajnos mindkét darab ilyen. Mikor először bedugtam adott hangot mint mikor egy sok éves hűtő csapágyában 0 kenőanyag van, de egy idő után elmúlik, viszont ha megmozgatod megint előjön. A motor nem a legcsendesebb amit eddig hallottam, szabályozni még nem próbáltam de 12V-on is már morog. Az egyik hűtő kicsit jobban morog mint a másik és sajnos sokkal jobban rezonál. Szélzaj szinte nincs ha nem radiátorra rakod.
Vegyes érzelmek, kicsit csalódtam, de ha elmúlik a csapágy hang elég csendes, amire használni szeretném jó lesz. Drágább, jobbnak kinéző 230mm-es hűtőt nem nagyon találtam, csak ennek a ventinek a led-es verzióját, de rosszakat olvastam róla.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Pro-ról néztem teszteket, mindenhol azt olvastam hogy sokkal hangosabb mint a sima.
Megaflow-ot is néztem, csak kicsit féltem a sima csúszócsapágytól, nincs valami jó tapasztalatom vele. De ami a Bitfenix-ben van már dobozból kivéve sz*r, szóval...
Nem találkoztam még ilyennel hogy egy új venti ilyen hangot ad.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A motor morog vagy a csapágy ad ki hangot? Ha a motor morog minél kevesebb feszt adsz neki annál jobban kijön a hang.
Nekem is a bajom, hogy ekkora ventiket szinte alig használ valaki. A nagyobb hűtőket elnézve a gyártóknak a 12 éves korosztály a célközönsége, a lényeg hogy minél jobban világítson, és minél "jobban" nézzen ki. Az hogy csendes e vagy jó csapágy van benne mindegy, a lényeg hogy valamennyire forogjanak a lapátok, hogy el lehessen adni őket ventilátorként.
Most járatom egy ideje 12v-on a Bitfenix-et, ha nem mozgatom csapágy hang nincs, elég csendes. Egy tőlem 1-1,5 méterre lévő ágy alatt fognak pihenni két radiátoron, arra jók, semmit nem hallok mikor ott mennek.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Gépház szellőztetésre tudnátok ajánlani 12cm-es ventit? Semmi led , 700-800rpm, nagyobb fordulatú nem érdekel mert nem szeretnék szabályozni szóval PWM sem kell. A lényeg annyi lenne hogy 0 hangja legyen, mivel csak 4db 12-es venti menne az egész házban, a leghangosabb dolog a HDD lesz. Vízhűtéssel megy a VGA + CPU házon kívüli radiátorokkal, csak azért kéne venti a házba hogy az alaplap ne gyulladjon fel. Ár mindegy, ha csak drágábban van jó nem sajnálom rá a pénzt.
Ezt néztem, elég tetszetős. Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz zsoltnyiri #16654 üzenetére
Azok milyen fordulaton mennek?
Szerk.: Ott már gondolom van szélzaj meg lehet motor is morgósabb tud lenni mivel kétszer annyi áramot vesz fel, de majd írj róla.
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
Érdekes, ugye írtam hogy az egyik Bitfenix nagyon rezonál. Viszont csak akkor ha vízszintesen van, és lefele tolja a levegőt. Bármilyen más pozicióban kb egyáltalán nem rezonál... Ez vajon mitől lehet?
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16671 üzenetére
Gondoltam találkozott már valaki ilyennel és tudja mi okozza a dolgot.
Látom megint hozod a formád, gratulálok. Gondolom nagyon büszke vagy magadra hogy az interneten random embereket hülyének nézhetsz, növeli az egód. Elnézést kérek, nem kérdezek többet semmit, elvégre a fórum csak kötekedésre van, mivel k*rvára unatkoznak az emberek. Írhatsz majd valami okoskodó választ, lesz*rom.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz LonGleY #16674 üzenetére
Nem tudom hogy létezik e rá értelmes válasz, éppen ezért kérdeztem meg.
Ha meg nem létezik, vagy te nem tudod, akkor elég egyszerű, nem kell semmit írni. Ehelyett te beírsz egy flegma, okoskodó hozzászólást, mert annak ugye nagyon sok értelme van, és engem állítasz be hülyének... Csak annyit tudok elképzelni hogy iszonyatosan unatkozol.
-
HollyBoni
veterán
Az a fura, hogy a két ventiből csak az egyik csinálja ezt, és az is csak akkor ha vízszintesen van és lefele fúj, minden más pozícióban ok. Szóval selejt.
Elvileg 8 napig jogom van elállni a vásárlástól, mindkét ventit ki szeretném cserélni más típusra. Gondoltam oké lesz, de mikor fél napot járatom és már kerreg mint egy 5 éves hűtő, az nagyon nem oké. A rezonáció az egyik ventin pedig tényleg nagyon brutális, az egész radi átveszi amin van, a radi pedig talpakon van padlón, szóval a padló is átveszi... Kicsit hangos.
Nem tudom mit kéne venni helyette. Írtad a megaflow-ot, te mennyi ideig használtad? A venti az egész életét vízszintesen fogja eltölteni, kicsit félek hogy hamar meg fog halni a csúszócsapágy miatt, úgy tudom azok nem szeretik a vízszintes működést.
Még ez is szimpatikus, de fogalmam sincs milyen fajta csapágy van benne, néhány helyen azt olvastam hogy sima csúszó valami menő névvel...[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Merlintől email válaszra ne számítsak?
-
HollyBoni
veterán
válasz Balu972 #16706 üzenetére
Szerintem amit a gyártók írnak (légyszállítás, nyomás, zaj stb) azt nem kell komolyan venni... Azt írnak rá amit akarnak, az userek 99%-a pedig úgysem tudja leelenőrízni hogy tényleg igaz e.
Én is most megvettem a szuper Bitfenix ventit amiben FDB csapágy van:
FDB technology keeps things running smoothly by reducing friction for long life and silent operation
Jól hangzik nagyon, ahhoz képest dobozból kivéve kerreg...
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
Na most megint variálok...
Nem tudom mennyire marketing fogás ez a statikus nyomás vs légszállítás dolog, gyári adatokra nem is akarok alapozni mert gondolom kamu. Viszont a Megaflow nagyon szellőztető ventinek néz ki, a Phanteks meg amit még ajánlottál magas nyomású ventire hasonlít:
Ugye nekem radiátoron lesz a venti szóval nem lenne hátrány a nagy nyomás, ráadásul a radim jó vastag és elég sűrű lamellás kategóriába tartozik. Azt írtad egy ismerősöd dícsérte a Phanteks-et, vajon meg merjem venni Megaflow helyett, vagy ez az egész statikus nyomás dolog hülyeség?
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
A Noctua tényleg annyira jó ahogy mondják kb mindenhol?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem hangzik nagyon rosszul, jobbat úgysem kapok. Szélzaj radiátoron mégjobban meg fog nőni, viszont ágy alatt lesz a radiátor és szerencsére nagyon jól szigeteli a hangot. A bitfenix mikor rátettem a radiátorra nagyon hangos lett, de betettem az ágy alá radiátorral ahol lesz, kapcsolgattam ki-be és alig hallottam valamit. Ha nem kerreg úgy mint a Bitfenix, és nem rezonál annyira hogy még a padló is átveszi akkor már sokkal előrébb vagyok. (Igazából passzívan is elmenne a konfig csak megnyugtatja a lelkem ha van két légkavaró )
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
12-14cm, 800-1000rpm körül, PWM vagy 3pin mindegy. Igazából az érdekelne (bár ezt személyesen kéne tesztelni) hogy van e olyan előbb felsorolt paraméterekkel rendelkező jó légszállítású szellőztető venti ami totál hangtalanul teszi a dolgát egy gépházba szerelve. A totál hangtalan alatt azt értem hogy nem is hallanék különbséget ha ki-be kapcsolnám egy tőlem kb fél méterre lévő gépházban. Nem sok minőségi ventim volt eddig szóval nincs nagyon tapasztalatom.
Az egyetlen eddigi totál csendes ventim, amit tényleg csak akkor hallok ha 10 centire tartom a fülemtől az egy 9 centis 1000-es fordulatú zöld Swiftech, csak hát ez elég pici és alig szállít levegőt.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz benvolio #16808 üzenetére
Én speciel azzal nem foglalkozok milyen adatokat ír a gyártó, azt ír amit akar és úgysem tudod leellenőrizni.
De ha igaz minden, egyátalán honnan tudod hogy 10CFM mennyit számít rendes használatnál? Vagy honnan tudod milyen a valóságban ha egy venti 5 decibellel halkabb a másiknál? Szerintem tök felesleges ilyenekkel foglalkozni, csak személyesen fogod tudni megtapasztalni. Engem kb csak a halkság érdekel 800-1000rpm körül, meg a csapágy minősége, és ezeket úgyis csak akkor fogom megtudni ha megvettem.
Példának sokadjára is csak azt tudom felhozni hogy a Bitfenix honlapján írják hogy milyen szuper FDB über halk tartós csapágy van a ventikben, aztán veszek kettőt kiveszem őket a dobozból és mindkettőnél a csapágynak hangja van, beüzemelve kerreg...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Túra és kirándulás topic
- Autós topik
- E-roller topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- FPS Droppok, Slow Motion lagg - Hardver probléma?
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Sweet.tv - internetes TV
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest