Új hozzászólás Aktív témák

• zsolli

addikt

válasz ftc #8476 üzenetére

Most itthon vagyok, nézegettem is az ellenfeled.
    A kérdés az, hogy pl. széleken támadásnál milyen támadást hozol össze, ill. milyen kp-t.
    Mit ír a HO?
    Mert ügye kp fronton nem állsz most jól, így félő, hogy ez kihat elég sok értékelésre.

Én mindenféleképpen pl. széleken támadnék, de azért nem árt ha a birtoklásnál feléd billen a mérleg nyelve. A kérdés, hogy milyen erősségű szélső támadásokat tudsz csinálni úgy, ogy az nem menjen a középpálya rovására.

Ha nagyon legyengíti a kp-dat, akkor kénytelen vagy egy szélen támadni. Most jobb oldalon, mert a bal oldali védelme gyengébb szokott lenni. De sajnos az egy szélen támadás veszélyes, mert úgy járhatsz, mint R0by vagy én, hogy a helyzeteidet nem az erősebb oldalra kapod.

Én, amikor megengedhetem, hogy mindkét szélen támadjak, akkor úgy szoktam csinálni, hogy a legerősebb támadás megy az erősebb védelmére, a gyengébb támadásom a gyengébb védelmére. Persze akkor, ha elvi síkon át is megyek rajtuk.

Pl. ha egyik oldalad jó, a másik megfelelő, akkor én a jót vinném a középszerű teteje védelmére, a megfelelőt meg a középszerű alja-gyenge teteje védelmére.

Így mindkét oldalra kapott helyzeted nagy eséllyel bemehet. Persze így is kimaradhat 1-2.

Aztán jön a védelem kérdése. Az sem mindegy, hogy abból milyet tudsz felvonultatni.

Zs

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés